חבר'לך,

חבר'לך, ../images/Emo53.gif

לפני כמה זמן התייעצתי אתכם בקשר לבלוז וזה שהוא המקור לרוק אנד רול... אם מישהו זוכר, הייתי צריך את זה לפרוייקט שאני עושה... ובכן, המורה לא השתכנעה, אבל לא משנה... הסתדרתי בלי זה... עכשיו, בעיה חדשה... הפרוייקט שלי הוא למעשה הצגה של הצעדים של הרוק מתחילתו, עד לרוק המודרני, שבפרק זה אני אגע מעט בסוגים השונים, ואתעמק בנושא המטאל על כל השלכותיו (חברתיות בעיקר). אבל הבעיה שלי היא לא בנושא הרוק המודרני, אלא בתקופה שבין הרוק אנד רול לתקופת הרוק המודרני (לדעתי, שהייתה בשנות ה-70,80)... אין לי מושג ירוק על מה לדבר שם. אני לא יודע אילו להקות\נגנים הם אלה שהשפיעו על ההמשך או מייצגים את התקופה... אני רק מכיר אמנים כמו ג'ימי הנדריקס... אז בבקשה, אם תוכלו לתת לי שמות של אמנים שעשו את התקופה המדוברת, והאבני בניין של מה שבא אחרי... מידע עליהם לא צריך, אני כבר אמצא לבד, אני רק צריך שמות לחפש.. \: למרות שמידע יתקבל בברכה.... תודה רבה...

GingerBread Man

New member
כמה שמות באמת חשובים:

The Beatles Led Zeppelin King Crimson Bob Dylan The Doors Jimmy Hendrix (Eric Clapton (cream, yardbirds, blind faith, derek and the dominoes Sex Pistols Frank Zappa The Rolling Stones Neil Young לדעתי אלו הכי הכי משפיעים בשביל עוד שמות חפש במדור המאמרים והקישורים.

אתה לעשות קצת מחקר

המעבר בין רוק אנד רול לרוק היה בעשור שבין 65 ל 75 מה שהיה אחרי זה חיקוי עלוב, עכשיו, כל הפורום הזה מוקדש לעשור הזה, אני מציע שתעבור על מדורי המאמרים בפורום (אם זה לא משכנע את המורה, תמצא אתרים או ספרים על הנושאים ואם זה עדיין לא משכנע אותה תביא אותה לפה, למה אין לה מושג). יש מאות אמנים ולהקות שעשו את המעבר הזה, הסגנון הראשוני שעזב את הרוק אנד רול והתחיל את מה שקוראים לו "רוק" נקרא רוק פסיכדלי, אתה יכול לקרוא על מקורות והתפתחות הפסיכדליה, במאמר הזה וגם בזה ואם אתה מתעניין באמריקה (וחשוב להתעיין באמריקה לצורך העניין הזה ובכלל) אז גם כאן

תודה רבה!!!!

לכל מי שעזר, וינסה לעזור עוד... עשיתם לי את החיים יותר קלים.... עכשיו לחזור לעבודה......

giloni

New member
רוץ לספריה ומצא את

ספרו של מוטי רגב "רוק - מוסיקה ותרבות". ספר קצר, תמציתי ולדעתי יעשה אצלך הרבה סדר (אם לא הגעת אליו כבר). בהצלחה יקי

יקי אתה חייב לנו

את הפליליסט של השידור האחרון. נהפכתי מכור לפליסטס שלך, אני מרכיב לעצמי את הפליסט על מחשב ומנגן אותן, עד עכשיו זה עבר בלי אף החמצה...

giloni

New member
בכבוד

Gryphon - Mother's Nature Son, Raindance 1975 (Lennon & McCarthney) Esperanto Rock Orchestra - Eleanor Rigby, Last Tango 1975 (Lennon & McCarthney) Yes - Every Little Thing, Yes 1969 (Lennon/McCarthney) Yes - America, Keys to Ascenssion: Live 1995 (Paul Simon) Robert Wyatt - I'm a Beliver, Sea songs 1981 (Neal Diamond) Deep Purple - Kentucky Woman, Book of Talyesin 1969 (Diamond) Deep Purple - Lalena, Deep Purple 1969 (Donovan Leich) Beggars Opera - MacArthur Park, Pathfinder 1972 (Jimmy Webb) מכל אלה, שגם כך נדחסו די בלחץ לשעה המסכנה, נדמה לי שמה שהצליח באמת להדהים את 6 מאזיני הוא הביצוע של Esperanto לשיר Eleanor Rigby. מכיוון שהלהקה הזו מאד לא ידועה, וגם זה בלשון המעטה, אני מבין שקצת תתקשו להתחלק בחוויה. על-כן אני מציע - בכל לב לאתר את האלבום הזה (אני חושב שבMIO הוא נמכר ואלי גם בקצת אחרת או בג'אזיס). אני מבטיח לכם חווי כל חושית מדהימה!!! בעניין הפליליסט לשידור הבא, נראה לי שאני עושה מחווה להולדן וזורק את כולם על החוף של סן-פרנציסקו מ 1967 עד 1971. נשים קצת Love קצת מאמא שנחנקה מסנדביץ' (אבל זמרת גדולה), קצת האיש שהקדים את זמנו (ההוא שכשאני מגיע לפריז אני משתדל לבקר אותו); האווירון של ג'פרסון ואולי גם איזה ג'רי גרסיה בשביל שלא יכעסו עלי (אני אישית לא הצלחתי להתחבר אליהם ממש). כשאבנה את הרשימה, אדווח!! יקי

שוב אחלה רשימה

ואני חייב להודות לבושתי, שגם אני לא מכיר את הביצוע הזה ל Eleanor Rigby אבל אם אתה אומר, מייד כשיירד החום והשפעת תעבור אני יוצא לצייד אלבומים בת"א

pasteran

New member
פרוייקט רציני יש לך

בהצלחה! אז קבל כמה אתרים שאולי יעזרו לך

למעלה