חברי תעזרו לי בקשה........

Dari87

New member
חברי תעזרו לי בקשה........

שלום לכולם ! אני נערה דתיה בת 15,ויש לי בעיה שצצה מידי פעם, אז ככה כל הקרובי משפחה שלי ,דודים ,בני דודים וכו.. לא דתיים. אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם זה יש לי לפעמים תכופות שאני ממש רוצה חבר אך אני יודעת שזה אסור מבחינת ההלכה יציה ששלא למתרת נישואים.... אז מה אושים בזמנים כאלו? וגם כן סובבים אותי המון בנים חמודים.... איך לא להיפתות? כי אני מרגישה שאני עוד מעת ישבר..... כל משיכול לעזור בבקשה!!!!

LordNor

New member
אני לא יודע אך...

ואגב, את מזכירה לי קצת את המצב שלי.. אני רואה שיש לך בעיה רצינית. ואני לא אדם מוסמך לעזור לך בעניין הזה. אך לפחות אני יכול להגיד לך כמה דברים. את אומרת שאת רוצה ממש חבר ולפי ההלכה זה אסור כפי שציינת. אני לא חושב שזה אסור. למה שלא יהיה לך חבר? אני מכיר הרבה בסניף שלנו שהם חברים. ואני לא רואה פסול בזה. כל מה שאני יכול להציע לך זה לפנות לרב, הוא היחיד שמוסמך לענות על הבעיה שלך.. או לכתוב מכתב אנונומי ולקבל תשובה... לפחות זה מה שעשיתי לא מזמן וכעת אני מרוצה. מצטער שאני לא יכול לספק לך תשובה מספקת לבעיה שלך...(אני לא מוסמך לכך)

Dari87

New member
תודה בכל זות.....

אני לומדת באולפנא ופניתי לרב שלנו ,ובעצם זה לא אזר להרבה זמן....... כי עבר פרק זמן מסויים וזה חזר לקודמו.... אז אולי אתה יכול להמליץ לי למי אני יכולה לפנות? ובקשר לזה שאתה אומר שאין שום דבר בסול בקשר חברות בין בנים לבנות אז אני לא בדיוק מסקימה יתך כי תראה גם אני התחלתי אכשב ללכת לבני עקיבה הלכתי גם בעבר אך עזבתי טוב זה לא קשור אני ישית ראוה את הבנות האלה שהולכות לבני עקיבה ויש להן חבר בצורה שלילית כי בעצם החברה שאתה מבלה איתה את שעות הפני שלך צריכה לאנות לפחות לדרישות מינימליות אני לא אומרת שזה חייב להיות מושלם אבל יש דברים שאני לא מוכנה לותר אלהם כשאני בוחרת לעצמי מסגרת לשעות הפנאי אתה מבין? אז בקשר בין בנים לבנות נבבט ראשון אין שום דבר פסול אך כשנאמיק בזה זה פשות לא משה אנחנו מצאפים מנוער דתית ובכלל, אך לנוער חילוני אי אפשר לבוא בתאנות כי תראה איזה דוגמאות הם מקבלים אך לפחות מאיתנו צריך לצפות למשהו ברמה יותר גבוהה.... באיזה עיר הסניף שלך?

LordNor

New member
לפחות ניסתי לעזור...

אך תביני שהבעיה שהצגת שונה מזו למצב שלי.. אני לא יודע מאיפה את.. ככה שלא אוכל להמליץ לך על רב עד שתגידי מאיפה את לפחות.. ואם לא קראת את הודעת המנהל, אני מסניף כרמל בחיפה.. ואשמח לעמוד לרשותך בכל עת. לבנתיים, אין לי מה להגיב על הדעה שלך, כל אחד והדעות שלו. לי יש את הדעה שלי וזה מספיק בשבילי.

LordNor

New member
אממ....

לצערי, אני לא מכיר שום רב שגר באיזור המרכז. את יכולה לבקש מחברות שלך שימליצו לך על רב שאפשר לדבר איתו.. או לשאול את השאלה הזו באתר כיפה שעוסק בדברים כאלה.

DARI87,

בכתובת שאני אביא, באתר ´כיפה´, יש את הרב שמואל אליהו, ואני ממש ממליץ לך לשאול אותו, להתייעץ בו. www.kipa.co.il/ask ו-כל הכבוד לך!! (על עצם השאלה. זה מראה שאת חזקה. יש אנשים שלא היו מחזיקים ככה..)

למעלה