חברי פורום..

yossi iv

New member
פומה לקח לי את המילים מהפה..

האם הייתם מוותרים על חברותכם?

חלמית

New member
בשום פנים ואופן! הוא צריל לדעת שאני

תמיד אהיה חברה שלו. לא אוכל לעשות דבר כזה.

תלוי...

אם הייתי מרגיש שהוא מנסה לפתות אותי להשתמש בסמים גם אז בטח שכן. שימו לב יש הרבה אנשים לאו דווקא שעושים סמים סתם אנשים שמעשנים סיגריות ואתה אמור להם להפסיק הם אומרים לך אני לא יכול אבל עצה ממני אל תגיע בזה. אני מצטער שנגעתי בזה. יהיו כאלה שיגידו לך בוא תעשן איתי גם אתה חיים רק פעם אחת חפיף וכאלה... צריך לדעת לעשות הפרדה בין סוגים שונים של מקרים ואנשים שונים. המשפט הידוע אומר - כל מקרה לגופו!

VlaDJ

New member
לפי דעתי כולכם מאוד !!!

אם מדובר פה בחבר הכי טוב שלי זה מה שהייתי עושה: אומר להורים שלו ולחברים הטובים שלו(לאלה שאפשר לספר ושהם רק יעזרו ולא יספרו לכל העולם) הייתי כל הזמן מסתובב איתו ומנסה לגרום לו בכוח לא לגעת בזה ואם זה לא היה עוזר הייתי משתמש בכל הדרכים הכי קיצוניות שיכולות להיות שיכריחו אותו להפסיק(ואני באמת מתכוון לזה) והייתי פועל ככה בגלל שאת החבר הכי טוב שלי אני אוהב מאוד מאוד ואני מרגיש שהוא כמו אחי וגם כי אני יודע שאם אני לא יגרום לו להפסיק עכשיו זה יהרוס לו את החיים ואם החיים שלו יהרסו אז אני יסבול מזה הרבה והמשפחה שלו תסבול מזה הרבה מאוד ואני יאשים את עצמי במה שקרה לו כל חיי !!! אם זה מסובך תגידו...

vondarkmoor

New member
אני חושב ככה

"תה דופק ת'חיים המזויינים שלך ואני יודע שאחרי שאני יעזוב אתה תמשיך לקחת אני נישבע לך באמא שלי שאם אני שומע שאתה צרכת סמים אני מתאבד וממרסם מכתב שזה היה בגללך " זה ניראה די טוב לא?

Guest2112

New member
בקשר לשאלה הזו...

בדרך הקשה למדתי ש"לדבר איתו" לא טוב מספיק. אין לי שום דרך להיות בטוחה לחלוטין שהוא יפסיק. כמובן, תמיכה של חברים היא חשובה מאוד, אבל רק תמיכה לא תעזור וחייבים לפנות למישהו מקצועי וסמכותי... זה לא משחק ילדים, ולא תמיד אפשר להסתמך על השיחות והשכנועים.

היה לי מצב כזה ):

מישו שהיה ידיד הכי טוב שלי במשך שנה וחצי בערך, ובגלל קטע מסריח נאלצתי לנתק קשר. הוא התחיל להשתמש בסמים מיד אחרי זה. ניסיתי להוציא אותו מזה, בשכנועים והכל, אבל זה לא עזר . ביקשתי מחברים "טובים" שלו לספר להורים שלו (ההורים שלו לא הכירו אותי ולא היו מאמינים לי אם הוא היה מכחיש). אבל הם אמרונוע "שטויות, עזבי אותך" והסתבר שגם הם השתמשו אחרי זה הפסקתי לנסות לעזור לו (לא הגיע לו בכל מקרה).

fireblue1

New member
לי דווקא קרה משהו דומה...

יש לי ידידה שהיא נגררת כזה... אז היא הכירה כמה בנים מאור יהודה שהם די משוגעים והיא התחילה עם סמים... הלכתי אלייה ופשוט כמעט בכיתי לה והסברתי לה שהיא נראת גרוע ואם היא תמשיך אז אני פשוט השתגע וזה עושה לי רע... חברה שלה סיפרה לי שהיא הפסיקה בגללי ולמה? בגלל שלפי מה שהיא סיפרה לי{החברה שלה} היא הסתכלה לי בעיניים וראתה שאני באמת דואג לה ומה שאני אומר בא מהלב. הדבר הזה ריגש אותי כל כך לא האמנתי שיש לי כזאת השפעה.

איזה מלך.. שהצלחת לעזור לה רק

בעזרת דיבורים... הדאגה הכנה כנראה ריגשה אותה וגרמה לה להבין.

fireblue1

New member
תאמת זה תלויי במילים...

אמרתי לה שאם היא תמשיך ככה אז אני לא ידבר איתה ולא יראה אותה יותר... חוץ מזה אנחנו כמו אחים אז ידעתי שהיא תפסיק בגלל זה...!

Aussie Girl

New member
הייתי הולכת על הדרך האלימה

אני לא מאמינה ב"לדבר איתו" ממש לא עוזר. כולנו יודעים שזה מאוד קשה להיגמל ממשהו. וזה צורך המון כוח רצון שבאמת רק למעטים מאיתנו יש. כמובן אני מדברת על חבר שבאמת רוצה להפסיק כי אם הוא לא, עם כל הכבוד, ויש כבוד, זה לא יכול להיות חבר שלי! אבל אם הוא היה רוצה ופשוט לא מצליח, הייתי לוקחת אותו, סוגרת אותו באיזה חדר לכמה זמן שצריך עם שהוא היה פשוט מפסיק עם זה. וחבר שרוצה להפסיק בטח ובטח שלא הייתי עוזבת והייתי עוברת איתו את כל הדרך!

fireblue1

New member
...

לפי זה את חברה טובה... אבל זה קשה יותר אם זה קורה לך נגיד יש את הפחד שתגררי אחריו או שהוא יעשה לך פתאום איזה משהו. קל לדבר אבל קשה לעשות...{זה תלויי בך}

Aussie Girl

New member
תמיד יש את הפחד להגרר אבל...

אני מאמינה שאם סולדים ממשהו אז לא כל כך קל להגרר. ואני מסכימה, קל להגיד קשה לעשות. אני מקווה לא להקלע לכזו דילמה. אני שמעתי פעם על מישהו שבאמת הגמיל את החבר שלו מסמים ככה. ברור שזה כפתרון מוצא אחרון.

אבל הוא יכול לפגוע בעצמו בחדר,

בשביל זה היית צריכה לפנות את כל החפצים מהחדר ושלחדר לא יהיו חלונות... וגם ככה תהליך גמילה והתנקות ראשוני לוקח 21 יום, זה המון זמן לסגור בנאדם בחדר, ריק מחפצים או אוויר נקי. זה יכול לגרום לו בעיות אחרות, אולי קלסטרופוביה וכו', קיצר זה זה לא פיתרון. אלימות אולי עוזרת בטווח הקצר ומביאה לתוצאות מיידיות, אבל יוצרת תופעות לוואי ממש לא נעימות לטווח הארוך...

למעלה