חברי פורום..

yossi iv

New member
חברי פורום..

אם חבר טוב שלכם צורך סמים, איך תשכנעו אותו להפסיק ? "זה רע לבריאות ומקלקל את החיים" -לא עוזר...

חלמית

New member
תשובה:

בסדר הזה: 1. אנסה לשכנע אותו בעצמי. 2. אדבר עם חברים שלו. 3. אם שני אלה לא יצליחו אני אעזוב את העניין. זה עוד לא קרה לי עם חברים באמת קרובים אז אני לא בטוחה.

חלמית

New member
האמת שאני נזכרת שפעם נתקלתי במקרה

דומה והתייעצתי עם בעל-מקצוע.

SadClown

New member
אמממ...

הייתה לי בעייה דומה- חברה שמקיאה את האוכל... אני חושבת שהייתי מדברת איתו ומביאה לו חומרים, כתבות... אם זה לא היה עוזר הייתי מדברת עם ההורים שלו. אבל אני יודעת שעכשיו כולם אולי חושבחים אני אגיד למשפחה אך כשמגיע הרגע זה ממש לא קל. כך שאני מקווה שאצליח לומר להם.

בתור אחד עם תואר 8 בפסיכולוגיה.....

סתם סתם. זה מה שהייתי עושה: הייתי מנסה לשוחח איתו ולהעמיד מולו את המצב, עם כל החסרונות. אני די בטוח שבכמה שיחות, עם קצת נודניקיות ושטיפת מוח הייתי מצליח לאט לאט להוציא אותו מזה. אני סומך על כושר השכנוע שלי ועל עצמי שאני יודע איך להתמודד עם מצבים שונים. אני סומך על שיקול הדעת שלי. יוסי יש מן האמת בשאלה שלך או שסתם שאלה ? אם יש אני אסמך לעזור...

מניסיון.. ../images/Emo4.gif

לדבר לא עוזר אם בנאדם צורך סמים (או סיגריות, או חותך את עצמו, זה לא משנה במיוחד), בשביל שהוא יפסיק עם זה זה צריך לבוא מתוך רצון פנימי ולדבר לא עוזר, לפעמים זה אפילו גורם ליותר אנטי לדבר עם ההורים זה אחד הדברים היותר מגעילים שאפשר לעשות, כי גם זה לא יגרום לבנאדם להפסיק אלא סתם ייצור חיכוכים בינו לבין ההורים וזה ממש מיותר בכל אופן, אני לא ממש יודעת מה כן הייתי עושה במקרה הזה. אולי הייתי מבהירה שאני מאוד אנטי מה שהוא עושה ושבגלל שהוא חשוב לי הייתי רוצה שהוא יפסיק. אני לא חושבת שאפשר לעשות יותר מזה חוץ מלקוות שהוא יתפכח

puma4000

New member
היי LSD אני לא בטוח..

אם מישהו יודע (מלבדך) למה קראתי לך בשם של אחד הסמים היותר ממכרים בעולם.... נכון...שיחות לא עזרו. האם הייתם מעמידים את חברותכם כתנאי להפסקת השימוש? סוגיה קשה...

למה באמת?...

ובקשר לשאלה שלך, אני לא הייתי עושה את זה הוא יכול להמשיך מאחורי הגב שלי, ואז זה סתם יהיה יותר גרוע. שוב, לדעתי בנאדם יפסיק להשתמש בסמים רק אם הוא יחליט על זה, בלי לחץ מבחוץ- וזה כולל כל סוג של לחץ.

lady polegra

New member
בזה את צודקת

והעניין שהוא שאני מכירה כאלה שהשתמשו סמים. שום דבר לא עזר עד שהם החליטו להפסיק....

חלמית

New member
לא הייתי שמה את החברות כתנאי אלא

להיפך!! הייתי אומרת לו שאני תמיד פה בשבילו ורוצה לעזור לו.

yossi iv

New member
תיכנסי...

L,S,D, זה ראשי התיבות של Lussy in the Sky with Diamond זה גם אחד השירים של ה"חיפושיות"

תגובה...../images/Emo15.gif

קודם כל צריך לדבר עם אותו חבר שצורך סמים ולהסביר לו שאני דואגת לו ושהוא חשוב לי ואני לא רוצה שיפגע בעצמו, אבל השינוי האמיתי צריך לבוא ממנו. את ההורים אני לא חושבת שצריך לערב, אני לא חושבת שזה יעזור זה רק יצור עוד יותר הקצנה במצב..

חלמית

New member
אני לא חושבת שאת צודקת... עירוב ההו

ההורים יכול להועיל לעתים... אבל אני לא חושבת שהייתי מסוגלת.

../images/Emo15.gif

אני אישית חושבת שהדעות של החברים משפיעות הרבה יותר מהצעקות של ההורים...

חלמית

New member
אני חולקת. לפעמים ההורים יודעים איך

להתמודד. אבל כל מקרה לגופו, אני בכל-אופן מאמינה גדולה באנשי מקצוע יודעי דבר.

צודקת חלקית...../images/Emo15.gif

לדעתי זה נכון באמת כל מקרה לגופו, אבל אני חושבת שרוב ההורים יגיבו בצעקות... ובקשר לאיש מקצוע לדעתי צריך לפנות אליו רק בשלב יותר מאוחר, הרבה יותר מאוחר כשכל האמצעים האחרים כושלים...

Moralida

New member
דברו איתו והא ישנא אותכם

זה מה שהייתי עושה: לוקח אותו ואת כל החברים לשבוע באילת, מבלה איתו כל הזמן ושומר שהוא יהיה בלי הסמים. אם הוא נוגע בסמים אני מעיף לו אותם, ואם זה נמשך לא מכניסים אותו לחדר. בבוקר הוא יהיה בלי סמים.. :) חוץ מזה שבסביבה שלי אין כמעט ילדים שמעשנים סמים (חוץ מאחד, אבל ממש לא אכפת לי ממנו..), ובסביבה הקרובה שלי(משפחה, חברים) אין כלום - לא סיגריות, לא נרגילה וכמובן לא סמים. לא סתם אומרים "ילדים טובים ירושלים" :) -רועי.

למעלה