חברי פורום נכבדים

דרדרית

New member
אשתורי- החזרת אותי לרגע לעבר....

אמנם בשנה האמורה הייתי רק בכתה ח' אבל דברים רבים היו דומים ואפיינו את תקופתי. חוץ מהמחנכת שהייתה לי אז ופגעה בי קשות. זכר הפגיעה צורב בי עד היום ואני ממש לא צינית. הייתה לי אז בעייה- לא כתבתי נקודה בסוף משפט (גם פסיקים לא היו חביביי במיוחד... ואז- יום אחד היא הקריאה חיבור שכתבתי לפני כל הכתה כשעצרה בכל מקום אפשרי מלבד המקום בו הייתה צריכה להיות נקודה!!!! אכן, למדתי להשתמש בנקודות (ויש אומרים כי אפילו באופן מוגזם...) אבל הסמקתי כולי עד כי עגבניה בשלה הייתה חוורת לעומת מראה פניי והצחוק שנשמע בכיתה מחבריי ללימודים דאז- מהדהד באזניי עד עצם היום הזה. מקווה שזכרונות בית הספר אצלכם היו חיוביים יותר...

לאו דוקא

דרדרית היו לי כמה מורים שלשונאים שלי לא הייתי מאחל אותם. בייחוד זכורה מורה אחת מהשביעית. אבל את ספורה אגולל בהזדמנות אחרת. אחד המורים שלמדו אותי היה המשורר יצחק שלו. אבא של מאיר.והוא למד ספרות ותנ"ך. בחבורים שכתבתי לו לא שמתי פסיקים ונקודות. ועל זה היה מוריד לי ציונים כיד הדמיון הטובה עליו. ואני הייתי משתדל, ומתאמץ ומנקד כפי הבנתי - שלא תמיד עלתה בקנה אחד עם הבנתו. מאחר וגם כתב היד שלי היה בלתי קריא ,( טוב שיש מקלדת ) הרי שהיה שולח בי את חיצי תסכוליו על ימין ועל שמאל. הוא למשל לא למד אותנו דקדוק. יען כי - כך אמר- הרופא אסר עליו להסתכל על נקודות. יום אחד משקצה נפשי בהערותיו. אמרתי לו שזה כתב ידי. שבמשך 11 שנות למודי לא הצלחתי לשפרו, שאני מנקד כפי הבנתי , ושאינני מבין, אם הרופא אסר עליו לראות נקודות למה הוא מבקש ממני להרבות בהן? והבהרתי לו ( בערך) שזו הבעיה שלו. הוא מייד הראהלי שזו הבעיה שלי וככל שהשתדלתי לא עליתי על הציון 5+ בהבעה. וכל פעם עכשיו שאני כותב איזו שורה מוצלחת אני מתאר לעצמי אותו מתהפך בקברו כמו קבאב על האש. ובא לציון גואל.

דרדרית

New member
מה? גם כתב ידך דומה לכתה החרטומים?

הניקוד- עד היום רעה חולה מבחינתי.... אין לי שמץ מתי קמץ ומתי פתח... אבל- אתה? אשתורי, עם יכולת ההבעה שלך? רק 5 +? זהו??? מאיר שלו או אבא שלו... שיתהפך בקברו.... כי אנחנו כאן בפורום נתנו לך ציון 10 + בהבעה!!!! המשך לכתוב ולהעלות לנו את מצב הרוח ושיתהפך הוא בקברו.... לגבי המורה בשביעית..... כבר קראתי ואולי כדאי שגם אחרים יהנו מסיפור נפלא זה??????

מה אתם מידברים../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif אז אינכם...

יודעים איזו תחושה זו להיות ה...אחרונה
בכיתה שעוברת מכתיבה בעיפרון לכתיבה בעט הנכסף
בגלל שיש לה כתב חרטומים
כל פ'ם שהמורה עברה ואישרה לתלמידים לעבור לכתיבה בעט אותה תלמידה זכתה ל..."עד שלא תשפרי את הכתב בלה...בלה.."לבסוף היא נצחה
, למורה לא היה נעים שרק תלמידה אחת עדיין....
..
....אין צורך לנחש....
זו אני
ועל פסיכ(ק)ים ונקודות דילגתי(עד היום קשה לי להפסיק שטף ורצף המחשבות לטובת הפסיכים והנקודות
)

דרדרית

New member
מה? ...גם אתה ברוטוס????

מסתבר שכל הבעייתיים בכתיבה/הבעה/כתב יד פורחים היום
ואיך מסתדרת מורה בישראל עם כתב יד חרטומי????? אגב- עלי כעסה בת כיתה בסוף השנה בגלל ש"קילקלתי לה את ספר הזכרונות שלה עם כתב היד שלי...."

Nava5

New member
אשתורי../images/Emo24.gifקטע נפלא.

הראיתי אותו לצעירי-המשפחה ולגיחוך שלהם היה טעם של "לא מבינים איך 'הסכמתם' לחיות בתקופה חשוכה שכזאת"... בסתר לבי איחלתי להם, שילדיהם ישאלו אותם את אותה שאלה... (אגב, גם לנו היתה הרגשה / מחשבה דומה בצעירותנו, לא?
(...איפה היית?)

נקודה למחשבה מזוית אחרת...

קוראת ומנסה להגיב, כאחת שחוותה את החינוך "ההוא". קשה לי ל"התחבר", עם כל הכבוד לעבר ולקונן על מה שהיה. לדעתי ההווה שונה מהעבר והתנאים של היום אינם ברי השוואה לעבר. הנוער של היום חי במציאות כה קשה ושונה עד כי...מי אני שאבוא לשפוט אותו
מעבר לזה, והנה הנקודה למחשבה: האם לא בנו - הדור ההוא שמדובר עליו בקטע - נושא באחריות לכך שהדור הצעיר הוא כפי שהינו
בדיוק אמש צפינו בסרט: "אני רובוט" עם וויל סמית. סרט שאני מגדירה כמדע בידיוני-פילוסופי. שווה צפייה עם המון חומר למחשבה.

bimbo.

New member
שלווה יקרה, הדרת שלווה מנפשי

אמנם במידה רבה אנו בהחלט אחראים לדור ההמשך, אבל לומר שאנחנו נושאים באחריות לכך שהדור הצעיר הוא כפי שהינו????!!!! לא מסכימה
איך תסבירי את האלימות הגואה והמתפשטת כעשב רע? או את "ושנאת את רעך ותחשוב רק על עצמך"?
היום, כאשר מישהו מפגין מעשים טובים והקרבה, או מידה של יושר, מיד מציינים את זה בריש גלי, לאמור: משהו חריג!!! ומה עם הרדיפה אחר ממון ו"החיים הטובים"? לא אנחנו אחראים. אולי רק בקשר עקיף. אני רואה קשר ישיר בין התפתחות הטכנולוגיה לבין הנהנתנות, שרבים לא יודעים לשים לה גבול. אגב אין לי שום דבר נגד נהנתנות, כל עוד שאנשים לא עושים ה-כ-ל בשביל זה. אני בטוחה שיהיה מי שיגיד שפעם לא גנבו מליונים, כי לא הסתובב כל כך הרבה כסף. אנחנו כ ן אחראים ליכולות שלהם להתפתח ולעלות ברמה לגבהים, שלא שיערנו אותם מעולם, ולעובדה שהם רואים בעולם כפר גלובאלי קטן (מה שנכון). המהפך בין הדור שלנו לדור הצעיר היה חד מאוד, ולא ניתן לשים את האצבע היכן בדיוק זה קרה. התהליך עד למהפך, היה ממושך למדי. טוב, הלאיתי אתכם מעט בנאום ארוך, אבל לפחות יש לכם חומר קריאה לפני השנה.
שלווה'לה, מה שלומך הבוקר?

דרדרית

New member
.נקודות מעניינות העלו כאן חברותיי.

ואכן מרחק הפער בין הגישה של שלווה שרואה בנו (המורים)את האשם לבין בימבו שתולה את האשם במציאות וברמת החיים הגבוהה ושונה מפעם. היתכן הוא ששתיכן צודקות? כל אחת בדרכה? כי אכן אנו הדור המחנך אבל אנו גם חיים במציאות שונה מפעם. והחיים היום שונים וכפי שכתבה בימבו "המהפך בין הדור שלנו לדור הצעיר היה חד מאוד, ולא ניתן לשים את האצבע היכן בדיוק זה קרה. התהליך עד למהפך, היה ממושך למדי." חושבת שישנן סיבות רבות ולא רק אחת לפער בין הדורות בתחומים רבים. תחום אחד בו מתבטא הפער הוא האלימות הגואה אבל גם אלימות ורוע לא חדשים לנו בעולם (ראה ערך אירופה 1942) אבל זה כבר נושא אחר... לגבי החינוך והיחס לחינוך- לא רק אנחנו המחנכים של היום אשמים. אנו אמנם מחנכים אבל לכל ילד יש אבאאמא, כל ילד גדל בבית כזה או אחר ומקבל גם ערכים מסויימים. שאל אותי פעם מפקח כשניגשתי עם סיום לימודיי לבחינות הסופיות ולעבודת הגמר שקבעה את קבלת תעודת ההוראה שלי: "את יודעת בכמה אחוזים באמת משפיע בית הספר על הילד לעומת הבית?" משאירה ת'שאלה כפתוחה. מבטיחה לומר ת'תשובה שקיבלתי ממנו (לפני 26 שנה...- ועדיין התשובה רלוונטית)

אכן מעניינים הדברים אך...

ברשותך דרדריתוש חביבתי, לפני שרוטב הבולונז נשרף לי רצה לשלאול לשלומו אז אחזור להתייחס לדבריך מעוררי המחשבה

דרדריתה...

אני לא יודעת מה ענה לך המפקח, אך גם לתפיסת החברה את תפקידי ביה"ס והבית - תפקיד מרכזי בתשובה. נראה לי שפעם הבית היה מרכזי כגורם משפיע על הילד "שבע השנים של הבית". גם כיום, לדעתי זה כך, אלא שהחברה מדגישה יותר משקל לביה"ס. בימים אלה כשההורים מממשים את עצמם בקריירה וכו' "מפילים" את האחריות על ביה"ס. יוצא שהשפעת הבית עדיין חזקה אך על פניו ביה"ס אחראי, למרבה האירוניה והפרדוקס, לחינוך הדור הצעיר. מסקרן מה ענה לך המפקח?

אל נא חביבתי...זו סתם החלפת ...

הגיגים מעוררת מחשבה, הרהורים ומעט חשבון נפש, שלא מזיק לאפ'חד - נהפוך הוא
. ולעיניינו של דבר: לגבי האלימות-פעם התפיסה ש"חוסך שבטו שונא בנו" היתה כנר לרגלינו וכיום היא בעוכרינו. הרי נאמר כבר שאלימות גוררת אלימות........וזו רק סתם דוגמא קטנה, שלא לדבר על כל מיני תופעות חברתיות ששורשיהן בדור שלנו והן בגדר "אבות אכלו בוסר..." מי הרגיל את הדור הזה ל"רדיפה אחר ממון והחיים הטובים". בעיני מי האמריקניזציה היתה חלום ושאיפה למימוש....אם לא הדור שלנו? מי קונה לילדיו כל טוב בגדר "מה שלא היה לי יהיה לילדי" ו/או מה שיש לאחרים יהיה גם לי ולילדי? ההתפתחות הטכנולוגית המואצת והאדירה ששינתה את דפוסי החיים שלנו - מי התחיל במהפכה הטכנולוגית המואצת? והרי הדור הזה נולד למציאות מסויימת ומי עיצב את המציאות הזו? האם לא הדור שלנו שבעט במוסכמות ע"י מחאות ושחיטת "פרות קדושות"? איני חושבת ששינוי חשיבה והתאמה למציאות הן דבר רע, אלא שיש להן השלכות על העתיד ואולי לא חשבנו מספיק על כך..... מי הרגיל את הילדים שיש מכונית בבית<אחת??? יותר!!!>? ואלמלא חששתי להלאות אותך ואת יתר חברי הפורום
הייתי ממשיכה כאן
אז.....להשתמיע - נמשיך הדיון במדיה אחרת. אגב' גם צורת התקשורת שלנו כאן היא מחידושי כנולוגיה.....
ממני

bimbo.

New member
טוב, יקירות....נתחיל מהסוף....

אכן, צורת התקשורת בינינו היא חידוש טכנולוגי אדיר, גם מהבחינה שאחרת לא היינו מכירות זו את זו וגם את ההיא
... אני מתייחסת כרגע ל"התמערבותם" של הסינים והיפנים. כולכם תסכימו אתי, בוודאי, שהמסורת שלהם היתה חזקה ואיתנה מאוד עד לפני כ-60 שנה, אם איני טועה. אחרי מלחמת העולם השניה, נבעו במסורת זו הסדקים הראשונים, למרות התפתחותם הטכנולוגית המהירה של עמים אלה עוד לפני כן. אין בכלל להשוות את מנהגיהם ומסורתם לעמי המערב (כולל מזרח אירופה). ובכל זאת, חל אצלם מהפך עצום: התלבושות, ההתנהגות כלפי ההורים, היציאה לארצות המערב (ומשם הביאו את האמריקניזציה בהילוך מהיר). קשה לומר שהם ספגו זאת מהוריהם (הדור שלנו), שעדיין מתקשים לעכל את מה שהם רואים. קידמה זה דבר חשוב עד מאוד, והמהפכה הטכנולוגית היא משהו שמעבר לכל דמיון, אבל לפעמים אני מתגעגעת לשקט שלפני הסערה.... ואז אני מזכירה לעצמי שהיה צורך לחכות מספר שנים עד שקיבלנו קו טלפון, ומהר מאוד אני שמחה שזכיתי לחיות היום ולהכיר את האינטרנט. כי אחרת, איך היינו מצליחים להתווכח?

bimbo.

New member
אגב, דרדריתוש....

הרוע התחיל כבר אצל קין והבל מיודעינו

אוי ואי...בימבוש...הגם על הסינים-

יפנים אני אחראית
הו.. לא
לא מוכנה לקחת אחריות עליהם, סורי
אני, כדברי רחל "רק על עצמי לספר ידעתי". אין ספק שמלחה"ע השפיעה על התרבות וגם ההפצצות עליהם אבל...זהו יותר לא מתייחסת למשהו שאיני מבינה בו
. אני מבינה את הגעגועים לעבר ומבינה שרוצים תמיד לחזור למשהו מוכר ובטוח שגדלנו עליו
אך בל נתן לעצמינו לזייף בהווה ולעתיד בגלל הגעגועים הללו. אין לתת לתחושות אלה לשבש את כושר השיפוט שלנו היום.

למעלה