חברי פורום נכבדים

paradan

New member
חברי פורום נכבדים

***אני כותב זאת לא כמנהל הפורום ומצטער מראש על בוטות דבריי*** בזמן האחרון היו כאן התבטאויות לא מדויקות, לא נכונות ומאוד מרגיזות. כאמור, לא כמנהל הפורום אלא כמישהו שזה תחום עיסוקו המקצועי ועתידו. אנשים בעלי ידע מואט ונק´ ראות מאוד צרה וילדותית אפילו, אמרו דברים בגנות דרגי הנהלה ובגנות האנשים בשטח. דברים שלא במקום, ונובעים פשוט מבורות, מחוסר מודעות וידע ומאצבע קלה על המקלדת. אני לא מסוגל לעבור עליהם בשקט, מצטער. אנשים כתבו: "אם מישהו ימות במדינה הזאת בגלל חיסרון של אמבולנס זה יהיה בגללם בגלל השביתה המסריחה שלהם (אני בכוונה לא אומר בגללכם כי אני לא רוצה לפגוע במישהו מחברים הפורום) אני רוצה לראות איך אותו פאראמדיק יחייה עם זה על המצפון שלו!" "ואל תשכח את "אנחנו לא שובתים" המנהלים שובתים כדי לקבל את האינטרסים שלהם, הם לא מבינים שהם פשוט הורגים אנשים ע"י צימצום כוחות ההצלה במדינה" האם מנכ"ל / יו"ר הוועד הפועל הינם אנשי מקצוע מנוסים בניהול ארגונים ממשלתיים בסדר גודל כזה? "האם לא היתה בקרה תקציבית שהתריעה על המצב הקשה מבעוד מועד ? (לא מגלים יום אחד שחסרים 70 מליון ש"ח בקופה !!!) האם מוצו האפשרויות של התיעלות ומציאת מקורות מימון אמידים לטווח ארוך ? (לצערנו בעיה תקציבית במד"א חוזרת כל 6 חודשים " תסבירו לי במה שונה חובש או פאראמדיק או מנהל או מתרים דם או לא יודע מה משאר האנשים במדינה שעמדו בפני פיטורין או צמצומים או סוג כלשהו של קיצוץ. תתעלמו לרגע מעניין התחום המקצועי הרפואי (תיכף נתייחס אליו). האם אנשים אלו לא צריכים להביא כסף לבתיהם? לקנות אוכל? לשלם עבור הבי"ס לילדיהם? לשלם לשמרטפית ששומרת על ילדיהם בזמן שעלו עובדים שעות על גבי שעות, ימים ולילות על מנת לעזור ולסייע לאחרים (ובת/בן הזוג נאלץ לעבוד שעות נוספות על מנת לעמוד בכל ההוצאות ולפצות על השכר הנמוך...)? האם להם לא מגיע לפרנס את משפחתם בכבוד? עזבו אתכם מסיסמאות וקלישאות, זה אולי נשמע יפה ומכניס קצת רייטינג, עושה קצת רעש וצילצולים - "הפאראמדיק שובת החולים מתים", אבל אל תתעלמו מכך שעבור אנשי מד"א עניין הצלת החיים זה עבודה (וגם ייעוד בהרבה מקרים), אבל זאת עבודה בדיוק כמו כל עבודה אחרת. ולעבודה יש מטרה. -פרנסה. וכאן אפילו לא ביקשו תוספת לשכר. התריעו והתריעו במשך חודשים. שום דבר לא נעשה. ואז גם התקציב לשנה הבאה מתעכב. אז למה אתם מצפים? ונכון גירעון של 70 מיליון לא נוצר בין לילה, אלא מתוך שנים של התעלמות, של אטימות, של הזנחה ושל זילזול...

paradan

מר paradan היקר, **** כולי תקווה שדברי אינם פוגעים באדם. **** א. אמנם התנצלת אך לא ברורה לי צורת ההתבטאות שלך. ב. לא ברור איך שכר ותנאי העבודה של העובדים במד"א נותן היתר לשימוש בוטה ביותר בכספי ורכוש הציבור (להזכירך מד"א הינו עדיין גוף ציבורי). אם זכרוני אינו מטעה לפני 5 חודשים נערכו עיצומים ע"י ועד העובדים בדיוק לצורך קידום מעמדם,שכרם,ותנאי העסקה של עובדי מד"א ואילו הבזיון שאנו עדים לו היום מנוהל ע"י מועצת מד"א. ג. לגבי ההערות שלי כלפי הנהלת מד"א - גרעון של 70 מליון ש"ח לא צריך להיות מטופל על גבם של העובדים והאזרחים,אלא בדרכי מנהל תקין. (כאשר ישנו חוזה או הסכם שלא מקוים יש דרכים חוקיות ומנהליות וגביית הכסף) לכן הסתיגותי מצורת ניהול הארגון במשך שנים ועשרות שנים (מד"א הינו גוף תחוקתי ע"פ חוק מד"א משנת 1950 ויתכן שיש מקום לאחר 53 שנות ניהול מקרטע לבצע בדיקה של צורת הניהול ומבנה מד"א). לכולנו פה ישנה מטרה נעלה לקידום מד"א ושיפור השירות שהוא מעניק ללקוחותיו (אזרחי מדינת ישראל) שהוא גוף חיוני ובלעדי במדינת ישראל ולדעתי יש עוד הרבה מה לעשות.

berrale

New member
הערות

כמנהגי בקודש (לדברי פרדן) אעיר לשני צידי המטבע: א. נכון, כדברי פרדן, שרשויות השלטון, בכלל זה רשויות מקומיות ועל אחת כמה וכמה הממשלות באשר הן, נוהגות אדישות, חוסר תכנון, לאמור: כיבוי שריפות- הא ותו לא. ולכן אינני מסכים עם דברי האחרון אשר טען כי "כאשר ישנו חוזה או הסכם שלא מקוים יש דרכים חוקיות ומנהליות וגביית הכסף". במדינתנו כמו במדינתנו - לא תמיד ניתן לפעול בדרכים האלגנטיות, וצערי הרב גופים שלטוניים רבים מכירים "רק כוח", או בלשון עדין, מתחילים לפעול רק כאשר יש הדברים בוערים למול פניהם. זכורים לי ימי שר"ל עליזים (שירות רופא לילה אשר הופעל עד לפני כשש שנים בכל הארץ) בהם פניתי לכל הגורמים האפשריים במשרד הבריאות בנוגע לשירות הרשלני, לחוסר תקצוב, ולחוסר אחריות משווע שהגיע לכדי פגיעה ממשית בחיי אדם- אולם ללא הועיל ! וזו רק דוגמא. ייאמר לזכות מנכ"ל מד"א שהוא ניסה, טרם נקיטת הצעדים הנוכחיים (אשר ננקטים אגב ע"י ועד העובדים ולא ע"י מועצת מד"א כפי שציין האחרון) לפנות לגורמים במשרד הבריאות, והצעדים הנוכחים נראים לי אכן כתגובה להתעלמות המוחלטת של משרד הבריאות והרשויות. ב. אשר ל: "שהוא גוף חיוני ובלעדי במדינת ישראל". לצערי בעוד כולם מצפים מהארגון לפעול כגוף ממלכתי, הוא לא מוכר ככזה (כמובן מבחינה תקציבית) ע"י הממשלה... ג. ובכל זאת תהיות לי בתגובה לדברי פרדן: (1) מדברים על גרעון כזה או אחר, ונראה לי קצת תמוה שעל רקע גרעון כזה (אשר אכן אינו מופיע מהיום למחר אלא אם כן הוא תוצאה של תרמית/ניהול כושל מוחלט), איך הוחלט על רכישת מערכות GPS בעלות של מאות אלפי דולרים ? (2) למרות שאמרתי בסעיף א´, עדיין העיתוי (כך וכך לפני הבחירות) לבטח אינו מקרי, והוא בעיניי פסול! גם אין ברירה אלא להשבית/עיצומים/איומים, הרי שבאותה מידה ניתן לעשות זאת לפני חודש ו/או בעוד חודש, ולא על רקע ניגוני בחירות. לטעמי, יש בכך ניצול לרעה של השיטה הדמוקטרית.

BoSco

New member
PARADAN....

נכון אני אמרתי את הדברים האלה... מפריע לך? חבל! כי זה מה שאני חושב כאזרח שרואה כתבה בעיתון שמד"א פתאום מאשימה את מפעל הפיס בגירעון הגלל שמפעל הפיס צמצם את התרומה שלהם... תרוץ עלוב! חוץ מזה מה הפאראמדיקים שונים מעובדים אחרים??? פקיד בבנק לא מציל חיים של אנשים וכך גם כל מקצוע אחר! אז במקום לקנות "מתנות" למד"א אפשר לנסות לחשוב על חיסכון... ועך עוד דרכים לפיתרון לא צריך להגיע לידיי שביתה זה כמו שהמשטרה או מכבי האש ישבתו וזה נראה לי דבילי לחלוטין לעשות! זה מקצוע ששומרים ומצילים בו חיי אדם! זה מה שאמרתי ואני לא מתחרט על זה!

orda

New member
פארמדיק הוא כמו פקיד בנק? !../images/Emo46.gif

מה זה השטיות האלו?! פקיד בנק מציל חיים???

BoSco

New member
Orda לפני שאתה מתעצבן תקרא את

ההודעה של PARADAN הוא השווה פאראמדיק לפקיד בנק וההבדל הוא שפקיד יכול לשבות אבל פאראמדיק לא כי הוא מציל חיים!!!

Ally E

New member
PARADAN צודק במאת האחוזים!!!

פקיד בבנק לא יוצא להציל חיים ואם הוא ישבות אף אחד לא עלול למות מקסימום מישהו לא יוכל להוציא כסף!! אבל אם הפאראמדקים והחובשים ישבתו אז אנשים כן עלולים למות, כי לא יהיה מי שיגיש להם עזרה. ועוד משהו בקשר לוויכוח שהשביתה הזו היא בגלל ההנהלה של מד"א, אז זהו ש לא השביתה הזו מייצגת את כול עובדי ומתנדבי מד"א שחשוב להם להגיש את הטיפול הראשוני הטוב ביותר לאזרחי מדינת ישראל. רק תארו לעצמכם איך ירגיש פאראמדיק או רופא בנט"ן שבא לעשות החייאה ואין לו את התרופות המתאימות בגלל שלמד"א אין תקציב לרכוש אותם. או את נהג האמבולנס הלבן שמגיע לחולה עם קוצנ"ש ואין לו מסיכה להשים על החולה בגלל שלמד"א אין תקציב לרכוש מסיכות או שהבלון לא תקין ואין אפשרות להחליף בלון וזאת למה
אין תקציב
. ולכל אותם האנשים שמשווים בין מד"א למש"אז אין זה בר השוואה כי בתור מתנדב משא"ז אתה לא צריך את אותו ציוד (יקר
) שעובד / מתנדב מד"א צריך, אז אל לכם לפתוח פה על דברים שאינכם יודעים עליהם דבר וחצי דבר.

BoSco

New member
Ally!

אני לא השוותי רק נתתי דוגמא... נכון הסט של המשא"ז לא כמו של מד"א אבל זה עדיין ציוד כמו ניידות לתחזק לכל בסיס אחד לפחות ניידת+מכשירי קשר+פנסים+ציוד משרד בסיסי לבסיס כגון שולחן וכו´+ 2 חולצות מדים לכל מתנדב לפחות+נשק ותחמושת+++++

Ally E

New member
אתה צודק אבל....

אתה לא יכול להשוות את זה למחיר של תרופות החייאה וציוד נט"ן שעולים כמה אלפים טובים ותחשוב שבכל תחנה יש לפחות 2 נט"נים (אני מדברת על התחנות הגדולות) וכמובן שתוסיף את הצמיוד של הלבן שגם הוא לא זול. אבל בכל מקרה לא מדובר פה בשוואה בין משא"ז למד"א , מה שניסיתי להגיד שאם למד"א אין ציוד מד"א לא יכול לתפקד וזאת עובדה!! לא משנה עד כמה הוא ירצה.

בוסקו.....

"אני לא השוותי רק נתתי דוגמא... נכון הסט של המשא"ז לא כמו של מד"א אבל זה עדיין ציוד כמו ניידות לתחזק לכל בסיס אחד לפחות ניידת+מכשירי קשר+פנסים+ציוד משרד בסיסי לבסיס כגון שולחן וכו´+ 2 חולצות מדים לכל מתנדב לפחות+נשק ותחמושת+++++" במד"א אין מכשיר קשר או פנסים או ציוד בתחנות??? ההבדל הוא שאנחנו בתור מתנדבים משלמים על החולצות , על מעילים , על הכל... ובגלל שפאראמדיק מציל חיים אסור לו לשבות - נשמע הגיוני , אבל המשכורת שלהם לא נשמעת הגיונית..לכל אחד מגיע את הזכויות שלו ורק בגלל שהוא עובד מד"א שמציל חיים הוא אמור לקבל יותר ולא שכר מינימום....

BoSco

New member
אמממ

חוץ מ 2 החולצות אנחנו גם משלמים על מעיל וכל זה וזה ברור שאתם משלמים יותר חס וחלילה אני לא מזלזל

paradan

New member
לא הבנתם אותי או אני אתכם

א. לגבי עיתוי השביתה: עדיין לא ברור לאנשים למרות שזה נכתב כמה פעמים שחור על גבי לבן - השביתה לא באה עכשיו בגלל הבחירות אלא בגלל שמתחילה שנת תקציב חדשה. ללא תקציב... ב. לא הובנה גם הנק´ שבשביל אנשי מד"א להציל חיים זאת עבודה. המטרה של עבודה היא לפרנס קודם כל. זה טוב ויפה להגיד שלמשטרה לכיבוי אש למד"א וכו´ אסור לכם לשבות. אבל מי יאכיל את הילדים של עובדי מד"א? מי ישלם את חשבון החשמל שלהם? מי יקנה להם לחם וחלב? ג. בכלל, לדעתי מקורם של משפטים כמו כאלה שנכתבו כאן זה בדיוק המקור של הבעיה. לכולם זה ברור מאליו שצריך להיות שירות חירום רפואי. למעטים מאוד ברור מה דרוש על מנת ששירות כזה יתקיים ויתן שירות טוב. בארץ הנושא מוזנח מעבר לכל פרופורציה. אצלנו בלימודים, במהלך קורס מסוים, עשינו עבודות על שירותי חירום מכל קצוות העולם. אני אישית הייתי בשוק לגלות שבמדינות איפה שעוד אין חשמל ומים בכל הבתים יש אמבולנסים עם GPS, יש רישוי ממשלתי החל מחובשים, יש חובת חידוש רשיון כל כמה זמן. יש הגדרה ברורה של מי זה מי, מה זה מה, למי מותר לעשות מה ומתי, יש תקן של זמני תגובה ברמת חוק ועוד ניסים ונפלאות.

paradan צודק...

מד"א לא ישבות סתם , כי בא לו לשבות או בגלל הבחירות. למד"א יש גירעון ענק ומישהו צריך לעזור לה, אבל לוקחים את מד"א כמובן מעליו. וכמו שכולם יודעים ציוד של אמבולנס או נט"ן זה ציוד שעולה המון...מישהו חייב לעזור למד"א או שהאיומים של סגירת תחנות, נטנ"ים וכו´ יתממשו מחוסר ברירה.

גילגולx

New member
ל-BoSco ידידנו

אני כתבתי התייחסות לדבריו הקודמים של BoSco , אך לצערי זה בתחתית העמוד אז החלטתי להעתיק אותם ולרשום אותם כאן (ההתייחסות להודעה שלו "מה קורה איתכם!?!?!? ") : " BoSco וחבריו שחושבים כמו שהם חושבים פשוט גורמים לזה (במכוון או שלא במכוון) שמנצלים את מד"א כי אי אפשר להשבית אירגון הצלה... כולם כמוך יקומו ויקפצו עם הסיסמא "הצלת חיים", ואם כבר מדברים על מצפון אז אתה יכול באותה מידה לפנות למצפון של משרד האוצר שמד"א לא ראו ממנו שקל הרבה שנים... או לחברת התרופות שמספקת תרופות למד"א ולהסביר לה שצריך לתת בחינם כי אין כסף ואז גם שם יתנדבו... די לניצול הזה. אז מה אם אנחנו לא יכולים לשבות כמו ההסתדרות, צריכים לנצל אותנו? או לרקוד לנו עם ה"הצלת חיים"??? כל הכבוד לך שבאת להתנדב ביום כיפור אבל אל תעז לדבר על המצפון של פראמדיק שעוד מעט לא יהיה לו אוכל להביא הביתה כי מישהו אי שם בכל שנותיה של מדינתנו הצנועה לא חשב שצריך למממן את אירגון ההצלה הלאומי. עוד נקודה שמכעיסה אותי היא הענשת השובתים! מה אנחנו קומוניסטים??? תאמין לי שאתה צריך להגיד תודה על האפשרות של השבתה במערכת הציבורית ולא חיים כמו שכנינו או שאולי גם נעניש את מי שרוצה להתמודד על ראשות הממשלה... שים מלך על ישראל ותחיה כמו באירן או כמו אצל ידידנו סדאם וזהו! " החלטתי להוסיף ולהדגיש שמד"א לא נלחם על התנאים של העובדים אלא על משרות קיימות שצריך לקצץ. העובדים לא מחפשים תוספות (ואני ממש לא מבין איך - עם משכורת כמו שלהם...) אלא מחפשים תוספת של כח אדם על מנת להציל יותר אנשים ולתת מענה הולם ועם ציוד מתאים (שיקר מאוד דרך אגב).

מעניין !!

לכל המגיבים שלום , א. מעניין שלפתע כל המערכות קרסות-לטענת המנכ"ל הנהדר אבי זהר אין תקציב לתשלום משכורות לעובדי השעות, וזה לאחר השקעות כספיות עצומות בציוד החייאה,אמבולנסים חדשים,ציוד קשר חדש,GPS,מערכת מחשוב יקרה,השתלמויות בבתי מלון כולל אירוח מסובסד לבני הזוג,מתנות יקרות לחגים והרשימה עוד ארוכה. ב. לדעתי העיתוי לא חשוב כלל אלא צורת השביתה (שביתה יכולה להיות רק אחרי הכרזת סכסוך עבודה ע"י ועד העובדים ולא ההנהלה). ג. מד"א אינו גוף ממלכתי (וטוב שכך) אך הינו גוף אשר ממוסד במסגרת חוק מד"א מיושן משנת 1950 (הגיע הזמן להציע שינוי בתפיסה של החוק),ולכן תקציבו מורכב בין היתר מתרומות מהארץ ובעיקר מחו"ל,תשלומים מחברות הביטוח וקופות החולים,המטופלים עצמם,מפעל הפיס ותקציב ממשלתי כל התקציב הינו פטור ממס וכל הרכישות של מד"א פטורות ממע"מ. לא דומה כלל למוסד יצרני אשר בעל הכנסות עצמאיות או למוסד ממלכתי אחר.

orend123

New member
מה?!

איזה GPS ואיזה ציוד קשר חדש?!?! ומה אתה רוצה שיקצצו בתקציב? את ציוד ההחייאה?! אתה רוצה שאמבולנס באמצע החייאה יתקע כי הוא רכב ישן ולא עשו לו טיפולים? תחשבו על זה

למעלה