חברי פורום יקרים!

s0uljacker

New member
חברי פורום יקרים!

עזרתכם בבקשה בנןשאים הבאים: * חילוק פולינומים מסדר n * אינטגרלים בחלקים * אינטגרלים של שברים אם אפשר הסבר ברמה הכללית או לפחות קישור לאנשהו.... תודה מראש ויום טוב....

s0uljacker

New member
הקפצה

לפחות את הנוסחאות של האינטגרלים בחלקים.... מישהו מכיר?

טוב בוא ננסה...

לא הבנתי מה הבעיה עם אינטגרלים של שברים? בדיוק כמו אינטגרלים רגילים... אם אנטגרל של 3X זה 3/2X^2 אז אינטגרל של 3/2X הוא 3/4X^2 זה בדיוק אותו הדבר... רק במקום לחלק מספר שלם אתה מחלק שבר...

s0uljacker

New member
זה כל כך לא אותו דבר...

אם הייתי יודע להסביר לך את ההבדל בעצמי אז לא הייתי צריך לשאול אבל תסמכי עלי...זה שונה שימי לב אם מישהו פה מסביר ותראי

s0uljacker

New member
דוגמה לאינטגרל בחלקים:

אינטגרל של: X^3 * e^x dx -------------- * = כפול ^ =חזקה ואת dx אני עד היום לא מבין למה צריך

s0uljacker

New member
זה לא?

זה מהתכנית של האוניברסיטה לבגרות 5 יחידות פנימית שלהם זה אמור להיות מקביל לבדרות של משרד החינוך....

המממ... מסתבר שזה לא

כנראה שבאוניברסיטה עדיין צריך רמה גבוהה יותר מאשר ב5 יחידות רגילות... בסופו של דבר זו אוניברסיטה... ודרך אגב גם אינטגרל של שברים שהבאת בדוגמא הבאה אף פעם לא ראיתי.

s0uljacker

New member
דוגמה לאינטגרל של שברים:

אינטגרל של (x+2) / (x^3-x^2-1 dx כמובן...

tamiella

New member
חילוק פולינומים מסדר n

האמת היא שחילוק פולינומים נעשה באותה צורה בדיוק כמו חילוק ארוך של שני מספרים.... לדוגמה: x^2 - x + 1 ------------ x+1 |x^3 + 1 x^3 + x^2 ------------ -x^2 + 1 -x^2 - x -------- x + 1 x + 1 ----- 0 מקווה שזה עוזר

tamiella

New member
אינטגרלים של שברים

זה כבר קצת מסובך. תסתכל בספר של piskunov: Differential and Integral Calculus בעמוד 358 לדעתי, גם כל ספר (אוניברסיטאי) יעזור לך בזה.

למעלה