חברי נוער מרצ

חברי נוער מרצ

מהו בשבילכם כל הכבוד לצה"ל? ועוד שאלה אליכם האם לפי דעתכם בושה לשרת בצבא ההגנה לישראל?

hushhash

New member
../images/Emo4.gif

לא הבנתי אתהשאלה הראשונה. זה בגלל שאני טיפשה?

revengen

New member
גם אני לא הבנתי

יכול להיות שאני גם טיפש ...אבל זה יתר הגיוני שהשאלה לא מובנת. לגבי השאלה השנייה , לפי דעתי האישית לא בושה בכלל לשרת בצה"ל.

revengen

New member
הבנתי והתשובה בשבילי היא

שבשבילי האימרה "כל הכבוד לצה"ל" זה שצה"ל מצליח להגן על אזרחי ישראל מבלי לפגוע באנשים תמימים, זה שצה"ל נוהג באיפוק כאשר הוא צריך לנהוג באיפוק, כאשר הוא מגן עלינו בצורה ישרה . ולא על ידי חיסולים סתמיים.

אז תסביר לי בבקשה איך ניתן להגן

על תושבי שדרות כאשר נתנוני הפתיחה הם כאלה: - חוליות הקסאם/גארד חיות בשכונות הצפופות של עזה - חוליות הקסאם/גארד מסתתרות בשכונות הצפופות של עזה - חוליות הקסאם/גארד נעות לשטחי השיגור בתוך השכונות הצפופות של עזה - חוליות הקסאם/גארד יורות מתוך השכונות הצפופות של עזה אתה טוען שהחיסולים הם סתמיים, יש לך אלטרנטיבה?, אני מתכוון לפתרון מקומי מעזה, לא סיסמאות נוסח "לסיים את הכיבוש", אני מתכוון לפתרון ספיציפי. מה זה להגן עלינו בצורה ישרה?, ממתי מלחמה זה דבר ישר או נקי?, לירות קסאמים או גארדים בחסות אוכלוסיה אזרחית זה נקי ישר או מוסרי?, אלא חוקי המשחק, יש לי הרגשה שאתה לחלוטין לא מודע אליהם, יש מיצאות והיא כזו, נכון לעכשיו החיסולים זה הדבר היחידי היעיל על פי צה"ל, זה מאד פשוט יש חוליה, היא בדרך לשיגור, את מחסל אותה - היא לא תשגר, אתה לא תחסל אותה - היא תשגר, מי יודע היכן תפגע הרקטה, קסאם כידוע מסוגל להרוג,גארד זה קטיושה, יכול להגיע עד אשקלון בקלות. מה שאני אומר זה, לפי כללי המשחק כיום כפי שהם, בלתי אפשרי להגן על אזרחי ישראל מבלי לפגוע באזרחים פלשתינים יחד עם החוליות, כמעט בכל פעם יפגעו גם חפים מפשע, זו עובדה, יש גם סיכוי לטעויות ותקלות וזה חלק מהעיניין ממש כמו שבמלחמה יש סיכוי שכוחותינו ירו על כוחותינו. אם צריך לבחור בין להגן ותוך כדי כך לפגוע בחפים מפשע ובין לא להגן, אני מעדיף להגן עם לפגוע בחפים מפשע, לי לא ברור מה אתה מעדיף? (זה לא חוכמה להגיד להגן ולא לפגוע בחפים מפשע, ברור שאני מסכים איתך, זה פשוט לא מציאותי).

revengen

New member
אני חייב ללכת ואענה לך אח"כ

אבל אני רק חייב לציין 2 נקודות : 1.כל המשפטים שכתבת בהתחלה יש להם אותה משמעות זה שתפרט אותם ל100 סוגים לא יעשה את זה יותר "מסובך" היית צריך להגיד: חוליות הקסאם/גארד פועלות בתוך השכונות הצפופות של עזה וזהו. 2.אתה טועןם ש הפתרון הכי יעיל..אז תסביר לי רק..איך לחסל מחבל שפעם עשה פיגוע ממש יעיל. אולי זה מגיע לו אבל איך זה יעיל. הרי אנחנו מחסלים אותם כבר 10 שנים ולא ראיתי סוף לקאסם או לפיגועים אלא רק יותר. מה שאתה לא מצליח להבין כאן זה הנקודה הכי פשוטה!! החיסול (לא תמיד של משגרי הקאסם גם) עושה יותר רע מאשר טוב!

חילקתי את זה לחלקים כדי שתבין

באיזה מציאות צה"ל עובד ומהם חוקי המשחק ביננו לבינם, היה לי הרושם שאתה חושב שאנחנו פועלים בשטח סטרילי או שחס וחלילה אנחנו בוחרים במצב שבו יהרגו גם אזרחים. מה זה מחבל שעשה פעם פיגוע? מה הוא יצא לגמלאות?, מחבלים לא יוצאים לגמלאות, הם נעצרים או נהרגים או עוברים להנהגה הפוליטית מה שבעצם משאיר אותם עדיין מאד מסוכנים. מהי מטרת החיסול ומדוע אנחנו משתמשים בו? - יירוט מטרה המוגדרת כסיכון/איום מיידי - חוליות קסאמים בשטח - אמצעי שבא במצב שתפיסה/מעצר פיזי של אותו מחבל היא בלתי אפשרית או מסוכנת מידי או פשוט לא יעילה, זה ברור שהיינו מעדיפים לעצור את כולם ולא לחסל אותם, גם בגלל מוריד את הסיכון לפגיעה בחפים משפע וגם בגלל המידע שנושא אותו מחבל איתו. אין שום דבר רע בחיסול משום ש"מגיע לו" כאמור אם ישנו סיכון רב מידי בתפיסה שלו ומעצרו אין שום רע בלעשות איתו צדק על ידי חיסולו, זה מועיל להרתעה, שכל מחבל ידע שגם אם עברו 10 שנים הוא עדיין מבוקש ויש סיכוי שיחסלו אותו אלא אם יתאפשר לתפוס אותו חי (שוב פעם, שיקולי העלות והתועלת, רמת הסיכון עבור חיילינו, לדעתי אין שום סיבה שנסכן את החיילים יותר ממה שכבר מסכנים עבור הרוצחים האלה, אולי החוק הבינלאומי אומר אחרת...שיגיד...). בקשר לזה שחיסול עושה יותר רע, ברמת החיסול הבודד, הורדת סיכון מיידי כמו חוליה עושה רק טוב, מניעה של ירי בטווח הזמן המיידי, ברור שזה לא מספיק כי יש עוד חוליות וכל עוד הן קיימות צריך להמשיך להוריד אותם, עד שלא יהיה מה להוריד, ממש כמו שלחימה בפשע לא נגמרת במאסר של כנויפיית פשע אחת גם כאן, זו פעילות סיזיפית שחייבת להיות רציפה, היעילות שלה ברציפות שלה (ממש כמו אנטיביטיקה: גם אם הדלקת עברה, עדיין צריך לסיים את כל החבילה), כל חוליה, בין אם רק מעמיסה את הקסאמים ובין אם היא עומדת לירות צריכה להיות מיורטת במקום ללא קשר אם היא בשטח פתוח או צמוד לבית חולים. חיסולים של מבוקשים: חיסול בודד של מבוקש הוא אכן לא יעיל בפני עצמו, הוא אומנם עושה צדק ומנע ממנו לבצע עוד פיגועים אך הוא, מאחר והוא בודד, הוא נותן זמן ומרווח לאחרים לנקום. חיסול כושל אף גרוע יותר, מאחר והוא גם נותן זמן ומרווח לנקמה וגם המטרה עדיין בחיים בשביל לפעול. חיסולים הם יעילים אך ורק אם הם רציפים, לא בודד ולא כושל, ברגע שאתה בנוסף להורדה רציפה של מטרות כמו חוליות קסאמים מוחק את ההנהגה הצבאית והפוליטית של אותו אירגוןם האירגון חודל מלתפקד, אין לו זמן ומרווח לנקום ולתכנן נקמה, אין לו זמן ומרווח לארגן יורשים הוא עסוק בלשמר את הקיים, כלומר יורד למחתרת, הוא עלול לדרוש הודנא עוד לפני שהעבודה שלנו נגמרת כדי שיוכל להתאושש וכאן הטעות שלנו, ההענות להודנה, במקום להגיד, "אנחנו נפסיק כאשר אנחנו נסיים וכאשר אנחנו נחליט".

למעלה