לחם בסיסי פשוט וטעים
לחם בסיסי 3 כוסות מים פושרים(1/3 רותחים ו-2/3 רגילים) 1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים(בואקום) או קובית שמרים טריים 1 כף סוכר 1 כף מלח 1/3 כוס שמן(סויה,קנולה,תירס,זית ) בערך 7-8 כוסות קמח רצוי קמח ללחם(נמכר כמעט בכל מקום)אם לא, קמח לבן רגיל אופן ההכנה שמרים טריים מפוררים בכלי עם הסוכר וכוס מים ומניחים לתסיסה 5 דקות שמרית או שמרים יבשים מערבבים עם כוס מהקמח. בקערת המיקסר או בקערה גדולה שמים את המים,מוסיפים את הסוכר מוסיפים כוס אחר כוס קמח, הקמח עם השמרים, תוך כדי לישת המיקסר או הידיים, אחרי 3 כוסות קמח מוסיפים את השמן והמלח, וממשיכים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהעיסה הופכת לבצק נעים ורך למגע אך לא דביק. את הבצק מניחים בקערה משומנת קלות(עם מגבת ניר טבולה בשמן) מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה במקום חמים(אני שמה במיקרו לא מופעל) לאחר לפחות כשעה, כשהכפיל את נפחו, בעזרת אגרוף לשטח את התפיחה וההתפיח שוב . כשמוכן לחלק ל-4 חלקים לעצב כל אחד מהם לצורה של כיכר מאורכת או עגולה, ולהניח בתבנית משומנת קלות,רצוי לא לשים יותר מ-2 ככרות בתבנית,הם תופחים , בשלב זה ליצור חתכים(אני פשוט גוזרת עם מספריים) אלכסוניים ומתפיחים מכוסה שוב לפחות 40 דקות. אם רוצים ניתן לפזר מעל קמח, או להבריש ביצה טרופה, אני לא מוסיפה דבר. בינתיים מחממים תנור ל-240 מעלות ואחרי שהככרות תפחו להכניס לתנור החם עד שמוכן , כאשר הכיכר הופכת להיות בצבע חום .לא להבהל אם החלק החיצוני קשה, לאחר שמוציאים מהתנור עוטפים במגבת, וכבר אחרי 5 דקות מגלים שהקרום פריך אך רך. זהו, כך אני עושה את הלחם, בהצלחה