חברי הפורום..

אגב, בעניין הזה

האם זה אומר שיש חוק שאוסר לקיים יחסי מין גם בין מישהו מעל גיל מסוים למישהו צעיר? כי כמו שבמקרה של ילדים מתייחסים לגיל מסוים (כאילו שכל הילדים מתפתחים בדיוק באותו קצב ומגיעים לבגרות נפשית בדיוק 18 שנים ו-0 ימים אחרי לידתם), גם כאן אפשר היה לקבוע גיל כזה (70, 75 או נגיד 72 שנים ו-5 חודשים). אבל יש לי תחושה שזה לא קיים, כי זה היה אבסורד אם כן. מעניין למה.

בנוגע לגרונטופיליה

פדופיליה היא מעוגנת בצורה שלילית בחוק מהסיבה הפשוטה שמדובר בדבר שיכול להרוס לאדם את החיים, ובדבר שאחד המשתתפים או שניהם יכולים לבצע בהסכמה יחסית ולעתים בלי להיות מודעים לנזק שגורם העניין. יישום מיני כפוי של גרונטופיליה הוא עניין פחות נפוץ מהסיבה שיותר קשה לנצל זקן, שבדרך-כלל מודע לכוח של זרועות החוק השונות, בצורה מינית. גרונטופיליה לא מעוגנת בחוק בצורה שלילית כי אף אחד לא חשב לעגן אותה בחוק בצורה הזו, מהסיבה שציינתי וגם מהסיבה שזה פשוט לא עניין פרקטי ואפשר להגדירו כ"הטרדה מינית" או "ניצול מיני" ולטפל בעניין כך.

למה אתה כל-כך בטוח?

אם הבנתי אותך נכון, בפדופיליה אף פעם אין רגש, אין אהבה, ויש מין ומין בלבד? ומה זאת אומרת "אובייקט"? אם אני נמשך לילדים, זה אומר שהם בשבילי אובייקט? יש לי רק דבר אחד להגיד: זה פשוט לא נכון. כמובן יש פדופילים שכל מה שהם רוצים זה מין וילדים בשבילם זה חפץ להנאה מינית, ואנשים כאלה הם פושעים ומגעילים. אבל לא צריך לחשוב (וזה מה שהרבה אנשים חושבים משום מה) שכולם כאלה. בקשר לזואופיליה אני לא יודע, אז קשה לי לשפוט, אבל אני מניח שיכולים להיות, למשל, גם זואופילים שמממשים את הנטיה שלהם ע"י טיפול בחתולים רעבים. (שוב, כאן אני רק מנחש, אבל זה נראה לי הגיוני). וגם פה אין סתירה, כן, מזה הם יכולים להינות גם מינית; הנאה מינית לא חייבת להתקבל ע"י זיון או ליטוף של אברי המין של "בן-הזוג". נדמה לי שהבעיה היא שכל הזמן מדגישים את עניין המין, כאילו זה הדבר החשוב. בסופו של דבר, מה זה הנאה מינית? זה הנאה שמלווה בתופעות מסוימות בגוף (דפיקות חזקות בלב, פרפרים בבטן, אורגזמה וכו´). יש הנאה אחרת שמלווה בתופעות אחרות. אבל מה זה משנה באיזה תופעות בגוף שלי, למשל, מלווה הנאה שאני מקבל ממשהו שאני עושה? מה זה חשוב אם אני מקבל אורגזמה או דפיקות בלב (הנאה "מינית"), או שאני מרגיש הרגשה טובה מסוג אחר (הנאה "לא מינית")? העיקר - מה עשיתי, האם לא גרמתי למישהו נזק והאם עשיתי למישהו (או בכלל) משהו טוב (בכל מובן של המילה "טוב").

../images/Emo45.gif (ותוספת קטנה)

את המשפט האחרון שלך הייתי מנסח כך (התוספת שלי בהגדשה): "יש מקום לכולם על הפלאנטה- בוא ניתן לכולם חופש להיות מי שהם ולעשות את הטוב ביותר למען עצמם ואחרים - וללא פגיעה באחר".

100%Adi

New member
גם אם תרדו שניה מהקטע הלגאלי....

שהרי כמו בדיון כמה הודעות למעלה בנוגע לנישואים חד מיניים- החוק הוא באמת לא קדוש ולא תמיד צודק בנוגע לכל הסקטורים בחברה ולא משרת את כולם, עובדה. ואוקיי- לדעתי בנאדם יכול להיות פדופיל, להימצא בחברת ילדים אם זה מה שעושה לו טוב אבל כל עוד זה לא מגיע לשום אקט מיני/פיזי כלשהו. אז זה כבר ניצול קטינים. מה גם שעד איזה גיל הפדופיליה לכאורה "תופסת"? אם אתם מגדירים פדופיליה כמשיכה של אדם בגיר ולרוב אף מבוגר לילד באיזה גיל? 6? 10? 17? כל אקט מיני בין אדם בגיר לקטין בגילאים אלה הוא לא חוקי ועדין, אני חושבת שלילד צעיר אין חשיבה מספיק מפותחת והוא עדין לא מבין הכל, בגלל זה כל כך לנצל אותו, אם פדופיל משתמש בתכונות האלה אצל הילד הרי זה ניצול, זה פסול, וצריך להוקיע את התופעה הזאת לחלוטין. כל עוד לא נגרם כל נזק לילד והבנאדם מתעל את מפדופיליה שלו לנתיבים חיוביים אז סבבה. זהו, זה בערך מה שיש לי להגיד ועכשיו: אפרופו יחסים קטינים- בגירים, נגיד שקטין בגיל 15 מקיים מערכת יחסים בריאה, שווה, בלי ניצול, "רגילה", עם בגיר, נאמר, בגיל 30, איך הייתם מתייחסים לזה? ונאמר, לא מערכת יחסים אלא פשוט יחסי מין בהסכמה מלאה בין אותם שני אנשים, איך לזה הייתם מתייחסים? סתם מעניין אותי לדעת, לא שופטת או משהו....

ענית לעצמך, לא?

קודם את אומרת שאין הבדל בין ילד בן 6 לילד בן 10 או ילד בן 17 (את באמת חושבת כך?), ואז את שואלת לגבי גיל 15. אז יש הבדל או הבדל? בכלל, אני יותר ויותר משתכנע שהנושא הזה כל-כך מורכב ומסובך ועם הרבה צדדים שונים, שלדעתי כדאי היה לפתוח פורום נפרד בנושא הזה. (רק ספק גדול אם זה אפשרי, מסיבות ברורות).

זה נראה לי לא בריא

מספר חברות שלי היו במערכות יחסים עם בחורים מבוגרים מהם, ותמיד השתדלתי לא להתערב, אבל הם ידעו שלדעתי זה לא בריא. כשנמצאים עם מישהו במערכת יחסים, צריך להיות פחות או יותר באותו ראש. בנאדם שכבר מזמן סיים את הבגרויות, הצבא, ועכשיו בונה לעצמו קריירה לא נמצא באותו ראש עם מישהו ששקוע בבגרויות שלו, ונמצא בעולם אחר לגמרי. לגבי יחסי מין בלבד - לא נראה לי לגיטימי. יש שם איזשהו ניצול, גם אם זה מתחת לשטח וגם אם שני הצדדים מסכימים.

taxi555

New member
אני חושב שזה נושא מאד מסובך וצריך..

לדבר על זה!!!!! כי הרי אדם שעושה משהו רע לא תמיד חושב שזה רע ולכן חובה להסביר ולדבר על זה!!!! ולגביי פדופיליה, אני. {דעה אישית בלבד} חושב שכן, תמיד צעירים מאיתנו ימשכו אותנו{ואני לא מתכוון לקטינים מתחת לגיל 15 וגם בטווח הגילאים מעל 15 עד גיל 18 זה מאד תלוי בנער האם הוא בוגר דיו} אבל לא כל מה שמושך אותנו אנחנו חייבים לזיין!!{כנ"ל גם אצל סטרייטים} יש גבולות דיי ברורים..
וגם אם לפעמים אנחנו מדברים עם בני נוער ומנסים ליעץ ולשמוע אותם!! זה לא עושה אף אחד כזה פדופיל גם אם הוא נמשך לצעירים ממנו{אני מדגיש עד גבול מסוים} כל זמן שהוא שומר על הגבולות המוסריים שלנו ולא חורג זה בסדר.. וכמו שאחד שממש אוהב כסף ואוהב שכסף נמצא בסביבה שלו לכן הוא עובד בבנק אבל הוא לא מועל בכסף !! האם זה עושה אותו אדם רע?? הקיצר רק שתמיד יהיה טוב .ושיבוא שלום עלינו ויגור הומו עם חרד ואשכנזי עם דו מינית וזאב עם כבשביי

עילית33

New member
יכול להיות שהבעיה נעוצה

נעוצה בהגדרות. מהו פדופיל בעצם? בתוקף עבודתי בעבר יצא לי לדבר עם פדופילים. אלה אנשים הנחשבים בוגרים אשר נמשכים מינית- כן, מינית- לילדים. תחושת השליטה שלהם, תמימות הילד- היא זו המגרה אותם. ואני מדברת על ילדים בכל מיני גילאים- כולל ינקות! האם אלה עבריינים או חולים? איך צריך להתייחס אליהם ? הם גורמים נזק בלתי הפיך לילדים , הם רוצחים את הנפש הרכה הזו לעולם ועד והילד יישא את צלקות האירועים האלה כל חייו. אז החברה מתייגת אותם בסוטים וכפושעים- כי מה שהם עשו זה פשע נגד ילד- אבל המטרה שלהם אינה לפשוע - הם מונעים ע"י דחף שמתבא במעשה מיני עם ילד! אדם שנמשך לילדים קטנים הוא פדופיל גם אם לא חצה את הקוים האדומים- פדופיליה אינה מילה רעה- היא סוג של סטייה נפשית מינית חמורה... אם לאדם יש מערכת ערכים חזקה מספיק והוא מסוגל לעצור תא עצמו מביצוע המעשה או למצוא פורקן בתחליפים- מה טוב..אם אינו חזק מספיק ויצרו משתלט עליו - הרי הוא פושע. אני מסכימה עם מרמלד שאת ההומוסקסואליות ניתן להשוות אולי ל S&M משום שמדובר במעשה מיני אותו מבצעים שני בוגרים בהסכמה מלאה וללא כפייה או פיתוי. שוב, כל עוד מדובר באנשים בוגרים שאינן נמצאים בתנאי כפייה.

שוב ושוב חוזרים על אותו דבר

כמה דברים שאני עדיין לא מצליח להבין: 1. את כותבת: "אלה אנשים הנחשבים בוגרים אשר נמשכים מינית- כן, מינית- לילדים". זה נכון, וזה אומר שהקשר (מכל סוג) עם ילדים גורם להם גירוי או הנאה מינית. אבל למה זה בהכרח אומר שהקשר עצמו חייב להיות מיני? למה זה לא יכול להיות רק קשר רגשי (שכולל גם אהבה, וברור גם שהאהבה הזאת היא שונה מאהבה בין שני מבוגרים, אבל גם שונה מאהבה של הורים למשל, זאת אהבה מסוג אחר) ולא כולל ביצוע שום מעשים שמזיקים לילד? 2. את כותבת: "ילדים בכל מיני גילאים- כולל ינקות". נכון, אבל מה, באמת אין שום הבדל בין ילד בגיל הינקות לילד בן 10 לילד(?) בן 13 או ילד(?!) בן 15? אין שום דבר שמותר לעשות עם בן 13 אבל אסור עם תינוק (כלומר משהו שיגרום נזק לתינוק אבל לא יגרום נזק לבן 13)? ואפילו באותו גיל, אין ילד אחד שייפגע ממשהו וילד אחר באותו גיל שלא ייפגע מאותו דבר? 3. מה זאת אומרת "מסוגל לעצור את עצמו מביצוע המעשה או למצוא פורקן בתחליפים"? מביצוע איזה מעשה? כזה שפוגע בילד, או בכלל מיצירת קשר עם ילדים? ומה זה "תחליפים" - קשר עם ילדים שלא כולל יחסי מין, או להסתכל על תמונות ולאונן? מה רע בקשר עם ילדים במקרים שהוא לא גורם פגיעה בהם אלא בדיוק להיפך? 4. למה זה "סטייה נפשית מינית חמורה"? (כלומר, מחלה?) פדופיל הוא מי שנמשך מינית לילדים, והומו הוא מי שנמשך מינית לגברים. שניהם קיבלו את זה מלידה או כתוצאה ממשהו שקרה בילדות במוקדמת מאוד. אז מה ההבדל? כלומר, ברור שההבדל הוא בזה שיש דברים שלהומו מותר לעשות מבחינה מוסרית ולפדופיל אסור, כדי לא לגרום נזק לאחרים. אבל מה הקשר בין להגדיר משהו כמחלה לבין האם זה מוביל לגרימת נזק לאחרים? לפי אותו הגיון, אפשר היה להגיד שגנבים הם חולי נפש, כי מה שהם עושים זה לא מוסרי. אני באמת לא מבין.

עילית33

New member
תשובה למתלבט

כתבתי כבר תשובה ארוכה והיא נמחקה לי- אז הפעם אקצר: 1.את זה תשאל את הפדופיל, לא אותי. כל עוד הקשר אינו מיני ואינו מקבל אופי מיני אשר פוגע בילד , אין שום בעיה. כשאתה מדבר על קשר ריגשי אני מקווה שלא מדובר בקשר רומנטי שיש בו גילויי אהבה המאופיינים לבוגר ולא לילד- משום שגם זה יכול לגרום נזק לילד. 2. כל הילדים החל מגיל ינקות ועד הגילאים שציינת ייפגעו- כל אחד ודרכו הוא, כל אחד ממעשה כזה או אחר- אם ייחשפו למיניות אם אדם בוגר באופן שבו אינם שולטים במצב, באופן בן המעשה המיני נועד לספק את צרכי המבוגר ואילו הנער.ילד עדיין לא בשל ריגישת לסיפוק מסוג זה- גם אם פיזית ייתכן שכן. 3. מביצוע מעשה מיני בילדים. תחליפים יכוליםן להיות אוננות, או לחילופין קבלת טיפול או עזרה בקבוצות תמיכה וכיו´ב. 4. תבדוק בבקשה בספרי פסיכולוגיה כיצד מוגדרת הפדופיליה וממה היא נובעת ותגלה שמבדובר בהפרעה קשה. ההבדל המשמעותי הוא שהומוסקסואליזם מתבצע בין 2 בוגרים המסכימים לפעולה והפדופיליה מתבצעת בין בוגר ולבין ילד- כל מאזן הכוות משתנה, ילד הא ילד הוא ילד- ואין לו היכולת לשפוט , לבקר, להבין או להתנגד מתוך עצמו היות ועדיין אינו מגובש מספיק לכך. ולכן הפגיעה אינה "מוסרית"- היא אמיתית בשר ודם. אתה מתעקש לומר שאתה לא מבין, אך לדעתי אתה בהחלט אינטליגנט - ומבין היטב- מה שאתה כן מנסה לעשות זה למצוא סיבות למדוע זה בסדר להיות פדופיל כל עוד אינך פוגע באחר- ובזה אני אומרת לך - שאין רע בלהיות פדופיל כל עוד אינך פוגע באחר- אם כי הפדופיליה עצמה כנטייה עלולה בסופו של דבר להתגבר בעוצמת אם לא תטופל- ןלעיתים קרובות הפדופיל יטען שהוא פשוט נשלט ע,י הדחף ולכן ביצע מעשה מיני בילד- ולא הייתה בכוונתו לגרום פגיעה. אם באמת עדיין אינך מבין, גש בבקשה לפורומים של נפגעי תקיפה מינית, בעיות נפשיות צעירים ומבוגרים, חקורמעט על נערים ונערות בעלי נטיות התאבדותיות, נרקומנים, זונות, ותגלה שבעברם של אחוזים גדולים בצורה שלא תיאמן מצויה תקיפה או אקט מיני שנעשה בהם בילדות ע"י בוגר כלשהו. מיקריות? אני לא חושבת כך.

עדיין לא מבין

1. מה זה "קשר רומנטי"? יש הגדרה מדויקת שאומרת איזה קשר הוא "רומנטי" ואיזה "לא רומנטי"? אני בטוח שאין וגם לא יכולה להיות. ברור שהקשר הוא לא כמו בין שני מבוגרים. זה סוג אחר ומיוחד של קשר. 2. למה כל-כך חשוב הגיל הפורמלי? מה, באמת נער שמילאו לו היום 18 (או 16, אני כבר התבלבלתי עם כל המספרים האלה) לא ייפגע מקשר עם מבוגר, אבל אתמול הוא כן היה נפגע? מצד שני, אולי יש גם בני 20 שיכולים להיפגע מזה, עליהם לא צריך להגן? 4. ספרי הפסיכוליגיה לפני כמה שנים קבעו שגם הומוסקסואליות היא הפרעה קשה. וזה שונה כתוצאה ממאבק פוליטי (ומוצדק) של הקהילה ההומוסקסואלית, ולא משום דבר אחר, עד כמה שאני מבין. וברור לי שיש מקרים רבים של פגיעות ע"י פדופילים, והרבה בני נוער שנפגעו. ברור שזה לא מקריות. אבל אולי אפשר להסתכל גם מהצד השני? מישהו פעם חקר אם יש בני נוער שלא נפגעו למרות שהיו בקשר כלשהו עם פדופיל? קרוב לוודאי שאף אחד לא בדק את זה, ואני בטוח שיש גם הרבה כאלה. אין לי גם טענות, אני מבין למה לא מתייחסים למקרים האלה, זה באמת לא צריך לעניין אף אחד שיש מישהו שלא נפגע. אבל צריך לקחת בחשבון שזה קיים. וזה תלוי בפדופיל שאיתו הם היו בקשר. את יודעת, כשמראים בטלויזיה פדופילים שנעצרו אחרי שפגעו בילדים (וגם כאלה שאומרים, כמו שכתבת, שנשלטו ע"י הדחף וכו´ וכו´), אז רואים בפנים שלהם שהם לא ממש אנשים אינטליגנטיים, ואז אין סיבה שהם באמת יוכלו (או יעשו מספיק מאמץ) להשתלט על הדחף. אבל למה צריכים לחשוב שאף פדופיל לא יכול להשתלט על הדחף, אם הוא יעשה מאמצים ופעולות שנחוצות בשביל זה?

עילית33

New member
האמת היא..

שהשיחה הזו מתחילה הפחיד אותי קצת. מתלבט יקר- אני רואה שאתה עושה ככל יכולתך כדי לתת לגיטמציה והיגיון למעשה הפדופילי. אתה מנסה שוב ושוב לשבור הגדרות למילים ולרסיסי מילים כדי שיתאימו לעמדתך - על מנת לאפשר לך את הנישה שאתה מחפש. אתה מתעקש להתעלם מהשוני הכל כך מהותי בחיינו בין ילד ויכולת הפגיעה של מבוגר בו לבין יחסים בין מבוגרים. מדאיג אותי לשמוע אמירות שלך כגון: " זה סוג אחר ומיוחד של קשר"- איזה סוג" אחר ומיוחד" יכול אדם מבוגר לקשור עם ילד ? אתה משכנע את עצמך להתעלם לחלוטין מהאיפיון הכי חשוב של ילדים: תמימות, ביטחון מוחלט במבוגרים מהם, יכולת שיפוט מוגבלת של המציאות האובייקטיבית, מתן אמון באחרים ללא חשד או יכולת לנקוט אמצעי זהירות או ביקורת.., קלים לשכנוע, והכי נורא: לא רוצים לספוג דחייה או כעס ולכן לעיתים ייעתרו לדברים רק כדי לא להיות "שנואים". מה זאת אומרת "זה תלוי בפדופיל איתו הם היו בקשר"?- אין דבר כזה- בשביל ילד שנוצל מינית זה ממש לא משנה מי הוא אותו פדופיל ועד כמה נחמד הוא היה בזמן ביצוע המעשה. לידיעתך- פדופילים רבים הם מאוד אינטליגנטיים, לעיתים אנשים בעלי השכלה גבוהה מאוד הנמצאים בעמדות מפתח בחברה. השתלטות על הדחף היא רק בחלקה תוצאה של אינטליגנציה- אך יש עוד הרבה פקטורים המשפיעים עלכך, מה גורם לך להשתלט על הדחף? תשאל את עצמך - ואותי מעניין לשמוע את התשובה..

אולי אני צריך להסביר כמה דברים

קודם כל, יש לי תכונת אופי מגונה כזאת (לא רק בהקשר של נטיה מינית, אלא בכל דבר) - אני לא מקבל שום דבר כמובן מאליו ומנסה להבין הכל, כל עוד אני לא מבין משהו, אני גם לא מאמין בו. (למשל, מתחום אחר לגמרי, אני לא מאמין שיש אלוהים, אבל גם לא מאמין שאין אלוהים, לדעתי השאלה הזאת גם היא מאוד מורכבת ולא ברורה). עכשיו, לפני שאני הגעתי לפורומים האלה, אני גלשתי די הרבה (ועדיין גולש, אבל הרבה פחות) בפורומים ואתרים של פדופילים (יותר נכון, של BL, כמו שהם קוראים לעצמם), והשתכנעתי מהרבה דברים שנאמרים שם. אבל אני כנראה כל-כך יוצא דופן (גם יוצא דופן בקרב הפדופילים), שזה לא משכנע אותי עד הסוף, ואז אני מתחיל לחפש פה את הצד הנגדי. כשאני אומר משהו, זה לא אומר שאני בעצמי משוכנע בו במאה אחוז. כשאני מדבר על קשר אחר ומיוחד, אני לא מתכוון לקשר שכולל ניצול מיני, אלא על קשר רגשי בין שני אנשים, שאחד מהם, כן, מבוגר, והשני, כן, ילד, והמבוגר יודע שהוא המבוגר ולכן האחריות היא עליו לשמור על הילד ולא לפגוע בו בשום צורה ולהגן עליו. את מתפלאה מאיפה אני לקחתי את הרעיון המופרך הזה (כי לדעתך קשר מסוג כזה לא יכול להיות), אז אני לקחתי אותו מאותם אתרים שבהם קראתי על מקרים כאלה, שבאמת נקשר קשר כזה בין מבוגר שהוא BL לבין ילד, ושום פגיעה בילד לא היתה, והוא אפילו התבגר ובנה משפחה מאושרת משלו ועדיין שומר על קשרי ידידות עם אותו מבוגר. אז אני לא יודע אם מקרים כאלה באמת אפשריים, אבל זה מאוד נראה לי שכן. ושוב, לא מדובר על מקרים שבהם יש גם ניצול מיני. אני לא "מנסה שוב ושוב לשבור הגדרות למילים ולרסיסי מילים כדי שיתאימו לעמדתי" פשוט כי אין לי עמדה ברורה, אני כרגע רק מחפש עמדה, ומכאן הניק שבחרתי לעצמי. מה שכן, העובדה שיש אינטרנט שבו אפשר למצוא את כל הדברים האלה וגם לדבר, מאוד עוזרת לי. מבחינתי, כל השנים שבהם כבר ידעתי על הנטיה שלי, אבל עוד לא גיליתי את הדברים האלה באינטרנט (ועוד לא היה אינטרנט בכלל), הם שנים מבוזבזות, כי לא היתה לי שום אפשרות לקבל שום דבר לא מהצד הזה ולא מהצד השני. לכן הייתי במעין מצב של מבוי סתום, שידעתי שיש לי בעיה, אבל לא היה שמץ של מושג מה לעשות (כשכולם מסביב שואלים אותי "למה אתה לא מתחתן?"). והאמת היא שנראה לי שהרבה מאותם פדופילים אינטליגנטיים שבכל זאת פגעו בילדים, העובדה שבתקופתם לא היה אינטרטנט, תרמה לזה. אם אני הייתי נולד 20 שנה קודם, אולי גם אני הייתי מגיע למצב הזה, אבל עכשיו אני בטוח ב-100% שלא אגיע אליו. זה שהדעות שלי בעניין הזה לא לגמרי מסכימות עם מה שמקובל בחברה, לא אומר שאני גם אעשה מעשה שעלול לפגוע במישהו. השאלה מה גורם לי להשתלט על הדחף בכלל לא רלוונטית, כי פשוט אין לי איזשהו דחף בלתי-נשלט שאני כל הזמן צריך להתנגד לו.

עילית33

New member
למתלבט..

ההסבר שלך באמת הבהיר לי כמה דברים. אני מתרשמת שאתה מאוד מודע לעצמך ולמי שאתה. בו זמנית- אני מתרשמת שאתה מספיק רגיש ואינטליגנט כדי לשים לך גבולות ברורים ולהימנע מלפגוע בילדים . אני חושבת שזה ראוי להערכה. בהצלחה לך. נ.ב. אולי תוכל לפתוח קבוצת תמיהכ וירטואלית ולהעביר את מודעותך לאנשים אחרים- זה יכול למנוע סבל רב מהרבה אנשים. בהצלחה בהמשך דרכך.

דווקא חשבתי על משהו כזה

לא על קבוצת תמיכה (זה לא ממש מתאים לאופי שלי), אלא דווקא על פורום מיוחד לדיונים בנושא הזה. אבל נראה שזאת תהיה בעיה לפתוח (ולנהל) פורום כזה, למשל, בתפוז. לא ברור אם זה יאושר; לא ברור אם אפשר לעשות את זה בלי לחשוף פרטים מזהים על עצמי; ובעיקר לא ברור מה תהיה תגובת האנשים לפורום כזה. אבל באמת - אני מתרשם שבאינטרנט יש פחות או יותר שלושה סוגים של אתרים ופורומים בנושא הזה: אלה של הפדופילים עצמם, אלה של האנטי-פדופילים (שרוב התוכן שלהם מסתכם בכך שכולם מפלצות וצריך להרוג או לאשפז אותם), ואלה של תמיכה לקורבנות תקיפה מינית. (ויש עוד פה ושם כל מיני שטויות של אנשים שלא ממש מבינים על מה הם מדברים). אבל כמה שחיפשתי, לא ראיתי אף מקום שבו באמת יש דיון רציני, שכל הצדדים משתתפים בו, שיש דעות בעד ונגד ושמנסים להסביר דברים בצורה מסודרת. זאת הבעיה העיקרית לדעתי, שאין שום התייחסות באמת רצינית ועניינית לנושא הזה. ואני חוזר על זה שאני בטוח שלא הכל פה שחור ולבן, ולא כל מה שנתפס ע"י החברה כפגיעה הוא באמת פגיעה. אני גם בטוח שבהרבה מקרים הפגיעה עצמה נובעת יותר מיחס החברה למעשה (שהילד כמובן שומע, קולט ומבין) ולא מהמעשה עצמו. אני יודע שזה מכעיס אותכם שאני אומר את זה, אבל אני בטוח שזה ככה. אני יכול להרחיב ולהסביר בדיוק למה אני מתכוון, אבל לא עכשיו, כי זה כבר יהיה דיון חדש וארוך.

למעלה