חברי הפורום שלום רב.

ליהית34

New member
חברי הפורום שלום רב.

הייתי מעוניינת להשתלב בקורס רציני שיוכל להכשירני בתחום אומנות היודיאקה. אני תושבת המרכז, ואשמח על כל המלצה בעניין. רוב תודות ליהית.

ברוכה הבאה לפורום

נראה לי שבאומנות יודאיקה יש לחלק לשני כוונים 1. הכשרה באומנות, או טכניקת אומנות, תלוי באיזה חומרים, ובאיזה טכמיקות את רוצה ליצור. 2. ידע ביהדות, היסטוריה של מוצרי יודאיקה, מנהגים שונים לאורך השנה, סיגנונות שונים. 3. מעוף, לדעת לקשר בין סעיף 2 לסעיף 3. אני שיש הרבה קורסים באומנות כללית, וגם יש מגמת אומנות יהודית באוניבסיטה. בכל אופן מאחל לך שתצליחי ותציגי כאן בפורום את יצירותיך. בברכה

ליהית34

New member
בני שלום.

תודה על קבלת הפנים וכן על תשובתך המהירה. אולי אציין מעט פרטים נחוצים יותר בענייני. אין לי כל רקע קודם באומנות זו או אחרת אולם, תחום עיסוק זה מרתק אותי ומושך אותי לעשייה. אני בחורה דתית , כך שגם השילוב בין אומנות לפן היהודי מאד מדבר אליי. אין לי מושג היכן ניתן להתחיל ממש מהתחלה על מנת לרכוש את הידע ולא רק התיאורטי. לתשובתך אודה. שוב המון תודה. ליהית.

ליהית לפי מה שאת כותבת

את צריכה לטפח את תחום המעשי. בלי שום קשר לנושא היואיקה. תבדקי את עצמך לאיזה תחום אומנות מדבר אליך. למשל ציור, צורפות, זכוכית, עץ. לכל נושא כאן יש הרבה טכניקות. לכל תחום יש קורס משלו, ולכל תחום אפשר ליצור יצירות ביואיקה מדהימים. ישנם כל מיני קורסים באומנות שימושית, אני למשל במקצועי רחוק מאומנות או מיודאיקה. אבל כתחביב אני עוסק בעץ ובזמן האחרון גם בזכוכית, נהנה מכל רגע של יצירה, כל יצירה רק בתחום היהדות. תסכלי בגלריות שלנו בפורום ותראי לאיזה תחום את נמשכת. לאט לאט תמצאי את הנישה שלך ויכול להיות הרבה נישות. בברכה

ליהית34

New member
היי

ניכנסתי לגלריה על פי המלצתך, מאד מרשים... תחום העץ בהחלט תחום בעל סדר עדיפות ראשונית ללימודים מבחינתי. האם תוכל להנחות אותי, היכן ניתן ללמד את התחום? בדקתי באינטרנט במנוע חיפוש, ישנם מקומות רבים אולם, איני יודעת אם גם טובים הם. ביי ליהית.

אני אישית לא למדתי זאת בצורה מסודרת

אבל בתחום העץ נראה לי שיש חוגים או קורסים צריבה העץ, עיבוד עץ. התחביב שלי כירסום וגילוף עץ בעזרת כל מיני מכונות. או חריטה בזכוכית ומשלב בעץ. אני אנסה לחפש השאלה באיזה אזור את גרה, כדי שאוכל למקד את האזור. אם יש לך שאלות מיוחדות אשמח לענות. בברכה

ליהית34

New member
סליחה על ההטרדה....

אני תושבת ר"ג, כל הרדיום פתוח בפניי... תודה על המאמץ.

באזור המרכז לא חסר

למשל ברח' ז'בוטינקי 28 ר"ג יש מכללה לאומנות. יש עוד מקומות אבל לא זכור לי מהשרוול. כשאמצא אני יוסיף. לא בכל מקום ישנם אותם טכניקות, אבל ממשהו צריך להתחיל. בברכה

ליהית34

New member
היי בני

תודה על ההתייחסות, אני חושבת שאני מכירה את המכללה הזו-"ורצברג" לא? לא ידוע לי האם היא מכללה שנחשבת איכותית. תודה ליהית.

עוד רעיון

תמסי לחפש ב google נושא בשם "אומנות העץ" שם ישנם גם קורסים מוצעים. לנו אסור לפרסם נקודתית, גם קשה לי להמליץ על מקום מסויים. אם יהיה לך שאלות אשמח לענות, שבוע טוב

ליהית - ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אם את זקוקה למידע על תואר ראשון באומנות יהודית, יש מחלקה באוניברסיטת בר-אילן שעוסקת בכך - אשמח לעזור לך. בהצלחה, שבת שלום וט"ו בשבט שמח.

ליהית34

New member
לענת אדרת, תודה ...

תודה על קבלת הפנים. כרגע אני מחפשת לחוות ולהיתנסות בגילוף עץ וכל מה שקשור בעשייה בעץ. אני תרה אחר מסגרת לימודים איכותית ומקצועית שלא בהכרח לקבלת תואר. במסגרת של קורס או סדנא אבל חשוב לי מאד שהמקום יהיה מוכר ומומלץ שכן, בחיפוש שערכתי באינטרנט, ישנם המון מקומות, רק שאין לי ממליצים עליהם. אודה לך מאד (באם יש באשרותך) להמליץ לי עבורי על מסגרת שכזו באזור המרכז. המון תודה. ליהית.

מצטערת ליהית ../images/Emo140.gif

אני לא מתמצאת בגילוף בעץ, אשמח לראות את יצירותייך בעתיד. אני עוסקת במגזרות נייר כתחביב (תוכלי לראות בגלריה בפורום). בהצלחה וט"ו בשבט שמח.

קורס מגזרות נייר מסורתיות ברעננה

את מוזמנת להצטרף לקורס חדש שיפתח ברעננה ב28.3.06 אם תרצי לראות את יצירות התלמידים מהקורס הקודם בתערוכה שתפתח ביום חמישי 23.2.06 בשעה 18:00 בקתרה העממית רעננה רחוב קרן היסוד 75

למעלה