חברי הפורום היקרים...

aviad621

New member
חברי הפורום היקרים...

שלום לחברי הפורום, אנ סטודנט בעבריתי הנוסע בספטמבר הקרוב פעם ראשונה לסין לחודש, ראיתי שבין חברי הפורום יש חברים עם ידע רב ואני מבקש להיוועץ בכם. אז ככה: אני טס באירוסוויט ב08 לספטמבר ומגיע לבייגינג לפנות בוקר, הטיסה חזרה שלי היא גם דרך בייגינג. אני לא מחפש טיול של 7 ארצות ב3 ימים, אלא טיול של ספיגת תרבות וחוויות שיתן לי קצת דרייב לשנן סימניות בשנת הלימודים הבאה. אני מחפש טיול בעל אופן תרמילאי שישלב תרבות עם מספר ימי בילויים(מועדונים בבייגינג וכו') חשבתי לשלב איזה יומיים שלושה בקורס לבישול סיני,אם מישהו מכיר? חשבתי אולי אפילו על שבוע בבית ספר לשפות(אם זה אפשרי בכלל....) מבחינת תקציב: התקציב שלי הוא 700$ . מבחינתי אין לי בעיה לנסוע באוטובוסים או רכבות על חשבון טיסות אבל אין לי כח לאוטובסים של 36 שעות רצוף כאשר הזמן הוא מגבלה ולא בא לי לשבור את הגב. אני מחפש טיול של הרפתקאות ולא של סימון V בכל מיני אתרי תיירות סטייל החומה הגדולה(למרות שבחומה הגדולה הבטחתי לאמא שלי שאני אעשה V...) עוד שאלה מבחינתי הוא סעיף הקניות: לפני כשנתיים לפני הלימודים טסתי לתאילנד עם תיק גב בלבד ועם הבגדים שלגופי, את כל הבגדים קניתי שם בכמות מספקת שהספיקה גם לשנתיים לימודים. האם גם כך הדבר בסין והשווקים שם דומים לשל תאילנד(מישהו אמר MBK?) דבר נוסף הוא קניית מוצרים טכנולוגים? האם יש מוצרים טכנולוגים זולים בסין? והאם אפשר לקנות שם ולהסתמך שהמוצרים מקוריים ואיכותיים? אני חשבתי על מחשב כף יד"? חשבתי גם לשלב את הונג קונג, אבל אני טס חזרה דרך בייגינג. האם כדאי לי במסגרת זמן קצרה של חודש להגיע להונג קונג, ומה התקציב של תרמילאי בהונ גקונג בקיצור נגמר לי הדיו במקלדת.... שאלות נוספות יגיעו בהמשך אביעד

טיול בסין

שלום כתבת שאתה נוסע לחודש ומתלבט גם האם לנסוע להונג-קונג, לקנות מחשב כף יד, לעשות קורסים שונים והכל בתקציב של 700 דולר. זה מעט מידי לדעתי. אבל, בכל זאת כמה נקודות : תוכל לעשות קורסי בישול בכל מיני נקודות במסלול. למשל, ביאנגשו (אם תבקר שם). תוכל להתעניין בכל אכסנייה או מסעדה וסוכנות נסיעות שנותנים שירותים שונים (כמו בתאילנד). המקומות שנהוג לעשות בהם וי הם יפים מאוד וניתן למצוא בהם הרפתקאות - למשל, טיול בליג'יאנג (ערוץ דילוג הנמר), טיבט, שינג'יאנג וכו' תוכל לקנות בסין הכככככל. בבייג'ינג ישנם שווקים מצויינים ואין כמו לסיים בה טיול. שוק הפנינים ליד מקדש השמיים הינו אופציה טובה מאוד. המוצרים הטכנולוגיים לא תמיד זולים יותר מבארץ ואם אתה תהיה בהונג קונג אז תקנה כבר שם הונג קונג יקרה וכדאי לבקר בה רק אם אתה חוזר ממנה (שינוי כרטיס וכו') שיהיה בהצלחה

GnomeBubble

New member
לפני שבאים לשוק הפנינים

כדאי מאוד להתעדכן במחירים המקומיים. זה פשוט שוק שנועד לתיירים. יש לזה כמה יתרונות - סוף סוף אפשר למצוא זוגות נעליים במידה 44 ומעלה, אבל הנעלים האלה גם יתחילו במחיר אסטרונומי אפילו לארץ (במיוחד בשביל נעלים באיכות כזאת) של 200 דולר... תהיה מוכן להתמקח. הרבה. מאוד.
אני די בטוח שיש מקומות הרבה יותר טובים ופחות מתויירים לעשות בהם קניות בבייג'ינג. הייתי אפילו בכמה כאלה, למרות שאין לי מושג כבר איפה הם, אבל המקומיים בטח יוכלו לתת טיפים טובים יותר. חוץ מזה, אפשר לקנות בגדים לטיול באיכות סבירה (הם יחזיקו לך לכל הטיול לפחות), אבל מוצרים הביתה... זה כבר עניין של סיכון יותר גבוה. קניתי כמה דברים בסין שאני מאוד מרוצה מהם והאיכות שלהם טובה לא פחות מהמוצרים הסינים שמוכרים בארץ, אבל עדיין צריך להזהר. חוץ מזה, מוצרי אלקטרוניקה שהם לא מתוצרת סין בדרך כלל לא זולים הרבה יותר מבארץ, אז אני לא יודע אם כדאי להסתכן לגביהם.

renjintso

New member
וואו, כמה שאלות

ושימו לב באיזו התקפת נחמדות אני היום. לטס קאט טו דה צ'ייס, מה שאתה רוצה זאת חווייה תרמילאית+תרבותית בתקציב מצומצם ובלי לרוץ יותר מדי? תהיה 5 ימים עד שבוע בבייג'ינג ואז תחתוך או ליאנגשואו או לליג'יאנג-דאלי (לא ממש משנה איזה משניהם, אם אתה לא מצליח להחליט תעשה אנדנדינו), ושם כבר תמצא את כל הקורסים והחוויות שתצטרך. אם בא לך לזוז יותר, תיסע גם וגם. בהצלחה. לשאר השאלות: יש שווקים, לא כמו בתאילנד אבל שווים. יש מוצרים זולים, אי אפשר לסמוך על האיכות, נראה לי מיותר לשלב את הונג קונג.

GnomeBubble

New member
אפשר גם לקחת רכבות

רק מופרע יקח אוטובוס של 36 שעות כשהוא יכול לקחת רכבת
הנסיעה מבייג'ינג מערבה (ולא משנה לאן) היא ארוכה, ואין מה לעשות נגד זה. אם אתה לא לוקח טיסה יקרה, תצטרך לבזבז 36 שעות (במקרה הטוב) על רכבת - אבל זה לא סוף העולם בכלל. רכבות הסליפר בסין די טובות (לא כמו בתאילנד, אבל זה בהחלט לא הודו), ואפשר לישון חצי מהנסיעה בכיף, ובשאר הזמן לקרוא איזה ספר על מיטה נוחה (אוקיי, דרגש, אבל בכל זאת די נוח
)

jcena

New member
יש מסלולים שאם מזמינים מראש טיסה יותר זולה מר

מרכבת www.ctrip.com

jcena

New member
יש המון שווקים , הרבה יותר מתאילנד ואיכות

ואיכות הרבה יותר טובה. מרכזי הקניות המזוייפים האיכותיים הם בבייגין , בשנחגאי ,שנז'ן .פחות בהונג קונג. זה איכות כל כך טובה שלא תשים לב בין המקור לחיקוי (בניגוד לתאילנד שם החיקויים זולים) - המחירים הם סביבות 30RMB לפולו , לקוסט , 50RMB לחולצה מכופתרת , 90RMB לדיזל/ליווס. זה בהנחה שתקנה בכמויות (עדיף שתקנה עם עוד חבר/תייר קנייה גדולה של 600-700RMB(כלומר כ"א 300) ככה יעשו לכם הנחה גדולה. אני הייתי באותו ראש כמוך בדיוק ועשיתי טיול לסין של חודש(באוקטובר האחרון). תקציב של 900$. 700$ זה מעט מדי לסין. זה טוב לתאילנד אך לא לסין , אלא אם כן תהיה בערים הקטנות ובכפרים ,אז ה700$ יהיה מעל ומעבר. עיקר ההוצאה תהיה על הנסיעות , ככל שתהיה יותר זמן באותו מקום כך ההוצאות שלך יירדו. לגבי הונג קונג - היא יכולה להיות זולה אם אתה תישן בצ'נקין מנשיין - לא מומלץ לישון יותר מ-4 לילות שם. שנגחאי, בניגוד לסטיגמה הייתה אחת המקומות הזולים שהייתי בהם, מאוד מומלץ לא להפסיד אותה , ותוכל לצאת ממנה גם לטיולים מאוד יפים באיזור עם נוף מהמם. אני מבטיח לך שתהנה ואני כבר מקנא בך... אח... איפה סין איפה...

סינית 2

New member
יש לך יותר מדי ציפיות מטיול של חודש

אבל אין מה לעשות-ככה זה כשסין ענקית ורוצים לעשות ולראות הכל גם אני הייתי כך לפני שנה כשתיכננתי טיול לסין והספקתי בערך חצי... כדאי לך להתמקד בכמה מקומות שאתה רוצה לראות ולשהות בכל מקום 4-5 ימים כי אם תרוץ כל יומיים ממקום למקום סתם תתעייף כל לילה לישון באוטובוסים או ברכבות (זאת לא שינה הכי טובה) וגם לא תהנה במקומות בהם אתה מטייל כי תצטרך לסמן וי ולהמשיך הלאה. במילא אם אתה סטודנט למזרח אסיה (כמוני) בסוף התואר תגיע שוב לסין ואז יהיה לך יותר זמן לטייל במקומות אותם לא ראית הפעם אז כדאי לך לשמור עוד קצת סין לפעם הבאה ולפעמים שיבואו... (מעניין בכמה זמן אפשר לטייל בכל סין?...)

yaelisam

New member
לי נראה ש- a life time לא יספיק

חוצמיזה שסין כ"כ גדולה ומגוונת, היא משתנה כ"כ מהר, שעד שתספיקי לראות הכל, מה שראית ראשון- כבר לא יראה אותו הדבר- ותצטרכי לראות אותו שוב

אMור

New member
לאורחי הפורום היקרים, עצה ידידותית

מי שלא יודע, שיתחיל להפנים: סין מתייקרת ומתייקרת באופן יומיומי ותוך זמן לא רב היא תדביק את המערב כמו כלום (שנז'ן כבר כמעט שם...) מי שחושב שאפשר לעשות טיול בסין בשנת 2007 עם 1,000 דולר או פחות, שיידע שהוא הולך להתכלב כמו כלב סיני שיועד לשווארמה ומומלץ שיתחסן לפני בואו ע"מ שלא יביא עמו לארץ את כל המחלות והג'יפות של הוויליג'רים. ראו - הוזהרתם.

guanyin

New member
חלק מזה נובע

מאתרים כמו "למטייל" שאנשים שטיילו בסין לפני קרוב ל10 שנים עדיין בטוחים שהם יודעחים בדיוק מה יש לראות שם, מתי וכמה זה עולה. בדיוק בגלל אותם אנשים התפתח "מסלול הC המפורסם", ההנחה שכל הסינים אנשים רגזניים ושקרנים, וכל המיעוטים מקסימים נחמדים וחייכנים, וגם ההמלצה לא לקחת יותר מ500$ לחודש! אגב - בקיץ האחרון, כשהייתי באיזור מצומצם יחסית במע' סצ'ואן (שגם ככה מאד זול) הוצאתי לדעתי בסביבות ה400$ (אלא אם פיספסתי מאייה), ולא ממש התכלבתי. ז"א כן התכלבתי, אבלכי זה היה הסטנדרט ואין תשתיות לטיול בתנאים טובים יותר. אבל באמת שמי שרוצה בחודש "לראות" את כל סין, יוצאי הרבה הרבה הרבה יותר כסף מזה (ואולי גם הרבה יותר מ700)

GnomeBubble

New member
וזה באמת עניין של אזור

יש מקומות שפשוט אי אפשר למצוא בהם מקום לישון ביותר מ-30 קוואי או אתרים ממשלתיים גדולים ומאורגנים שגובים הרבה כסף. אבל גם המקומות האלה לאט לאט הופכים להיות מתויירים יותר ובסופו של דבר מתייקרים.

למעלה