חברים?

בצדק..

זה יכול להיות כסף וזה יכול להיות מחק או סרגל.. זו העובדה שלקחו ממך משהו שלך בלי לבקש רשות. שעשו את זה בסתר וזה דבר שלך. שחבל לך כי אם היית יודעת על זה שהיא צריכה עזה או משהו היית יכולה לעזור בלי שהיא תגנוב או משהו..

קרה לי גם..

הייתי לי חברה ממש טובה שהיא פשוט קלפטומנית גנבתי לי דברים וחפצים לא רק כסף ההורים שלי התערבו אבא שלי דיבר איתה והבהיר לה שכדי לה להחזיר היא החזירה ומאותו יום אנחנו לא מדברות ..

בנות.. אם לומר לכן את האמת בפרצוף..

אתן שקרניות מניפולטיביות, ומוכנות לדקור האחת את השניה בגב בשביל דברים חומריים.. לפחות אצלנו הבנים יש יחס של כבוד בין גברים. לא אומרים לא לחבר, נותנים גם אם לא נעים לבקש, לא מתחשבנים על כסף, ותמיד, אבל תמיד לא מתחילים עם בחורה של מישהו. כי לא תרצה שיעשו את זה גם לך !

smagi

New member
מפספסים כאן את הפואנטה

הכסף הוא לא העניין, אלא הבעיה של החברה (וזאת בעיה ע-נ-ק-י-ת) שעדיף לטפל בה מהר מהר בין החברים לפני שהבעיה תעבור למקום אחר ואז תהיה התערבות חיצונית. כי מי שגונב מחברים גונב גם מאחרים !!!!!

תקשיב, אם צריך ברור שנותנים אבל

תכים איתי שזה צריך להיות עםפ רשות.. לא בסתר, מאחורי הגב, שזה על חשבונו של מישהו אחר שלא יודע על זה בכלל!!!

באמת?

החתימה שלך מעידה על ההיפך. אבל בלי כל קשר- בן אדם הוא בן אדם לא משנה איזה איבר מין יש לו בין הרגליים. וכל מה שאתה כותב.. זה כמו לרוץ ולספר כמה אתה טוב במיטה. מעיד בדיוק על ההיפך. לנשים, לרוב, לידיעתך.. מספרים את האמת. כך שנשים הרבה פעמים פשוט יודעות מה קורה בין גברים. וזה די הפוך מכל מה שכתבת.. ולגבי "להתחיל".. - זה מנסיון. כי מתחילים איתנו (אם אם אלו יחסי הומוסקס). וכל השאר, מכיוון שאנו חיות עם גברים, זה גם מאוד לאנכון.

Yoko Nakajima

New member
אתה טועה לגמרי =\

אני וחברות שלי בחיים לא היינו עושות דבר כזה אחת לשנייה! להיפך- אם למישהי חסר כסף- מלוות או נותנות לה. אותו דבר לגבי דיסקים, ספרים ודברים דומים. אני לא רואה את עצמי גונבת מחברות שלי, זה פשוט לא מוסרי. אבל למרות זאת, אני לא אשקר לך- כבר היו לי חברות כמו שאתה מתאר. וכל פעם הייתי מתעצבנת או נפגעת עד שהבנתי משו. אני פשוט למדתי את הלקח שלי ואני לא פחות קרובה אליהן היום וגם אם עדיין קורה איזה קטע כזה אני לא לוקחת ללב או משהו. אני יותר נמצאת עם אותן בנות שאני יודעת שאני יכולה לסמוך עליהן, שאני אוהבת אותן מאוד מאוד מאוד, וגם הן אותי. אני למדתי כמו הלקח שלי, והלקח שלך מדבריי- בבקשה, תשתדל לא להכליל =]

אני לא מהפורום,

ראיתי את זה בעמוד הארשי של תפוז, קראתי ואני לא יכולה שלא להגיב... קודם כל, זה תלוי בתחושות שלך, לדעתי.. כדי הלירגע תחכי עם זה כמה ימים כי עכשיו בטח עולים לך לראש דברים יותר מדי קיצוניים וכו'.. תחשבי עם עצמך כמה ימים.. אם ליהי חשובה לך כדי לנסות לתקן את כל זה..., אם את רוצה להמשיך להיות חברה שלה, אם את רוצה להתרחק.. תתייצעי אפילו עם תומר... אם הקשר שלך איתה חשוב, דברו איתה.. תסבירו לה שזה לא יכול להיות אפחד מלבדה ותספרו לה על כל האירועים כמו שסיפרת כאן (שזה מאילת)... ותראו איך היא תגיב.. אם היא תכחיש, כנראה שאתם לא צריכים חברים כלאו או שאם בכל זאת היא ממש חשובה, אני חושבת שכדאי שתגידו למישהו מבוגר שמכיר אותה, לא כדי שתחזיר את הכסף, ממש לא.. אלא אולי כי היא צריכה טיפול, אולי אין לה בבית, אולי קשה לה, אולי יא מתוסכלת, אולי היא בדיכאון, אולי עובר עליה משהו... את לא יכולה לדעת.. אולי יש דברים שקורים אצלה בבית שאותם היא לא מעיזה לספר ולכן אני אומרת שכדאי שתגידו למישהו מבוגר ורצוי שמכיר אותה ואל בשביל להלשין אלא בשביל לעזור... מקווה שעזרתי

היא זקוקה לטיפול

אם סבלתם עד עכשיו, אל תפנו לה גב עמתו אותה עם האמת והראו לה שזה לא למטרת נקמה אלא למטרת עזרה

אלוניס

New member
../images/Emo45.gif

זה ניסיון למשוך תשומת לב, מעין קריאה לעזרה. ייתכן שהיא חוששת לפתוח בפניכם את הסיבה אבל אולי היא תסכים לדבר עם יועץ בבית הספר. אני ממליצה שגם אתם תפנו כדי לקבל ייעוץ כי חברות יש ביניכם ואולי עוד אפשר לעזור לה.

אמממ...

תראי..להתנתק לדעתי זאת בחירה גרועה..כי בכל זאת היא חברה..אולי היא קלפטומנית או משו..או הייתה זקוקה לכסף או לריגוש...לדעתי אתם צריכים להתעמת איתה..בשלווה ורוגע...ולהראות לה שאתם בצד שלה ושם בשבילה...כי בכל זאת אני לא מאמינה שהיא בחורה רעה..או שכל שנות החברות שלכם היו הצגה בשבילה..אולי זאת זעקה לעזרה... גם לי קרה מקרה דומה..שחברה שלי כביכול הייתה בבית שלי...וכמה ימים אחרי זה אחותי ראתה שנעלמה לה הטבעת...אחרי זה היא שוב הייתה אצלי ונעלם לי כסף מהתיק..ואני אחת שמפוזרת אז האשמתי רק את עצמי... אבל אחרי כמה חודשים נפגשו וראיתי את הטבעת של אחותי על האצבע שלה...אבל שתקתי...אבל גם הבנתי לאן נעלם הכסף שלי ולא פעם אחת..מכיוון שהיא במצוקה כלכלית..לא שאני רוטשילד כן?...פשוט לא התעמתתי איתה והתרחקתי רק בגלל שהיא לא הייתה ממש חברה קרובה שלי... בכל אופן..תנסי את הדרך הנעימה..לדעתי חבל לאבד חברה בגלל זה..אולי יש לה הסבר...

קליפטומנית - קוראים לזה

היא גונבת ולא אחראית למעשיה - טיפול פסיכולוגי !!! תעזרו לה בהצלחה

נועם,

שלום, מה שלומך? ראשית, כל הכבוד שפנית לעיצה זה מראה שאכפת לך מחברה שלך וכואב לך. אני מזדהה עם הכאב שלך, ועם עוד שלל תחושות שבוודאי צצות לך- כעס, אובדן, תסכול, ייאוש.. בגידה. ויחד עם זאת- תנסי להבין. בשבילה- היא זו שבמרכז. לא את. בשבילה, היא זו שכואב לה. אין לי מושג מה הרקע שלה. אין לי מושג מה קרה לה ומה כואב לה. האם היא מגיעה מבית שיש בו בעיות? האם מישהו פגע בה? בחור? בחורה? האם היא מקנאת? בך? בתומר? האם היא רוצה ממישהו מכם "יותר"? האם עלה בזמן האחרון משהו מהעבר שהיא לא יודעת איך להתמודד איתו? אולי הלכתם לקראת סיום התיכון או איזושהי הכוונה בחיים.. (לימודים מקצועיים) והיא מוצאת פחות את דרכה בחים? הדברים לא ניתנים לה בקלות כ"כ? (לא הכל כמו שהוא נראה, תזכרי..) אולי בגלל זה היא משתדלת לצאת לבלות. אין לי מושג, אני לא מעורה בחייה. את שורה, תומר שבור. אבל היא זו שעשתה זאת. היא עשתה- היא צעקה לעזרה. היא צעקה כי כאב לה. וממה שזה נשמע היא צעקה הרבה זמן. נכון, לא בדרך הכי נכונה. בכלל לא בדרך הנכונה. אינני מצדיקה אותה בשום מקום. אבל מנסה להסביר. להראות עוד נקודה. תעשי את מה שנכון ל. תמיד, אבל אולי, אם את יכולה, תנסי להראות לה או לוודא איכשהו שתבין שהיא לא לבד. לא עם "כביכול" חברים, אלא עם אנשים שהיא יכולה לסמוך עליהן\ם. היא פנתה אליכם כי ידעה שהיא סומכת עליכם, כנראה. נועם, מה שלך נראה שטויות- לאחר נראה כעולם ומלואו. אולי כי בשבילה זה מה שהיה הדבר אליו היא רצתה לברוח (הופעות, בילוי, כסף). אולי דווקא כי לכם זה כ"כ שטותי ו ופיזית לא פגע בכם. אבל יש משהו שהוא מתחת לפני השטח. אדם אינו חותך את הוורידים "סתם". אדם אינו צועק "כואב לי".. סתם. ולא כולם יודעים לצעוק ישירות. לא כולם יודעים אפילו שזו תשומת לב ועזרה שהם רוצים. תנסי לחשוב- מה קורה? למה? תנסי לחשוב- האם את רוצה בכלל.. להיות שם. האם נכון ל-ך להיות שם. אבל אם לא- כאדם אנושי.. תדברי. תספרי. אני הייתי מספרת. אבל למישהו אנושי. מישהו שאת יודעת שהוא.. אמהי. שאת סומכת עליו. לא מישהו ש"יטפל" בה. נב- למי שהגיב שהיא "דפוקה".. קל לומר "דפוק". אבל זה בעצם אתה עצמך, שאתה מדבר עליו. להרגיש ולהביט לאדם בעיניים.. קשה יותר. לחלק מהאנשים. חיבוק, ילדת החיים.

נב-

כל אדם אחראי ומודע למעשיו. כל אדם. כמו גם אנשים ששופטים אחרים וקובעים עליהם אבחנות נמהרות.. או בכלל. עם ובלי להכיר אותם.

אפסט

New member
רעיון

אם עדיין לא התעמתת עם אותה ליהי אז חכה רגע קט. תעשה תרגיל כדי להוכיח לעצמך ולודא שאין כאן צירוף מקרים. אותו מקום כסף שהזכרת - תשנה אותו ובמקום כסף תשים פתק - בפתק תכתוב משהו מעליב למדיי וחריף שלא ישאיר את ליהי מאופקת אחרי שתקרא אותו(משהו כמו : ליהי, עם את קוראת את זה סימן שאין לי מה לעשות איתך - זה לא יפה מצידך לגנוב..... תכתוב כיד הדמיון). תיצור סיטואציה דומה לזו שהזכרת - התגובה של ליהי לאותו פתק תאשש או תפריח את חששך.לגביה - ואם יש לה טיפה של כבוד עצמי היא תתנצל ותעשה את הדבר הראוי, במידה ואין לה כבוד עצמי בכלל זה גם טוב תוכל לקטוע את הקשר שלך איתה בלי רגשות אשמה וספקות.

באמת מאכזב

מזכיר לי סיפור מהילדות , תמיד הייתי ילדה כזאת שמקבלת כסף מסבים וסבתות , והייתי "צוברת " את זה בארנק כזה ישן . היתה לי חברה ממש טובה שהייתה באה אלי די הרבה בתקופה ההיא שידעה על הארנק וראתה אותי לוקחת משם כסף כשהיינו יוצאות לאינשהו. איזה פעם ישבתי וספרתי את הכסף והתלהבתי שהיו לי באותה התקופה 1000 שקל וואו אני יכולה לקנות טלוויזה וזה... היא המשיכה לבוא אלי והייתה תקופה כזאת שלא יצאנו להסתובב אבל היא ישנה אצלי הרבה . אח שלי היה ילד קטן בתקופה ההיא והיה נמצא אצלי נונסטופ בחדר ואיזה פעם הסתובבתי להביא איזה משהו מהארון ואני קולטת אותו מחזיק 100 שקל ביד. אני כזה "מה קורה פה" - שאלתי אותה והיא אמרה שהוא התחיל להתפרע והוציא את הניירות האלו (כן בטח ) בלילה ספרתי עם אמא שלי את הכסף וגילינו שחסרים 200 שקל . שאלנו את אח שלי שלא הבין על מה מדברים ובסוף החלטנו בבית שהיא ואני יכולות להמשיך להיות חברות טובות אבל שהיא לא באה יותר אלינו הביתה כי כנראה שהיא גנבה בגלל שלא היה לה . עברה תקופה שוב הזמנתי אותה אלי כמה פעמים ושוב נעלם כסף , וידעתי שזאת הייתה היא, ומאז העברתי את הקשר שלנו רק "החוצה" , לא נפגשות יותר בבית , כי היא אחלה ילדה בסה"כ אבל לפעמים יש לנו דחפים שאנחנו לא מסוגלים לשלוט בהם ואני יודעת שעצם העובדה שהיא יודעת שהכסף נגיש לה כל כך , הידיים שלה יגרדו לה והיא לא תצליח לשלוט בעצמה אז עדיף שלא יהיו גירויים מסביב. חוץ מזה שהרגשתי דיי מנוצלת , מה אני הכספומט שלה ? לאט לאט התרחקנו ובנינו מלא חומות מסביב , היא בטח הרגישה שהיא צריכה להתגונן ואני הרגשתי שהספיק לי והיום , חברה טובה בשבילי היא לא כזאת שאוהבת מוזיקה כמוני, מתלבשת כמוני , אלא אחת שאפשר לבטוח בה , כי בגיל 16- 17 הקינאה היא בעיקר כלפי רכוש , ציונים , מצב חברתי ..... בעתיד הקנאה הופכת להיות קצת יותר מסובכת ... העצה שלי : תמשיכו להיות חברות , אבל תשתדלו לא לבלות איתה בבית , אתם לא שם בשביל "להטעין" לה את הסוללות כשהן מתרוקנות . יום טוב ,

sh53

New member
שלום לך מזמן לא ראינו אותך פה

מקווה שהפעם זו לא גיחונת וזה יהיה משהו קבוע

שלחתי תגובה , וזה לא הגיב אז אנסה

שוב.. אמרתי שאני גם מקווה , המון דברים השתנו בחיים , מי היה מאמין שלפני שבוע חגגתי 21 אביבים , ואנחנו נפגשנו לראשונה כשהייתי רק בת 17 ...

נועם1947

New member
שלום אנשים יקרים,

מצטערת שלא הגבתי עד עכשיו. פשוט כשהעלתי את הנושא לפני כמה ימים לרשת, שמתי אותו בכמה פורומים וכשחזרתי לבדוק תגובות של אנשים, משום מה הפורום הזה לא בלט... אך קיבלתי שתיי הודעות אישיות, שקראו לי לחזור לבדוק כאן... גם שמעתי שהנושא היה בדף הראשי של תפוז. מחמם את הלב לדעת שיש אנשים, שאומנם אין לך מושג מי הם והם רק אנשים כמוני בדיוק, שנכנסים לרשת ועל אף חוסר ההכרות מוכנים לעזור ולתת עצה. באמת שאלפי תודות לכל מי שטרח לקרוא את הסיפור ולהגיב. למען האמת, לאחר קריאת הדברים, אני נשארת באותו המצב... תומר ואני כרגע בסיטואציה כזו שהיחס שלנו כלפייה הוא אמביוולנטי. מצד אחד, אנחנו מאוד אוהבים את ליהי וכרגע קשה לנו לראות את החיים שלנו בלי החברות המיוחדת שלנו. הגישה הזו, מעלה את המחשבות של כמה מכם: איך אפשר לנטוש חבר במצב כזה? חבר אמיתי, הוא באמת חבר בשעת צרה... וכו'... מצד שני, אנחנו חושבים שליהי חולה. כמו שמישהו מכם הבין, אנחנו באמת בגיל ההתבגרות (17) ולכן נרתעים מבנאדם שכזה. אנחנו גם לא יודעים מה בדיוק יש לליהי. מקריאה של התגובות שלכם, הצלחתי להבין משהו... אני באמת חושבת כי ליהי סובלת מחוסר בטחון עצום. גם חוסר תשומת לב ממנו היא סובלת בבית, העובדה שהיא נערה מלאה ולסיום, אחותה המבוגרת ממנה, היא מעין "שיא השלמות" בעיני אנשים וכמובן, שקשה לחיות בצל של אח כזה. האם באמת זו הייתה קריאה לעזרה? יכול להיות.... כרגע, אני מאוד מבולבלת. אני מרגישה שיש צורך לערב אנשים מביני עניין, אך את מי? רצוי לציין, שערבנו את ההורים. ההורים מאוד פגועים מהמעשה, שכן הכניסו את ליהי לתוך הבית ונתנו לה הרגשה של בת בית... שכן, התרחקות מצידנו, נראית הצעד האולטימטיבי. בימים האחרונים, אני נראית כעוסה, מבולבלת ואף מדוכאת, ההורים מרגישים את זה... והם אינם מבינים ואומרים לי דברים, כגון: "זו בסה"כ חברה... יש לך מספיק...", "תמשיכו לנהל קשר, פשוט מרוחק יותר..."- אך הם לא מבינים, שליהי היא לא סתם חברה ואי אפשר לנהל קשר שמבוסס על חוסר אמון. חשבנו לפנות ליועצת בבית הספר, מה דעתכם? אנחנו מהרהרים בנושא, מפני שידוע שיועצות בביה"ס ילחצו עלינו להגיד שם... ילחצו עלינו להגיד דברים שלא הכי בא לנו... ואין לנו מושג לאן היא תקח את הסיפור. מה שכן, אולי היא, עם נסיונה, תוכל לעזור לנו להבין מה בדיוק יש לליהי וכיצד לפעול. שוב פעם, אם מישהו רוצה להגיב לדבריי, אז הוא מוזמן. שמחתי שמחתי ושמחתי להכנס ולראות שהגבתם. ת ו ד ה. אוהבת ומעריכה, נועם.

למעלה