חברים

סתםאחד17

New member
חברים

שלום לכם. אני חדש פה. מחפש מקום לשפוך את התסכול שמצתבר אצלי כבר די הרבה זמן. אני מצטער מראש על חוסר היכולת שלי להעביר אליכם את ההרגשה שלי. מקווה שתבינו למה שאני מתכוון הבעיה היא כמובן חברים. בזמן האחרון אני מתחיל די לחשוב על העתיד, אני עכשיו ביב' מתקרב לקראת גיוס. לא יודע למה אבל אני לאחרונה חושב הרבה מה יהיה כשאני אהיה בצבא. מבחינת חברים. הבעיה היא לא שאין לי חברים. או שבעצם כן. אני לא יודע איך להסביר את זה. אני עוסק בספורט ויש לי כמה חברים שאני רואה אותם כל יום, אחד מהם שאני ממש חבר טוב שלו, הוא גם גר לידי אז אנחנו מתראים כל יום וממש נראה לי הוא יודע ממש הרבה עלי. אבל הקטע הוא זה לא חברים שאני יכול לצאת איתם כזה. לא יודע אנחנו יותר חברים כאלה , הם גם קטנים ממני בשנה כך שהראש שלנו עובד קצת שונה. לא ידוע בדיוק איך להסביר את זה. יצאנו כמה פעמים ביחד אבל לא יודע אני לא באותו ראש איתם. למרות שבכללי אנחנו חברים ממש טובים. חברים שאני יוצא איתם, או לפחות מנסה הם מבצפר. אני יוצא איתם כמעט כל שבוע, אבל עדיין אני לא מתחבר אליהם. גם זה די קשה לי להסביר. כאילו אני רואה איתם בבצפר וזה. אבל אחרי בצפר אנחנו כמעט ולא מדברים רק לפעמים. ורק נגיד בערבי חמישי או שישי שאפשר לצאת, אנחנו מדברים, וגם זה אני מתקשר, למרות שבזמן האחרון הם גם יוזמים את זה. בהתחלה הרגשתי נדחף כזה אבל עכשיו קצת פחות אבל עדיין אני לא מרגיש כאילו אני ממש חבר טוב שלהם. אני לא יודע אם זה טוב שיש לי "שתי קבוצות" של חברים. כי מצד אחד אני כמעט רוב היום עם החברים שלי מהספורט (טניס אם זה משנה) ורק בסופי שבוע אני נפגש עם ה"קבוצה השניה" של החברה.. לא יודע אני מרגיש כאילו אני מפספס משהו ויש מצב שבכלל לא הסברתי את עצמי פה אבל מי שהבין למה אני מתכוון מוזמן לעזור... באמת שמוזמן.... וסליחה שחפרתי...

סתםאחד17

New member
אני אמקד תשאלות שלי קצת

אבל בכל זאת בבקשה תענו ביחס למקרה שלי: - מה אתם אומרים על מספר קבוצות של חברים? - מה אתם אומרים על חברים "ליציאה" וחברים "סתם יומיום" (לא ניסחתי את זה כזה טוב אבל בכל זאת)?

sh53

New member
אני חושבת שזה בסדר 2 קבוצות

אני חושבת שלכל אחד יש חברים מכל סוג לכל מיני תחומים, לדוגמא אצלי חברים שמקשקשים איתם וחברים שאפשר לספר להם הכל וזה יישאר אצליהם, לעומת הקבוצה הראשונה שלא כל כך יודעת לשמור סוד
"אבל אני לאחרונה חושב הרבה מה יהיה כשאני אהיה בצבא. מבחינת חברים". העתקתי את המשפט הזה דווקא, כי הוא עוזר לי לתת לך תשובה - אני חושבת שבחיים אי אפשר להישאר כל הזמן אותו דבר ובאותו מקום. יכול להיות שבצבא לא תחזור כל יום הביתה ואז החברים שלך בכלל יהיו שונים - אלה שבצבא יהיו חברים שלך ואז הקשר עם החברים הקודמים יותר יתבסס על קשר סלולארי. אני גם חושבת שזה יכול להיות טוב, להכיר אנשים חדשים, להתמודד עם מצבים חדשים, אולי זה יעזור לך להתקדם בחיים במובן זה שאפשר לעבור דברים כאלה בחיים וזה לא נורא כל כך ולמעשה כולם עוברים את השלב של מעבר מבי"ס לצבא ולא תמיד יש את אותו זמן להשקיע בחברים "הישנים" ולא תמיד הקשר נשמר, כי לא תמיד אפשר להשקיע בו, אבל עדיין ממשיכים הלאה בחיים כי אלה הם החיים ויוצרים חברויות חדשות בתחומים ובמקומות חדשים - אצלך זה יהיה חברים לצבא. בהצלחה ואל תפחד, תזרום עם זה וזה יהיה יותר קל.

שתי קבוצות זה בכלל לא רע.

כל עוד אתה מפיק מזה הנאה, אז בכיף שלך... עזוב מה יהיה בצבא, תחשוב על ההווה.. אני לא אומרת שהעתיד לא חשוב.. אבל יש לך עוד זמן עד צבא... חברים ליציאה וחברים ליומיום זה בסדר גמור. אולי תנסה ליזום קצת יותר עם החברים ליציאה כדי שיהפכו לחברים ליומיום כי בסופו של דבר, יפתח פער בינכם כי הם מבלים ביחד כל יום, אני משערת, ולא תבין על מה הם מדברים כשאתם יוצאים... גם אני כשהייתי בישראל (אני גרה בקנדה) היו לי שתי קבוצות של חברות: חברות ליומיום, וחברות לבילויים וכיופים. הסתדרתי לא רע עם שתי הקבוצות רק שהקבוצה של היומיום ניצלה אותי במשך השנים..:-\ בכל אופן, תהנה משתי הקבוצות ושיהיה לך הצלחה בצבא.
קרן

סתםאחד17

New member
זהו אני לא בטוח

שאני בדיוק מפיק מזה הנאה. כאילו שאני נמצא איתם אני באמת נהנה והכל וממש סבבה אבל לא יודע תמיד נראה לי שאני מפספס משהו. כאילו תמיד אני רואה נגיד אחים שלי לכל אחד יש תחברים הקרובים שלו, מאין קבוצה כזאת שהם כל הזמן יוצאים ביחד וזה, כל הזמן ביחד, ואני מרגיש שאצלי זה קצת שונה. כי בתכלס אין לי קבוצה של אנשים שאני יכול להצביע עליהם כחברים ממש טובים שלי. אולי רק אחד או שנים. וזה קצת מוזר לי שאני מסתכל על אנשים אחרים שכולם כאלה קבוצות מגובשות כאלה. ואני, כאילו אף פעם לא היו לי קבוצה כזאת של חברה. תמיד כאילו כל פעם נגיד הייתי יוצא עם אנשים אחרים וזה, אף פעם לא היה לי כמו שאומרים "חבר'ה" כאלה שאני יכול להגיד שהם ממש חברים טובים שלי וזה בעצם מה שמפריע. לכן אני חושב שגם שאני אגיע לצבא כולם שם כבר יהיו עם קבוצות כאלה ולי יהיה קשה להתחבר אליהם, למרות שאני ממש אדם חברותי ואני יכול ממש להתחבר עם כל אחד. אבל שוב אני ארגיש את ההרגשה הזאת של הלא שייך... מקווה שהצלחתי להבהיר יותר את בעייתי...

רק אתה יכול לדעת..

אני מציעה לך לנסות לראות את הפלוסים והמינוסים של כל אחד מהקבוצות... אם יש לך יותר מנוסים, הגיע הזמן שתחפש חברים חדשים... תאמין לי אתה לא תהיה היחיד שמגיע לצבא וכולם יהיו עם קבוצות.. ממש לא..!! יהיה לך הזדמנות להכיר חברים חדשים.... ההרגשה של הלא שייך זאת ההרגשה שאתה יצרת לעצמך כדי לא לפגוש את הפחד. התגבר על הפחד ונסה לראות מה יקרה. אני מבטיחה לך שיהיה טוב... המון בהצלחה קרן

mirit111

New member
מסכימה עם מה שנאמר לפניי...

בס"ד רק אתה באמת יכול לדעת מה קורה איתך. אם אתה נהנה ואם לא. כשתגיע לצבא אתה לא תהיה היחיד שלא מכיר כולם יהיו שם כאלו כי כולם הגיעו בצורה הזו. אף אחד לא מכיר אף אחד וזאת נראת לי גם הזדמנות להכיר אנשים חדשים. לגבי מה שכתבת, אם זה לא בסדר 2 קבוצות חברים? למה שזה יהיה לא בסדר? העיקר שתהנה! תברר אם עצמך מה טוב לך. ולגבי התחושה של האי שייכות אני חושבת שהרבה אנשים מרגישים ככה באיזשהו שלב ומקום בחיים, אבל צריך לדעת להתגבר על הפחד הזה.

התחושה הזאת לא הכי נעימה..

התחושה של האי שייכות... כשאני באתי לביקור בישראל אחרי שנתיים, אני גם הרגשתי לא שייכת אבל בשלב מאוחר יותר הרגשתי יותר בנוח אבל בסופו של דבר זה נגמר... עוד לפני שהספקתי להגיד קולולו..^^

sh53

New member
אני רוצה להוסיף עוד משהו

שאם כל הזמן נחשוב כמה זה קשה לנו, כמה זה עצוב לנו, כמה שינויים אנו עוברים ולא מצליחים בכל התחומים - זה נורמלי שלא תמיד הכי טוב לנו, אבל מצד שני אנו צריכים לעודד את עצמנו, לומר לעצמנו לא נורא ושיש ימים כאלו כי אם כל הזמן נחשוב מחשבות שליליות לגבי עצמנו, זה יהיה יותר קשה לצאת מהמצב הזה.

למעלה