חברים.....

מגשימה1

New member
../images/Emo45.gifאם היינו במבחן המורה היתה חושבת

שאחת מאיתנו העתיקה מהשנייה
אני מסכימה עם כל מילה שלך וגם של קליל .

אחלה מילה היא הדדיות...

ב'מת...אני מאד אוהבת לה,אבל... הדדיות לא נתפסת אצלי ברישום מס' הפעמים שכל אחד מהצדדים מתקשר או בא... הדדיות יכולה להתבטא בצורה אחרת אצל כל אחד מהצדדים. ברגע שאחד מהצדדים לא מסופק ממערכת יחסים כלשהי...כי מרגיש שהאנרגיה הנשאבת ממנו,היא חד צדדית... שיעשה עם עצמו את החושבים למה הוא נשאר שם,ואם מתאים לו בכלל. ספירה בסגנון..."אני התקשרתי 5 פמים ואתה רק פם אחת"...זו פולניה בהתהוותה...בעיניי. בעיניי...ולטעמי. פולנית...זו לא שפה גסה...גם אם אני לא ממש מחבבת אותה ! (מתה על פולנית כשהיא מופיעה כהומור)

d a n i e l s 5

New member
תראי...

בלי להתייחס לכותבת למעלה .... בכוונה לא דיברתי על מצבים קיצוניים של זה שצריך להבין ש.....(ראי תגובתו של א.א.ניר) אני בכוונה מתייחסת למצב יחסים רגיל בין שני אנשים (או יותר) לרוב (כמעט בכל מערכת יחסים בין אנשים) יש את זה שמוביל או היוזם......ה"מובל" נח על זרי דפנה , מתקשרים אליו, מזמינים אותו, ובכלל דואגים לטיפוח הקשר כל עוד שזה נכון ליוזים/המוביל.....זה בסדר. והיה ואותו יוזם....ירגיש פתאום שהוא עייף ליזום (מכל מיני סיבות) ואותו מובל לא מניד אפעף.......לא כי הוא לא רוצה את חברתו , רק מתוך הנוחיות שהורגל אליה.......חושבת שזה בסדר להעיר הערה כמו "אם אני לא מתקשר אתה לא מתקשר ?"....... זאת לא פולניות....זאת לא רשימה פינקסית .......זאת בקשה להדדיות :) ובעיני במערכת יחסים חברית.....בקשה כזו היא לגיטימית :)

וזה בסדר...

לך
אני חושבת אחרת... אין לי ב'יה ליות היוזמת...המתקשרת...המובילה...כל עוד אני מקבלת משו אחר מ"המובל"...שווה ערך לי להדדיות... זה לא חייב ליות בדרך בה אני נוהגת(טלפון,מיזם). כשאין הדדיות מכל סוג שהוא... כשאני מרגישה שהאנרגיות שלי נשאבות ולא מתמלאות...אני הולכת... לא מוצאת טעם בלשנות מישו רק כי לא מתאימה לי דרכו. זה הוא...זה מה שיש...קח או תלך. ושוב...להעיר "אם אני לא מתקשר אתה לא מתקשר ?"....... זו פולנית בשבילי(בשבילי
)...ובהחלט משתמשת בה למטרות הומור בלבד
בואי נחזור לעברית

d a n i e l s 5

New member
אני......

כשאומרים לי את המשפט הזה...."אם אני לא מתקשר/ת את לא" אני....אומרת וואלה , את צודק/ת......ומתנצלת :)))))) כי...כשהוא /היא צודקים......הם צודקים ! כזאת אני . ולעניין העברית...את מוזמנת לתקן בזמך החופשי....כל עוד יש לך עניין :)

מובטח לך ש...

אני לעולם לא אדיג לך זה. את כזו...אני אחרת...הכל תופס. איזה לתקן,איזה????????? בכלל שכחתי מזה...אני בחופש...אוףףףףףףף איתך שהזכרת לי

ברור שיש פה פינקסנות !../images/Emo88.gif

המושג פינקסנות בסה"כ בא לתאר את ההתעסקות בפרטים הטכנים של מי וכמה.. העיסוק הזה הוא רק שלה, והוא לא מוריד כהוא זה מהתחושה הצודקת שלה. אממה, התחושה הזאת לא תקדם אותה לשום מקום מעבר להגברת התסכול שממילא קיים לאור התנהגות חבריה. בכל מקרה אם אלה החברים שלה, היא צריכה להחליט האם לקבל אותם כמות שהם או לא. כמה פשוט.

מגשימה1

New member
אני מציעה לך שתהיי כנה איתם

ותדברי על זה איתם , כי אולי נוח להם שאת מקבלת את המצב הזה אבל אם יהיה להם מה להפסיד יהיה להם חבל להפסיד את החברות ביניכם והם יתחילו לתת את חלקם . אבל אם זה ממשיך והם רק "מורחים" אנחנו חושבים עלייך וכיוב' מה בדיוק יוצא לך מהמחשבות? את לא קוראת מחשבות נכון? יש אנשים שישמחו להיות איתך בקשר הדדי ולא יעשו טובה לאנושות שהם בקשר איתך . וגם לא יתקמצנו על שיחת טלפון .

מה הקשר בדיוק..?????????

וואלה לא הבנתי.. האם החברות שלך נמדדת בכמות שיחות הפון? האם בקירבה הזמינה???? במריחה שלהם עלייך?. את רק צריכה להבין שלכל אחד יש את החיים שלו מעבר לשלך, לא לבוא בתובענות וברשימת מכולת, לא לדרוש.. להיות שם כשהם מגיעים, מתקשרים, משוחחים... זה הכל. אם הם חושבים עלייך, זה בהחלט נחמד מצידם, והם לא אמורים לעשות עם זה כלום מלבד להתקשר ולצוטט פעם ב... לכל דבר יש פרופורציות...

מגשימה1

New member
שוב , אנחנו לא ממש חושבים הפוך

פשוט לא ירדת לסוף דעתי , גם אני לא מסכימה עם רשימת מכולת ומעולם לא עשיתי דבר כזה , לא עמדתי עם פנקס ולא עם סטופר אם יכול להיות שיש כאלה שכן עושים את זה וגם מה שאמרתי במילה מורחים , נכון את צודקת זה יפה שהם חושבים עליה , אני לא אומרת שלא , אבל כשמישהוא כל הזמן אומר לך אני חושב עלייך ולעולם לא מרים טלפון ולא יוזם , בעיני זה מריחה . אף אחד לא סופר את מספר הטלפונים אבל יש הבדל בין לספור ובין שצד אחד מתקשר ויוזם והצד השני פסיבי . ואם זה בגלל שהוא לא מעוניין בקשר או לא מעוניין באותה מידה , זה לגיטימי , אבל כאלה שרוצים בקשר רק לא רוצים לטרוח ונהנים להיות כאילו מחוזרים ולפעמים זה באמת רק בגלל שהם חסכנים למיניהם .

n o g a1

New member
אגיב לך כאן ...

אך זה מתייחס לכל מה שכתבת באופן כללי. חברות נתפסת אצל כל אדם באופן שונה. כשאוהבים חבר , אוהבים את האדם ולא משנה איזה סוג של קשר מנהלים איתו. את החברים אוהבים על אמת , בלי ציפיות , בלי מחשבות על הקמצנות שלהם , מתי הם יוצרים קשר , מתאים להם צפוף או מדולל., מורחים אותך כן או לא , "מורחים"??? , חושבים על אמת או בכאילו עליך? וכו' וכו'.... חבר אוהבים! אהבה הזו מביאה את הסיפוק בקשר ולא הקטנוניות בחיפוש כל הזמן בציציות. כשמתאים לשני הצדדים מדברים בפון , כשמתאים נפגשים ... כשלא , אז לא! ותמיד חברים - בסערה , בגשם , כשמעונן ובשמש. הצורך להכניס את החברות בתוך מסגרת , זו פנקסנות (מילה שמשום מה מרגיזה כאן).

מגשימה1

New member
במילה מורחים לא התכוונתי שהם

לא חושבים באמת , אבל זה לא מספיק לחשוב ושוב אני לא חושבת שצריך לערוך רישומים , אבל כשצד אחד נותן מעצמו והצד השני רק לוקח או פסיבי , זה בולט , ברור שקורה שאחד הצדדים נורא עסוק ופתאום יש לו תקופה לחוצה או שלא בא לו בדיוק עכשיו , אבל מדובר על אנשים שבאופן קבוע לא תורמים לקשר רק מחכים שהצד השני יעשה הכל , קשר כזה לא יכול להתקיים לאורך זמן , כל אחד רוצה להרגיש רצוי .

אא ניר

New member
אליה וקוץ בה - פנקסנות

יש אנשים שאינם מנהלים פנקסנות, ברם, מתי שהוא לאחר שהגב נשבר הם יכולים לאסוף את הקשים ולתת להם שם. בכל מקרה, כשהחבר שלך נעלם כש... ואז כש....אז הוא שוב נעלם. ואחרי איזה כמה שבועות, פתאום נורא בה לך....אבל הוא לא זמין, וכשהזמנת אותו הוא אמר ש.... וכשהצעת ללכת עם ....ל....אז...., ויומיים לאחר שהציע לך...הוא חוזר בו, כל אלו בתוך חצי שנה וכשאתה מנסה לומר לו שלא נעים לך עם צירופיי המקרים הללו, אז הוא פותח זוג עיניים, ובמקום להתמודד עם העיניין בחברות, מאשים אותך בפנקסנות, אז דע לך ש... ש..?

קליל 1

New member
לא בטוח שזה עניין של אומץ

לפעמים זה "לא נעים" לאמר לחבר שהייתם ביחסים כל כך קרובים..ופתאום..אתה ב"פאזה" אחרת..בתפישת עולם שונה..

תלוי מי נמצא בהגדרה הזו

ואם זה מפריע האם תעירי את תשומת ליבם בנדון??? לי נראה מיותר לחלוטין... לשניה שאני מרגישה שהמשוב לא קיים... או יש איזו שהיא תחושת בגידה ב"חברות".. אני מתעלמת. לא מעלה, לא מדברת, לא חושבת לפנות אפילו... קרה עד לא מזמן.. נפגעתי מ"עומק החברות" הזו.. התנתקתי... בלי שום תחושת מחוייבות או פיספוס.

קליל 1

New member
מסכים איתך..

אני גם משחרר.. עובר הלאה.. וכשפוגש אותו/אותה..אומר שלום רגיל..מן היי ביי כזה

לפי הגדרתי

ומניסיוני חברים ,טעות לראות בהם מחויבות אנשים לא אוהבים להיות בהגדרה שכזאת. למעשה הם בורחים אם מנסים להכניס אותם לשם במניפולציות רגשיות(כמו,למה אתה לא מטלפן?) חברים,כשהם באמת חברים מרגישים את זה,זה בא בטבעיות,יש שם הדדיות ונוחות וכל היוצא בזה.

למעלה