חברים.....

חברים.....

אם אני לא מטלפנת גם הם לא.... אם אני לא באה לבקר אותם, אולי אקבל מהם ביקור פעם בשנה, וגם זה במקרה הטוב.... האם הם עדיין חברים? כן , סביר להניח שכן.... חברים מרחוק...אנחנו חושבים עלייך הרבה..... חברים....

בדיוק

בפולנית. הבנת טוב. מזכיר לי את אבא שלי... (הנה הסגרתי חצי מוצא) משום דווקא בחברים אני עשירה. מאוד. וזה ממש ממש כייף. לא-יודעת-למה, אבל יש לי הרגשה שאם היה לי יותר זמן ביממה, היו לי אפילו הרבה הרבה יותר. אולי בעצם אני כן יודעת למה. כנראה שהעץ שממנו נפל התפוח עמד על גבעה
ובעניין הזה, של איך לעשות חברים, אני חושבת שהחתימה שלי מדברת בעד עצמה.

חברים..

תמיד שרוצה ללכת לפאב ל
מגלה..שאין הרבה כאלה שיכולה להרים אלהם טלפון..ולקבוע... היום 11 בלילה..מרפיס במודעין..<דרך אגב..מי שלא ביקר שם..>.. צריכה חברים ל
....לשיחות נפש..יש לי מלא וירטואלים כאלה..

אומרים...

חברים יש באגד
אבל אני טוענת שיש גם חברים ביום יום... חברים אמיתיים חברים שמושטים יד בשעת צרה. גם אני חשה את זה ולאו דווקא מצידם כמו מצידי. המלחמה היום יומית של... עבודה, משפחה, זוגיות ובעיות שוטפות כמו... בלה בלה בלה... היו תקופות שהיה יותר זמן איכות עם חברים... היו תקופות יותר רגועות אני לכשעצמי חושבת שהמצב בכלל... מתיש אותנו פיזית, מנטלית, רוחנית ... מתעייפים אני פשוט עייפה אחרי יום עבודה להתפנות לקטע החברתי... ושמעתי את זה אין ספור מחברים "איפה את? למה את לא בקשר" עד שגם זה נמוג לו לאיטו אני לא מתלוננת... רק מחכה לרגע שאוכל לתת מעצמי. כרגע אין אנרגיות במלאי... ריק empty
לכל חברי באותה הזדמנות חגיגית זו... אין לי זמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן .................................

קטי30

New member
~חברים~

יש חברים של יום יום ויש חברים של שבת יש חברים של פתאום ויש חברים של כמעט יש חברים של לקחת ויש חברים של לקבל ואם יש מזל יש חברים של אמת

היי מתוקה...השינוי שעשית מה זה..

מחמיא לך. לא הכרתי אותך אצל צחוק..ממש ככה. על זה יאמר...כל שינוי לטובה! אני (לשעבר אשת השגריר).

n o g a1

New member
הפנקסנות

הכל נרשם ... מי מתקשר למי ? מתי מתקשרים? באיזו תדירות? מי האחרון שיצר קשר? דאגו לי ? התעניינו בי? בירכו אותי ? חושבים עליי? הזמינו אותי? למי אמרו קודם לבוא? הכל נרשם.... זה סוג של תובענות בקשר . לי באופן אישי , קשה לעמוד בזה ולכן בוחרת חברים שאינם תובענים ולא עושים איתי חשבונות. אם יש כזה חשבון , אני מייד גז. כדאי לבדוק אם עצמך , מה מטריד אותך באמת בחברות שלך איתם?

מגשימה1

New member
יש הבדל גדול מאוד בין לעמוד

עם סטופר או לרשום כמה פעמים בדיוק צד אחד התקשר וכמה הצד השני ובין שצד אחד יוזם כל הזמן והשני עושה טובה לאנושות שהוא מגיב , אבל מצד שני נעים לו הקשר והוא לא מעוניין להפסיק , הוא פשוט לא יוזם , לא מתקשר אלא אם כן יש משהוא שהוא רוצה ויש גם את אלה שתמיד אומרים תתקשרי , כאילו שאתה הבן זוג שלהם ואתה צריך לחזר אחריהם ואם הם עסוקים הם לא אומרים אני אחזיר לך צלצול עוד רבע שעה הם אומרים אתה יכול להתקשר בעוד רבע שעה אני באמצע משהוא .... אז פעם פעמיים אתה לא עושה חשבון , אולי חמש פעמים , אבל כל אחד רוצה להיות רצוי ושווה בקשר ואז באמת לא מודדים כמה פעמים התקשרתי ומי התקשר אחרון .

מגשימה1

New member
ועוד משהוא לפעמים מדובר בקמצנים

ונצלנים , לפעמים זו כל הסיבה שהם לא מרימים טלפון ואז אפילו אם כבר התקשרת והם לא יכולים לענות במקום להתנהג בצורה מתורבתת וחברתית כי ככה נהוג בחברה ולהגיד אני אחזיר טלפון ואכן להחזיר הם מבקשים שאתה תתקשר או שהם אומרים אני מתקשר תוך דקה ונותנים לך לחכות בסטאנד-בי עד שאתה מתקשר בעצמך ואז הם אומרים בדיוק עמדתי להתקשר .... מכירה את כל הסוגים למיניהם , אני לא נשארת בקשר עם כאלה לאורך זמן .

מזל חי

New member
חברים שכאלה

יש לי כל מיני משונים ושונים יש כאלה שאני פוגשת פעם בשנה וכאלה שאני שומעת בכל יום יש לי גם כאלה שלא ממש פוגשת לעיתים קרובות אך נחמד לי גם לעיתים רחוקות ישנם ורובם בכלל לא דומים לי אפשר להגיד מאוד שונים ממני חלקם חכמים חלקם לא ממש שנונים אך רובם מאוד מאוד חברים והכי הכי אני אוהבת את אותם אחדים שאפשר לספור על יד אחת ולחייך כי יש על מה.. אלה אותם חברים שלאחרונה מקשיבים ומחזירים אהבה חברית אמיתית

מוצאת

אמיתות בדברי כולכן..... עניין של צרכים, אופי, מצב אישי, תקופות בחיים וכו"....

חברים.....

הם לא.... אולי ידידים.. את מכירה אותם, יודעת מה הם יכולים לתת... מפה תבחרי מה לעשות... להיות שם או לא להיות שם. בכל מקרה הפינקסנות היא רק שלך..... והיא מיותרת.

קליל 1

New member
לא חושב שיש כאן עניין של פנקסנות

אני בהחלט מבין את המצב שבו היא נמצאת.. שהיא יוזמת הקשר..ואם לא תיזום..לא יקרה שום דבר.. יכול להיות שה"חברים" שלה..מחזיקים מעצמם קצת יותר מדי..ומתנשאים עליה..ולכן מחכים שהיא תתקשר. במקסימום אפשר לתאר את מה שהיא עושה..זה חשבון נפש..ושעת מבחן למערכת היחסים שלה עם ה"חברים".

d a n i e l s 5

New member
חושבת כמוך ומוסיפה...

הניפנוף הזה בכותרת "פנקסנות" "פולניות" עושה לרובנו את החיים קלים ( תמיד טענתי שכשיש כותרת הכל "ברור") נכון שזה לא נעים לשמוע "כמה פעמים אני מתקשרת ואתה אף פעם לא " או כל משפט אחר דומה ,אבל.....אם נעצור לרגע ונחשוב על האדם "המתלונן" ..... נראה שמהמקום שלו הוא צודק....הוא זה שיוזם את השיחות/המפגשים/הארועים....אז נכון שאת/ה לא יוזמת נכון שאת/ה יותר מובלת מאשר מובילה (תמיד אפשר להסתפק בכותרת תת משנה "כזאת אני וזה מה יש")....אבל הנתון הזה לא צריך לתת לך את הלגיטימציה להתייחס בזלזול אל המתלונן :) המתלונן מרגיש שהוא עושה יותר....וזאת עובדה ! ..וברגע שהוא מרגיש כך זה אומר שאין מבחינתו הדדיות במערכת היחסים...וזה מפריע לו .... זה בסדר שזה מפריע לו ....לא צריך לזלזל בתחושות שלו ולנפנף לו מול פניו את הכותרת "פנקסנות" "פולניות" ...אפשר רק להשתדל להתאמץ גם בשבילו (במקרה וכן רוצים לשמור על החברות) או אפשר פשוט לסיים את הקשר בעזרת הכותרת . ה-ד-ד-י-ו-ת.......מילה לא גסה !

קליל 1

New member
(במקרה וכן רוצים לשמור על החברות)

זו מילת המפתח.. ולא תמיד הצד הלא יוזם מעוניין לשמור על קשר..אין לו פנאי..לא מעוניין..לא מתלהב..לא משנה מה הסיבה.. עצם העובדה שאינו יוצר קשר גם הוא..זה מצביע על חוסר עניין שלו בקשר.. מתי לדעתי הצד היוזם מתלונן? כאשר המתלונן היה חבר טוב של הלא יוזם בשלב כלשהו..והעניק והאמין בקשר החברי הזה..בעוד הצד הלא יוזם לקח מהקשר מה שהיה מעוניין לקחת..וכשלא היה לו יותר מה לקחת..אז הפסיק ליזום קשר.. נראה לי..

d a n i e l s 5

New member
מחייכת....

ואז.... הוא מנופף בכותרת "פינקסנות" או פולניות ..... תראה, יש המון הסברים ל-למה ואיך.......רק לי קשה עם ההסבר הפשוט הזה שאנשים נוטים להשתמש בו קרי הכותרת . במקום לומר לאותו חבר.....סליחה , פעם החברות הצפופה הזו התאימה לי והיום לא . וזה גם הליך טבעי ביחסי אנוש (ולא משנה מה הסיבה)

למעלה