חברים

חברים

משהו שכלכך לא קשור לפורום אבל עדיין.... אני כל יום חמישי הולך להתנדבות של "לאורו נלך". עכשיו, אני קיבלתי 2 ילדים אתיופים, באמת חמודים, ואני יושב איתם על מתמטיקה. אחד מהם הוא בסדר גמור בגלל שהוא מתרגל את המספרים מספיק זמן, אבל השני הוא יחסית עולה חדש והוא אפפעם לא עבד עם מספרים, ולכן הוא מסתבך עם מספרים. ניסתי לעבוד איתו על זה שאני כותב את המספר והוא עוקב אחרי זה, אני עושה את זה בנקודות והוא עוקב, אני כותב והוא עושה ליד, כלום! אני לא מתייאש וכל פעם שאני מגיע אנחנו שוב ושוב ושוב ושוב יושבים על זה אבל זה לא כלכך הולך. רציתי לשאול אם יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות, זה יהיה ממש נחמד!! תודה רבה!!
החלטתי להוסיף את התמונות שלהם
זה פה קוראים לו קסאו (מקווה שזה העלההה)

איזה מתווווווווקים!!

איזה התנדבות ענקית!!! יישר כח..... עכשיו, לא הבנתי מה הבעיה של הילד... הוא מצליח לעבור על נקודות ואחר כך לא זוכר את המספר או שהוא מצליח לעקוב על הנקודות ולא מצליח לכתוה אותו על דף רגיל?? או שהוא בכלל לא מצליח לעקוב???

אני אנסה להסביר

הוא מצליח לעבור על הקו או על הנקודות, אבל אחרי זה לכתוב את זה לבד הוא כבר לא מצליח... וגם אם הוא מצליח אז יוצא ממש גרוע...

אהה אוקיי...

אז תראה... אולי הוא לא מצליח לכתוב טוב לבד בגלל שהוא שוכח את הצורה המדויקת של המספרים... אז אתה יכול לשים בבית שלו תמונות של המספרים בכל מקום... על ארון... בשרותים.. על שולחן.. על הקירות ממש בכל מקום... ואז כשהוא ילך בבית הוא כל הזמן יראה את המספרים וזה יכנס לו טוב טוב לראש.... אמא שלי הציעה את הרעיון וממש התלהבתי ממנו.... =]

ברור שזה יצר גרוע, איך נראה לך שאתה

כתבת בגן? ובכיתה א'? אבל אם הוא לא ימשיך להתאמן, זה אף-פעם לא יראה טוב. אם אתה בעניין של להשקיע באמת, אז תקנה מחברת, לכל מספר תתן דף או שניים [או אפילו יותר...]. למעלה תכתוב בגדול את המספר, עם נקודה, איפה שצריך להתחיל לכתוב וחיצים וכו' ובכמה שורות הראשונות תצייר לו חלש את המספר והוא יצטרך לעבור עליו. בכמה שורות שאח"כ תצייר את הנקודות והוא יצטרך לחבר ביניהם ותשאיר לו שורות לצייר את המספר לבד. תתאמנו שניכם ביחד כשהוא איתך, אבל תשאיר לו לעשות את הדך במחברת לבד בבית ותגיד לו שאתה סומך עליו שהוא מסוגל לכתוב את המספר הזה עד שבוע הבא... [הבנת? ההסבר קצת מסורבל... בכולופן, הדבר הכי הכי חשוב- להראות לו שאתה מאמין בו ולא להתייאש. פשוט- להאמין בו באמת ובתמים, כי הוא מסוגל. ואם הוא יראה שאתה מאמין בו יהיה לו הרבה יותר קל...]

*יצא *דף

ותעבור איתו כל פעם על מס' אחד. ותתן לו להתאמן בבית רק עליו. ורק כשהוא יצליח איתו תעברו למספר הבא...

../images/Emo45.gif אולי גם

תתן לו איזה פרס או משו על כל מספר שהוא מצליח לכתוב טוב... או משו בסגנון....

וואי... רעיונות ממש איכותיים!!

מחר אני הולך בעזרת ה הולך אז מחר נעשה שוב כמה תירגולים. בעזרת ה אחרי סוכות אני יאמץ את הרעיונות...

tamarhp

New member
וחשוב

להראות השקעה, נניח - שהמחברת תהיה יפה ומושכת או שתהיה לה כריכה יפה, או למשל - שתדביק לו מדבקת "יפה מאד" כשהוא מצליח למלא עמוד שלם או חצי עמוד, וכו'... שיהיה צבעוני ומושך וכיף!! וממש בהצלחה!!

אילה!

השיר שלך מהמם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את לוידעת מה היה לי אתמול בלילה בכותל עם הסרט הזה......

../images/Emo6.gif

הוא לא שלי, הוא של דניאל סלומון
ואמממממ, את מוזמנת לספר, את יודעת איך אפשר להשיג אותי... [עכשו את ישנה, אני מניחה... אבל בכל זאת-]

../images/Emo6.gif

חיחיחיחי אילה! את לוידעת מה היה לי!!! נסענו לסיור סליחות בירושלים עיה"ק, שאגב, היה משו מדהים!!! לפנים!!!!! חיחיחי בקיצור, כל הדרך חברה שלי ואני מדברות עם עוד כמה על הסרט המדהים הזה! קיצור, מדברים מדברים מדברים, כל אחד אומר מי הוא הכי אהב, איזו סצנה וכו'... את מכירה את זה בטח... חיחיחי בכל מקרה.. אנחנו מגיעים בסופושלדבר באיזה 2 וחצי לכותל.... [שהיה הזוי- היו שם יות רמידי אנשים...
]חיחיחי בכל מקרה, חברה שלי [אותה אחת...] ואני נכנסות לתוך הכותל, מנסות להגיע לכותל עצמו- הגענו! טוב, נגיד תהילים, פותחות בפרק הראשון של יום רביעי- פרק ע"ג... עכשו, אני יעתיק לך את הפסוק הראשון של פרק ע"ג... ואני בטוחה שכבר תביני לבד.... פרק ע"ג פסוקים א-ב
"מזמור לאסף אך טוב לישראל אלוהים לברי לבב: ואני כמעט ננטוי רגלי כאין שפכה אשרי" בכל מקרה אנחנונ מתחילות לקרוא כל אחת עם עצמה.... אנחנו קוראות את שני הפסוקים האלה- מרימות את הראש אחת לשניה ונמרחות מצחוק...
מקווה שהבנת. יום נפלא שיהיה!!!

שומו

New member
אז תודיעי גם לי, בבקשה.

וגם לגבי הפסקול, או כל שיר אחר מהסרט או שהיא שרה.

למעלה