חברים ..

חברים ..

אתמול בלילה התחלתי לראות את הסדרה מההתחלה, מהפרק הראשון.. פשוט מדהים,\ מה שכן אני חייב לומר, הסדרה הייתה הרבה יותר דרמטית פעם.. :/ חשבתי שראיתי הכל אבל כנראה שבכלל לא ראיתי את העונה הזאת, אני בפרק 8 ופתאום מתחברים לי דברים.. חשבתי הרבה זמן אם כדאי להתחיל לראות הכל מהתחלה.. בינתיים אני מרוצה.. נעדכן שנסיים..

סלמאק

New member
מה אתה מדבר?!?!?

קולד לזארוס, אחד הפרקים! סוגר מעגל עם מות בנו, אל תגיד שלא עברה לך אפילו צמרמורת בגוף...

kinspirit

New member
אני באמת בכיתי

אחד הפרקים היותר מרגשים בסדרה... לא, בעצם הפרק הכי מרגש בסדרה.

neboris

New member
לפי מיטב ידיעתי

זה היצור האחרון מגזע שניצגיו גם ביקרו פעם בכדה"א, אבל אין לגזע הזה שום איזכור נוסף בסדרה ולכן פרט למה שאומרים בפרק הזה אין מידע נוסף עליו.

Chelnak

New member
נכון.

הוזכרו רק שני שמות: שמו של היצור - נם, וזוגתו - אומורוקה.
What Fate Omoroca?​

superdead

New member
אני עשיתי אותו דבר

ראיתי את כלללללללללללללל העונות מההתחלה לקח לי טיפה זמן אבל נהנתי מכל שניה :) וכמה חורים מילאתי דברים שהיו חסרים לי דברים שלא ידעתי פרטים קטנים שמשנים עולמות היה פשוט כיף ! מומלץ לכולם

מה זמן לקח לך?

אני מעריך שייקח לי בסביבות ה חודשיים וחצי.. אם אני אשתחרר לפני כנראה שקצת פחות..

סלמאק

New member
לי לדוגמא לקח 3 חודשים בערך

אבל זה לא ממש מייצג כי אני גם עובד בנוסף לצבא. את רוב העונות השלמתי בזמן ריתוק (3 שבועות!).

2Complicated4U

New member
לצערי זה נגמר לי מהר

ריתי עד עונה 7 בהרבה פחות מחודש. כן היית מובטל הייתי רואה 3 -4 פרקדים ביום ובשבת מרתון. 2 עונות בשבוע ככה

סלמאק

New member
נצל"ש:

אתמול גיליתי להפתעתי שבעצם מעולם לא ראיתי את הפרק המאוד חשוב Unnatural Selection, (עונה 6, פרק 12), ממש חור בהשכלה... ---אזהרת ספוילר למי שלא ראה אותו עדיין--- למי שלא זוכר, בפרק ת'ור מבקש עזרה מ- SG1 בהבסת המשכפלים לאחר שהצליחו לחמוק מהמלכודת של מתקן התרחבות הזמן. המטרה שלהם היתה לתקן את התקלה של המתקן וע"י כך לעצור את המשכפלים... הם הצליחו לעשות זאת ע"י ניצול המשכפל "החמישי". 2 דברים: -דבר ראשון מאוד כאב לי על "חמישי", ממש ריחמתי עליו. הם אשכרה ניצלו את התמימות ה'אנושית' שלו... מסכן.
-דבר שני, למישהו יש מושג איך זה שבכל פעם שהאסגארד צריכים משהו, וחבל להם לסכן את עצמם (מין נכחד והכל), הם תמיד ייצרו קשר עם SG1 כדי שיצילו את המצב, בתירוץ שלנו יש טכנולוגיה הרבה פחות מתקדמת, וחשיבה הרבה פחות אינטילגנטית, והנשק שלנו יעיל נגד המשכפלים, בעוד שכשאנחנו זקוקים לעזרה שלהם בהצלת הכוכב שלנו (ואחרים) הם תמיד יהיו עסוקים מדי או פשוט יתחבאו מאחורי אמנת העולמות המוגנים (שהגואולד הגדילו להפר יותר מפעם). יותר מציק מזה זה התזמון שלהם: בכל פעם ש- SG1 במצוקה, ומתברר שאין דבר שהם צריכים יותר מאשר העזרה של האסגארד, האסגארד מופיעים משום מקום להצלת המצב, אך לא כדי לסייע, אלא כדי לאמר שהם זקוקים לסיוע. זה כאילו הם ממתינים מהצד בקוצר רוח לשעת מצוקה של SG-1 כדי לבקש מהם עזרה, ככה הם לא יוכלו לסרב. וגם אם יש סיכוי קלוש שהם יסרבו, הם תמיד ישתמשו ב'תמריץ' הזה שברגע שהמשכפלים יסיימו עם הגלקסיה של האסגארד, אנחנו הבאים בתור. אפילו הפעם היחידה שבה הם הסכימו להציל את כדוה"א מפלישה למרות אותה אמנה, היתה במציאות אחרת, לא במציאות שלנו... ככל שאני מעמיק לחשוב על כך, האנשים האלה מתחילים להזכיר לי יותר ויותר את הטוק-רה...

neboris

New member
Unnatural Selection

איך לא ראית את הפרק הזה קודם? זה פרק ממש חשוב. אני מסכים איתך בקשר ל"חמישי". כשראיתי את הפרק בפעם הראשונה ממש התעצבנתי, במיוחד על או'ניל שהפר את ההבטחה שלו (הוא עשה את זה מספר פעמים בפרקים אחרים, אבל משום מה הפעם זה עיצבן אותי יותר). מצד שני, זה איפשר לעשות אחר כך פרקים נוספים של משכפלים (ולהופעת רפליקרטר המגניבה). בקשר להתנהגות של אסגארד - אני רואה בזה עוד דוגמה מיני רבות לכך שגורל כדה"א נמצא בידי בני האדם ולא בידי אף גזע אחר (מבחינתי זו נקודה מאוד חשובה בסדרה). אם תזכר בכל הפעמים שכדה"א היה על סף הכחדה (גואולד, משכפלים, אנוביס וכו') הוא ניצל על ידי בני האדם ולא על ידי בני הברית החייזריים. הם אמנם עוזרים מדי פעם בלהציל חבר SG1 כזה או אחר, אבל ברגעים הקריטים כדה"א יכול להסתמך רק על עצמו.

סלמאק

New member
יש בזה משהו...

יכול להיות שזו הנקודה של הכותבים מלכתחילה, להראות איך הם מסתדרים לבד, ללא עזרה של מין מתקדם זה או אחר. כנראה מנקודת מחשבה של "כמה נוח היה יכול להיות אם בכל רגע קריטי המצב היה ניצל בעזרתם של האסגארד/ טוק'רה/ טולאן/ נוקס וכו'?,אבל זה היה הופך את הסדרה למשעממת." אבל את הנקודה הזאת אפשר לאמר על כל מקרה בו מין ידיד מתקדם טכנולוגית הציל את המצב, בין אם זה את כדוה"א, מטוס/ מעבורת/ ספינה או סתם חייו של חבר צוות אחד. זה הופך לפתרון נוח מדי שמציל את היום, לא משנה מה גודל הסכנה ומה מונך על הכף...

למעלה