נצל"ש:
אתמול גיליתי להפתעתי שבעצם מעולם לא ראיתי את הפרק המאוד חשוב Unnatural Selection, (עונה 6, פרק 12), ממש חור בהשכלה... ---אזהרת ספוילר למי שלא ראה אותו עדיין--- למי שלא זוכר, בפרק ת'ור מבקש עזרה מ- SG1 בהבסת המשכפלים לאחר שהצליחו לחמוק מהמלכודת של מתקן התרחבות הזמן. המטרה שלהם היתה לתקן את התקלה של המתקן וע"י כך לעצור את המשכפלים... הם הצליחו לעשות זאת ע"י ניצול המשכפל "החמישי". 2 דברים: -דבר ראשון מאוד כאב לי על "חמישי", ממש ריחמתי עליו. הם אשכרה ניצלו את התמימות ה'אנושית' שלו... מסכן.
-דבר שני, למישהו יש מושג איך זה שבכל פעם שהאסגארד צריכים משהו, וחבל להם לסכן את עצמם (מין נכחד והכל), הם תמיד ייצרו קשר עם SG1 כדי שיצילו את המצב, בתירוץ שלנו יש טכנולוגיה הרבה פחות מתקדמת, וחשיבה הרבה פחות אינטילגנטית, והנשק שלנו יעיל נגד המשכפלים, בעוד שכשאנחנו זקוקים לעזרה שלהם בהצלת הכוכב שלנו (ואחרים) הם תמיד יהיו עסוקים מדי או פשוט יתחבאו מאחורי אמנת העולמות המוגנים (שהגואולד הגדילו להפר יותר מפעם). יותר מציק מזה זה התזמון שלהם: בכל פעם ש- SG1 במצוקה, ומתברר שאין דבר שהם צריכים יותר מאשר העזרה של האסגארד, האסגארד מופיעים משום מקום להצלת המצב, אך לא כדי לסייע, אלא כדי לאמר שהם זקוקים לסיוע. זה כאילו הם ממתינים מהצד בקוצר רוח לשעת מצוקה של SG-1 כדי לבקש מהם עזרה, ככה הם לא יוכלו לסרב. וגם אם יש סיכוי קלוש שהם יסרבו, הם תמיד ישתמשו ב'תמריץ' הזה שברגע שהמשכפלים יסיימו עם הגלקסיה של האסגארד, אנחנו הבאים בתור. אפילו הפעם היחידה שבה הם הסכימו להציל את כדוה"א מפלישה למרות אותה אמנה, היתה במציאות אחרת, לא במציאות שלנו... ככל שאני מעמיק לחשוב על כך, האנשים האלה מתחילים להזכיר לי יותר ויותר את הטוק-רה...