חברים....

• פותח הנושא nas19
  • פורסם בתאריך

nas19

New member
חברים....

לאחר שבכיתה ח' היו לי בעיות חברתיות חמורות וזה פגע גם לי גם בבטחון העצמי שלי...עברתי לפנימיה , בפנימיה היו לי המון חברים והבטחון עצמי שלי עלה אך שהייתי מגיע הביתה הייתי לבד בלי חברים והרגשתי זנוח ועם בטחון עצמי נמוך מאוד! לכן העדפתי תמיד ליסוע לחברים שלי שמחוץ לעיר... למרות שיש לי משפחה חמה ואוהבת... סיימתי פנימיה בהצלחה רבה והתגיסתי לצה"ל והבעיה חוזרת על עצמה, שאני בצבא אני מסתדר נהדר פחות או יותר עם כולם אך שאני מגיע הביתה אני לבד ואין לי שום חיי חברה, גם הבטחון העצמי לא משהו.... איך אוכל למצוא לי מסגרת חברתית גם מחוץ לגבולות הצבא???????

nutmeg

New member
לא יודעת איך אתה -

אבל אני שמתי לב שלא מדובר על "מסגרת" שחסרה לך, אלא שבבית לא טוב לך בלי קשר למסגרת בה אתה נמצא. החדשות הטובות הן שאתה על סף בגרות ועל סף אותו גיל בו יוצאים מהבית בכל מקרה, לא? אני מניחה שלאן שלא תלך ואיך שלא תתארגן עם חייך האישיים - יהיה בסדר! אתה כבר יודע שיש ביכלתך להיות אהוד, מקובל, חברתי... כל היכולות הללו שלך - ילכו עמך לכל מקום שתבחר.

גרא.

New member
חברויות נוצרות בדרך כלל באותן

מסגרות בהן אנחנו חיים. אם בגן,חבריך הם ילדי הגן..וכנראה גם ילדים בבית או בשכונה.. המשכת לבית הספר? אותו דבר.בפנימייה,רכשת לך חברים רבים,שחיו איתך בפנימייה,איתם חוויתם חוויות משותפות,גדלתם ובגרתם..הגעת לצבא, בדיוק אותו מצב. חבריך עכשיו הם חיילי היחידה בה אתה משרת..ואולי חברים בודדים מרוחקים מחייך בפנימייה..אבל nas19,כשאתה מגיע הביתה..באמת אין לך שום קבוצה חברתית אליה תוכל להשתייך..זולת חבריך בצבא, ו/או בפנימייה. אין לך גם הזדמנויות להתרועע עם גברים אחרים, ללא מסגרת משותפת..למשל אם היית עובד זמנית באיזה מקום? היית רוכש חברים. אם היית משחק כדורגל בשכונה ביום ששי? היית רוכש חברים. היית הולך ללמוד משהוא? היית רוכש חברים וכן הלאה.לכן זו אינה שאלה של חוסר בטחון עצמי, אלא חוסר מסגרת, קבוצת השתייכות כלשהיא שעם חבריה תוכל להתחבר..אתה כמובן אינך יחיד..יש המון חיילים במצבך.אבל..אתה וודאי יודע, שכל זה יתנה כאשר תסיים את הצבא..תתחיל לעבוד/ללמוד/לבלות..ואז הם יצוצו, החברים הפוטנציאליים שלך. כרגע, באמת אינך יכול לעשות הרבה,למעט מה שציינתי כמו ליזום השתתפות שלך בעבודה, לימודים וכו'..וכל מה שנותר הוא להמתין בסבלנות..גם אם אינה נוחה.. הכל עוד יקרה לך,אל דאגה..

למעלה