חברים

big99

New member
חברים

ברצוני לשתף אותכם במעשייה המדירה שינה מעיניי בימים אלה , קאט ומעבר מהיר בזמן 30 שנה לאחור :
דירת שיכון קטנה , זוג הורים מקסימים צנועים וטובי לב המגדלים את ילדיהם בעמל רב בחום ואהבה .
אחד מבניה של המשפחה , מקבל מתנה מאביו "אופני מירוץ" פז'ו צחורים ומבהיקים כשנהב , עם סמל הארי השואג אשר נפח עוז בגופו הצנום ובניצני שריריו המתפתחים , כאילו העניק לו כוחות על טמירים , המתנה היקרה ביותר שקיבל אי פעם בימי ילדותו , להבדיל מדור התפנוקים וצגי האלסידי העצל של העידן הנוכחי , אותו דור אשר מנהל איתך מו"מ סחטני ובלתי מתפשר כשאתה מבקש ממנו לרוקן את המדיח או להוציא את הכלב לטיול.
והילד נסע על אופניו שנים מספר, לבד או עם חבריו, בעיר וגם בכפר ,בשמש היוקדת ובכפור החורף המצמית , לדוג דגיגים בנחל או לפלח פירות במטע ועם חשיכה , חזר לביתו עייף ומצחין כי שמעם של הדיאודורנטים לא יצא למרחקים בימים ההם .
אך דבר אחד לא נשכח מליבו ,קודש קודשים היה הוא , תמיד אבל תמיד - זכר להורידם אחר כבוד אל המחסן בקומת הקרקע הנמוכה, אותו מחסן שורץ עכברושים ונחשי צפע האפוף קוקטייל קטלני של ניחוחות צואת יונים וחומרי הדברה .
אלא שברבות הימים ובניגוד גמור לכללים הלא כתובים הנהוגים בבית , החל הילד ל"התעצל קמעה" , "לזרוק" אם תרצו ועד כמה שנכון להשתמש במושג זרקני -עתידני זה והחל מאחסנם בבית- במפלס הקרקע.
אביו ז"ל , שהיה שליו ועדין נפש בכ 99.99% מזמנו , הסביר לילד הסורר כמה וכמה פעמים שהבית צר מלהכיל את יושביו ותכולתו , לא כל שכן את אופניו אבל הנער המתבגר אטם אוזניו וליבו מלהקשיב הגם כשסבלנותו של האב הרחום הלכה ופקעה, אם תרצו - פשוט לא קרא נכון את הסיטואציה .
ואז ביום אחד זה קרה,הילד חיפש את אופניו מתוך דבר שבשגרה ולא מצאם. בצר לו פנה אל אביו שכנגד כל הסיכויים שהה באופן רגעי ב 0.01% הלא רגועים שלו וגילה לתדהמתו שהאב מכר את אופניו האהובים לשכן בדירה הסמוכה , אותו שכן שהיה מראשוני המכאנופנים בארץ הקדושה , ימים רבים לפני הגיחו של המושג מכאנופן לאוויר העולם וככל הנראה אף לפני הקמתה של האקדמיה לעברית (אין לי צל של מושג מתי הוקמה) .
אותו שכן (להלן , "השכן") היה גם שען בחסד עליון ותיקן את שעוני הסייקו והדוקסה החבוטים של דיירי השכונה כולה חינם אין כסף ובאופן כללי : היה בעל פ'טיש לכל דבר אשר הכיל גלגלי שניים נעים , אופניים כשעונים גם יחד , פ'טיש במובן החיובי והטהור של המילה.
סוף דבר והאופניים נחתמו וננעלו במחסנו של השכן עם כמה עשרות זוגות אחרים ואט אט עם אבק הזמן ותום תקופת האבל, נשכחו מליבו של הילד וחדלו מלהתקיים בליבו ובהוויתו .
והילד הזה

big99

New member
ובתחילת שבוע זה

עת נהגתי ברכבי ברחובות העיר נתקלתי באותו שכן שען מכאנופן חטפן אשר בטרמפ חפצה נפשו . עצרתי וברכתי אותו לשלומו והוא זיהה אותי מייד.שוחחנו על הא ועל דא , על החיים הפשוטים והיפים של פעם , על השכנים שאינם ועל אלה אשר תפסו את מקומם ועל כל מיני נושאים פיקנטים שזקנים זורמים איתם כמו מי נפטר לאחרונה, כמה פעמים בשבוע אתה הולך לקופח וכו' וכמו כן שאלתי כבדרך אגב לגורלם של אופניי הצחורים והאהובים.
להפתעתי , הסתבר לי כי איש לא רכב עליהם מאז ומלבדי (לילדיו , חברי ילדותי היו אופניים משלהם ועוד כמה עשרות זוגות אחרים כאופציה) וכי הם עדיין תלויים במהופך בכל אותם 30 שנה איי שם בקצה המחסן . כמו כן התרשמתי כי הם מאוחסנים הרחק מהדלת וכי נדרש דחפור די ניין של חיל ההנדסה כדי לחלצם מבין הררי הגרוטאות האחרות .
הבעתי עניין להשיבם לבעלותי ולתקן את העוול ההסטורי, הוא ענה לי שהוא רואה בי "כבנו שלו" ובאותה נשימה הבהיר כי אצטרך להיפרד מ 1000 ש"ח טבין ותקילין , מבלי להחסיר אגורה שחוקה וכי אצטרך לתת לו התראה של כמה שעות בכדי ש"יכין אותם" עבורי (שימון , גירוז וכו') .
קיצר – עברו הימים של תיקוני שעונים בחינם לכל השכונה , הקפטילזם פשה בכל חלקה טובה .
עם כל הנוסטלגיה שבדבר, המחיר נראה מופרך ובפרט שמדובר באופניים אשר מצבם לא ידוע ושאין למצוא עבורם חלקי חילוף. אני מניח שהוא שילם עבורם בזמנו סכום שווה ערך לכמה מאות שקלים של היום אשר עם ריבית והצמדה פלוס דמי אחסנה ל 30 שנה זה יוצא פחות או יותר כמה עשרות או מאות אלפי שקלים אבל ראבאק – אלף שקל עבור אופניים בני שלושים ???
בשעת בוקר מוקדמת היום ישבתי עם חבריי לרכיבה במקום הקבוע , כולם אנשים נורמטיבים הנושאים במשרות ניהוליות בכירות ובין לגימת קפה לכרסום שקדים לא קלויים דנו והפלגנו ברצינות בדרכי פעולה שונות ומשונות שהשתיקה יפה להם , חלקן נוגעות לדיני רכוש ונפש .
כמו כן הסתבר לי שלאחד מחבריי יש אופניי פ'גו דומים בגיל ובתצורה והוא מוכן להעניק לי אותם חינם אין כסף כדי להקל על מכאוביי אבל – לא מדובר באותו הזוג והם בכלל כחולים, ביעעעע
אני לא מתכוון לבקש לראות אותם או אף לנסות להתמקח כל עוד לא אהיה סגור על כך שאני מוכן לשלם סכום כזה, לא ברור לי אם יהיה לסיפור הפי אנד, כנראה שלא . אני רק יכול לאמר שחיי אינם חיים כבר כמה ימים ואשתי שתחייה שעימה בקשתי לחלוק את צרותיי מיהרה להסיק את המסקנות המתבקשות ומאיימת למכור את אופני השטח שלי אם אאחסן אותם שוב בבית ולא אנעל אותם במחסן , כמוסכם מימים ימימה

שבת שלום

steiff

New member
אני כבר שומע

את המנגינה של ״משימה בלתי אפשרית 4״ ומדמיין את דני אושן מגיח עם איזמל לייזר לחתוך את פינת הקיר ולחלץ את האופניים.

tal913

New member
סיפור מקסים

אסור לך לוותר, נסה להתמקח או שתכנע ושלם, אחרת בערוב ימיך ילדיך ונכדיך ישמעו מלמול בלתי פוסק על אותם אופני פלאים צחורים וכיצד נגזלו מידיך בעורמה , האם זו המורשת שברצונך להשאיר, לא מספיק הריר והחיתול הריחני?
יאללה לך לסגור את הסיפור לפני שהשכן יחזיר נשמתו ויורשיו ימכרו את אופניך במשקל לאוספי מתכת.

jabut

New member
יפה קיבלת

אנחנו קיבלנו חרש אופן או חרה של שפן כפי שקראנו להם אז.......................................

big99

New member
הרהרתי בכך

דמיינתי איך אני סוגר עניין עם ילדיו אחרי השבעה אלא ש.. יש יותר סיכוי שטיפוס כמוהו יקבור אותי

חברים יעצו לי לגשת עם חבילת מרשרשים בידיעה שזה עשוי לקצר תהליכים

shangu23

New member
קצת אינפורמציה לעניין המחיר

ינואר 1990, ההכנה לבר המצווה של הח"מ, הדוד מצרפת מגיע ומבשר לי שלוקחים אותי לחנות האופניים מספר 1 בבאר שבע והדרום דאז - "אופני החלוץ" בעיר העתיקה. כולי נרגש, זינקתי לסטיישן המשפחתית ונסענו כולנו.

האופניים? פיג'ו ברזל חדשים ומבריקים, "אופני מירוץ" כמו שקראו להם אז, המחיר?? 600 ש"ח, לא יודע כמה זה היה יוצא היום.

התחושה שלי שהמספר העגול (מדי?) של אלף שקלים ננקב לאור ההתלהבות שלך ולא באמת מתוך שערוך אמיתי של המחיר. מצד שני, אי אפשר לשים תג מחיר על זיכרונות ילדות...

ronengeles

New member
בוא נהיה ריאלים

בהנחה שהאופניים בכלל במצב נסיעה (הצמיגים לא התייבשו ונסדקו, הרפידות עדיין מסוגלות לעצור וכל הכבלים/שילדה/שרשרת/ידיות/גלגשים לא החלידו לגמרי) האופניים שוות בקושי 200 שקל.
השכן זרק סכום בתקווה שהבחור יסכים לשלם.
אם הוא יבוא וישים לו 500 שקל ביד, אני בספק אם השכן יסרב.

בכל מקרה, חוץ מלתלות אותם על הקיר לא ממש יהיה לו מה לעשות איתם.
אני מניח שהוא גבה קצת מאז גיל 15, אז השילדה בכל מקרה תהיה קטנה מידי.
מצד שני, אם הוא ישמור אותם עוד 30 שנה, הוא כבר יגיע לגיל שמתחילים להתכווץ, ואז יש מצב שהם יתאימו

לא זכור לי שלאופניים של אז היו מידות.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני זוכר שאופניים היו אז One Size.
מה שאומר שאם הבחור בגובה ממוצע, הם כנראה יתאימו לו פחות או יותר.

מאחר ואני מניח שהכוונה לרכב איתם קצת בשביל הנוסטלגיה והכיף, ולא לצאת לרכיבות כביש ארוכות ואימונים רציניים, אני לא רואה בעיה.

מקנא בך על ההזדמנות לעלות על אופני הילדות שלך. אני הייתי משלם הרבה בשביל זה. לצערי, מכל הזוגות שהיו לי נפרדתי עקב גניבה.

big99

New member
גובה

172, לא גבוה , מה אתה יודע, לפעמים זה יכול להוות יתרון
מוזר שדווקא הסיטואציה "הטרגית" בה אבדתי אותם, דווקא סייעה לשמר אותם "בקפסולת זמן". פשוט הקפיאו אותם ל 30 שנה. מקווה שמצבם טוב וש.. נצליח להשיגם

Indian woman

New member
נפלא

אני אחרי רכיבת שבת וגם ים .
קוראת אותך , עולים גם לי הזיכרונות מילדותי
ומהאופנים הראשונים שלי .
שהעלתי לבד 4 קומות ללא מעלית כשהייתי בת 6.
החזרת אותי אחורה .
אין מצב ,אתה הולך לקנות את האופנים
גם אם יעלו 2000 ש״ח
אם פגשת אותו ,זה אומר שזה סימן .
שמחה ששיתפת אותנו ולא התעצלת לרשום לנו מגילה .
נהנתי מהכתיבה שלך
לך להביא לנו את האופנים !!!!

big99

New member
תודה לך

מסתמן שהפוסט הולך לעלות לי ביוקר... 4 קומות בגיל 6 זה חתיכת אופי ועקשנות !!!
אני שברתי שן קדמית בילדותי כשניסיתי להרים אופניים תוך כדי טיפוס במדרגות (הזוג אשר קדם לאופני הפ'זו) , הכידון המתכתי פגע בשן אחת ולאחר כמה שבועות היא השחירה וכוסתה בכתר. עד היום אני נזעק כשאני רואה ילד מסתבך עם אופניים במדרגות ומסייע גם אם לא התבקשתי ותוך כדי מעניק הרצאה קצרה על הקשר בין מדרגות אופניים ובריאות השיניים.
חם מידי היום מכדי לרכב , התברברנו במסלול לא מוכר ונשמנו לרווחה עם סיומו .

daditami

New member
אישתך צריכה לשלם ☺

כשאנחנו "מאלצים" את המתבגר שלנו לקחת חלק פעיל בעבודות הבית, אנחנו אומרים לו שאישתו תודה לנו.
אביך לימד אותך את רזי אחסון האופניים.
מסתבר שזה מיטיב עם הגברת,, אז שתשלם.

דדי

big99

New member
בדקתי הבוקר

מתוך 6 חבר'ה בני גילי פחות או יותר , 3 רכבו על פז'ו , לא ברור עד כמה המדגם מייצג אבל : כנראה שזאת הייתה מתנת בר המצווה האולטמטיבית.
אני מתכוון לבקר אותו באמצע השבוע הכדי שלא להפגין להיטות יתר, לראות אותם ולהציע עד 600 ש"ח , תלוי במצבם כמובן .
בתרחיש הגרוע בו לא תתבצע עסקה : אצלם , אלטף , אשאיר פתק עם מס' טלפון ולמקרה שלא יתקשר - אתקשר או אגיע שוב לקראת סוף השבוע .
תודה על כל התגובות .

צחי נ

New member
והשאר על מוטובקאן

שנת 85 בר מצווה

לא טיול לחו"ל ולא נעליים

מוטובקאן שחורות " אופני מירוץ " כפי שקראנו להם

oriel29

New member
ללא ספק!!

bmx של פ׳זו, אדומות נוצצות, גלילי סטנד על האחורי והקדמי
...