חברים...

• פותח הנושא E W
  • פורסם בתאריך

white star

New member
../images/Emo54.gif וואי כל כך!!!

אני ממש שונא שמתחילים להתחשבן איתי. אם מישו עושה לי קטעים כאלה אני ישר עונה ב"אם כל כך חסרתי לך, למה לא הרמת לי טלפון?" כלומר ישר זורק את הכדור לצד השני. אני לא סובל להתשבן - לא עם חברים ובאופן כללי מעדיף לא לעשות את זה. יוצא דופן זה אם אני רואה שקשר הוא ממש חד צדדי

E W

New member
חברים...

יש חברים ותיקים, כאלו שמלווים אותך כבר שנים, יש חברים של עבודה, כאלה שאתה פוגשים כל יום ורק בעבודה. יש חברים של בילויים, איתם אוהבים לצאת, ויש את חבר הנפש איתו אתה חולק את כל הדברים הכמוסים ביותר. בשנים האחרות יש גם חברים וירטואלים. יש חברים של יומולדת, כאלה שאתה מתקשר להגיד מזל טוב, או חברים של חגים, כאלו שמתקשרים בראש השנה/ פסח. יש חברים של אמת ויש חברים סתם. פתאום בזמן האחרון מצאנו את עצמנו בלי חברים... לא ברור למה ואיך או מה קרה, כל אחד פתאום נכנס למשבצת שלו וקצת נעלם. אם זה היה חבר אחד או שניים היינו אומרים מילא. אבל זה פשוט קרה... נעלמו. אני מוצא את עצמי "נלחם" על לתחזק קשרים כשמהצד השני יש קצת אדישות. וכמובן התחלתי לתהות למה... האם משהו שאמרנו/ עשינו? או שאולי זו סתם תקופה שכזו? לא יודע. אין לי תשובה. זה הגיע למצב לא נעים שהיה אירוע של חברים (שאנחנו מכירים כבר כמה שנים טובות), שיש לנו כמה חברים משותפים איתם, ולא הוזמנו. אז זה היה מאוד לא נעים שכולם הולכים ואנחנו לא הוזמנו. וכל הניסיונות שלי להתקשר לאותו חבר עלו בתהו. נעלם. אנחנו לא בכיתה ו' ולא מבין מה עניין הקטע הזה... אז אולי אנחנו באמת לא בסדר?.... ואיך נדע אם אף אחד לא מדבר איתנו על זה?.... איך אתם שומרים על החברים? ואיפה פוגשים אנשים חדשים? וגם קמפיין קטן למציאת חברים חדשים... כאלה שלא יתבישו להגיד אם אנחנו לא בסדר או לא נעימים... כי גם עם חברים, כמו בזוגיות, צריך לדעת לדבר. אנחו מאוד אוהבים לארח (כן יוסף... עוגת החלבה כמעט נגמרה), לצאת לשתות ולאו דווקא במקומות של הקהילה. סרטים, הצגות ובכלל... טפסי מועמדות אפשר לקבל במסר אישי
ואין אנו מפלים על גזע, מין או נטיה מינית (אם כי יש לנו פחד לא ברור מלסביות....
).

yosef 30

New member
ערב טוב ew אחלה נושא העלית כאן.

לא אחת אני שומע על זוגות הומואים (לא יודע בדיוק מה קורה אצל הלסביות) שלאט לאט חלקם מוצאים את עצמם בזוגיות בלי הרבה חברים. אני לא חושב שתמיד זה קשור למשהו שעשיתם, או למשהו שאמרתם. אני זוכר עוד כשהייתי בחיפה, חברים שלי סטרייטים התחתנו ולאט לאט הרגשתי שהקשר הולך ומתרופף, ודיי הרגשתי פגוע מכך שאנחנו כבר לא יוצרים לבלות כמו פעם,לא נפגשים אין הרבה טלפונים וכו'. כאשר העליתי את הנושא הזה בפניהם הם אמרו שהם מאוד עסוקים בעצמם ועכשיו שכשהם נמצאים בעבודה ומשכנתא על הראש ויש בית שדורש הרבה תשומת לב, קניות, סידור הבית ואיבזורו הכל מכניס אותם לסוג של עיסוק רב. ואז כשכבר מגיע הערב הם שפוכים מדיי. כיום יש לי קבוצה דיי גדולה של חברים מאוד מאוד קרובים סטרייטים והומואים, רווקים ורווקות. אנחנו חברים מאוד טובים, עורכים ארוחות שבת ביחד כשיוצא, מבלים הרבה ביחד בתל-אביב - בעיקר יציאה לפאבים והליכות רגליות בספונטניות. אני אמין שאם כל אחד מהחברים שלי גם ייכנס לקשר אולי יהיה ריחוק מסויים - אך אני הייתי רוצה לקוות שלא כך יהיה. בתחושה שלי לא כך ייקרה. יש חברים שלא נועדו להיות כאן/שם כל החיים, אלא לזמן מסויים. אולי זה באמת הזמן לפתח ביחד חברויות חדשות (אולי תזמין אותי כבר לעוגת חלבה - ואיזה מרק חם כי אני חולה היום) מבלי לעשות השוואות אבל איריס התקשרה לשאול לשלומי
. יחד עם זאת אני חושב שקצת קשה ליצור חברויות חדשות בקהילה שלנו, אולי כי יש חשש שהצד השני רוצה סקס, אולי אחד מבני הזוג קנאי לקשר הזה - כל מיני חששות שעולים כמו "ראיתי איך הוא הסתכל עליך וכו'". אני בעד להכיר, הייתי רוצה להכיר יותר חברים גאים כאן בתל אביב למטרת חברות. אני שמח שהעלית את הנושא הזה זה כמו תמרור שבא לומר לנו חבר'ה - חברים זה לא ברור מאיליו". שיהיה המשך ערב נעים ידידי הייקר. יוסף.

שאלה של ../images/Emo133.gif

היי יוסף
, תהיה בריא
. אמרת שאתה שומע לא אחת על זוגות הומואים שמוצאים את עצמם בזוגיות בלי הרבה חברים. נראה שזוגיות בכלל - מעצם היותנו עסוקים יותר עם ה-
החדש בחיינו, מקדישים פחות זמן לתיחזוק החברים. זה יכול להיות אצל הומואים וגם אצל סטרייטים. ובמקרה שנולדים ילדים - זה יוצר ניתוק גדול עוד יותר ומי שרגיש מספיק מבחין בעניין ודואג 'לשמר' את החברים הקיימים. לדעתך יש משהו שמייחד הומואים והרבה זוגות מוצאים עצמם עם פחות חברים
ובטורקית - אם מקצצים את ראש המילה 'אח' - מקבלים 'חבר'. לא יודע אם זה מראה על חשיבות החברים - אבל זה ללא ספר מעניין.

החברים שלנו, שלי, שלו

אנחנו שני אנשים מקצוות עולם שונים לפני שנפגשנו, ובנוסף לזה לאחר תקופה ארוכה שהיכרנו, עברנו דירה למרחק של 500 קילומטר. ממונטריאול לטורונטו. כשהכרנו במונטריאול לפני 30 שנה, אני הייתי חדש לגמרי בעיר, ואילו הוא היה וותיק. אני באתי עם חברים שגרים הרחק בישראל , שנחלקו לשתי קטגוריות: 1. הסטרייטים משנות נעוריי 2. ההומואים שהכרתי בבגרותי. ואילו הוא בא עם חברים שהוא הכיר בשנות מגוריו במונטריאול. אחרי 19 שנה בטורונטו עברנו לגור בטורונטו, כאן הכרנו כמה חברים חדשים, רובם הומואים. לשם הקיצור אתאר רק מה המצב העכשיווי: אני שומר על קשר עם שלושה מידידי הנערוּת שלי. הם כולם דתיים, הורים לילדים והם סבים וסבות. אני רואה אותם כל חצי שנה בביקור בארץ, פעם או פעמיים בכל ביקור ( בערך 4 פעמים בשנה). שניים מהם פגשו גם את בן זוגי. יותר מזה אני לא חושב שאני רוצה להתראות איתם, משום שהם חיים בחוג שונה כל כך משלי, אם כי בפגישות שלנו ישנה שיחה ערה, לבבית ואירוח יפה. החברים שלי ההומואים מהארץ התפזרו קצת בעולם: שלושה בת"א, שניים בצפון, ושנים היגרו לארה"ב. אני שומר על קשר עם כל השבעה. אחנו רואים את השניים שכאן בצפון אמריקה מידי כמה חודשים. את החמישה שבארץ אנחנו רואים כל חצי שנה, אלא אם כן הם באים לביקור אצלנו. החברים שלו ממונטריאול מגיעים לביקורים מדי כמה חודשים, ואחנו נוסעים גם אליהם. כאן בטורונטו יש לנו שלושה חברים קרובים , אחד מהם אנחנו רואים כל יום, ממש! יוצאים לטיולים ביחד, לבילויים, וכו'. אחד מהם רואים כל שבוע, ואחת, רואים אותה גם כל שבוע בערך. אמשיך אחר כך , בנושא השפעת זוגיות על חברויות. אני צריך לזוז עכשיו.

משוטט, אני ממשיך ../images/Emo13.gif בנושא זוגיות וחברויות

לפני הזוגיות היינו כל אחד משנינו תלויים יותר בחברים שלנו. גם הוא וגם אני היינו רווקים. אני (וגם הוא, לחוד) יצאתי הרבה יותר לבארים ומועדונים, ולמסיבות וסתם לבילויים. היו לי במונטריאול חברים רווקים, ולכן הייתה תלות הדדית בין החברים וביני. היינו מתקשרים ושואלים מה אתה עושה הערב, ויוצאים ביחד, שני רווקים או חבורת רווקים. היה לו גם זוג חברים, ואני הכרתי זוג ישראלים-קנדים. מה שקרה אחרי שאני ובן זוגי הפכנו לזוג, הוא שהרווקים התרחקו מאיתנו בהדרגה, משום שסגנון החיים שלנו כבר לא תאם את שלהם. לעומת זאת הזוגות התקרבו אלינו. בו זמנית, בארץ כן שמרתי על קשר עם הרווקים שהיו חברים שלי. הם נשארו חברים שלי עד היום. הזוגיות שלי השפיעה פחות על החברויות האלה משום שבקרתי הרבה בארץ כבודד, ושבן זוגי נשאר בקנדה. אני רואה שכיום, שבן זוגי בא איתי ארצה לביקורים, אחד הרווקים בארץ מתרחק ממני בהדרגה. אני מקווה לא לאבד אותו כחבר. אלו חברויות של עשרות שנים. כאן בטורונטו נוצרו לנו כמה חברויות שטחיות חדשות. בלי שום קשר לזוגיות, רובן דעכו לאט לאט למרות הקירבה הגיאוגרפית, אולי משום שכשמגיעים לעיר חדשה לכל הוותיקים כאן יש כבר חיי חברה, והתוספת שלנו לא הייתה חיונית עבורם. האמת היא שגם אנחנו לא עשינו מאמץ גדול להזמין אותם לארוחות וכו'. אבל לא כולן דעכו: שלושת החברים שהזכרתי בהודעה הקודמת מספקים לנו חברות הדוקה איתם, במיוחד ההוא שאותו אנחנו רואים יום-יום. תיקון טעות בהודעתי הקודמת. אחרי 19 שנה >במונטריאול< עברנו לגור בטורונטו.

יש קשר ../images/Emo56.gif

התופעה שאתה מתאר נשמעת מוכרת. עושה רושם שהרבה אנשים חווים את זה. יכול להיות שבעקבות הזוגיות - שדורשת יתר זמן מכל אחד מכם - יש פחות זמן להיפגש ולתחזק חברים אחרים ? אמרת במילים שלך - 'פתאום בזמן האחרון מצאנו את עצמנו בלי חברים... ' - כלומר החברים המשותפים של שניכם נעלמו. הגיוני שבזמן הזוגיות יהיה פחות זמן לראות את החברים שהיינו רגילים לראות אותם באופן יותר תכוף. וכמו תמיד - גם חברות היא עניין דו צדדי - כלומר שני הצדדים צריכים לרצות (מאוד) להישאר בקשר, אחרת זה יכול להתמסמס בקלות. כמו שיוסף אמר - יש חברים לתקופות ארוכווווות ויש חברים עונתיים - לזמן קצר,רק לקיץ או רק כשממתינים בתור לרופא
. חברויות קמות ונופלות ורק החזקות מחזיקות מעמד. גם אני בשלב עכשיו של חזרה לחברים בארץ אחרי כמה שנים של היעדרות מפה. מה שטוב בארץ (ולא רק
) הוא שקל (מאוד) ליצור פה חברים, האנשים פה גמישים מאוד ולא צריך לקבוע 3 שבועות מראש להיפגש לארוחת ערב או
.
אה..והנה קצת
טיפים ליצירת חברים...

yosef 30

New member
ולמה רק אליה אתה מתקשר../images/Emo35.gif../images/Emo46.gif

גם אני התקשרתי אליך לפני חצי שעה ולא ענית לי לא צריך אני הולך לישון ולא עונה לפלאפונים אז אל תתקשרו כוללללללללללללללללללללללללללללכם לא צריך
יוסף.

yosef 30

New member
קנאית ../images/Emo66.gif

אני מרגיש מצויין
בדרך ללימודים, היום אני מסיים את השנה השלישית ללימודי הללוייה
שיהיה המשך יום קסום. יוסף.

החיים מפתיעים אותנו כל פעם מחדש

אני מסכימה עם האפיון שהחברים זה עניין של תקופות בחיים ולא תמיד קל לשים את האצבע ולומר למה מישהו נכנס או יוצא מהחיים שלנו. וזה מלחיץ לפעמים, ומעצבן, ומבלבל. אני מאד מסכימה עם יוסף בכך שיש אנשים שנכנסים לחיים שלנו למטרה מסויימת, לתקופה מסויימת וכשהמטרה התממשה והתקופה הסתיימה הם יוצאים מחיינו. אין לזה שום קשר למשהו שעשינו או שהיינו אמורים לעשות ולא עשינו. יש כמובן אנשים שנכנסים לחיינו ולא עוזבים אותם עוד. קשה לי עם האבחנה של יוסף הנוגעת ל"חברויות בקהילה שלנו". יוסף, למה אתה חושב שזה קשור או בלעדי לקהילה ההומו-לסבית? גם בקהילה של הסטרייטים חברים מנתקים קשר ונעלמים כאשר נכנסים לזוגיות. מניסיון שלי, יש פחד להשאר חברים עם מישהי שהיא רווקה (אולי היא תנסה לגנוב את הבעל), או חבר של גרוש/ה (אולי יכניסו לעוד זוג רעיון לראש). נו, אז איך בכל זאת מכירים חברים חדשים? אין מתכון, אבל מניסיון בכל מקום, וזה דבר שאני יודעת היום בוודאות שלא היתה לי לפני...שנה. EW, הזכרת חבר נפש שאיתו חולקים את הדברים הכמוסים ביותר. הזכרת חבר לחיים, כזה שאתה יודע בוודאות גמורה שתמיד יהיה שם. והזכרת גם חבר וירטואלי. אצלי כל אלה התכנסו ובאו לידי ממשות באדם אחד. אדם שהכרתי בהכרות וירטואלית, אדם שחי בקצה השני של העולם, אדם שהלאומיות שלו שונה משלי, הדת שלו שונה משלי, המגדר שלו שונה משלי, הנטייה המינית שלו שונה משלי. האדם הזה הפך בתוך זמן קצר לחבר הטוב ביותר שיש לי או שהיה לי, הוא הפך לחבר נפש, חבר לכל החיים וכבר לא וירטואלי. דרך אגב, בגללו או בזכותו, תלוי את מי שואלים, הגעתי לפורום הזה. אם היית שואל אותי לפני שנה אם זה אפשרי שיקרה למישהו? ויותר מזה, האם זה אפשרי שיקרה לי? התשובה שלי היתה לא! מוחלט וגמור. עובדה שזה קרה
EW, אני מאמינה שתמצאו חברים, חברים טובים, חברים קרובים, אולי אפילו פה בפורום. מה שהכי חשוב, תנו לחיים להפתיע אתכם כי הם עושים את זה, לפעמים, בגדול! איריס

אני מכיר את הצד שלך דווקא מהמקום של הרווק

יש לי חבר נורא טוב שגר בכפר ורדים, ועד לא מזמן היינו מדברים כל יום בטלפון, כל בוקר הוא היה שולח לי מייל לבוקר טוב, לא היינו נפגשים הרבה בגלל המרחק אבל ממש מעורבים אחד בחיי השני. עכשיו הוא בזוגיות. אין יותר מייל בבוקר. טלפון זה פעם בשבוע אם יש לו זמן. די מנותק. אישתי טוען שככה זה כשנכנסים לזוגיות, פתאום חושבים אחרת ומירב האנרגיה מופנית לבן הזוג. אז גם פה אני לא מבין את הקטע ולא יודע מה לעשות, וגם אותי זה מתסכל. לא יודע אם יש תשובה, אולי זה פשוט אמור להגמר? אולי כי ככה זה אמור להיות כשנמצאים בזוגיות? לא יודע.

מתקתק99

New member
חברות טובה נמדדת בכל מצב...../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif

בוקר טוב, ישנה טעות אחת וגדולה, שאנשים נוהגים לחזור עליה מבלי לשים לב להשלכות של זה. זה, שחבר טוב שלי מתחיל או נמצא במערכת יחסים, לא מקנה לו או. קיי... להוריד את מינון הקשר בצורה גסה. החברות נמדדת גם במצב שכזה. זה נכון, שיש לו פחות זמן ואנרגיות, אבל עדיין, ניתן להרים טלפון, לשלוח מייל או אס.אם.אס. ואפילו להיפגש פעם או פעמיים בשבוע. תלוי מה טיב היחסים מלכתחילה... אנשים שוכחים, שעכשיו הם בזוגיות וטוב להם, ישנה התלהבות והתחייבות לפרטנר החדש, אבל כשיש משבר ...למי פונים?! פתאום נזכרים בך בעת מצוקה, כשרוצים לדבר וזקוקים לעזרה \ לאוזן קשבת ?! מבחינתי, ניתוק או סינון חברות בצורה שכזו - לא הוגן. גם אנחנו צריכים לזכור זאת, מבעוד מועד. ע"מ שלא לנהוג כך כלפי חברים טובים.

בופיק

New member
חברים באים, הולכים, חוזרים מתהדקים ונפרמים...

אני מאוד מכירה את שני הצדדים, הן את הצד שמתרחק והן את הצד שמתרחקים ממנו. אני מסכימה עם דברים שנאמרו פה שכאשר ישנה זוגיות אז מטבע הדברים משקיעים בה את מירב האנרגיה והזמן. הדבר יוצר צורך בהפחתה של דברים מסוימים בחיים, ולעיתים או לרוב זה דווקא בחברים. נכון יש חברים שהם חברים לתקופות מסויימות ומקומות מסויימים והם משרתים מטרות שכאשר הן מושגות הקשר נגמר, אבל יחד עם זאת יש חברים שהם חברי נפש, חברים לכל החיים. גם אם חברים אלו יש תקופות שהקשר הוא יותר הדוק ואז מתרופף וחוזר חלילה להיות הדוק. איך שומרים על חברים? אני חושבת שצריך ליזום דברים, להציע ולהתקשר. הרבה פעמיים אחרי תקופה מסויימת שלא דיברתי עם חברים אז אומרים לי מה לא התקשרת? ואני תמיד אומרת הטלפון זה לשני כיוונים... לא רק לאחד. צריך להזמין. אני בטוחה שיש את הזמן רק צריך למצוא אותו. אנשים חדשים פוגשים במקומות שונים, יוצאים לבלות עם חברים ומכירים מחבר של חבר, גם מפורומים כמו פה ניתן להכיר חברויות, מכניסה ללימודים, או קורסים שונים. זאת שאלה באמת לא פשוטה, אני חושבת עלי שכאשר אני אסיים את הלימודים יהיה לי מאוד קשה להכיר אנשים חדשים בצפון, כי מקומות העבודה פה הם מצומצמים וכך גם כמות האנשים והסיכוי להכיר פה אנשים חדשים הוא מאוד קלוש. שאלה מטרידה קצת..... לא ממש הבנתי את המשפט האחרון שלך והייתי שמחה להבין אותו ... פחד לא ברור מלסביות
לילה טוב לכולנו... בופיק

white star

New member
../images/Emo54.gif לפעמים חברויות ממצות את עצמן

גם לי היו חברים לאורך השנים שהקשר הלך ונעלם, מסיבות כאלה ואחרות. מצד שני גם מצאתי חברויות חדשות ושמרתי על חלק מהישנות. גם עכשיו אומנם אני יחזית מזניח חברים, אבל דואג לשמור על קשר טלפוני לפחות ונפגשים גם. אומנם לא בתדירות כמו בעבר - קשה למצוא זמן בין עבודה, לימודים, בן זוג מקום - אבל מוצאים את הזמן ונפגשים. לגבי החברויות שלכם שהתמסמסו, בייחוד שזה הגיע לשלב שהפכתם להיות פרסונה נו גרטה - אתם צריכים לחשוב מה קרה שהביא אותכם למצב כזה כדי שלא תחזרו להיות באותו מצב בעתיד
רותם

למעלה