תשמעי משהו
גם אני נתקלתי בהם - אלה הגננות, היועצות, הפסיכולוגים, כל אלה ה"יודעים" מה טוב לילדיי. לא כדאי לך למהר. מגיל הטרום חובה ועד סיום התיכון / החטיבה תתקלי בהם ה"יודעים" עוד עשרות פעמים. פעם, בתקופה (הפרה היסטורית) , כשאני הייתי שם , לא היה כדבר הזה. כולם גדלו ולמדו באותה כיתה, בלי כל ה"יודעים" מסביב, בלי רטאלין, ובלי פרוזאק, וכולם יצאו נורמלים. יש לגננות מורות עניין שכזה להפנות אותנו ההורים והילדים לאיבחונים , מכל מני סיבות , כדי שלהם יהיה שקט. להן ההתמודדות עם הילדים קשה מדי , ומבחינתן אפילו מיותרת. במקרה שלי האישי גיליתי שאותה אחת ה"יודעת" שהופניתי אליה, היתה בקשר כזה או אחר עם מי שהפנתה אותי אליה, אולי היה איזה בונוס מהצד ככה על העיסקה. גם הורים אחרים מהגן הופנו אליה, כמעט כולם. ולא אחת שמעתי שאולי יש כאן משהו מעבר להפניה. הפראירים שהתפתו - סופם שהצטערו. לי אישית כל כך היה חשוב לשמור על התמימות של ילדיי כמה שרק אפשר, ולא לחשוף אותם לכל אלה ה"יודעים". רק את , את בלבד בתוך תוכך יודעת אם הילד/ה אכן צריכים להפגש עם ה"יודעים". במידה וכן, קודם כל לכי לבד או עם מי מטעמך, נסי לברר אצל אלה שכבר ביקרו אצלם, ורק אז תחשפי את ילדך כלפי אלה. מעולם לא חשפתי את ילדיי בפני שכאלה. ילדיי מדהימים. בדיעבד - אם הייתי עושה זאת - לא הייתי סולח לעצמי.