חברים...

מיתי

New member
סיפור אישי...

גם אני הייתי ילדה כזאת בדיוק. בכיתי מהשיר "גלי" של נעם קניאל ומ"שמלת השבת של חנה'לה". ועד היום אני בוכה משירים. נראה לי שגם הורשתי את זה לבכורה שלי. לפני זמן מה היה את השיר "מי אוהב אותך יותר ממני" בערוץ 24, וחיבקתי אותה ושרתי לה והיא התחילה לבכות. הרגעתי אותה וששאלתי אותה לאחר מכן למה היא בכתה, היא אמרה לי "זה היה שיר עצוב". בכל מה שתבחרי, שיהיה בהצלחה.

לילי301

New member
תודה מיתי..

אני רואה ברגישות ובהבעת הרגש דבר אמיתי וחיובי אך חוששת שיתר על המידה יפגע בה בעתיד.

גם הבת שלי מאוד אמוציונלית

והיא בת 11. לאחר הגרושין הציעו בבית-הספר ליווי של פסיכולוגית לשני הגדולים - גרושתי ואני הסכמנו. לאחר פגישה אחת עם הבן הוא אמר 'אני לא הולך אליה יותר-מה יש לי לדבר איתה'. הגדולה לעומתו מצאה הזדמנות לצאת מהשיעורים בטענה ש'אני הולכת לדבר עם נעמה'. בקיצור, לפחות במקרה של הילדים שלי זה נגמר מהר מאוד...

עף1

New member
תשמעי משהו

גם אני נתקלתי בהם - אלה הגננות, היועצות, הפסיכולוגים, כל אלה ה"יודעים" מה טוב לילדיי. לא כדאי לך למהר. מגיל הטרום חובה ועד סיום התיכון / החטיבה תתקלי בהם ה"יודעים" עוד עשרות פעמים. פעם, בתקופה (הפרה היסטורית) , כשאני הייתי שם , לא היה כדבר הזה. כולם גדלו ולמדו באותה כיתה, בלי כל ה"יודעים" מסביב, בלי רטאלין, ובלי פרוזאק, וכולם יצאו נורמלים. יש לגננות מורות עניין שכזה להפנות אותנו ההורים והילדים לאיבחונים , מכל מני סיבות , כדי שלהם יהיה שקט. להן ההתמודדות עם הילדים קשה מדי , ומבחינתן אפילו מיותרת. במקרה שלי האישי גיליתי שאותה אחת ה"יודעת" שהופניתי אליה, היתה בקשר כזה או אחר עם מי שהפנתה אותי אליה, אולי היה איזה בונוס מהצד ככה על העיסקה. גם הורים אחרים מהגן הופנו אליה, כמעט כולם. ולא אחת שמעתי שאולי יש כאן משהו מעבר להפניה. הפראירים שהתפתו - סופם שהצטערו. לי אישית כל כך היה חשוב לשמור על התמימות של ילדיי כמה שרק אפשר, ולא לחשוף אותם לכל אלה ה"יודעים". רק את , את בלבד בתוך תוכך יודעת אם הילד/ה אכן צריכים להפגש עם ה"יודעים". במידה וכן, קודם כל לכי לבד או עם מי מטעמך, נסי לברר אצל אלה שכבר ביקרו אצלם, ורק אז תחשפי את ילדך כלפי אלה. מעולם לא חשפתי את ילדיי בפני שכאלה. ילדיי מדהימים. בדיעבד - אם הייתי עושה זאת - לא הייתי סולח לעצמי.

גילת336

New member
למה הפתיחה הזאת????

אני מורה מחנכת כיתות א-ב כל תלמיד הוא חלק מנשמתי- לא פעם היה לי יותר קל להבחין במשבר אצל ילד כי אני רואה אותו בהשוואה לבני גילו מאשר ההורים- שמסיבות אלה ואחרות היו טרודים בבעיות אחרות אני לא יודעת יותר טוב מההורים- אבל אני נותנת את כל כולי לילדים!!!!

עף1

New member
זה כמובן לא אישי

ויכול להיות שקצת עשיתי הכללה. אבל.... היום האצבע קלה על ההדק בלשלוח את הילדים לאבחנות, למטפלים, לפסיכולוגים, ליועצים וכו'. ולא דיברתי על מרשמים ורטאלין ותרופת ועוד מרעין בישין שכאלה. נוצרה כאן תעשיה ענקית וברובה לדעתי, מיותרת, שצריכה לפרנס את עצמה, על גב ההורים המודאגים והמבולבלים , שחושבים שדברי המורות והגננות המפנות - הם דברי אלהים חיים, ולא כך. אני עשיתי כל שביכולתי כדי לשמור על תמימותם של ילדיי. שוב אם לא הייתי נוהג כך - לא הייתי סולח לעצמי. אבל כל מקרה לגופו כמובן.

לילי301

New member
"היודעת" לא הפנתה אותי לאף איש מקצוע

ספציפי, ההיפך, היא הציעה לי להתייעץ עם רופאת הילדים. לא נשלחנו לאבחון כיון שלילדה אין דברים נוספים אתם צריך להתמודד, "הבעיה" היחידה היא הרגישות יתר והאצילות שלה שגורמת לה להיות על הכוונת מול בנות אחרות בגן, ההצקות והקנאה של האחרות גורמות לה לא לאהוב את הגן ולבכות בכל פעם שמגיעה אליו. בילדות האחרות לצערי אני לא יכולה לטפל כי זה לא תפקידי בכח, אבל לצוציקית האישית שלה אני יכולה לתת כלים להתמודד טוב יותר עם המצב. אלה "היודעים" לעיתים גם יכולים לעזור..אני לא רואה בשימוש בהם משהו רע.

עף1

New member
כמו שכתבתי -

רק את יודעת בתוך תוכך את צרכיה של ילדתך. לא כתבתי בשום אופן שאסור להיעזר באלה ה"יודעים". נהפוך הוא. הם בהחלט יכולים לעזור ולתת פיתרון. אני העלתי את המקרה שלי , הדוגמא האישית שלי , בהתמודדות האישית שלי מול המערכת. במקרה האיש שלי לא היה בכך כל צורך , ולמרות זאת נשלחתי לאבחונים.

אנחנו!

הבן הבכור שלי מקבל מספר טיפולים רגשיים בזכות היותו אוטיסט. טיפול רגשי הוא לאו דווקא פסיכולוג. הוא מקבל פעם בשבוע תרפיה במוזיקה. יש אפשרות לקבל רכיבה טיפולית. תרפיה בתנועה, תרפיה באומנות. יש אין סוף.

לילי301

New member
תודה בובה..

בודקת את כל האפשרויות.. פניתי למושלם לפסיכולוגית של הגן למכון "ביטוי אחר" ממתינה לתשובות מכוווולם...בקיצור היום לא עובדת!

את יודעת מה עוד הייתי עושה?

הייתי מרימה טלפון לאלו"ט (או בודקת באתר שלהם במדור הדרושים) - ובודקת אם יש להם רשימה של מטפלים. הייתי שואלת בפורום אוטיזם כאן בתפוז בנוגע למטפלים.

למעלה