חברים

yonitbrk

New member
חברים

כפי שכולכם יודעים, לאחר ההודעה שפרסמתי ביום שישי, אנחנו מתמודדים כרגע, עם קשיים ובעיות , שלא קשורים לאוטיזם, אך אלו דברים אשר גוזלים ממני, וימשיכו לגזול זמן רב מזמני . ומכיוון שכך הדבר, לצערי, אהיה פחות זמינה . אמשיך וממשיכה להכנס לכאן, להגיב , ולנסות לסייע, אך לצערי, בתדירות נמוכה יותר מאשר בעבר. אני כאן, תמשיכו לשלוח מסרים, מי שצריך, ואשתדל לענות בהקדם. וסליחה מראש, על העיכוב , במידה ויהיה כזה,במתן תשובות. תודה וסליחה , יונית.

snooopi

New member
יונית

אני מאחל לך שכל הדברים ייפתרו על הצד הטוב ביותר. טוב שאת בוחרת בסדר העדיפויות החשוב ביותר: המשפחה והילדים לפני הכל! המון הצלחה ושתמצאו לרז את הפתרון הטוב ביותר. עמנואל

shavririt

New member
../images/Emo24.gifיונית, שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

מאחלת שכל אותם דברים המכבידים ומקשים עלייך ועליכם כמשפחה, יעברו במהרה.

mayarel

New member
../images/Emo24.gif תרגישי טוב יקירה

הרבה כוחות
מקווה שהתקופה תשתנה במהרה.

yonitbrk

New member
יהיה בסדר. זה זמני

רק כדי להתפנות לתהליך של האיבחונים, חיפוש מסגרות , שיחות עם אנשי צוות, ועדות וכו'. אבל תודה, בכל אופן.

dd19

New member
../images/Emo24.gif בהצלחה

זה עסק שגוזל הרבה כוחות

איריס56

New member
יונית

היי, מבינה בדיוק מה שעובר עליך, אני נמצאת שם. מקווה שהכל יעבור בסדר ואם את זקוקה לעזרה אני פה. תחזיקי מעמד, איריס

yonitbrk

New member
חברים, תודה על התמיכה

יהיה בסדר, מבטיחה. זה בפירוש רק עניין של זמן. אני פשוט חייבת להתפנות למרוץ אחרי הזמן, ועדות ההשמה , הוקדמו השנה, ולכן, עלי להספיק לארגן הכל - לבדוק מסגרות, לקבוע תורים לאיבחונים, ומדובר בכמה וכמה איבחונים, והכל תלוי בשעון הזמן. לא פשוט, אנחנו בתחילת הדרך, התעוררנו הפעם קצת מאוחר , מתוך ידיעה משנים קודמות, שהועדות לרוב, אחרי פסח, ולא ידענו כי השנה הוקדמו. אוכל רק לשתף ולספר - יותר נכון, לפנות אליכם, הורים הרוצים לשלב את ילדם בחינוך הרגיל - אנא, בידקו בציציות את בתי הספר והגנים , בהם אתם רוצים לעשות את השילוב. מרבית המסגרות בחינוך הרגיל, לא בנויות לעבודה עם ילדים בעלי לקויות. קחו בחשבון ששילוב ,במיוחד בבתי ספר, ואני מדברת על שילוב מלא, הוא לא רק שילוב חברתי, דבר הקשה בפני עצמו, אלא דבר המצריך קשב, ריכוז, יכולת לשבת 45 דקות בכיתה, המכילה לעיתים קרובות, קרוב ל- 40 ילד. שילוב משמעו גם הכנת עבודות, שיעורים, העתקה מהלוח, ומבחנים. ואיך אמרה לי השבוע , המורה של עומר, המשולב, שילוב כמעט מלא? אם לא יעשה זאת- לא ילמד לקחת אחריות, וחוץ מזה ימשיך להשאר שונה מאחרים בכיתה, ואז מה יש לו לעשות בה? ילד שלא מסוגל יהיה לעמוד בכל זה, יתמוטט . בפירוש יפול . רז שלי, מפאת הלקות שלו, בתחילת הדרך קיבל תמיכה של מורת מתי"א , ותרפיה באומנות, דברים שבתוספת למה שקיבל בבית, אחה"צ, החזיקו אותו על הרגלים. השנה הורידו לו את "הקביים" הללו, ומה שמקבל אחה"צ, לא מספיק, והילד פשוט קרס. אני צריכה לרוץ בלי סוף, לבית הספר, כדי לשוחח עם המורות, ולהזכיר להן שיש לו לקות, ושמגיעות לו הקלות, וזה לא פשוט בכלל, ולכן החלטנו ,לבדוק אפשרות, לקראת החטיבה, למצוא לו מסגרת בחנ"מ, אשר בה יקבלו אותו ואת הלקות שלו בכבוד, שידעו איך לעבוד איתו, ויקדמו אותו. וזאת מבלי שאצטרך לרוץ ולהתחנן, ולנהל מלחמות על הקלה והקלה. ויש מסגרות כאלו, גם לילדים עם לקות של קשב וריכוז, אשר גם בהם מגישים לבגרות, וההקלות כבר נלקחות בחשבון. אז למה לא להקל על הילד? סליחה על האורך, יום נעים לכולכם. יונית.

יוניתה...

כמו שאת יודעת אני בעד.... באם את מוצאת מסגרת שתהיה לרז נעימה, היא שווה הרבה, אפילו במחיר של ירידה ברמה האקדמית, לדעתי הרוגע הנפשי שלכם ושל הילד חשוב לאין ערוך מהאיכות האקדמית של הלימודים, צריך לדעת היכן לעשות את ההנחות. ולך אני מאחלת שתגמרו את התקופה הקשה במהרה, תבואו אלינו לנוח (כן, יודעת, יש תיכנונים...) ואם את רק צריכה, אני פה בשבילך. נשיקות לכולכם מכולנו איילת

n o g a h

New member
../images/Emo201.gif

מאחלת לכם הצלחה במציאת המסגרת הטובה ביותר עבור רז, ומקווה שכל התהליכים הביורוקרטיים, שדורשים כוחות רבים יעברו בשלום ובקלות, ובשיתוף פעולה של המערכת. לגבי שילוב: אכן, משרד החינוך במרבית המקרים לא מבצע את השילוב נכון, דבר שגורם לקשיים רבים לילדים, אך, בנגוד לשילוב ילד עם קשיי קשב וריכוז או לקויות למידה, בהם אין לילד משלבת (סייעת), ולכן, העמידה מול המערכת בכל נושא ההתאמות מאוד קשה, לילדים שלנו עם הפידידי יש ברב המקרים משלבות, ואז זה לא מדוייק לומר שילד שאינו יכול לשבת 45 דקות בשיעור או לעמוד בכל המטלות לא מתאים לשילוב. המשלבות עושות את העבודה איתו ולא פחות חשוב עם המערכת, וכל הצוות בבי"ס, ולכן השילוב בהחלט אפשרי גם במצבים שתיארת.

ariel56

New member
יוניתוש שיעבור מהר!

אני לא נכנסת לכאן הרבה וכואב לשמוע. אבל ברור שזה זמני ובטוחה שתעשו כל מה שאפשר כי אתם הורים מדהימים. שולחת חיבוק גדול והרבה כוחות, אריאל

למעלה