חברים, שלום רב:)

DoronPr

New member
חברים, שלום רב:)

האם יש סיכוי כאשר בבואי להזמין מחשב לא יצורף אליו דיסק של מערכת ההפעלה- גם אם היא מותקנית(VISTA) בשיחה עם נציג השירות, הוא טוען שאין לו בעיה לתת לי XP- אבל ויסטה לא נותנים על דיסק, היכול להיות?

RoyBO

New member
לא נכון! יש יבואנים שנותנים דיסק התקנה לויסטה

DoronPr

New member
תודה:)

בקשר לשלאתך השנייה- מעדיף VISTA- אולי יחיד בדעתי, אבל יש לי אחת בבית- ואני אומר, יאללה בלאגן. מצד שני, אני גם חושב על לינוקס. חשבתי לקנות אותו:http://www.p1000.co.il/p1000/Templates/groupsalesproduct.aspx?CategoryName=Laptop_And_Accessories&AuctionId=5370005 אך הם לא נותנים לי דיסק- ואני לא מבין למה... מה אתה אומר? הוא פשוט זול ונראה מאגניבי.

RoyBO

New member
אוייש זה נראה מחשב כל כך חרא!

אתה יכול לחלום שויסטה בכלל תעלה עליו!

DoronPr

New member
אתה רציני?

אז למה גאדאמט, הם מציעים ויסטה? בייסיק, אומנם. D: יש המלצה בתקציב הזה?

bar666xp

New member
לא תקבל DVD התקנה של ויסטה!

יש חברות שיתנו לך CD/DVD RECOVERY. או שאתה רוכש את הנייד ללא מערכת הפעלה ואת המערכת הפעלה בניפרד! רישיון הOEM מחייב את היצרן לקשור את מערכת ההפעלה לחומרה... כלומר מותקן מראש.

DoronPr

New member
אני מבין.

יש לך המלצה למחשב בתקציב של 4000 ש''ח(עד 4000) לא יותר, בבקשה. תודה מראש:)

DoronPr

New member
מעוניין גם לשמוע על לינוקס.

הבנתי שעם לינוקס אוכל להגיע לאורך זמן בטריה ארוך יותר- בכמה?

יאיר B

New member
בעוד קצת (כמה זה תלוי במה שיעבוד בנייד).

אתה יכול לשאול בפוורם לינוקס מה תוספת הסוללה.

DoronPr

New member
הבנתי,

אתה כחול כאן- האם תוכל לעזור לי במציאת מחשב בתקציב של עד 4000 ש''ח? לצרכי לימודים, משמע- כתיבה ולא יותר מזה, באמת. מערכת הפעלה לא משנה- מעדיף לא XP כי היא כבר משעמממת אותי, מצד שני- לא רוצה ללכת כמו עיוור על ויסטה- יש לי בבית מחשב נייד עם ויסטה הום בייסיק- עובד יפה, יחסית- לא מושלם, אבל שוין. מה אתה אומר?

DoronPr

New member
ובנוסף לכך,

חשוב לי אורח חיים של בטרייה ל6-7 שעות, זה קיצוני מדי? יש מגוון גדול. האם אדם כלשהו יוכל להמליץ לי על מחשב טוב עד 4000 ש''ח, לצרכים לא גבוהים בכלל(רק אופן אופיס, אינטרנט וזהו) מערכת ההפעלה קריטית מבחינתי- כפי שאמרתי, לא מעוניין בXP אבל אם אין ברירה- אז אקח אותה, בא לי חידוש, לכן אני מסתכל על ויסטה כמערכת חיובית... למרות כל ההערות, לינוקס נראית לי אחלה- על המחשב הזה שמתי עין:http://www.p1000.co.il/p1000/Templates/groupsalesproduct.aspx?AuctionId=5370005&CubeId=143 כאשר יש לי אופציית שדרוג ב900 ש''ח של: דיסק 120GB. 2 גיג'ה. RAM ומעבד סלרון טוב יותר, אין לי מושג דגם.

RoyBO

New member
כן זה קיצוני

מחשב ב4 אלף לעולם לא ייתן לך הספק סוללה כזה. יש מחשבים בודדים בשוק עם הספק סוללה כזה.

ilsites

New member
ממליץ על אייסר

בתקציב כזה לפי דעתי רק אייסר נותנים מפרט טוב. את שלי (aspire 5101) קניתי לפני כחצי שנה ב-4000 ש"ח. לא יודע לגבי ויסטה, אבל הXP רץ מצויין ואני מאוד מרוצה ממנו. היום הם מגיעים עם 1G זכרון פנימי ודיסק של 80GB, שלי הגיע עם חצי G זכרון ו-120GBדיסק קשיח. בכל אופן, ממליץ בחום.

DoronPr

New member
ידוע לך על אורך חיי סוללה- משעמותי בעיני.

וגם: אבדוק את המחירים, תודה.

ilsites

New member
שלי מספיקה לי לעד שעתיים וחצי

של עבודה באינטרנט ב-CPU ממוצע ותאורת מסך של כ-30%. אם נגיד אני רואה סרט עם CPU נמוך ותאורת מסך של כ-30% מה-CD אז הוא מספיק לי לכשעה וחצי.

להשיג את הדיסק זה לא בעייה

אני לא מבין בשביל מה אתה צריך את הדיסק התקנה בכלל. אימאג' שתפור לפי מידותיו של הנייד שלך, זה דבר הרבה יותר יעיל מכל דיסק התקנה מקורי ואני אומר זאת מניסיון. בלי קשר- העיקר שיהיה לך מפתח מוצר חוקי לויסטה. אם אתה מאוד רוצה, אני מניח כי תוכל להשיג דיסק התקנה של ויסטה, אבל לעולם לא תצטרך להשתמש בו. עם דיסק האימאג' שלך , תוכל להתקין ויסטה גם במחשבים אחרים אם רק תחליף את מפתח המוצר של המערכת מייד בתום ההתקנה וזה לא רק חוקי , זה חובה. ניתן לעשות זאת עם KEYFINDER או עם תוכנה של מיקרוסופט שאיני זוכר את שמה כרגע.

RoyBO

New member
הלנובו שהצעתי לך הרבה יותר טוב.

יש לו מעבד כפול ליבה.

למעלה