חברים שלום, הצעה:

TxxEBBS100

New member
חברים שלום, הצעה:

תגידו... אתם לא חושבים שלהכניס את השפה הערבית כשפת חובה ללימוד בכל בית ספר בארץ...מיסודי עד תיכון. מכיתה ג-ד עד הבגרויות זה לא חכם? להחשיב את לימוד השפה הערבית כחשובה ביותר כמו האנגלית, הרי תחשבו (נניח) ויום אחד יהיה פה שלום, וכל המצב הזה ישתנה, לא נראה לכם שלדעת את השפה הערבית יקנה יתרון אדיר/ענק לתיירות, עסקים וכו' שיוכלו הישראלים לנהל עם הפלשתינאים, תחשבו על זה, הערבים בארץ לומדים מכיתות נמוכות את העברית, ואנחנו?! מה פתאום, חברים אתם צריכים להבין שמערכת החינוך מקנה סוג של יחס גרוע לשפה הערבית, וחבל... כי זאת השפה הרשמית השנייה במדינה, אני חושב שבאמת כדאי ששפה זאת תתחיל להיחשב כחשובה ביותר, קרוב אפילו לאנגלית. נראה לי שדבר זה הוא בגדר החלום, אבל חישבו על זה, בעוד 15-20-30 שנה, כל ילדי הארץ יידעו את השפה הערבית, יהיה שלום במזרח התיכון, נוכל לבקר במדינות ערב, לתקשר,לעסוק,לסחור, בקיצור הכול... נתתי לכם נקודה למחשבה... תחשבו על זה

ע הילל

New member
כמה דברים:

1. זה שכולם ידעו ערבית לא בדיוק ישפיע אם יהיה שלום או לא. 2. עם כל הכבוד וכל האהבה שלי לשפה (ואני באמת אוהב את השפה הזאת), אנגלית שפה יותר חשובה, אם לא ידעו פה אנגלית זה יראה ממש על בורות.

אם היית רק חושב על מליון וחצי

ערבים שחיים איתך פה במדינה, עם שלום או בלי שלום .. הם מבינים את השפה שלך ואתה לא , אתה עדיין מרגיש טוב עם זה ? וכמוך אלפים אלפים ....אבל עזוב לא ניכנס לזה ... הערבית יש לה מעל למיליארד דוברים מלידה ..

yoavshovav

New member
אתה טועה בגדול.

לגבי ההצהרה הראשונה שלך- אני חושב שאם הישראלים יראו נכונות ללמוד את השפה זה רק יהיה צעד נוסף ומשמעותי בדרך לשלום. הרי דרך השפה נוצר חלון הזדמנויות להכיר את התרבות מקרוב. לגבי ההצהרה השנייה- זה מה שאנחנו מנסים להשיג בידע שפה? "שלא נראה בורים"? עם כמות כזו של דוברי ערבית שגרים בתוכך ולידך (שבע"ה תיצור איתם קשרי ידידות) , במצב בטחוני כמו שלנו ועוד הרבה סיבות, לא נראה לי שיש איזשהו הבדל בין החשיבות של שתי השפות.

מה גם שאם ארצות ערב בשלב מסוים

יחליטו לכבוש אותנו במקום לפוצץ אותנו אז לאלה שהם דוברי ערבית יהיה יתרון...
אופטימיות של בוקר זה דבר מעולה

כל הכבוד על האופטימיות!

(/סרקזם) מלבד היות ערבית שפה של שכנינו בלה בלה בלה.. זו שפה כיפית ומהנה! נכון שכל שיעור ערבית אני מתבכיינת מחדש על "למה בחרתי ערבית??! למה עשיתי את זה לעצמי?!?!" או אחרי מבחן של שלוש שעות אני כולי בבעסה... אבל אחרי הכל ולמרות הכל- ערבית זה כיף! זו שפה יפה, מצחיקה, עשירה ואני לא יודעת מה עוד... ותאמין לי שרק העובדה שאתה מצילח לקרוא איזה שלט או שניים ברחוב בערבית - זה כבר עושה לך טוב, כי אין.. ערבית זו באמת חוויה! (עכשיו נראה אותי אומרת את זה ביום שישי ב12:00, אחרי המבחן שלי....
)

למעלה