חברים - קשה לי

חברים - קשה לי../images/Emo70.gif

בזמנו התחלתי להאזין למאיר בתקופה לא כל כך קלה, והוא הצליח לנחם אותי ומצאתי בשיריו מזור ומפלט מן העולם הרועש הזה שאנו חיים בו. בעולם הזה שלא מבין דבר לאשורו, מצאתי לפתע אדם חכם עם מילים ומוזיקה שעוברות מחסומים שגם הזמן לא עובר.. הבעיה היא שכעת אני מתקשה להאזין לשיריו מאחר וזה תמיד מחזיר אותי לתחושות שהיו לי עת שמעתי לראשונה את השירים. זה מכניס אותי לדכאון מתוק שכזה.. עצב בלתי מוסבר.. מה אעשה?

וחוצמזה אתה תגלה (לדעתי)

שמעתה והלאה אין לך צורך כלל וכלל לשים דיסק במערכת ולשמוע מאיר. הסיבה די פשוטה, אם שומעים את הדיסקים שלו כמה פעמים ומבינים (אבל מבינים כמוך) את הכוונות, גמרנו. הכל בראש כאילו עשית דאונלואוד לאיזה קובץ ואי אפשר להשתחרר מזה. גם אני התחלתי לשמוע מאיר בגיל 17. טחנתי את כל האלבומים חזק. אח"כ לא יכולתי לשמוע מאיר משהו כמו 5 (!) שנים. כי תמיד שמעתי אותו בראש. קיצר משלב מסויים אתה הופך ממעריץ למפיץ בשורה. נראה לי.

novemberain

New member
תראה,

אהוד בנאי זה טוב. טוב מאוד אפילו. רק טוב מאוד? מצויין! אבל לפני שבוע, כשסוף-סוף פרקתי את הקרטונים עם הדיסקים
וסדרתי אותם יפה-יפה [לא, לא היה לי כוח לנקות מהם אבק], מצאתי את עצמי מניחה את ידי על דיסק של מתי כספי, שהמון, ממש המון זמן לא שמעתי. הכנסתי למערכת ופשוט התענגתי.
שלי - קצת מתי כספי מעולם לא הזיק לאף-אחד.

novemberain

New member
ואני דיברתי על נערי...

[אמנם השיר שאני צטטתי את שמו הוא בלשון נקבה, אבל אין מתאים לו מזה...]

sharon82

New member
ידידי, הזמן יעשה את שלו...

אני מאוד מבינה לליבך, שיר מסויים מזכיר תקופות בין אם הן טובות ובין אם לאו. גם לי יש כמה דיסקים וכמה שירים מסויימים וספציפיים שמזכירים לי תקופות שרק מלחשוב עליהן בא לי לבכות או לצחוק... ריח של בושם מסויים מזכיר לי תקופה שאהבתי ואני מתגעגעת אליה... אבל גם לזה יש פיתרון, הוא לא מודע אבל הזמן עושה את שלו. אני ממש נגד להפסיק ולשמוע מאיר, אני חושבת שדווקא בגלל זה אתה צריך להמשיך ולשמוע דווקא את השירים שגורמים לך להזכר בתקופות האלה ולא להרים ידיים ולוותר, כי עם הזמן השירים האלה יהפכו להיות עוד "סתם" שירים שאתה אוהב ולא שירים שמזכירים לך תקופות רעות... תנסה את זה, "תלחם" בזה, אל תוותר.. באמת, הזמן עושה את שלו!

REMBRANT

New member
אני גם כימאט כבר לא שומע

מאיר אריאל .לא שעברתי למשהו אחר כי מאיר הרי הוא "אחרון הכותבים" ככה אני קורה לו. באמת עם לא מאיר אז אני מקשיב לאהוד בנאי ,מתי קספי גם מבורך אבל אלהים, זהו! אין יותר מוזיקה בשפה שלי שאני יכול להנות ממנה. למזלי יש גם מוזיקה רוסית עמוקה ומרגשת אפילו כמו זו של מאיר. דיברתי על זה בעבר. ואני יכול להנות מאוד גם ממנה. אבל אני מתחיל להיות מודאג כי כבר לא כותבים מוזיקה טובה בעברית יש "ירידה בדורות" מה נעשה נישמע מאיר אריאל גם בעוד שלשים שנה זה עצוב מאוד. אהוד בנאי כבר לא צעיר אבל רבבק אפ אחד לא מחליף אותם.

אכן בעיה קשה...

וגם אני רעב לאיזה טרובדור חדש שיפציע. מאיר אריאל הוא יחיד ומיוחד, אין עוד משוררים כאלה. וזה בכל העולם, גם בוב דילן הולך פייפען בלי יורש. וגם לויסוצקי החריף הזה לא היה יורש. ככה זה. אחד בכל דור. נחכה בסבלנות אולי נדוג איזה משורר חדש. הבילויים לא פראיירים, ואפילו שוטי הנבואה מתהדרים בטקסטים לא רעים. אבל כמו מאיר אין. לא פה ולא בשום מקום אחר.

high k

New member
שלומי שבן אכן

משמח לבב אנוש. גם שלום ואריק. "קרן שמש מאוחרת"...

high k

New member
ואם היית בעניין של פנייה לגולה

הייתי יותר משמחה לעזור.

רפי צבר

New member
רוצה להיות מופתע

תאזין לדגנחש ותנסה להתנקות מלהלביש תדמית הם מצויינים מילולית ומוסיקלית

למעלה