חברים, קצת עזרה.

אני חוזר ואומר

החוגגים בישראל גם אם הם קוראים לזה "סילבסטר" הם חוגגים את תחילת השנה האזרחית החדשה שלהם. שרלוונטית לכל התקשורות הבין אישיות שלהם ולכל התקשורת הממלכתיות שלהם.
לדוגמה, אם אתה חוגג יום הולדת, יום נישואין, קובע עם אנשים לקפה וממקם את עצמך בשנה לפי תאריך לועזי- הרי שחגיגות השנה החדשה יכולות להוות סוג של תמצית של כל החגיגות שיהיו לך השנה. כי הן חוגגות את באה של השנה בה תחגוג את כל אותן חגיגות.
כך שאין שום סיבה לחגוג את השנה החדש לפי מתי שהיא מתקבלת בהוואי.
ובענין ראש השנה, שוב אתה מערב בין השם לבין הטעמים. אנשים שהיהדות מוכר להם יודעים כשהם חוגגים את ראש השנה המצוו החשובה ביותר בחג זה תקיע השופר, הטעם שלה הוא הזכרת אילו של אברהם (הטעם היותר תפוס)ואין ל מושג למה אתה חושב שלווטי לדיון מתי חגגו את ראש השנה היהודי בכל תקופה בהיסטוריה.

סרונטס

New member
סילבסטר אינו חג

זה מה שאתה אומר, אלא סתם יום סוף השנה, אם כך למה לחגוג? את תחילתה של שנת המס? את תחילתם של עליית מחירי הדלק? או את הוזלת הגבינה הלבנה?. או את הארנונה החדשה שתנחת על ראשך? אני יכול להבין שאירופה הנוצרית תחגוג את הולדת כריסטוס-ישו מנצרת, ואת יום ברית המילה שלו שהיה לפי אמונתם ב-31 בדצמבר. אבל מה לנו כיהודים ישראלים ולזה?

ציינתי שר"ה ביהדות הקדומה היה ניסן, שהוא בהחלט אירוע משמח סוף החורף ותחילת האביב, פריחה שגשוג ובניה, את האביב בניסן המביא אחריו קייץ וכייף בהחלט יש לחגוג. וכל העולם חוגג בין בכדור המערבי או המזרחי או בסין והודו כולם חוגגים את האביב בדרכם, מה יש לחגוג בחורף ?

לא אמרתי שסילבסטר אינו חג

אמרתי שמי שחוגג "סילבסטר" בארץ מתכוון לחגיגת כניסת השנה האזרחית חדשה ולא את אותו קדוש.
פירטתי בהודעתי האחרונה אילו סיבות לחגוג את כניסת השנה החדשה. אם אתה לא חוגג יום הולדת לפי תאריך לועזי, או אם יום הולדת הוא לא סיבה לחגיגה בעיניך (אולי כי זה בסך הכל אומר שעברה עוד שנת מס בחיים שלך ואתה עובר עוד צעד אחד אל עבר תשלום המס הבא)

סרונטס

New member
מי שחוגג את הסילבסטר

לא מתכוון לחגוג אלא סוף שנה, זה בסדר גמור אבל מה יש לחגוג סוף שנה או תחילתה כשהיא חלה בחורף מקפיא ? אולי סיבה להזרים כוסית אלכוהול או שתיים ולתת נשיקה לזוגתך זה סבבה. ואם זה מרגיש לך כמו יומולדת אז יופי, אני חוגג את שני תאריכי ההולדת שלי העברי הלועזי הסיבה פשוטה יש לו משמעות לגביי כי באותו תאריך התחלתי לחיות ולהכיר את העולם היפה שלנו.כיוון ששנת המס לא קרובה אפילו לתאריך הולדתי
וגם לא כל תאריך אחר הקשור בגזירות האוצר ורשות המיסים, על האזרחים העובדים ומתפרנסים מיגיע כפיהם, אין לי סיבה לא לחייך, מה עוד שהוא תמיד חל יום הולדתי כשהשמש שלנו זוהרת השמיים כחולים לגמרי והים שקט ורגוע כדי לשחות בו שחיית בוקר ולהתכרבל בחול חמים אח"כ.
, אבל 1 בינואר לא אומר לי כלום. חוץ מהעובדה שנכנסה שנת מס חדשה, והשמש לא בדיוק חמימה והים לא רגוע ולא ניתן להשתזף בחוף הים . והידיעה שפותחת את החדשות היא בדרך כלל מזג האויר החורפי והסגרירי, אז מה טוב בתאריך הזה חוץ מהלגיטימיות לשתןת כוסית ערק או וודקה?

אולי יצאת בשאלה.

אבל המוח שלך עדיין שבוי בדרכי החשיבה הדתית. רחמנות.
מה הקשר להפוך לגויים? זו תחילת שנה אזרחית, וזה בילוי נחמד. וכי חנוכה אתה לא חוגג כי זה נחמד?. ממש מבזה לשמוע מ"יוצא בשאלה" משפטים כמו "זה שיצאנו בשאלה לא הופך אותנו לגוים ואין שום ענין לחגוג את היום הזה זה לא בשבילנו". ממש מה שהסבירו לך בישיבה. הא?.

תשמר כמו מאש מהיום המציק הזה

כל מסיבה שעולה ביום רגיל 60 שקל, תעלה לך עכשיו 120 שקל.
האלכוהול יהיה יקר פי שניים.
ועוד לא דיברנו על זה שכל המקומות יהיו מלאים ורועשים בהמוני צאן מרעיתו בית-ישראל, אתה כנראה לא תהנה מכלום, או במקרה היותר גרוע, תמצא את עצמך כל הערב מביט מהצד על החוגגים במבט מלא רחמים מהול בתסכול.

איזה כיף זה בדיוק?

יש ימים שעדיף להישאר בהם בבית עם סרט טוב...

בר, מסעדה, בית, חברים - סתם

הזדמנות נחמדה לחגוג סיום של שנה אזרחית אחת ותחילת אחרת בלי לעשות מזה עניין פוליטי, דתי, פילוסופי, היסטורי ותילי תילים של דיונים על מהות החג, מקורותיו ושאר ירקות. מי שרוצה יחגוג, מי שלא רוצה - לא יחגוג.

חברים, העיקר שיש לנו את ה ח ו פ ש לצאת ולחגוג באם נירצה - ללא שום צורך לדאוג מי יראה ומי יעביר ביקורת.

תזכו למצוות

חגותיאם

מעולם לא טרחתי לציין את המוארע בצורה כלשהי.
מניחה שיציאה לתל אביב לנמל היתה מספקת.
אל תשכחו נשיקה כחצות.

למעלה