חברים, קצת עזרה.

חברים, קצת עזרה.

לאן הולכים בליל הסילבסטר?.
בבקשה תעלו כמה שיותר אפשרויות. אני אמור להיות עם מישהי שגם היא יוצאת טריה - ואין לנו מושג לאן כדאי ללכת.
אנחנו באזור המרכז.

לישון?

סליחה, הייתי חייבת. אף פעם לא חגגתי את הסילבסטר וגם לא הרגשתי צורך מיוחד להתייחס ליום הזה, לא יודעת, זה ממש לא עושה לי את זה. מצטערת שלא יכולה לעזור.

shmuel38

New member
חס ושלום

זה שיצאנו בשאלה לא הופך אותנו לגוים ואין שום ענין לחגוג את היום הזה זה לא בשבילנו

shmuel38

New member
את טועה

סילבסטר זה לא תחילת השנה האזרחית
הראשון בינואר זה תחילת השנה האזרחית ואין לזה שום קשר לסילבסטר

Sonic hedgehog

New member
וראש השנה האזרחית נחגג

בערב השנה החדשה שבארץ מסיבה שלא בדיוק נהירה לי נקרא סילבסטר. כל זה לא משנה את העובדה שמדובר בחג אזרחי שנחגג בכל העולם ללא קשר לדת והבתחשב בכך שהתאריך הלועזי הוא גם מערכת התאריכים מרכזית בארץ לא רואה סיבה שלא יחגגו.

סרונטס

New member
סילסטר

הוא במקור חג וצרי לחלוטין, ואין לו קשר ישיר לתחילת השנה האזרחית הש סילבסטר הוא של אחד מאבות הכנסיה הקתולית ש"אהבתו" לעם היהודי הייתה די דומה ל"אהבתו" של יוזף גבלס את העם היהודי. שניהם יואנשים "טובים" שרק רצו את טובת האנושות..

Sonic hedgehog

New member
ובכל מקום אחר בעולם (או ברובם)

החגיגות נקראות חגיגות השנה החדשה, באמת אין לי מושג למה דווקא בישראל החליטו לקרוא לזה סילבסטר. בכל אופן די ברור לכל שחוגגים את השנה החדשה ואם למישהו מפריע השם אז שיקרא לו בשם הסטנדרטי.

סרונטס

New member
את שוכחת שרבע עולם

הוא בכלל סיני, ולהם שנה משלהם, מילארד אחרים הם מוסלמים והם ברובם לא חוגגים את השנה האזרחית, כי זה שנה נוצרית והם מוסלמים. באפריקה ברובה לא שמעו על החגיגות כי אין להם אוכל לחגוג... וכן הלאה. זו חגיגה בעיקר של העולם המערבי-נוצרי השבע...שחוץ מהעובדה שהתחלף תאריך מה-31 בדצמבר ל-1 בינואר אין בה שום מאורע משמח, בייחוד שמליונים תקועים בסופות שלגים ברחבי העולם ולחלקם אין חשמל ומים ואמצעים מינמליים

Sonic hedgehog

New member
דווקה הסינים חוגגים בדיוק כמו

שיש ליהודים ראש השנה שהם חוגגים אך עדיין הולכים בעיקר על פי השנה האזרחית כך גם בסין. לגבי אנשים שאין להם כסף לאכול ולכן לא חוגגים זה היה רלוונטי לדיון עם משתתפיו היו גם הם חסרי אוכל.

סרונטס

New member
ממש לא מדוייק

הסינים חוגגים את ר"ה הסיני, כיוון שיש קהילה עסקית גדולה בסין כבר למעלה מעשרים שנה שחלקם הגדול הגיעו מהמערב ואירופה הם חוגגים את הסילבסטר ויש גם לא מעט נוצרים בסין כדת , ולהם בוודאי זה חג. עד פתיחת סין למערב הם ממש לא התייחסו לחגיגות הסילבסטר בעניין, בשונה למשל מהשלטון הסובייטי שם היה בסילבסטר חג יחידי שנחגג מהמסורת הנוצרית.
לרוב המליארד וחצי סינים היום הזה לא אומר כלום עוד יום כמו גם לרובם של 80 מיליון מצרים, ועוד מליארד מוסלמים. למעט לבנון בה מיעוט נוצרי חזק ואולי סוריה בימים טובים יותר, נדיר שבאחת משכנותינו יהיו חגיגות כאלו אולי בירדן.
לגבי חסרי האוכל מאפריקה, ציינתי זאת משום שפעם הועלתה הצעה נדמה לי ע"י אחד ממנהגי השחורים בארה"ב, לתרום את כספי המסיבות הללו לרעבים באפריקה...

Sonic hedgehog

New member
וזה רק ממחיש את העובדה

שזה כבר מזמן חג אזרחי. אף אחד לא מערער שלוח השנה שאנחנו משתמשים בו הוא במקורו נוצרי- אירופאי מאז חלפו כמה אלפי שנים ומשתמשים בו בכל העולם ואין לו שום אלמנט דתי. אי לכך בכל העולם משתמשים בלוח האוניברסלי הזה ( לרבות מוסלמים, סינים וכדו׳ ) על אף שיש תרבויות עם לוחות שנה ייעודיים לשימור התרבות שלהם ומעקב אחרי החגים הדתיים שלהם.

סרונטס

New member
אני לא חושב כמוך

חג אזרחי לטעמי הוא חג שמטרתו לציין או לחגוג עניין הקשור באזרח או בזכויותיו, למשל יום העצמאות של ארה"ב או שלנו או יום הבסטיליה או אפילו חג הפועלים אחד במאי. למרות שאני רחוק מססמאות מרקסיסטיות למיניהם, אחד במאי מדבר אליי הרבה יותר מאשר סילבסטר, יום העצמאות של ארה"ב הרבה יותר חשוב לדעתי מאשר 31 בדצמבר. לחגים הללו לא רק שאין אלמנט דתי הם מסמלים את העקרונות של האדם המודרני, היינו חופש, שיוויון , אחווה, וקידמה. אני יותר מרגיש שייך ליום הבסטיליה מאשר לסילבסטר

Sonic hedgehog

New member
יופי

אז אתה לא מרגיש צורך לחגוג סיומה של שנה או תחילתה של חדשה כי זה לא מרגיש קשור אלייך (למרות שאני משערת שזה כן הלוח העיקרי שאתה משתמש בו) מאידך אחרים כן ואין בזה משהו פסול או כל דבר אחר.

סרונטס

New member
זה לא מרגיש

לי כמו סיבה מיוחדת למסיבה, למרות שהלוח הלועזי הוא הלוך שלפיו אני מנהל את רוב עסקיי , וזה הלוח היקרי לפיו אני מסדר את יומי ואת תוכניותיי זה עניין טכני לחלוטין מבחינתי. בדיוק כמו העיתון שאני קורא, אם העיתון שי חוגג 60 או 70 או 80 זו לא סיבה בשבילי להרים כוסית לחיים. הסיבה שאני מתנגד לסלבסטר היא שזה ייבוא לגמרי חיצוני לנו, התנועה הציונית מעולם לא חגגה סילבסטר לא הרצל, לא זבוטינסקי לא בן גוריון לא ד"ר ויצמן לא בגין ולא רבין ואפילו לא אבא אבן ששלט שהיה ממש בעל מנהגים אירופיים וגינונים כאלה , לא ראו בעין יפה חגיגות סילבסטר בתל אביב. אני רואה בזה בארץ ניסיון לבולל את האופי הצברי יהודי שלנו,

מה זה רלוונטי?

אנשים בארץ רוצים לחגוג את המעבר לשנה אזרחית חדשה לא את חגו של סילבסטר. זה שזה נפל במקרה באותו תאריך ולכן השתרש שמו של הנ"ל לא רלוונטית לאקטואליות החגיגות.
צא ולמד, אם זה חג דתי, איזה חובות או הנחיות דתיות כלולות בו? ואם כלולות כאלו, אילו מהן מקויימות על ידי החוגגים בארץ?
חוץ מזה ראש השנה שנקרא גם "יום זיכרון" אתה כן חוגג? אפילו שזה בא להזכיר בין היתר את הפסיכופט שרצה לרצוח את הבן שלו כי ככה הקולות שהוא שמע בראש שלו אמרו לו? למה זה יותר סביר בעיניך?

סרונטס

New member
רלוונטי או לא

אני לא טוען דבר נגד מסיבות, נשיקות, ואלכוהול לרוב. אני רק מציין שאין לי קשר קלוש לסיום השנה האזרחית של הלוח הגריגוריאני, כמו שלא מעניין אותי במיוחד מתי ראש השנה הסיני. או ראש השנה המוסלמי או ההודי. אני גם לא חוגג את חג ההודיה האמריקני כי אבותיי לא הגיעו לאמריקה אלא לפלשתינה- א"י, כמו שקראו לזה אז.
אז מצידי תחגגו את יום הטנקס גיבינג כל שנה עם תרנגולת הודו והרבה בירה וסלטים. אבל מה זה קשור אליי וליושבי ארץ ישראל? בא לך מסיבה תעשה מסיבה סבבה, אני גם בעד רומנטיקה זה בסדר אבל למה לחכות עד חצות בישראל? תקדימו לחצות בהוואי...
לגבי ר"ה, אני מציע לך לקרוא במקורות התנכ"ים בספר עזרא, כדי להבין שאין כל קשר בין עקדת יצחק(אם היתה או רק נחלמה בלילה כשאברהם אבינו ישן שנת עמלים בין נשיו ועבדיו... ) מרכזו של החג בימי הבית היה בכלל הקרבת קרבנות ותקיעת שופרות וחצוצורות שלא מוזכר שם שום קשר ליצחק או אברהם, לידיעתך ראש השנה הנחגג היה ניסן עד תום תקופת הבית הראשון , ר"ה א' בתשרי הפך לכזה רק בשלהי ימי הבית השני...

למעלה