חברים עם חכה כזו

לוקוס 108

New member
חברים עם חכה כזו

אפשר להרים לברק של 1 קג

Ultra Light Spinning Rods
High grade cork handles
Graphite reel seats with cushioned hoods
1 - 4# Line rating
1/32 - 1/8oz.

לוקוס 108

New member
כמובן בהנחה שאני לא asia7

יותר בכיוון שנה א בזירזור- שאני לא ישבור את החכה בפעם שנייה בים...

או משהו טיפה כבד יותר כמו

Medium Fast Action

1/8 oz - 3/4 oz Lure Rating

6-14# Line rating

shragam

New member
מה הקשר בין החכה לדג שתתפוס ? אתה לא מתכנן

להרים אותו באויר, אלא לגרור אותו לחוף אותו להביא אותו לידך ולתפוס עם רשת הרמה/ידים/סמרטוט/גאנץ'
יש חכות חזקות שניתן להרים איתן דג של 1 קג באויר בזהירות, אבל אלו חכות חזקות ויקרות.
בכל מקרה זה לא השיקול לקניה

לוקוס 108

New member
חשבתי שהחוט הוא משמש מקדם

הגנה לחכה
והוא יקרע לפני שהחכה תשבר

כניראה שטעיתי ....

רב תודות shragam

asia7

New member
הנחה מוטעית ...
.

בתור מתחיל , כמו שאתה טוען , עדיף מקל עם טסט סלחני ולכן הייתי הולך לכיוון הלייט ולא מתחיל באולטרא לייט .

שים לב , עד לפניי כמה שנים הטסטים של מקלות הנפוצים היו גבוהים בהרבה מהיום , עם הזמן והציוד המשובח שקיים , אפשרי לרדת בטסטים , גם למתחילים .

בנושא האולטרא לייט יש המון בורות לדעתי , לא מדובר בציוד בלבד אלא בדרך אל כל מה שזז במים , לווא דווקא בגדלים .

לפניי שנתיים שילמתי מחירים כבדים הן בציוד והן בדגים , הלכתי רחוק ומהר מדיי לכיוון אתגרים , ללא הכנה ויידע בציוד והתמודדות עם דגים .

ההתחלה היתה עם מקלות זולים , אין טעם להשקיע אם אתה לא חזק בנושא ומוכן להקרבות , לאחר שנים ארוכות בזירזור הגעתי למסקנה שאני מוכן !

הניסיון והטעייה השתלמו ומשתלמים , קצירת פירות של הנאה ( שים לב , אני מדבר על הנאה מקסימלית מכל מה שנתפס ) ולא יותר .

הרמת דג היא לא אופצייה עבורי , לרוב וכמעט תמיד אני דג מהחוף בלבד , כחלק מהאתגר לא משתמש ברשת אלא ביכולת לנתב את הדג החוצה בעצמי .

כמובן שגם בנושא רולר וחוט , תתחיל עם רולרים מעל מידה 1000 וחוט מינימום 10 ליברות ...

בהצלחה , אני טוען שבדיג הנ"ל יש יותר אופי של הדייג מאשר דג כזה או אחר , או שתתאהב בתחום או שתצא מתוסכל .

קיצוריי דרך אין .

מצ"ב סרטון קצרצר עם גומבר של קיץ על שוגפן ... כמה אני מתגעגע ליימים האלה , תודה לידידי קמיל שצילם והעביר לי את הסרטון .

למעלה