הנחה מוטעית ...
.
בתור מתחיל , כמו שאתה טוען , עדיף מקל עם טסט סלחני ולכן הייתי הולך לכיוון הלייט ולא מתחיל באולטרא לייט .
שים לב , עד לפניי כמה שנים הטסטים של מקלות הנפוצים היו גבוהים בהרבה מהיום , עם הזמן והציוד המשובח שקיים , אפשרי לרדת בטסטים , גם למתחילים .
בנושא האולטרא לייט יש המון בורות לדעתי , לא מדובר בציוד בלבד אלא בדרך אל כל מה שזז במים , לווא דווקא בגדלים .
לפניי שנתיים שילמתי מחירים כבדים הן בציוד והן בדגים , הלכתי רחוק ומהר מדיי לכיוון אתגרים , ללא הכנה ויידע בציוד והתמודדות עם דגים .
ההתחלה היתה עם מקלות זולים , אין טעם להשקיע אם אתה לא חזק בנושא ומוכן להקרבות , לאחר שנים ארוכות בזירזור הגעתי למסקנה שאני מוכן !
הניסיון והטעייה השתלמו ומשתלמים , קצירת פירות של הנאה ( שים לב , אני מדבר על הנאה מקסימלית מכל מה שנתפס ) ולא יותר .
הרמת דג היא לא אופצייה עבורי , לרוב וכמעט תמיד אני דג מהחוף בלבד , כחלק מהאתגר לא משתמש ברשת אלא ביכולת לנתב את הדג החוצה בעצמי .
כמובן שגם בנושא רולר וחוט , תתחיל עם רולרים מעל מידה 1000 וחוט מינימום 10 ליברות ...
בהצלחה , אני טוען שבדיג הנ"ל יש יותר אופי של הדייג מאשר דג כזה או אחר , או שתתאהב בתחום או שתצא מתוסכל .
קיצוריי דרך אין .
מצ"ב סרטון קצרצר עם גומבר של קיץ על שוגפן ... כמה אני מתגעגע ליימים האלה , תודה לידידי קמיל שצילם והעביר לי את הסרטון .