חברים נמאסתם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ההודעה של ליאורה

איננה ההודעה שציינת אלא שתיים-שלוש הודעות לפניה. אני הגבתי להודעה שם, אך השרשור לא מגיע לעמוד הראשון אז אני מעתיק את תגובתי לפה (מתנצל על הכפילות): - - - - - - - אינני מעוניין להגיב על התגובות המגעילות על אחוזים בהבנת הנקרא, אך אני חייב לציין שבהודעתה של ליאורה נאמר: > אשר הוא איש נפלא והיה תלמיד מוכשר, השנה באמת יש לנו קבוצה גדולה > וטובה, אני רק מקווה שכאשר הם יסיימו ויעמדו בבחינות בהצלחה הם יצאו > ל"שוק" וידעו להשתמש במה שהקננו להם ולא יטמעו עם העדר. אני אולי לא מוכשר כמו חלק מהמשתתפים בפורום בהבנת הנקרא, אך אני מבין מדברים אלו כי "העדר" בהודעת ליאורה אלו המדריכים שיצאו (בלשון עבר) לשוק קודם (מדריכים מאולפנים קודמים ו/או מדריכים בכלל). ועל כן עדה הגיבה בשאלה "יש עדר?" ובתגובה "ואני לא חושבת שהמדריכים שיצאו ל"שוק" הם עדר" ("שיצאו" זה כנראה בלשון עבר). לאחר מכן ליאורה הבהירה כי לא התכוונה "שקהל הרוקדים הוא עדר" (כפי שאני וכנראה גם עדה הבנו, לא הרוקדים אלא המדריכים) וגם הבהירה ש"הכללות לא הייתי עושה" (מה שלא ברור מהודעתה הראשונה של ליאורה). ולכן בכל זאת השאלה "יש עדר?" זוהי שאלה לגטימית ע"פ הודעתה הראשונה של ליאורה (שלא היה עליה מענה). אני עדיין אשמח לשמוע מליאורה על איזה סוג מדריכים (אם זו כוונתה) היא מתייחסת בתור "עדר". לאחר מכן חלק מהנוכחים התחילו להגיב בצורה לא יפה על "הבנת הנקרא" של עדה. אז או שגם אני לוקה בהבנת הנקרא (מה שלא ידוע לי), או שיש עוד הסבר לדברי ליאורה (והיא מוזמנת להסביר את הדברים שציטטתי), או שההבנה שלי את הנאמר היא ההבנה הנכונה. לדעתי רצוי להתייחס בכבוד לכל חברי הפורום, אפילו אם לא יורדים לסוף דעתם.

לדני האחד והיחיד

ולכל האחרים, כנראה שבאמת לא הבנתם את כוונתי ולא רק בגלל הבנת הנקרא, ואולי בגלל שנכשלתי בלשוני, אשתדל להסביר יותר טוב: "עדר" ו"שוק" זאת רק צורת ביטוי, באותה מידה הייתי יכולה להשתמש ברחבת הריקודים, בחוגים או בכל מילה אחרת, או נושא אחר. לא התכוונתי לפגוע לא ברוקדים ולא במדריכים חס וחלילה. וחשבתי שכן נתת מענה עליה. יתרה מזאת, בטח לא התכוונתי לפגוע בעדה או בכל חבר פורום אחר, אם הבנתם זאת כך עימכם הסליחה -זאת לא היתה כוונת המשורר! ועוד דבר נוסף פיטפוטי בפורום זה לא נועדו לרדת או להעליב חברים בו אלא לנסות ולהוסיך נדבח בידיעותיהם לגבי התנועה לריקודי העם והאולפן למדריכים, ודעתי לגבי נושאים מסוימים

נ.ב. עדיין לא אמרת

מה באמת התכוונת ב"עדר". אינני אומר ש"עדר" זה מעליב, אני רק מעוניין לדעת על איזה עדר (או לאיזו תכונה) התכוונת בהודעה הראשונה שלך.

לדני לא יכולתי לנסח את הדברים טוב

יותר מאשר ניסחת אתה. ובכן, אכן כך, גם אני עדיין מחכה להסבר מליאורה למי היא התכוונה כאשר כתבה "עדר". תודה על הסבריך ונקווה שכעת כולנו הבנו ונשנה נושא ונתרכז יותר בבעיות או בחוסר הבעיות ב"ריקודי עם". מחר אהיה בפורום בשעה 22:00 ואענה לכל מי שיחפוץ ב"יקרי".

דני ,דוקא עדה ואולי גם אתה צרייכים

לדעת למה כוונתי!! "העדר" הוא מדריכים ,אשר משום מה מסלפים מונחים ומושגים בשפת ריקודי העם , בזמנו עמלו קשות בכדי להוציא מילון ושפת ריקוד, אני לא אומרת שלא צריך להוסיף מונחים חדשים והוספו כאלה, אבל מדוע צעדת חילוף מהירה(פולקה) היא צעדת צ´ה צ´ה צ´ה . האם מונח זה מעברית מקורו או מריקוד דרום אמריקאי האם לא בריקודי עם ישראליים עסקינן? אני מצפה שתלמידים שיוצאים ללמד בשטח לא יטמעו עם טעויות שכבר קיימות, אלא ינסו לשנות אותם. אני מקווה שהפעם היבהרתי לעומק, ובאמת כדאי לעבור לנושא אחר.

לדעתי, דווקא זה הנושא החשוב...

אני דווקא חשבתי שלזה התכוונת ואף ליותר מזה. מרקידים שאינם מכריזים על שם היוצר/מחבר, מרקידים שאומרים "שלוש ארבע ו", מרקידים שאומרים "שהייה" כאשר מבצעים פסיעה, מרקידים שמלמדים ריקוד עם "שינויים" כי "ככה נוח", מרקידים שאינם אוחזים ידיים במעגל, וכו´ כל הבעייה הייתה שלא היה ברור מה כוונתך, ולדעתי ה"עדר" זהו אחד מהנושאים החשובים בפורום. לצערי, אם אני הייתי מתלונן על ה"עדר" היו מתנפלים עלי ולכן אני העדפתי שאת תגידי את משמעות ה"עדר" ולא אני.

yifat s

New member
אני לא כ"כ מסכימה

עם הדוגמה שנתת, לגבי צעדת חילוף מהירה. לדעתי המהות של ריקודי עם לא משתנה בגלל שקראו לצעד זה או צעד אחר במונח שמתאים לסוגי ריקוד אחרים... הרבה יותר נוח להגיד תוך כדי ריקוד את המונח "צ´ה צ´ה צ´ה " מהמונח "צעדת חילוף מהירה". זה לא מוריד בעיני את ערכו של המדריך אם הוא משתמש במינוחים קצת שונים כדי להקל על עצמו ועל הרוקדים... לעומת זאת מדריכים שמלמדים ריקוד בצורת ספירה למשל אומרים אחת שתיים שלוש ארבע במקום סיבוב שתיים שלוש ארבע- זה הרבה יותר מפריע, וקשה ללמוד אצלם ריקודים כי צריך כל הזמן להסתכל על מה שהם עושים. אני בקיעה ומבינה את ה"מילון" של ריקודי העם כפי שכינית אותו והרבה ריקודים אני יכולה להעתיק ולרקוד בזכותו אך זה רק כדי לעזור ולהקל וזו בהחלט לא המהות העיקרית של ריקודי העם... יפעת

אני בטוחה שעוד הרבה

לא מסכימים איתי, אבל הבעתי את דעתי, ונתתי רק דוגמא קטנה אחת, כי הצ´ט והמקום קטנים מלהכיל הרבה טעויות שנעשות לפי דעתי ומשנות את דמות המדריך העומד במרכז המעגל, ומתפקידו "לחנך" את רוקדיו. האם מבחינה מוזיקלית זה נכון לפי דעתך לספור לפני תחילת ריקוד שמשקלו 4/4: שלוש ארבע ו....? אני בטוחה שהמוזיקאים לא יאשרו זאת. ליאורה

ספירה

ליאורה, אני חושב שיפעת התכוונה למרקידים אשר עושים סיבוב בארבעה צעדים ואומרים "אחת, שתיים, שלוש, ארבע" במקום לומר "סיבוב, שתיים, שלוש, ארבע". לדעתי היא לא דיברה על "שלוש ארבע ו...". imho

שלש, ארבע לעבודה!!!../images/Emo183.gif

ליאורה, קודם כל צירפתי מטריה להגנה מפני המקלחת! ועכשיו לענין. ודאי שמוסיקאים ביקורתיים לגבי סוג זה של ספירה. אולם מה לנו כי נלין על מרקידים שההשכלה המוסיקלית שלהם קלושה? אולי באולפן בו קיבלו את הכשרתם לא הכירו בחשיבות הדבר? איני יודע איך אפשר להעמיד מדריך ראוי לשמו בלימודים שהיקפם אינו עולה על 240 שעות אקדמיות (זאת אומרת 180 שעות רגילות) ברוטו!!!! הרי אי אפשר להקיף את כל הנושאים הרלבנטיים בצורה רצינית בזמן כה קצר. ואם בענין ספירה עסקינן, מדוע הם אומרים שלש, ארבע ולא אחת, שתיים?? נכון שנשמע מגוחך? כך גם מגוחך לספור שלש, ארבע! ולצורך השעשוע. יענקלה לוי שים לב!! ישנו מדריך (מקפיץ ) שתמיד מסתבך עם המקצב ובעיקר עם הספירה. עליו אנו נוהגים לומר שהוא יכול לספור יחד עם אצבעות הידיים והרגליים עד עשרים ואחת. חג שמח ששי

אני תקווה שהמטריה באמת תגן עליך

מהמבול! לידיעתך ששי: באולפנים שבהם אני עובדת מקפידים מאוד וכן מנסים להכשיר אותם לספירה נכונה. אני לא רוצה שוב להיכנס לנושא "העדר" אבל מה שקורה לאחר מכן ברגע שתלמידים אלה יוצאים לשטח הם שוכחים את כל התורה. תיקון קל: מסגרת הלימודים כוללת 300 שעות בוינגייט, ו240 באוניברסיטה, יפה דיברת שאי אפשר להקיף את כל הנושאים בצורה מעמיקה, אבל יסודות בתורת המוזיקה כן אפשר, וזה נעשה . לגבי מיצוי הנושא שנקרא אולפן אשמח לענות לכל שאלה ביום ראשון ב17:00. הצעה: התחל ו... חג שמח גם לך ליאורה

יופי נחמה!!!!../images/Emo183.gif../images/Emo182.gif../images/Emo183.gif|ט

ליאורה, הנה שאלה ראשונה, לא קשה. אני יודע שהתשובה תהיה ארוכה. אבל מה לעשות את המורה ואנחנו התלמידים. האם תוכלי להעשיר אותנו במידע פשוט כמו למשל מה כוללת תכנית הקורס של המדריכים? אני משער שכל תוכנית רצינית מתוכננת לפרטיה מראש. אולי תשובה מפורטת תצמצם את המתקפה על הכשרת המדריכים. ובכן מה בתכנית? מי המורים? מה הכשרתם? זה בטח לא קשה לך והכל אצלך מסודר כמו שדורשים בוינגייט! שאלה שניה: מה פשר ההפרש במספר השעות בין המוסדות? האם יש מניע כלכלי של המוסד? אולי באחד מהם ההכשרה פחות ממוקדת? שאלה שלישית: מה צריך להציג חוץ מתעודת לידה ופנקס צ´קים שאלה, פחות או יותר, דרישות מוסד מכובד בארצנו! שאלה רביעית: אשאיר את השאלות האחרות ל"נודניקים אחרים". רק כהערה: עלינו לזכור שהאוניברסיטה היא בעצם רק אכסניה ולא בטוח שהיא מרעיפה מהחוכמה הנסתרת שבה דווקא על קורס מדריכים של ריקודי עם. ששי

אשמח לענות

על שאלותיך בשיחת מומחה,לא שאני רואה את עצמי כזאת אבל בהחלט יש לי הניסיון.ביום ראשון און ליין בשעה 17:00. אשמח אם תשלח לי לפני כן כל שאלה שעולה לך על הראש(שהוא בטח רטוב עכשיו) בכדי שאוכל להתכונן למטח השאלות הרבות שיופנו אלי!!, נראה לך? ליאורה

yifat s

New member
בהחלט לא

לספור לפני ריקוד שמשקלו 4/4 בצורה כזו... אני רקדתי בלהקת מחול מילדות ולכן אני יודעת שהמקצב והמשקל של הריקוד מאוד חשובים. בסה"כ התייחסתי רק לדוגמה שנתת, והבעתי גם את דעתי. את טוענת שישנו "עדר" של מרקידים וזו הדוגמה שנתת אז התייחסתי אליה ואליה בלבד. ייתכן ואם היית נותנת דוגמה אחרת (ולא בהכרח הלקסיקון של המרקידים) דווקא היינו מסכימות (לשם שינוי
). כיום התחרות ביו המרקידים עצומה והרקדות נפתחות ונסגרות ללא הפסקה...לדעתי ה"שוק" כיום מוצף במרקידים. ככה אני הבנתי את התייחסותך ל"עדר"... שיהיה לכולם ערב/לילה טוב יפעת

ליפעת החביבה

לגבי הספירה לא התכוונתי שאינך יודעת ,פשוט נתתי עוד דוגמא לדבר שצריך לשנותו אצל מרקידים רבים. לילה טוב ליאורה

זכותך לא להסכים../images/Emo151.gif

לגבי מה שכתבת "וזו בהחלט לא המהות העיקרית של ריקודי העם..." בהחלט לא, אבל זו המהות של המדריך/מורה לריקודי עם שצריך להעביר ידע זה לרוקדיו. אינני מצפה שרוקדים יכירו את המילון אם לא למדו באולפן, אבל מדריך שסיים אולפן חייב לדעת אותו על בוריו- הרי אלה הכלים שנועדו לשמש אותו בהדרכה בשטח. ליאורה שעדיין אוהבת ללמד וללמוד

למעלה