חברים נמאסתם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הויכוח עקרוני

השאלה אם אדם רוכש ידע, האם הוא חייב להשתמש בו כל הזמן ובכל מצב אולי מותר לו לשנות ולהיות יצירתי ולהתאים את הידע למצבים משתנים. לכן - מותר לו לומר :צ´ה צ´ה צ´ה - אם צריך. אני מתאר לי, שאם מדריך יעמוד לפני חניכים, עולים חדשים ויגיד להם תעשו "שכול חילוף " הם יחליפו את הרגליים בידיים ולא יבינו מה רוצים מהם. סביר, שמדריך מצטין מן האולפן, שמכיר את כל המונחים בריקודי עם יגיד להם : "תעשו ככה" ויוסיף מילה בשפתם. או יצעק "בום בום"- לסיבוב. המונחים הם כלי עזר למדריך, בעיקר בקריאת החומר הכתוב. אם הוא לא מכיר את המונחים וספירתם - יתקשה לדעת את הריקוד מן הכתב. רישום ריקודי עם נעשה בשפה מיוחדת. חייבים להכירה. אבל השימוש בה - חייב להיות יצירתי. אצל קבוצה שמסוגלת לקלוט מונחים, אדרבה חיוני להשתמש בהם אבל בתנאי לחץ , בקבוצה מעורבת, כל שיעשה על מנת שיקלטו - טוב. לא נכשלים בהדרכה בגלל אי שימוש במונחים. קריאה פלגמטית של מונח , תשאר להיות מונחת על "השולחן או בספר", אבל קריאה וסימן מוסכם בזמן, תלמד את הרוקדים , טוב יותר. אביא דוגמה. למדתי בגרמניה ריקוד, ואתם יודעים הגרמנים דייקנים מאוד. בריקוד "בפאת הכפר" כשהזוג היה צריך לצעוד החוצה יצא לי, כדי להדגיש שיעשו את זה בקפיצה צעקתי: "בומס בומס" - כולם חייכו אבל ביצעו את הקטע יפה. רק אחרי כמה ימים, אשתי (שהיא ממוצא יקי) אמרה לי , שהם היו אדיבים מאוד אלי, כשצעקתי "בומס", כי בגרמנית בומס פרושו נפיחה (פלוץ בלע"ז), ועוד יותר גרוע : "בומסן" - זה לעשות אהבה. נו , בלי מונחים - הם למדו ונהנו

ועדיין בחוג קבוע

ולא בהרקדה הוא קורס חד פעמי, על המדריך לבנות יסודות נכונם אל החניכים, ז"א כאשר הוא מלמד את צעדת היסוד מן הראוי שיקרא להן בשמות הנכונים ואף ידגי זאת כדי שבריקוד הבא, כאשר הוא יגיד "שיכול חילוף החל בימין שמאלה" או "חילוף שיכול בימין ימינה" כל אחד יבין, גם אם הוא במעגל החמישי כלפי חוץ באוניברסיטה. אם אח"כ חלק מהרוקדים יהיו מאד יסודיים כמו עזרא כרמל הם גם יוכלו להיעזר ברישום נכון של הריקוד כי יבינו את המונחים, אבל זה באמת רק ליקים אמיתיים.

מאוד עקרוני

כן, מורה שרוכש ידע חייב להשתמש בידע זה אם לא כל הזמן אז ברובו.הרי תפקידו להעביר ידע זה לתלמידיו, הוא הרי הולך להיות דמות חינוכית ומלמדת. כתבת "אצל קבוצה שמסוגלת לקלוט מונחים", אל תפחית מערכם של הרוקדים, אני בהחלט חושבת שכולם מסוגלים לקלוט, השאלה היא איך מעבירים להם את החומר הנלמד. אם יעבירו אותו בטעויות ושינויים, איך אתה רוצה שהם ידעו? אין מניעה להוסיף פיקנטריה למונחים אלה ואולי רצוי,כי אז הם יושרשו יותר ועם חוש הומור שיוסיף לערכו של המדריך ושל האוירה בחוג. מדוע עולים חדשים יחליפו ידיים ברגליים? הרי גם את השפה העיברית הם לומדים באולפן, והרי להם עוד "אולפן" ללימוד מונחי יסוד בריקודי העם שממנו הם יכולים לצאת רק נישכרים. שלך ליאורה
שאוהבת ללמד וללמוד

ליאורה - אל תאמיני לי

אני רציתי לעורר ענין בנושא. רק אני לא מבין למה אנחנו תחת שירשור "נמאסתם". חס וחלילה . והרי העלית נושא מאוד מענין. מסכים אתך שיש ללמד את המונחים , תוך כדי ריקוד. ולהמחיש את המושג, עד שיהפך לנחלת הכלל. לצורך הויכוח , העליתי מצבים, שאני אישית חורג מן הכללים. אתך הסליחה מורתי המוכשרת. יענקלה

יענקלה יקירי !

אין על מה לבקש סליחה, אני הרי מכירה אותך מימים ימימה, והאמן לי שאני יודעת מה היתה מטרתך. תודה על המחמאה- אינני יודעת כמה מוכשרת אבל מנסה להיות יסודית עיקבית, ולנסות ללמד. הרי אני מציגה את עצמי: כליאורה שאוהבת ללמד וללמוד

תוספת קטנה

אצבעותי לחצו על "שלח/י" לפני שהיספקתי לבדוק ולסיים את דברי, עימך הסליחה. גם אני אישית מוסיפה פיקנטריה כמו שציינתי, ורק לידיעתך התלמידים מאוד נהנים מצורת הלימוד שלך כאשר אתה מוסיף למונחים את "הדובדבנים" שלך!!! אתה יענקל´ה הגדול(תרתי משמע) מכולם. ערב טוב ליאורה חברתך
שאוהבת ללמד וללמוד

אכן כן.

טבעו של הפורום שהוא "זורם" לכיוונים אליו לוקחים אותו משתתפיו. לי אין שליטה כמעט על כלום. אני יכול: 1. להכניס תכנים בפונקציות הנלוות (סקרים, קישורים, לוחות וכו´). 2. למחוק הודעה. 3. לקשור יחד 2 הודעות ראשיות (כתומות). זהו

לליאורה השד לא כל כך נורא...

נכון שהמרקידים/מדריכים של היום משתמשים במונחים שנלקחו מריקודי שנות השישים, כמו צעדת צ´ה צ´ה צ´ה, אך מה כל כך נורא בכך אם הם משתמשים במושג זה במקום צעדת חילוף על מנת שהקהל יבין טוב יותר? מדוע צריך לדקדק כל כך במונחים? העיקר הוא לחבב את הריקודים על הקהל לא? שלא יברחו מריקודי עם אל הסלסה רואנדה, שנות השישים ועוד... תפקידנו הוא לשמור את הקהל שלנו כאן ב-ריקודי העם ולי זה לא מפריע איך המדריכים משיגים זאת העיקר בשבילי היא המטרה - לשמר את ריקודי העם ולהמשיך להוליד דורות רבים ולהפנות את כל המשאבים על מנת שהנוער יגיע לחוגים כי הם יהיו ממשיכי הדרך. ואם לנוער זה ברור יותר להשתמש במונחים אחרים מאלה שעמלו קשות והוציאו מילון ושפת ריקוד אם זה המחיר - כדאי לשלם אותו, השד הוא לא נורא כל כך.

אני מסכימה שהעיקר

זה לגרום לקהל הרוקדים לאהוב את ריקודי העם, אולם מדוע את חושבת ש"זה ברור יותר"? האם המונחים לא יהיו ברורים אם נלמד אותם נכון?,הרי הכול עניין של הקניה הרגלים וחינוך ,אי לכך אני לא מסכימה איתך לגבי צורת הלימוד. אני תומכת בדעתך שהעתיד שלנו טמון בדור הצעיר שמספר האחוזים שלו בהרקדות הוא נמוך יחסית. בית הספר הרוקד חייב לעשות משהו בנידון. ליאורה

ליאורה - תגובה

הייתי וצפיתי בחוגים רבים - ראיתי כיצד המדריכים מלמדים... ובכן, כאשר הם אומרים "צעדת חילוף" לא כולם מבינים מה זה... כיוון שלא כולם בוגרי אולפן, קל יותר להבין כאשר אומרים צ´ה צ´ה צ´ה כיוון שזה מונח יוניברסלי אני מתכוונת מונח הלקוח מהריקודים הסלוניים או שנות השישים או הלטיניים שכל העולם שולט במונחים אלו. זה כמו שרב העולם מדבר אנגלית ואת השפה העברית רב העולם אינו יודע. לכן, אם למדריך קל יותר לנקוט בשפה שכולם יבינו אז מדוע לא?

עדה יקירתי

מי קדם למי התרנגולת או הביצה? שאלת השאלות! אבל לגביי התשובה מאוד ברורה, לפחות לגבי צורת הלימוד ומה תפקידו של זה שמלמד ,קריא -המדריך!!! אנחנו לא בחו"ל אלא בארץ ישראל , איך אומרים "ברומא תתנהג כמו רומאי". האם הציפיות שלנו מהרוקדים כל כך נמוכות?

הצפיות שלנו מהרוקדים לא כל כך

נמוכות, אך אם זה נוח להם ללמוד כך אז אנו אמורים להתחשב בהם - העיקר שיילמדו.

מחיקת הודעות

לא נראה לי שירון מוחק הודעות בסיטונות. כפי שראיתי עד עכשיו הוא מתלבט מאוד לפני שהוא מוחק הודעה והוא אף מודיע ומודה על מחיקותיו. יכול להיות שאני לא מספיק זמן בפורום אך נראה לי שהיו מספיק מקרים של "הודעות נעלמות" בזמן שהותי הקצר (אולי אני זה שמוחק אותם?
). לגבי הנושא שלכאורה "לא הבנת את דבריה" של ליאורה, הגבתי בהודעה אחרת שאכן לדעתי הבנת את דבריה כפי שצריך.

למה להיות ציני ?

אולי הם עזבו את המרתון, רצו הביתה , ניכנסו לפורום , הגיבו ואז חזרו מהר למרתון ???.

רקע בחינוך גופני

רואים שיש לך רקע בחינוך גופני. אתה ישר מדבר על ריצה ועל מרתון. אתה בטח חושב שאני מדבר לא לענין? נכון. אם לכולם מותר גם לי מותר! תראה את הפטפטת הרוחשת בפורום. חבל על הזמן!! כל הכבוד על השם שבחרת - אחלה ריקוד! דרך אגב יש עוד כמה ריקודים המשתתפים בפורום. למשל מחול רחל. מכיר?? ראית, קראת את הקשקושים שלי ונשארת בחיים כך גם הפטפטת בפורום אינה גורמת נזק . זה לא נורא. בסאפארי יותר מסוכן.

למעלה