חברים מספרים על בואי

חברים מספרים על בואי

סיפורים נחמדים על בואי מתחילים לצוץ, מאנשים שהכירו אותו ועבדו אותו. לפי כל הדעות, בואי היה אדם נעים הליכות, מפרגן לאחרים, ובעל שנינות וחוש הומור. הנה סיפור נחמד אחד, שהעלה אדריאן בליו בעמוד הפייסבוק שלו, על איך הוא הגיע להיות הגיטריסט של בואי, בסוף שנות השבעים:
"בסוף שנות השבעים, ניגנתי בטור הראשון שלי באירופה כגיטריסט "פעלולים" בלהקתו של פרנק זאפה. בלילה שבו ניגנו בקלן, בלי ידיעתי, בריאן אינו היה בקהל. בריאן ידע שדייויד בואי חיפש גיטריסט חדש לטור המתקרב שלו. הוא התקשר בטלפון לדייויד לאחר ההופעה שלנו, ואמר לו שכדאי לו לבוא לראות את הגיטריסט בלהקה של פרנק.
בלילה הבא, ניגנו בברלין. בחלק אחד של ההופעה, פרנק נהג לבצע סולו גיטרה ארוך ורוב חברי הלהקה, כולל אני, עזבו את הבמה לכמה דקות. כשניגשתי לאחורי הבמה, הבטתי לעבר המוניטור בקונסולת המיקסינג וראיתי את דייויד בואי ואיגי פופ עומדים שם. וואו! לא יכולתי להאמין לעיני!
אז ניגשתי לדייויד, לחצתי את ידו ואמרתי "אני אוהב את מה שהקלטת, תודה עבור כל המוזיקה". והוא אמר "נהדר, מה דעתך להיות בלהקה שלי?". הצבעתי על פרנק ואמרתי "טוב, אני ככה מנגן עם הבחור ההוא". דייויד צחק ואמר "כן, אני יודע, אבל כאשר הטור של פרנק יסתיים, הטור שלי מתחיל שבועיים לאחר מכן. שמא נדבר על כך בארוחת הערב?"

דיוויד אמר לי שהוא יפגוש אותי במלון שלנו, ואכן כשחזרתי למלון [לאחר ההופעה] בואי והאסיסטנטית שלו, קוקו שוואב, היו ישובים על ספה בלובי. כשעברתי על פניהם, הם לחשו באוזני "כנס למעלית, עלה לחדר שלך, תרד עוד כמה דקות, ותפגוש אותנו בחוץ. המכונית שלנו ממתינה." זה היה כמו סרט מרגלים או משהו.

כשירדתי מהחדר ויצאתי החוצה, לימוזינה שחורה המתינה לי. הנהג פתח את הדלת והתיישבתי מאחורה עם דייויד וקוקו. דייויד התחיל מיד לדבר על התוכניות שלו לטור המתקרב, השירים שהוא ינגן, הבימוי וכו'. וכמה הוא אוהב את נגינת הגיטרה שלי!. זה היה כל כך מרגש!

הוא אמר שהם לוקחים אותי למסעדה האהובה עליו בברלין. כמה מסעדות יש בברלין, 25,000? אנחנו מגיעים למסעדה, נכנסים בדלת הראשית, ומי אנחנו רואים יושב בשולחן הראשון? פרנק זאפה, עם שאר הלהקה!. אז שלושתנו מתיישבים עם פרנק והלהקה. דייויד מנסה להיות נימוסי. הוא מצביע לעברי ואומר לפרנק "יש לך חתיכת גיטריסט כאן, פרנק".
ופרנק אמר "פאק יו, קפטיין טום".
(שימו לב שפרנק הוריד אותו בדרגה, ממייג'ור טום לקפטן טום).
דייויד התעקש. "נו באמת, פרנק, הרי בוודאי אתה יכול להיות ג'נטלמן לגבי זה?"
פרנק חזר: "פאק יו, קפטיין טום".
בשלב הזה הייתי משותק. דייויד אמר [לפרנק] "אז באמת אין לך מה לומר?"
פרנק ענה "פאק יו, קפטיין טום".
דייויד, קוקו ואני קמנו ויצאנו בחזרה מהדלת הראשית. כשנכנסו ללימוזינה דייויד אמר בדרכו הבריטית הנפלאה "חשבתי שזה הלך יפה מאוד!".

בליו מבטיח המשך מחר....

RIDE TO LIVE

New member
"גרנו צמוד אליו. אנחנו דירה מספר 14, והוא דירה מספר13 "

הייתי בת 11, וגרנו בלונדון - אבי נחום היימן, אמי, אחותי ואני. חיינו במיידבל, בקומפלקס של בניינים שבו גר גם חיים טופול. יום אחד עברה שמועה שדיוויד בואי עובר לגור בקומפלקס. ההתרגשות היתה רבה כשזה אכן קרה. גרנו צמוד אליו. אנחנו דירה מספר 14, והוא דירה מספר 13, באותה קומה. זה היה בתקופה שבואי הוציא את זיגי סטארדאסט. בדירה כל הזמן היו מסיבות, הם חגגו שם, היו שם בלאגנים, תמיד היה רעש. תמיד הוא דיוויד בואי היה יוצא עם כל הצבעוניות. לילה אחד נפגשתי איתו. באותו לילה, דיוויד בואי והנגנים שלו חזרו מהופעה בלונדון. הסיפורים אומרים שאשתו לא פתחה לו את הדלת. אז הם דפקו בדלת ביתנו ונשארו אצלנו עד הבוקר. אני זוכרת שזה היה הזוי. אבא שלי יצא מגדרו. נפל האוצר לתוך הבית. בקיבוצניקיות האופיינית לו, אבא פשוט הציע לו שירים. אבא מספר שדיוויד בואי כתב לו גרסה באנגלית ל'את אני והרוח'. העירו אותי כדי שאהיה בתוך החגיגה. אמא שלי שתתה תה עם חלב, וזה נראה לי מצחיק שהיא הציעה לדיוויד בואי תה עם חלב בארבע בבוקר. אני זוכרת שהוא הוציא את הגיטרה שלו וניגן במטבח. ישבנו עם נגניו המבוישים, עוד היו להם צבעים על העיניים. בבוקר למחרת הלכתי לבית ספר והפכתי לאלילה באותו יום בכתה, כי ידעו שדיוויד בואי היה אצלי במטבח. חזרתי בצהריים וראיתי שהגיע זר פרחים מטורף, ועליו היה פתק מדיוויד בואי, עם המלים 'תודה שהייתם איתנו את הלילה'. מותו זו אבידה איומה. דיוויד בואי הוא אחד בדורו. כמו שיש רק להקת ביטלס אחת. יש רק דיוויד בואי אחד. הוא היה טוטלי, טוטלי. ותמיד חידש. היה נראה שהוא עוד ימשיך הרבה זמן. עצוב".
http://e.walla.co.il/item/2923985

חלק ב' של סיפורו של בליו

בליו טוען שהחלק ב' לא "טוב" כמו חלק א'. זה יותר על פרנק זאפה מאשר על בואי, אבל תשפטו בעצמכם.

כל זה קרה בחודש פברואר, מה שאומר שהיה קור כלבים בחוץ. אבל בשבילי, היה יותר קר בפנים. כשאתם בטור, במיוחד עם להקה מקצועית של נגנים שכירים, בדרך כלל "נצמדים" למישהו אחד, שאתו אתם מבלים רוב הזמן. פרנק [זאפה] היה האדם שאליו הייתי הכי קרוב. לעיתים קרובות ישבתי לצידו בנסיעות, במטוסים ובאוטובוסים. אכלנו ארוחת בוקר ביחד וכו'. פעמים רבות נשארתי בסופי שבוע בביתו של פרנק, במהלך 3 חודשי החזרות שעשינו [לפני הטור], וחשתי שהיינו חברים, מעבר ליחסי מעסיק/עובד שהיו בינינו.
כמובן שהוא היה זכאי להתרחק ממני כעת. הוא הוציא אותי מהאלמוניות, לימד אותי כל כך הרבה דברים, האיר אותי באור בהיר. פרנק היה המנטור שלי, ולא היה "בנזונה" כלפי - מעולם לא!. הוא היה נדיב, מצחיק, ובעל ידע. גאון. נהניתי מאוד במחיצתו. מעולם לא התכוונתי לעזוב את לימודיי אתו לתמיד.

[אחרי הסצינה שבחלק א'] נותרו לנו עוד שבועיים של הופעות בטור. פרנק סיפר לי מהן תוכניותיו לאחרי הטור: הוא ישכור מכונת עריכת סרטים ענקית, ויערוך את הצילומים מהטור לסרט בשם Baby Snakes. אני אשאר שכיר בריטיינר, מה שאומר שלא אעשה כלום עד שהוא יזדקק לי לפרוייקט הבא שלו. קיבלתי [גם] שיחת טלפון מהמנהל שלי: קיבלתי הצעה רשמית להצטרף לטור של דייויד בואי למשך 4 חודשים (שבמציאות ארך יותר משנה).

למחרת היינו על אוטובוס, בדרך לשדה התעופה. החלטתי לשבור את הקרח. הלכתי לשורה האחרונה באוטובוס, שם ישב פרנק. סיפרתי לו על ההצעה מדייויד. אמרתי לו שלאור התוכניות שלו, זה יותר הגיוני שאצטרף לטור של דייויד. פרנק הושיט ידו ולחצנו ידיים.

באותו ערב, ה-26 בפברואר, ניגנו בקונצרט בבריסל. אחד השירים שביצענו בהופעה היה Yo Mama. אלא שהפעם, פרנק שינה את המילים. במקום המילים "yo mama" הוא שר "your David". כדלקמן:
Maybe you should stay with Your David
He can do your laundry and cook for you
maybe you should stay with your David
You're really kinda stupid and ugly too​

שני לילות לאחר מכן, ניגנו את ההופעה האחרונה, בהאמרסמית' אודאון בלונדון. משהו קרה על הבמה שהרגיז את פרנק. למזלי זה לא היה קשור אלי. פרנק הפסיק את ההופעה באמצע והסתלק ברוגז. למחרת, רוב חברי הלהקה טסו חזרה ללוס אנג'לס, שם גרו. מאוחר יותר, סיפרו לי שפרנק פיטר את כולם במהלך הטיסה.
אני עליתי על מטוס לדאלאס, לשבועיים חזרות עם דייויד בואי.

arieltr

New member
זאפה, כהרגלו, היה חד כתער

יופי של סיפורים לאדריאן

עוד סיפור קטן

באמצע שנות השמונים, בואי הופיע בהופעה כלשהי באצטדיון בבריטניה. להקת החימום שלו היו The Beat. לפני ההופעה, הביט ישבו בחדר ההלבשה שלהם, כשבואי הציץ פנימה ושאל אם הכל בסדר וכולם מוכנים. הטרומבוניסט של הביט היה ג'מייקאני זקן שלא היה לו מושג מי זה דייויד בואי. הוא הניח שבואי הוא עובד של ההפקה והתחיל לרדת עליו מדוע לא הוגש להם מגש עם בירה, כפי שדרשו. שאר חברי הלהקה עמדו שם המומים, בעוד הטרומבוניסט צועק על בואי. בואי ענה לו "טוב", ונעלם. בעוד חברי ה"ביט" מסבירים לטרומבוניסט מה עשה, בטונים גבוהים-משהו, חזר בואי לחדר, ובידו מגש עם הבירה המבוקשת.

מוריסי מטריד את בואי בארוחת הבוקר

"אני פוגש את בואי לארוחת בוקר במסעדה דיסקרטית בגבעות הוליווד. שנינו עומדים ליד המזנון עם צלחות ריקות. דייויד מתכופף מעל מה שקוראים בשם הנורא cold cuts [יעני, נקניקים]. אני נצמד אליו. "דייויד, אתה לא באמת מתכוון לאכול את זה, נכון?" [כזכור, בשר הוא רצח]. מעוצבן, בואי מסנן "שיו, בטח זוועה לחיות אתך!". "נכון" אני עונה בגאווה, בעוד דייויד משנה מסלול לעבר סלט הפירות, ועוד נפש תועה נגאלת מתופת הגהינום הפרטי. דייויד אומר לי בשקט "אתה יודע, עשיתי כל כך הרבה סקס וסמים, שאני לא מאמין שאני עדיין חי". אני עונה לו בקול רם "אתה יודע, עשיתי כל כך מעט סקס וסמים, שאני לא מאמין שאני עדיין חי".

מוריסי היה מעריץ של בואי מאז נעוריו. הוא אפילו כתב עליו ספר, אם אני זוכרת נכון, עוד לפני שהתפרסם עם הסמיתס.

פריפ על הקלטת Heroes (השיר)

כדאי לצפות. (עד 3:30. אחרי זה מתחיל משהו אחר).
&nbsp
&nbsp

ב"גרדיאן" פתחו עמוד עם זכרונות של אנשים שהכירו אותו

&nbsp
או סתם פגשו אותו. הם קיבלו מאות תגובות. את חלקן הם פרסמו. התגובות נעות בין "הוא החליף לי חיתולים כשהייתי תינוק", "בואי אכל עוגה שאמא שלי הכינה" ועד "בואי הציל את חיי". הנה תרגום מקוצר של כמה:
&nbsp
"פגשתי את בואי בקיץ 1991 בדבלין, בסט צילומי קליפ של tin machine. הייתי המאפר שאחראי לאיפור הגוף שלו. שלושה ימים לאחר מכן, הוא לקח אותי לפגישה הראשונה שלי ב"מכורים אנונימיים" בעיר. לכל מקום שהלכת אתו, היו תנודות סייסמיות. הזמן והמרחב השתנו - גם שלי, מעבר לכל הכר: כל רגע מהמציאות שלי, השתנה באותו רגע, באותו היום. כיום אני כבר 25 שנה "נקי". אני יודע שלא הייתי כאן היום אלמלא אותה התערבות. וכל השנים לאחר מכן בהן עבדתי אתו, רק חיזקו את תחושת ההחלמה, הפכחות, והאמונה בעצמי".
&nbsp
אחר:
"חברתי ואני היינו בני 21 ו-23, בהתאמה, וגרנו ועבדנו בגרמניה. באביב 1983, החלטנו לנסוע לחופשה באלפים הגרמניים. ערב אחד ישבנו לארוחה במסעדה במקום צדדי בעיר. מלבד משפחה אחת ואנחנו, המסעדה היתה שוממה. פתאום הגיע דרך שביל החצץ זוג, שנראה כאילו הוא לבוש לשטיח האדום. השניים התיישבו בשולחן שלידינו, ואני וחברתי - אם להשתמש במילים עדינות - חירבנו במכנסיים: אלו היו דייויד בואי וקתרין דנב.
&nbsp
מכיוון שלא רצינו להראות כמו אידיוטים, עברנו מיד למסלול של "נימוסים והליכות": הצטופפנו בצד והשתדלנו להתנהג כאילו ההתפתחות הזו אינה מזיזה לנו. זכרתי ששמו האמיתי הוא ג'ונס, אז אמרתי "נעים לפגוש אותך, מר ג'ונס". בואי צחק, והזמין אותנו להשתתף בשיחה, על ארוחה ויין, במשך השעתיים הבאות.
&nbsp
רק להבהיר: לא הייתי מעריץ שלו באותו זמן. חשבתי שהוא סתם רוק סטאר שמחפש צומי מהתקשורת. אבל, לאחר ששמעתי אותו משוחח על אמנות, ספרות ותרבות, ברמה של מלומד אקדמי – מאוד התרשמתי ממנו. הוא לא דיבר ולו פעם אחת על המוזיקה שלו או הקריירה. זה היה כמו לשבת לארוחת ערב עם פרופסור מקיימברידג'. כשעזב את המסעדה, לחצנו את ידו והודנו לו על ערב מקסים. ואז הוא הזכיר שהוא יהיה בטור באותו קיץ, ואם אנו מעוניינים בכרטיסים, הוא ישאיר לנו זוג כרטיסים בשער, על שמו. כמובן שהודיתי לו מאוד.
&nbsp
ואכן, הטור של serious moonlight הגיע לפרנקפורט באותו קיץ. חברתי ואני לא היינו בטוחים אם הוא יקיים את הבטחתו, ולכן התלבטנו אם ללכת להופעה. לאחר שרבנו, החלטנו ללכת בכל זאת. הגענו באיחור, וניגשנו למשרד הכרטיסים ושאלנו אם "מר ג'ונס" השאיר לנו זוג כרטיסים. היינו מוכנים לאכזבה, אך הוא אכן זכר, והשאיר לנו כרטיסי VIP.
&nbsp
לפרסונה הבימתית של דייויד בואי אין שום קשר עם האמן דייויד ג'ונס. זה היה השיעור הגדול ביותר שלמדתי ממפגש זה. הוא היה ג'נטלמן למופת, שנון, מצחיק, בעל שיחה משעשע, ומאוד מאוד מלומד. לאחר שפגשתי אותו, נהייתי מעריץ של האדם – ואז של האמן. אכן, הוא היה ג'נטלמן עם קלאסה.
&nbsp
ואחרון:
"פגשתי את דייויד במסיבה בביתו של ג'ימי דסטרי (מ"בלונדי") בגריניץ' ווילג' ב-79'. דיברנו קצת על ספרים ומוזיקה. כמה ימים אחר כך, קיבלתי הזמנה מקוקו שוואב (האסיסטנטית של בואי) לבוא לסוויטה שלו במלון קרלייל. חשבתי "וואו, מסיבה בבית של בואי. מעניין מי יהיה שם". ומיד חשבתי גם "רגע, אני סתם אחד. מדוע הוא הזמין אותי?".
&nbsp
כמה ערבים לאחר מכן, בחשש רב, הגעתי לשם, ונקשתי על הדלת. קוקו הכניסה אותי. נכנסתי לסלון קטן. לא היה שם אף אחד אחר. "כנראה שהקדמתי", אמרתי. "לא, הגעת בדיוק בזמן. דייויד תכף יגיע." הסתכלתי מסביבי. היה שם שולחן קטן עם סכו"ם לשלושה. דייויד הופיע, ומיד המשיך את השיחה שלנו מהמקום שנפסקה. לקח לי רגע להבין שאהיה האורח היחידי. קוקו בשלה מטעמים עבור שלושתנו. דיברנו עד השעות הקטנות ואז חזרתי לדירתי ברחוב פרי בווילג', כמעט לא מאמין מה קרה.
דייויד חזר לניו יורק כמה חודשים מאוחר יותר, כדי לשחק [בגרסה הבימתית של] "איש הפיל". בערך פעם בשבוע, הוא היה מתקשר אלי לאחר ההופעה, עדיין מלא באדרנלין, ומבקש לבוא לחור הקטן שהיה הדירה שלי, ולשוחח עד שיתעייף. נהיינו חברים טובים. הוא הגיע למסיבת יום ההולדת שלי באותה שנה ונתן לי כמתנה עותק ממהדורה ראשונה של ספרו של אדוורד גורי, בו כתב הקדשה עבורי. הספר עדיין בידי.
&nbsp
עזבתי את ניו יורק בשנת 81', זמן קצר לאחר שהמחזה ירד, והקשר בינינו ניתק. לא היה לי קשר אתו מאז. אין לי מילים לבטא עד כמה החברות הקצרה בינינו היתה משמעותית עבורי, ועדיין משמעותית עבורי כיום. השיחות שלו ודעותיו היו מרתקים ופתחו כמה דלתות אמנותיות ופילוסופיות עבורי. חברותו לא 'החמיאה' לי – היא שיפרה אותי כאדם. מה שאני מנסה לומר הוא שאותן תכונות שלו שהיו בולטות בעיניי היו שהוא היה בלתי-יומרני, אינטלקטואלי באופן אינטנסיבי, בעל רעב אינטלקטואלי, וישר וכנה לחלוטין. אדם משכמו ומעלה, באמת. נוח על משכבך בשלום, דיוויד. כבוד רב נפל בחלקי, להכיר אותך רק קצת.
&nbsp
&nbsp

למעלה