חברים יש לי שאלה

אוסי 29

New member
חברים יש לי שאלה

היום היה לנו ועדה (לבני),התחושה הייתה לא משהו,הרופא בוועדה היה ציני קר מנוקר ונתן לי תחושה של: אם עד עכשיו הכל היה בסדר ,אז מה עכשיו לא בסדר (הילד פי די די ברמת תפקוד יחסית גבוהה,מה גם שרק עכשיו גילינו והוא בן 12),ניסיתי להסביר לו שכלום לא היה כ"כ בסדר אבל הוא חייך במן חיוך ציני ,מעצבן כזה כאילו אני אמא משועממת שבאה להדביק תווית לבנה לכל החיים כי חסר לי מה לעשות בחיים,הרגשתי כ"כ נורא.
האם הוא הולך לדחות אותנו? כי זו הייתה התחושה,ואם כן יכול להיות דבר כזה? שבאבחון המשולב גם פסיכיאטרי +פסיכולוגי קליני הילד נמצא בספקטרום חד משמעית, אך מנגד הוועדה בביטוח לאומי דוחה???

TikvaBonneh

New member
לא, הוא לא הולך לדחות אותכם

זה בכלל לא משנה האופי שלו ומה הוא חושב. אם המסמכים שהבאתם כתובים וחתומים כמו שצריך הוא חייב לאשר לכם.

אוסי 29

New member
תודה

למרות שנראה לי שלא דיברתי מספיק , לא אמרתי כל מה שהייתי אמורה להגיד ,לא נילחמתי, ואיתם צריך להלחם,מפה מגיע החוסר ביטחון שאולי נידחה.....מקווה שבאמת אני טועה ואם לא -נערער אין לי ברירה אחרת.....

אוסי 29

New member
אני לא יודעת את שמו זה היה ביום שלישי האחרון

בביטוח לאומי שבחולון אם זה עוזר לך.....

הוועדה באה לבדוק תקינות של אבחון

ואין להם שום סמכות אחרת
הם משתוללים וממררים לנו (ההורים) את החיים רק מחוסר אונים של עצמם

הם לא כל כך חסרי אונים אלא עבודתם איומה

במקום לממש את כישורי הרפואה אליהם הוכשרו במאמץ שנים רבות הם נדרשים לבצע את הפעולה הסבוכה כל כך של פתיחת נייר האבחון, קריאת האבחנה המסתורית והזנת הנתונים למחשב.
ולא זו בלבד, אלא שהם בנוסף גם אמורים לראות את ההורה והילד ולעשות אתם משהו מיותר, כי ממילא זה לא משנה מה הוא עושה כדי לקבל את הקצבה.
למה ממשיכה הסאגה הזו? ברגע שהחוק מחייב לתת על בסיס מסמכים לא צריך לזמן איש. מה רע בשירותי הדואר?

SMADAR55

New member
בוודאי שזה יכול להיות! אנחנו חווינו זאת- פסלו

לנו שני אבחונים- של ד"ר צחור ושל ד"ר זימין.

לא צריך להתרגש מהם. במידה והתשובה תהיה שלילית אתם תגישו ערעור ותזומנו לועדת ערר.

במקרה כזה, ניתן להיעזר בעובדות הסוציאליות של בית לורן בכתיבת הערעור.

בהצלחה.

אוסי 29

New member
אני בהלם על מה הם דחו? ועוד מרופאים כ"כ

כ"כ מוכרים???????
הקביעה הייתה חד משמעית? פי די די? ועדיין נדחתם?

SMADAR55

New member
כן, מידי שנה זומנו לועדה רפואית ונתבקשנו

להביא אבחונים חדשים.
בשנה שבה נדחינו הבאנו שני אבחונים חדשים . בועדה הרופאה בחרה שלא לקבל את האבחונים ממספר טעמים:
א. הילד תיקשר איתה נהדר- שיחק איתה, שוחח איתה. על סמך 5 דקות איתו החליטה שאין לו שום בעיות!
ב. טענה שיש סתירה בין האבחונים משום שבאבחון אחד הומלץ על מסגרת של גן תקשורת ובאבחון השני הומלץ על מסגרת של גן שפתי....
ג. על סמך דווח שלי שהילד התקדם בשנה האחרונה (נתפסה למשפט אחד שאמרתי שיש התקדמות ובחרה להתעלם ממה שסיפרתי לגבי הקשיים .....).
זה מאוד מעצבן כמובן אך זו רק מלחמת התשה מול בטוח לאומי. בסופו של דבר הם חייבים לקבל אבחון תקף. במקרה שלנו, פנינו לבית לורן. הם גם סייעו בכתיבת הערר וגם העבירו את המקרה לטיפול של משרד עו"ד שעובד עם אלו"ט והם כתבו מכתב חריף בנושא התנהלות אותה ועדה רפואית לגורמים שונים.

אוסי 29

New member
וואוו אני ממש לא מאמינה כמה אטימות

כל הכבוד לבית לורן הם ממש עודדו אותי,ובכלל הם עושים עבודת קודש,לא חשבתי שזה עובד ככה, חשבתי באים הם רואים שמדובר בילד שבספקטרום כי מי שמבין לא צריך יותר מדי זמן,וזהו, לא הבנתי שהם יושבים שם על מנת לטרטר ככה את ההורים ולעשות הכל כדי שלא יקבלו את הקצבה, באסה....

רמי 1968

New member
הבן שלי אובחן גם כשהיה בן-14.5 .

לא נראה לי שיש לך מה לדאוג אם יש לך את המסמכים הרלוונטים המעידים על מצבו -אין להם הרבה ברירה !!! מקווה שגם ביקשת רטרואקטיבי ...
גם הבן שלי בתפקוד גבוה .
בהצלחה

חכי לתשובות.

זה שהוא התנהג כך, לא אומר שהוא לא יאשר.

איך הוא היה נראה?

מבוגר? שיער אפור?

הוא היה מאוד עוין.

אבל אישר לזמן קצר קצוב. כשאחריו נצטרך להביא אבחון מחודש.

ואני מקווה שזה סימן טוב, שאולי עד אז הילדה לא תהיה בספקטרום.

אוסי 29

New member
למה יכול לקרות מצב כזה?

אחרי כ"כ הרבה שנים פתאום לא להיות בספקטרום?

הטענה שלו היתה שהיא גבולית,

ולכן כמו שהיא עכשיו גבולית בפנים, יכול להיות שהיא תהיה גבולית בחוץ, אחרי כל הטיפולים שניתן לה.

אני בכלל לא יודעת אם אפשר לערער על דבר כזה. ואני לא בטוחה שכדאי לי.

הוא לא דחה אתכם. אולי הוא רק בדק בעזרת היחס

המכוער שלו את רמת הביטחון העצמי שלכם בדבריכם שלכם. ייתכן שלמרות הכול דווקא כן שכנעתם אותו. ייתכן גם ששכנעתם רק את שאר חברי הוועדה ושזה מספיק.

ייתכן גם שהסגנון שלו לא נבע בכלל ממשהו שקשור לכם אלא שתפסתם אותו ביום רע ושבסופו של דבר הוא כן יחשוב על הדברים בצורה הוגנת. לי, למשל, יש נטייה דיכאונית ויש ימים שבהם אני מחמיץ פנים לכולם. אני משתדל לומר לאנשים, בימים כאלה, שיש לי נטייה דיכאונית ושהם מתבקשים להתעלם מהאינטונציה ומהבעות הפנים שלי באותו יום.

למעלה