חברים - יש לי בעיה קשה

חברים - יש לי בעיה קשה

ידיד שמאוד חשוב לי נקרא למילואים בימים טרופים אלו, ובגלל שהוא פטריוט אמיתי וטובת המולדת עומדת אצלו מעל טובתו האישית, הוא מתעלם מהצליאק. היות שתנאי המילואים לא מאפשרים לו להחזיק אוכל מהבית הוא צורך גלוטן באופן שוטף. אני אומרת שנכון שבתיאוריה אין לו ברירה, אבל עדיין אפשר למצוא פתרון יותר הגיוני מאשר לסכן את עצמו בסיבוכים הידועים לכולנו. אגב, הוא לא הסתיר בעבר שקשה לו לשמור על הדיאטה וקטע אותה כמה פעמים עם אלכוהול אסור ודברים נוספים, וזה מאוד מדאיג. וזה לא סתם מישהו, זה המנהל שלכם! נראה לכם הגיוני מה שהוא עושה שעם כל הכבוד למדינה ולתרומה החשובה שלו, אם הוא יחטוף סוכרת או סרטן או אפילו סתם ידפוק את המעיים בענק אף אחד לא ידאג לו. תעזרו לי לנסות להכניס לו שכל לראש שמחובר לגוף מפוצץ בגלוטן.

daniela21

New member
ההתעלמות המצליאק לא כ"כ קשורה לטובת

המולדת. אני יודעת שזה ממש לא קל, אבל אפשר לנסות כמה שיותר לשמור. אולי פחות להקפיד ברמת הזיהום המשני וכו', אבל בטח שלא לאכול לחם. עצם העובדה שהוא אוכל אוכל המכיל גלוטן בלי קשר למילואים מצביעה על שני דברים: הוא לא סובלת מתופעות לוואי (הרי אם היה סובל כמונו מכאבי בטן משתקים, הוא היה מתרחק מקמח כמו מרעל ולא היה מצליח לתפקד במילואים). דבר שני: כנראה שזה לא כ"כ חשוב לו. אני בטוחה שהוא מודע לסיבוכים שנלווים לצליאק ואם בכל זאת הדיאטה לא מוקפדת הוא כבר אדם בוגר, אני לא חושבת שמסע שכנוע בפורום יועיל במשהו, למרות שחבל לי על כך. בדיוק היום סיפרו לי על חייל מתנדב שיש לו צליאק, שנשלח לצפון והוא אוכל המון דברים מקופסאות שימורים. נכון, לא אידיאלי, זה בטוח, אבל אם כבר עושים צבא/מילואים וכו' שגם זה לא תענוג צרוף ותורמים למדינה, אפשר גם לסבול בשקט תקופה קצרה של אכילת מאכלים שהם לא מהמשובחים ולתרום לבריאות התקינה.

נועית7

New member
פני בובה, נסחפת קצת

לדעתי. זה ממש לא ענייננו מה כל אחד עושה בחייו, וזה גם מה שטוב בפורום. אין כאן מקום לטעמי להטפות מוסר. מי שילד יש לו אמא שתטיף לו, ומי שמבוגר, אחראי לעצמו. ואני גן לא בטוחה שישמח את רזניק לראות שרשור עליו בלי שהוא נוכח...

נצר1

New member
../images/Emo45.gif

פני בובה, אם לא היית רומזת על מי הנאמר, והיית משאירה את האדם באנונימיות שלו (כמו שדניאלה ציינה שהיא גם מכירה מישהו), היה אפשר אולי להביע דעות אישיות וכו'. אבל אני מסכימה עם נועית, שאני במקומו לא הייתי שמחה לדעת ששרשור כזה נעשה עלי, ושהוא בסופו של דבר ילד גדול.

Reznik

New member
חבר'ה, רק להסיר את הזעם

דיברתי עם פני בובה, ונתתי את הסכמתי שתעלה את ההודעה הזו, אין לי שום בעיה בנושא שידעו על מה מדובר. אכן אני צורך גלוטן, גם מאכילת לחמים, וגם מזיהומים משניים. אני מודה לרמת הסיכון שלתוכה אני נכנס, אני מודע לבעיות, אבל אני רואה את הצורך לתת מעצמי למדינה, יותר חשוב כרגע. ככה חונכתי וככה גדלתי עם אהבה למולדת ופטריוטיזם, אומנם זה נובע מערכים ישנים, שכבר לצערי רוב המוחלט של ישראלים לא ניחן בהם, אבל זה אני. נכון, היו לי בעיות לשמור על הדיאטה, ושברתי אותה כמה וכמה פעמים אבל לזה אין קשר לסיפור הזה. כל ההטפות מוסר (שקיבלתי מפני בובה היקרה, ומאימא שלי ומאבא שלי ומכולם) התקבלו בהבנה מלאה, ואני מבין את הסיכון שבזה. אבל כמו שאמרתי, כרגע, אני לא רואה את זה כמשהו שאמור למנוע ממני לתת את כולי למדינה, נכון אני צורך לחם, אבל זה רק במצבים שאני כבר ממש רעב אי שם בצפון, אני לא אוכל ומנשנש אוכל שמכיל גלוטן סתם כי משעמם לי, אני מנסה להמנע כמה שיותר, אבל ביננו כמה אפשרי להתקיים על טהרת הלוף התירס והמלפפונים במלח?

moria007

New member
שמור על עצמך../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

ותרגיש טוב. אם אתה צריך עזרה עם משלוח של עוגות או לחם אורנים או פיתות, ההורים שלי גרים בצפון ואני יכולה לנסות לסדר שיגיע אילך אוכל. כל הכבוד על הגישה שלך לחיים. אבל רזניק, אם המצב ימשך, זה כבר מתחיל להיות מסוכן בריאותית לך. ואתה חייב גם לחשוב על זה.

אני מנסה להבין אותך

אבל עדיין זה צורם לי. כבר דיברנו על זה מספיק אתמול.

Hannyle

New member
פני בובה את בסדר גמור

סך הכל דואגת וממש בצדק... אני מחזיקה לך אצבעות שתחזיק מעמד ושלא יהיה נזק גדול מידי...אתה עושה מעשה מאוד אמיץ ויפה אבל חשוב גם שתשמור על עצמך... בכל מקרה זה לא מתפקידינו להגיד לך מה לעשות רק לתת לך עצות

נילוס11

New member
רזניק-אם אתה בצפון באזור העמק

אזור עפולה,אשמח לעזור .... בלחם ובפיתות וכל מה שתגיד ואפשרי. תשמור על עצמך קודם כל.

limim

New member
יש לי רעיון מעולה:

כמו שראיתי שעושים בפרום למען הקהילה ומתכונים: אולי שכל אחד מהפורום יכין משו טעים ונשנע למנהל הפורום הנכבד שלנו צפונה? כך גם יהיה לו סבבה לאכול דברים טעימים כשהוא רץ על הג'בלאות ומצד שני - הוא לא יסכן את בריאותו. מה דעתכם? ואם כבר, אז אולי לשדרג את הרעיון שלי ולשנע בכלל אוכל לחיילים עם צליאק? לא חובה דברים מסובכים או יקרים להכנה, אפשר לעשות גם לחם או עוגות טעימות מקמח מרמולייט, נכון? אני עצמי לא ניידת, אבל אשמח לאפות..

אני מאוד בספק

אם יש עוד הרבה חיילים צליאקים במצב של רזניק, היות שצליאקים מתנדבים ודואגים להם בד"כ שיוכלו להביא אוכל מהבית (מישהי סיפרה כאן על תנאי שירות לצליאקים בבסיס סגור).

למעלה