חברים יקרים

חברים יקרים

לא התכוונתי להוות גורם מפריע בפורום הזה, אלא רק ביקשתי שיר ודיסק מאוד מסויימים שלא מצאתי מקום אחר לבקשם. מצטער אם עוררתי מהומה על לא מאומה. ביקשתי והוכשתי מה שנקרא.. לא נורא אחפש בפורום אחר מקווה שלא יצא לי לכתוב יותר בפורום שלכם אם כי קבלת הפנים היתה נוראה. יאניס תודה,אתה האיש ההגיוני היחיד פה.. גם פאדי שייעד אותי אל פורום יידיש עזר לי מאוד תודה רבה חברי. כל השאר פשוט סתם מחכים שיבוא מישהו לקפוץ עליו,או שזה רק אני? לא ידעתי שאתם כל כך רגישים לגבי משתמשים חדשים אם כי ראיתי שלא מדברים פה רק על יוונית סליחה שהעזתי! שיהיה לכולם שבוע טוב וחג שמח ביי ביי

12אניהיא

New member
יורם קווטנסקי1 אהלן../images/Emo140.gif

אני מקווה ומאמינה שזה השיר שחיפשת... צר לי אם קבלת הפנים לא הייתה נעימה כניראה שלא הבנת את חברינו היקרים נכון.אז שוב ממני ברוך הבא
אתה מוזמן להישאר איתנו וללמוד עוד סיגנון במוזיקה וכמובן עוד שפה. אז להתחלה... יאסו מאלאקה
והנה השיר שלך... ''איך וויל ביי אייך א קשיא פרעגן זאגט מיר ווער עס קען, מיט וועלכע טייערע פארמעגונגס בענשט גאט אלעמען? מען קויפט עס ניט פאר קיין געלט דאס גיט מען נאר אומזיסט, און דאך אז מען פארלירט דאס, וויפל טרערן מען פארגיסט! א צווייטע גיט מען קיינעס ניט, עס העלפט ניט קיין געוויין: אוי, ווער עס האט פארלוירן, דער ווייס שוין וואס איך מיין. א יידישע מאמע, עס איז ניט בעסער איך דער וועלט א יידישע מאמע, אוי וויי ווי ביטערווען זי פעלט. ווי שיין און ליכטיק איז אין הויז ווען די מאמע איז דא: ווי טרויעריק-פינצטער ווארטווען גאט נעמט איר אויף עולם הבא. אין וואסער, אין פייער וואלט זי געלאפן פאר איר קינד: ניט האלטן איר טייער, דאס איז געוויס די גרעסטע זינד. אוי, ווי גליקלעך און רייך איז דער מענטש וואס האט אזא שיינע מתנה געשענקט פון גאט נאר א אלטיטשקע יידישע מאמע, מאמע מיין! ווער איז אייך ביי דער וויגעלע געזעסן טאג און נאכט? און ווער האט ביי אייער קראנקן בעט קיין אויג ניט צוגעמאכט? ווער האט פאר אייך געקאכט, געבאקט, געארבעט און געשקלאפט. און ווער וואלט פאר איר קינד אוועקגעלייגט איר לעצטע קראפט? ביי וועמען זייט איר אלע טייער, אלע פיין און גוט? ווער וואלט פאר אייך געגעבן איר לעצטן טראפן בלוט? שם השיר: א יידישע מאמע ...'' "א יידישע מאמע" המקור לשיר: גי. י. פולאק המבצע/ים: דודו פישר לחן: גי. י. פולאק עיבוד: רוני וייס

אהלן אניהיא הנחמדההה

אני חייב להודות לך אלפי אלפי פעמים!! כל כך רציתי את המלל של השיר הזה ואת שם המבצע,עשית לי את השבוע..איזה דרך לפתוח אותו! ממש אשה נחמדה,ונעימת הליכות. כל הכבוד שאת מגוונת בסגנונות המוזיקה שלך.. זה מראה על בנאדם פתוח וחם באופי! אני רוצה לציין שעכשיו אשמח להישאר פה בגלל שהזמנת אותי למרות עוינות חברי הפורום האחרים שרצו לשלוח אותי לכל מיני מקומות לא חביבים,וזה בלשון נורא עדינה. אני רוצה גם לציין שיאניס נורא נחמד. וגם פאדי היה נורא נחמד שהביא לי קישורים וביקש שאתחפף. תודה תודה תודה תודה. אשמח להמליץ פה על שירים ולתת מידיעותיי בנושא.

אניהיא החביבה

יש שיר באידיש שבוא יש קטע של בוזוקי אני מת על השיר הזה פשוט שציינתי את זה פה החברה בפורום רצו לבעות לי בראש האם את מכירה את השיר??

12אניהיא

New member
היייייייי קווטנסקי

אני שמחה שאתה שמח... ואחלה שתתחיל להמליץ לנו. בטח תהפוך לתותח של הפורום. אני מקווה שלא יבעתו
(ט) לך בראש אבל קבל... במקור השיר יווני ושייך לזמר בשם וסיליס קראס (לפחות תילמד משו) והשיר ניקרא טמוקליסי. שם השיר:"יווני" ''מיט שמחה זינגט א איד אין פון טאנצען וועט נישט מיד זייט בשמחה אלע אידען זייט בשמחה אין די עצבות לאז שוין אד אין אלע דאגות נעם אראד זייט בשמחה אלע אידען זייט בשמחה ווייל ווען די אידען טאנצען מען פארגעסט אינגאנצען פון אלע צרות וואס מי האט נאר מיט שמחה סי איז א פארגעניגען מי א ש שיינע ניגון גיא צו טאנצען א-רקידה'לע מיט שמחה 20, 30 יאר פון צרות שמחה מאכט פון זיי כפרות ווען באחדות אויף אמאל טאנצט א ריקוד כלל ישראל חסידיש אידיש רעביש מזרחיש, ליטוויש, ספרדיש ווען באחדות אוף אמאל טאנצט א ריקוד כלל ישראל העולם כבר לא עצוב הוא לגמרי כבר עצוב אנשים לא מחייכים אלי בכלל ואני יושב ושר מסלסל כמו זמר ניגון שמח או עצוב מה שאפשר ואז הלב קצת מתחמם מהרוע מתעלם איך המוזיקה אותי הופכת אלוקים שבמרומים תן לנו חיים טובים אל תשכח אותנו אב הרחמים מנגב את הדמעות עם מטפחת של שמחות עוד ניגון אחד קטן והראש כבר מתוקן וכשרע לך אז יאללה תנסה לרקוד כפרה שים סיבוב על הצרות שילכו לכפרות'' המקור לשיר:ליפא שמלצר וישי לפידות המבצע/ים: אוף שימחעס, ליפא שמלצר וחיים ישראל מתוך "אוף שימחעס וחברים"

וואו אניהיא!

אני עדיין בהלם,גם מהניצחון של יוון,אבל עזבי את זה..מצאת לי את השיר הזה! יקר מפז,שנים שאני מחפש אותו ואת הביצוע המקורי שלו! תודה תודה תודה! אני לא יודע בקשר לתותחים של הפורום,אלא אם כן הם יורים הפוך.. מה שכן ארצה לציין לטובה אותך,שקיבלת אותי בצורה כל כך חמה ועזרת לי המון! כמו כן איילה שחיממה לי את הלב! תודה לכולכם,המשך ערב נעים ומלא יידיש!

למעלה