חברים יקרים,

חברים יקרים,

זהו, סיימתי לקרוא את כל מה שעבר עליכם, ובעיקר את שרשור הסקר הלא משעשע שהתנהל בין הילה ותמיר. ברשותכם, אני רוצה לעשות קצת סדר, כדי שאפשר יהיה לחזור לשגרה. ראשית לכל, אנחנו פורום חברתי, שבו משתתפים אנשים כי הם נהנים מההשתתפות. הודעות כותבים כשיש מה להגיד בנושאים שמעניינים את כולם בנושאי אספנות, או בנושאי השיחה האחרים. מסרים והערות אישיים שאינם מעניינים את הכלל (מכל סוג ומין, נחמדים ובלתי נחמדים) יש להעביר לא על גבי הפורום, אלא במסרים האישיים. כל השיחה בין הילה ותמיר, בלי להתייחס בכלל לתוכן, היתה צריכה להתקיים, אם בכלל, במסרים אישיים. טוב שהסתיימה, ונשאיר אותה להסטוריה. בהערה נוספת אני רוצה להבהיר את תפקידו של מנהל הפורום, כמו שאני רואה אותו. אני לא מוחק הודעות ולא מסיר שרשורים. אני לא שוטר תנועה, ולא פקח התנהגות טובה. אולי הייתי שולח לכם מסר אם הייתי כאן, ואולי הייתי מבקש בפורום שתפסיקו, אבל גם כשמישהו כותב דברים שמפריעים, כל זמן שאני לא חושב שיש מאחוריהם כוונה רעה, אני לא מוחק. מכיוון שברור שגם תמיר וגם הילה לא התכוונו לשום דבר רע, בטח לא לפגוע באף אחד, אפשר להבין שלא הייתי מוחק את הודעותיהם גם אם הייתי כאן. ומעניין לעניין באותו העניין: בזמן האחרון הפורום שינה קצת את אופיו, ולטעמי - לא לכיוון הנכון, ואסביר למה הכוונה. עד לא מזמן, מרבית הדיונים כאן היו על נושאי אספנות וידע כללי, עם גלישות אסוציאטיביות לנושאים אחרים, כיד הדמיון הטובה עלינו. החלפות, משלוחי מנות ושאר ירקות נעשו כמעט תמיד מאחורי הקלעים ומיוזמתו של הנותן, ולמדנו עליהם בדרך כלל מתוך הודעות התודה שלאחר מעשה. בשבועות האחרונים חל מפנה: יותר ויותר הודעות בנוסח של "אני אוסף... ואני מבקש לקבל...", פניות של אספנים שמיועדות לשנורר כמה שיותר פריטים עבור האוסף שלהם. נכון, זה חלק מהאספנות, אבל כשעושים זאת בחוסר טעם, זה משאיר טעם רע באמת. במקביל התמעטו הדיונים המעניינים, ונותרנו עם מקבץ הודעות שנור. אפשר להשוות את הדבר להבדל שבין תרומה שמישהו נותן מרצון לארגון שהוא מזדהה עימו, לנסיונות השנור הטלפוניים שכל אחד מאתנו מקבל מארגוני צדקה שמעולם לא שמענו את שמם. צודקת בעניין הזה אמא של תמיר: תרומה, עזרה ומתנה נותנים ולא מבקשים. יהיה נחמד לשם שינוי אם ירד (מאוד, ומהר!) מפלס בקשות השנור בפורום, ויעלה (מאוד ומהר!) מפלס הדיונים, הסיפורים, השאלות והתשובות השייכים לעולם התוכן. מהמסרים הלא מעטים שחיכו לי אני יודע שדעתי אינה דעת יחיד, ומקווה שהפורום יחזור למסלולו הרגיל. חג שמח וכשר לכולם, אריק.

האספן

New member
מנצל"ש...צט

לפעמים שאני ניכנס לפורומים קופץ כמו חלון כזה של צט(של רק שני אנשים) מזה?משהו חדש?

האספן

New member
אהה סליחה..

לא הבנתי מה זה... איך אפשר לישלוח הודעה למישהו?

coincollector

New member
אם אתה מתכוון לתפוזON

זה כנראה משהו כמו ICQ שתפוז מנסים לדחוף. אתה יכול לבטל אותו - בתחתית החלון שנפתח יש קובית "הגדרות" - בחר "ביטול פתיחה אוטומטית".

dan the man

New member
מנצל"ש דבר מאוד חשוב!!!

היום קיבלתי את הפריט הנדיר ביותר שהיה לי אי פעם באוסף מטבע מ1759! של הממלכה הרוסית בצד הראשון יש את המלך ניקולאי (לפי דעתי אבל אני ממש לא בטוח) על סוס ולמטה כתוב "דינגה" ברוסית שזה כסף... ובצד השני יש את הסמל של הממלכה הרוסית אם השנה שכתובה שם ! רק חבל שהמטבע במצב לא כל כך טוב... אז רן אולי אם תוכל לפי קטלוג תן לי מחיר רק כדי שאני ידע כמה כזה מטבע שווה

coincollector

New member
תתחדש

למה שלא תסרוק או תצלם אותו ותעלה לכאן תמונה שנוכל להתרשם גם? לצערי הקטלוגים שלי הולכים אחורה רק עד שנת 1800, אז אין לי אינפורמציה לגבי מטבעות מ 1759. אבל בינינו, מה משנה המחיר כאן? אתה הרי לא הולך למכור אותו. יש לך מטבע יפה, מעניין, היסטורי שמוסיף הרבה לאוסף שלך ונותן לך משהו להשוויץ בו. אז מה זה חשוב מה הקטלוג אומר שהוא שווה?

WOW תתחדש דן, ממש מרשים ../images/Emo99.gif

תאר לעצמך שאתה מחזיק משהו שהשתמשו בו לפני כ-250 שנה, זה ממש מרגש. אנא סרוק אותו שנראה אותו כולנו.

תמיר1991

New member
וחברים:

לא לשכוח, ביום שישי הזה, ה- 9.4, בשעה 10:00 בכיכר דיזנגוף. כל אחד "יפרוש" מתי שירצה, אם ירצה, לקניון היפהפה הסמוך לשם - דיזנגוף סנטר, שם יש 4 חנויות בולים, 2 מוכרות גם מטבעות ושטרות, 3 טלכרטים. תמיר.

אני אאחר

ידוע לי שאליעד אספן כרטיסי הביקור מתכוון להגיע, אני מקווה שאכן יגיע והכי אני מקווה שאני אצליח להגיע. כי ממש כיף לפגוש אתכם

python 4

New member
אפרופו הודעות תודה...

קבלתי היום מעטפת בולי הונגריה מאיציק ובולי רוסיה/קזחסטן מסיריוס. תודה רבה רבה לשניכם!

python 4

New member
אה, וכמובן..

מעטפה מאריק (שכמעט גרמה לאמא שלי התקף לב) - תודה אריק וחג שמח וכשר גם לך ולכל חברי הפורום
חג פסח -
שמח -
וכשר -
לכולם -

אמך חשבה שהסתבכת עם החוק../images/Emo6.gif

גם אני קיבלתי את המכתב המקסים מאריק, כנראה כולנו, לא? תודה לך אריק וחג שמח לך ולכל בני ביתך

python 4

New member
זה היה ממש ככה...

היא היתה לחוצה עד שהגעתי הביתה ופתחתי את המעטפה..
מבחוץ זה באמת נראה כמו איזו הזמנה לדין או משהו..

תמיר1991

New member
איזה מעטפה מאריק.? כולנו

היינו אמורים לקבל ממנו מעטפה? תמיר.

למעלה