אם לך יש סבלנות, הרי שלי על אחת
כמה וכמה. אז קודם כל - לעניין ה1/2. הנקודה היא פשוטה, ואני די מתפלא שאתה כה מתקשה להבינה. נדבר כעת רק על שכפול אחד, שבתחילתו יש לנו מולקולה אחת, ובסיומו שתיים. מה, לדעתך, דרוש לה למולקולה זו כדי שתוכל להשתכפל ובסופו של תהליך יהיו שתיים? האם כל הדרוש לה נמצא במקומו הדרוש לשיכפול, ובאוריינטציה הנכונה, מייד בתחילת תהליך השיכפול? אם אתה טוען כך, אז אין ספק שברשימת הקרדיטים לניסוי צריך להופיע אלוהים בכבודו ובעצמו, כי רק הוא יכל לבצע נס כזה. אבל אם אתה סבור כמוני, כי לא כך הוא, וכי כל אחד מהשלבים השונים בתהליך השכפול דורש זמן, אז תבין גם שיתכן שמולקולה מסויימת תגמור את תהליך השכפול עוד בטרם התחילה בו מולקולה אחרת. והנה, עובדה פשוטה זו אינך מצליח משום מה להכניס לראשך. לכן, כדי לסייע לך, הצעתי לך לחשוב לא על 1/2 כי אם על 1/100 כדי לסייע לך להתגבר על מחסום מנטלי זה. נקודה שניה - עניין המוטציות. במודל המקורי שהצעתי לא נזכרו כלל מוטציות, אלא רק מולקולות מסוגים שונים שההבדל ביניהם הוא בזמן הלוקח להם להשתכפל. וכפי שהמודל שלי מראה - בתנאים האלה יושג הבדל ריכוזים גדול כדרוש. המוטציות מוזכרות במאמר, והן שגורמות למולקולות כאלה (עם זמני שכפול קצרים יותר) להופיע מלכתחילה. וגם לכך ישים המודל שלי, כיוון שהוא מראה איך, משהופיע מוטציה, היא משתלטת על האוכלוסיה בקצב אקספוננציאלי. נקודה שלישית - במודל שלי כלל לא דנתי במנגנון השכפול, כדי שיהיה כללי. מנגנון השכפול המתואר במאמר אכן מורכב, ואכן עצם קיומו דורש דיון נפרד (שמשום מה אתה מסרב לפתחו. אולי אעשה זאת אני?) אך אינו קשור כלל לעניין. ונקודה רביעית - כמה חבל שאין לנו בפורום חתול מפגר כדי שנוכל לבדוק את טענתך...