חברים יקרים

רננה 18

New member
סליחה. איפה היית שההוא מנבל פיו.??

כאשר הנ"ל קורא לי: בהמה. או, מה שאני צריכה לעשות לבעלי... אתה נאלם ונעלם. כי אסור להגיד לך מילה ו.."אתה לא תגיד לי איך לנהל את הפורום" כאשר תדאג לפורום "נקי" אני מבטיחה לך סדר ומשמעת בפורום- לפחות מצידי. O.K?

gershon17

New member
אתה אומר בעצם

ששינוי אחראית לבעיה של החרדים? מעניין. זו תאורית קונספירציה שלא שמעתי עוד. מצביעי שינוי, בניגוד למצביעי אגודת ישראל, למשל, לא מתנהגים כעדר. אם יראו ששינוי לא פועלת להשיג את המטרה שבגללה קיבלה קולות - לא יצביעו יותר לשינוי. זה די פשוט ככה. ולכן אין לנבחרים של שינוי ברירה, הם יצטרכו להתאמץ ולהשיג את המטרות שלמענן נבחרו. הם לא נבחרו כדי להשיג פשרות מגוכחות כמו "חוק טל" שהוא אכן פשרה נאה - הציבור החרדי ימשיך להנות מתקציבים מנופחים ומתל"ג שמתאים לאתיופיה בבצורת, והציבור הלא חרדי ישרת בצבא ויממן אותו. הם נבחרו ויבחרו כדי לשים קץ לאפליה הבוטה נגד לא-חרדים במדינת ישראל.

gil2739

New member
בחיים, כמו בכביש צריך להיות חכם

ולא רק צודק. אני יכול להסכים איתך על מיליון דברים: חוק טל, הקצבות לישיבות, גיוס לכולם. בעצם אני מסכים איתכם כמעט על הכל. למשל בעיית הגיוס. הפתרון של טומי: גיוס בכפייה לכולם. להכניס לכלא אברכים, ולשלוח כלבי גישוש לחיפוש עריקים בבני ברק. מה קיבלתם: עריקים, חיילים חסרי מוטיבציה, הגברת המתח בין חרדים לחילוניים, אולי אלפי אברכים בכלא. פיתרון שפוי: דיאלוג עם הציבור הדתי, בסגנון של צו פיוס. בתחילה לדרוש שכל מי שאיננו לומד בישיבה שיתגייס לצבא. יש הרבה כאלה. כל אותם שייתגייסו לצבא יוכלו לעבוד באזרחות וישפרו את מצבם הכלכלי. אני בטוח שהרבה ממצביעי שינוי יסכימו לדיאלוג כל שהוא עם הציבור החרדי. טומי ויוסי בחיים לא יסכימו. למה ? כי לעולם הם לא ייתנו לבעיה להפתר בדרך כל שהיא.

מצטער הפתרונות שלך אינם מספקים אותי

ואני בטוח שלא יספקו גם את מרבית שאר החילונים. אין שום סיבה בעולם שבגלל שאני חילוני יהיה מותר למדינה לשלוח אותי לההרג, לבזבז שלוש שנים מחיי ועוד מספר שנים מצטברות במילואים. הפיתרון שאתה מציע הוא בעצם המשך המצב הבלתי נסבל. גיל, יש לך ילדים שמשרתים בצבא או ששירתו בצבא? (אני לא רומז לשום דבר אלא רק מברר כי ברצוני להציג בפנייך דילמה)

הפתרון של טומי איננו גיוס בכפייה

בכלל, אין פתרון קסם שישנה את הכל, יש לפעול בכמה אמצעים: א. חינוך - ביטול כל התקציבים לבתי ספר שלא נשמעים להוראות משרד החינוך (בראשותו של פריצקי - לא ליצמן) ב. ילודה - עידוד משפחות קטנות והפסקת התקצוב מהילד הרביעי. ג. הפרדת הדת מהמדינה - ביטול כל התקצוב מהמדינה למוסדות הדת באשר הם. ד. צבא - אדם חרדי שעדיין לא עשה צבא, יאלץ לעשות צבא מקוצר ושירות מילואים מלא - ולא, ישללו ממנו זכויות מסוימות. אדם חרדי שמגיע לגיל 18 יאלץ לבחור בין צבא לבין שירות לאומי, כאשר המדינה תעודד שירות צבאי באמצעות מלגות ועזרה בלימודים אקדמאים. ה. שינוי תדאג לסטודנטים – תנאי לימוד נוחים הרבה יותר, הנחות בארנונה ודירה, עזרה למעוטי היכולת בשיכון... ועוד.. ועוד... ועוד...

gershon17

New member
אז הפתרון שלך הוא

גיוס בכפיה לחילונים, ולא גיוס לחרדים? מה, זה בסדר לכפות על חילונים להתגייס לצבא, אבל לא בסדר לכפות על חרדים? או שכופים על כולם, או שלא כופים על אף אחד.

zoharj

New member
לגיל, על דיאלוג וצו פיוס

אני חולק על חלק גדול מדיעותיך. מה זאת אומרת להידבר, דיאלוג, צו פיוס? מצטער על הרוח השלילית שלי היום, אבל כנראה קמתי על צד שמאל. תסביר לי. מה בדיוק עשיתי כדי שיכעסו עלי. מי בדיוק צריך להתפייס איתי. אם צד אחד משרת והשני משתמט, למה בדיוק צריך להתפייס? מי בדיוק צריך פיוס? האם הדיאלוג ישנה משהו מלבד מריחת הזמן? האם תשכנע מישהו בדיאלוג ללכת לצבא? האם אתה חושב שהדיאלוג ייפול על אוזניים שיקשיבו? צריך להפסיק לקשקש ולהתחיל לשרת. צריך להפסיק להשתמט. מה כאן הבעיה? אמרת שטומי מציע גיוס בכפייה לכולם. זה משפט אווילי. המצב כרגע הוא "גיוס בכפייה לפראיירים". משום מה רק החרדים חושבים שגיוס הוא כפייה. כל עוד רק אנחנו מוכרחים לשרת, אז זה לא כפייה. זה בסדר. יחי הסטטוס קוו המקודש. אבל אם ידרשו מהחרדים לשרת, אז זה כבר כפייה. הצילו. אם אני עריק, אז ישלחו עלי משטרה צבאית ואשב בכלא. ואתה בעד. אבל אם חרדי יהיה עריק, וישלחו אליו מ"צ, אז נורא תכעס. למה? האם אתה בעד או נגד אפליה? בוא תתן לנו כמה עצות מעשיות. --------

Prince of Wales

New member
איזה פיתרון לא מיליטנטי כבודו מציע

1. שנתכופף לחרדים ? 2. שנתכופף עוד לחרדים ? 3. שנתכופף לגמרי לחרדים ? איזה דו שיח יכול להתקיים בין הציבור שלא רוצה לחיות בטהרן לציבור שרוצה לשים אותו בטהרן ? מלחמה ורק מלחמה עד לתבוסה מלאה וכניעה של הצד המנסה לכפות עלינו את אורח חייו. ואגב אותה מלחמה להעמיד לדין את כל הפוליטיקאים החילוניים (מערך, ליכוד ומר"צ) ששיתפו פעולה עם האויב החרדי באשמת בגידה במדינת ישראל ובערכיה. והדין על שיתוף פעולה עם האויב בעת מלחמה הוא מוות. וכן טיפול דומה בכל אותם אלו שקוראים לעצמם חילונים אבל אינם יותר מאשר גייס חמישי של החרדים.

zoharj

New member
תגובה להודעתך מראש השירשור

גיל היקר. אני רק מקווה שאתה לא מחב"ת תורן שמנסה את כוחו בפורום. אני מנסה להבין את כוונתך. הבאת דוגמאות בסגנון "לא כל החרדים רעים" ו-"הילדים הדתיים של השכנים הם מאוד נחמדים" ו-"אני נהנה להתפלל לפעמים" וכיו"ב. בנוסף כתבת שכל הכיעור בא מלמעלה, מהפוליטיקה. תגובות: א. אני לא מאמין שמשתתפים רציניים בפורום אכן חושבים שאוכלוסיות הן הומוגניות לגמרי, ושכל הדתיים רעים וכל הפוליטיקאים מושחתים וכו´. זה לא רציני ולא בוגר, ואני מקווה שאתה לא חושב את זה עלינו. כבר דיסקסנו את זה עשרות פעמים. אדבר בשם עצמי: אין לי שום בעיה עם קיום מצוות, לימוד תורה, תפילה וכו´. תעשה מה שבראש שלך. אהלן וסהלן. אבל אל תערב את זה עם כפייה, עם השתמטות, עם היפלטות ממעגל העבודה ועם אי שוויון. רוב החבר´ה בפורום הם נגד זה, ואני מקווה שגם אתה. ב. יש הרבה "כיעור" בפוליטיקה הישראלית, אבל יש גם צדדים טובים וחשובים. (וכרגע אינני רואה תחליף לדמוקרטיה). ולחילופין יש גם הרבה כיעור שבא מלמטה, מהחברה. הפוליטיקה אינה אשמה בכל מה שקורה במדינה, כמו שגם לא החינוך או התקשורת וכו´. לעיתים הפוליטיקה והתקשורת רק משקפות את מה שקורה בחברה. ג. ולמשפט הסיום שלך - האם אנו כלי שרת בידי קבוצת פוליטיקאים הנבנים מאיתנו? לדעתי, לא יותר מאשר שהמפלגות החרדיות נבנות ממצביעיהן או שמפלגות עם אג´נדה בטחונית נבנות מתומכיהן. אין שום הבדל. (אגב, בעד מי הצבעת בבחירות? מצאת מפלגה שכולם צדיקים גמורים? שכל מניעיה טהורים וזכים? שלא חושבים ב-כ-ל-ל על הכיסאות? די לתמימות!) ----------

למעלה