תגובה להודעתך מראש השירשור
גיל היקר. אני רק מקווה שאתה לא מחב"ת תורן שמנסה את כוחו בפורום. אני מנסה להבין את כוונתך. הבאת דוגמאות בסגנון "לא כל החרדים רעים" ו-"הילדים הדתיים של השכנים הם מאוד נחמדים" ו-"אני נהנה להתפלל לפעמים" וכיו"ב. בנוסף כתבת שכל הכיעור בא מלמעלה, מהפוליטיקה. תגובות: א. אני לא מאמין שמשתתפים רציניים בפורום אכן חושבים שאוכלוסיות הן הומוגניות לגמרי, ושכל הדתיים רעים וכל הפוליטיקאים מושחתים וכו´. זה לא רציני ולא בוגר, ואני מקווה שאתה לא חושב את זה עלינו. כבר דיסקסנו את זה עשרות פעמים. אדבר בשם עצמי: אין לי שום בעיה עם קיום מצוות, לימוד תורה, תפילה וכו´. תעשה מה שבראש שלך. אהלן וסהלן. אבל אל תערב את זה עם כפייה, עם השתמטות, עם היפלטות ממעגל העבודה ועם אי שוויון. רוב החבר´ה בפורום הם נגד זה, ואני מקווה שגם אתה. ב. יש הרבה "כיעור" בפוליטיקה הישראלית, אבל יש גם צדדים טובים וחשובים. (וכרגע אינני רואה תחליף לדמוקרטיה). ולחילופין יש גם הרבה כיעור שבא מלמטה, מהחברה. הפוליטיקה אינה אשמה בכל מה שקורה במדינה, כמו שגם לא החינוך או התקשורת וכו´. לעיתים הפוליטיקה והתקשורת רק משקפות את מה שקורה בחברה. ג. ולמשפט הסיום שלך - האם אנו כלי שרת בידי קבוצת פוליטיקאים הנבנים מאיתנו? לדעתי, לא יותר מאשר שהמפלגות החרדיות נבנות ממצביעיהן או שמפלגות עם אג´נדה בטחונית נבנות מתומכיהן. אין שום הבדל. (אגב, בעד מי הצבעת בבחירות? מצאת מפלגה שכולם צדיקים גמורים? שכל מניעיה טהורים וזכים? שלא חושבים ב-כ-ל-ל על הכיסאות? די לתמימות!) ----------