חברים יקרים

gil2739

New member
חברים יקרים

אין אמת מוחלטת. לא כל החרדים רעים כמו שלא כל הפלשתינאים רעים. החרדים אינם גוש שחור גדול והומוגני. חלקם משתתפים ב"חסד של אמת" אחרי הפיגועים. חלקם משתתפים ב"עזרה למרפא" שעוזרת המון לחילונים חלקם משתתפים בנח"ל החרדי. החרדים גם אינם מקשה הומוגנית בתוכם. למשל, רוב מצביעי ש"ס אינם חרדים ואינם זוכים להקצבות. ניתן לומר ששהצבעה לש"ס בבחירות הקודמות היו יותר הצבעה של התרסה כנגד השנאה לציבור זה. כאן אני חייב לומר שאני בעל משפחה מסורתית מרמת גן ויש לנו שכנים דתיים לאומיים וגם שכנים חרדים. ופה אני מדגיש כל השכנים החרדיים בבניין לידי עובדים, אחד סוחר והשני עוסק ביהלומים. הם לא לומדים בישיבות והם עוסקים בתורה כאשר הם חוזרים הביתה. הם אנשים מאד טובים ואם מסתכלים על האחווה שיש בין הילדים שלהם, אני קצת מקנא. בתור אדם מסורתי, שהולך בחגים לבית הכנסת אני יכול לומר שהאוירה מאד נחמדה שם, וזה מרגיע ועושה טוב לנשמה של המתפלל. אז מה רע אם זה גורם לאנשים להרגיש טוב. ופה אני רוצה לציין שכל הכיעור בא מפוליטיקה. תראו את הפוליטקאים, שבאים עם כל מיני ססמאות ונותנים לנו להרגיש שאנחנו לוחמים למען הצדק. והכל באמיתות של שחור ולבן. והכל, כל מה שהם עושים - זה רק למען הכסא שלהם. ותחשבו טוב, טוב - אם לא בונים עליכם, האנשים הטובים את הקריירה של האנשים המושחתים מהפוליטיקה.

../images/Emo104.gifאכן אין אמת מוחלטת

אנחנו לא חושבים שכל החרדים רעים. למעשה אנחנו אפילו לא חושבים שאחוז ה"רעים" בקירבם גבוהה מאחוז ה"רעים" בשאר האוכלוסייה. התלונות שלנו הן למנהיגי הציבור החרדי קרי הפוליטיקאים וכוהני הדת. להלן כמה התייחסויות לדברייך:
הנח"ל החרדי אינו אפילו שבריר אחוז מאחוז החרדים שאינם מתגייסים. מתוך קרוב לארבעים אלף בחורים בגיל גיוס רק כמה מאות התגייסו לנח"ל החרדי (ולהן באמת מגיע כל הכבוד)
רוב מצביעי ש"ס אינם חרדים - אך בהצבעה לש"ס הם גורמים נזק חמור למדינה ונותנים יד לשחיתות, לכפייה דתית, להשתמטות המונית ע"פ חוק נורא ועוד.
אכן חרדים מבוגרים רבים מ,הדור הקודם" עובדים לפרנסתם אך לצערנו הדור הצעיר יותר אינו עובד לפרנסתו. דרך אגב, בין אותם חרדים שעובדים ישנם גם לא מעט ששירתו בצבא (הוכחה ניצחת שאפשר להיות חרדי, לעבוד וללמוד תורה - אין כאן שום סתירה)

gil2739

New member
טענתי הופכת את טענתך על מפלגת שינוי

כמו שהפוליטקאים החרדים הם קרי רוח ומושחתים. גם חברי הכנסת של שינוי הם קרי רוח ומושחתים. וזה הפרדוכס מדוע לעולם מפלגת שינוי לא תביא לפיתרון ביננו לבין החרדים. כי ביום שיהיה פתרון כזה - לא יהיה יותר הצדקה לקיומה של מפלגת שינוי. ואיך חברי הכנסת המושחתים, כי ביננו - זה תמצית כח האדם שיש בכנסת, תמיד יבטיחו שיהיה להם כסא בכנסת. הם פשוט תמיד יגרמו לכך שתמיד יהיו בעיות עם החרדים וכך יבטיחו את מקומם. לכן לעולם לא תמצא את חברי שינוי מציעים פתרון ´לא מיליטנטי´ לפתרון הבעיות עם החרדים. ותאמין לי שאפשר למצוא פתרון כזה.

רננה 18

New member
אוי, אוי. אוי. מה עכשו צפוי לך.....

שים לב למיתקפה פרועת ושלוחת הרסן לה אתה צפוי. פתחתה מורסה גלויה שכמה רוטויילרים עומדים לחסל אותך. חברי הכנסת של שינוי הם מושחתים? ווי, ווי, מה עומד להיות פה. אני בורחת למיקלט. יש לך מסכה?

gil2739

New member
אני דווקא מאמין ביכולת חשיבה פתוחה

רבים יודעים שטומי ויוסי עשו קריירה על החרדים בכנסת. ולמרות שגם החרדים לא נקיים בכלל. טומי ויוסי לא יתנו לסאגה הזו להגמר אף פעם.

מספר הערות:

חברי הכנסת של שינוי מושחתים? אם אתה יכול להביא הוכחה לדברייך אשמח. עד היום למיטב ידיעתי לא נאשם ולא נשפט אף אחד מחברי הכנסת של מפלגת שינוי בפלילים ובפרט בשחיתות. על מפלגות החרדים אני מקווה שאינני צריך לפרט. את עניין תקציבי הישיבות אני אפילו לא רוצה להתחיל לפרט.
שחיתות ידידי היא לא רק עבירות על פי חוק אלא גם שחיתות מוסרית - חוק טל הוא למשל סמל לשחיתות מוסרית שאין לה אח ורע.
גם אתה (כמו גולשים רבים הנקלעים לפורום זה) טועה וחושב שכל עניינה של שינוי הוא בנושא החרדים. אמנם נושא המלחמה בכפייה הדתית מאד מעסיק את אנשי שינוי אך זהו לא הנושא היחיד. אתה מוזמן לראות הצעות חוק נוספות של שינוי בנושאים שונים וכמובן לקרוא את מצע שינוי. שינוי מתעסקים גם בזכויות הפרט, בשאיפה למערכת כלכלית שאינה סוציאליסטית, באיכות הסביבה, במלחמה בשחיתות באופן כללי (ראה מאבקו של פורז במשכורות המנופחות בחברת חשמל) ובעוד הרבה נושאים. לצערי כלי התקשורת ששים לראיין את חברי הכנסת של שינוי רק בנושאים הקשורים לחרדים.
אשמח לשמוע ממך פתרונות אפשריים למספר בעיות לדוגמא: א. בעיית האפלייה בגיוס. חילונים נהרגים וחרדים מתפללים. ב. בעיית הכפייה הדתית. ג. תקציבי הישיבות.

רננה 18

New member
גיל אל תתפתה. בתחילה: לשון חלקלקות

ואחר מגיע ניבול הפה שלו בצורה שאין לה אח וריע באף פורום. אל תתפתה לפתח איתו דו- שיח. אני מציעה לך לקרא קודם את התגובות שלו להודעותי. ראה היום בצהרים איזה פה מלוכלך הוא פתח עלי. איתו- אל תפתח שיח....

אני מציע לך להרחיק את המריבות

האישיות שלך מחוץ לתחומי הפורום. בפורום יש מנהלים ואנחנו מצידנו דואגים לסדר ותרבות הדיון בפורום. אנחנו לא נמצאים בשוק לכן כל הודעה כזאת היא מיותרת.

טוען רב

New member
אהמ אהמ

האם ל-´בהמה´ אתה קורא "סדר ותרבות דיון בפורום"? נראה לי הגיוני בהחלט מטעם אדם שכונה ´בהמה´ להמליץ שלו להדיין עם מגדפו.

טוען רב

New member
זהו בדיוק כשל היסוד שלך!

אין כל הצדקה לגידוף. גם אחרי שספגתי ממך כמות גדולה של גידופים, מעולם לא גידפתי בחזרה, כי אנו בפורום חוק ויש רשויות שמטפלות בזה. וכמובן, אני מצפה מאחרים מה שאני דורש מעצמי (שמירה על החוק, כמובן). יש חוק לפורומים שקובע שאין לרשום גידופים, השמצות או ביטויים פוגעים. חוק זה חוק, ואין לעבור על החוק! ד"א, אני מודה, חטאתי פעם ופגעתי בנוטאפיש ע"י כינויו "אנטי-ציוני". אבל התנצלתי אח"כ והוא קבל את התנצלותי.

למעלה