חברים יקרים. ../images/Emo82.gif
הימים האחרונים היו מן הסוערים שידע הפורום אי פעם, ונראה כאילו המצב לא הולך להשתנות בקרוב. מקריאת ההודעות נראה כאילו יש הרבה בבטן להרבה אנשים על הרבה דברים, וככל שהאוירה ´מתחממת´ יותר ויותר דברים יוצאים החוצה. הגיע הזמן להירגע ולנשום עמוק ולנסות להבין את הלך הדברים ולא רק לזרום בעקבותיהם לעתיד לא ידוע. אין ספק שהרבה אנשים נפגעו ממה שקורה כאן בימים האחרונים בינהם חברי פורום ותיקים וחדשים ומנהלי הפורום הותיקים והחדשים אבל עברנו דברים קשים מזה ונוכל לעבור גם את זה. ההרגשה שלי היא שחוסר קומיוניקציה הוא זה שהתחיל את שרשרת הבעיות והוא זה שממשיך ללבות את הבעירה (למעט סוגיית ההודעות שנעלמו שתרמו לביערה מכיוון אחר ומטעה). פורום "ישראלים בחו´ל" הוא פורום חברתי יחיד ומיוחד במינו אשר מאגד בתוכו אנשים מכל קצוות הגלובוס אשר מייצגים מבחר רב של אנשים, מנהגים, ודעות שבשעות הערב שלהם באים לפורום כדי להרגיש קצת בבית בעוד הם יושבים בניכר. חלק גדול מהאנשים התגבשו בתקופת אסון התאומים אשר משך גולשים רבים לפורום. כשיניב התפטר מניהול הפורום, מפתיע ובלתי אחראי ככל שיהיה היה ברור שיש צורך במנהל חדש (ואף יניב ביקש מאנשים המעוניינים לפנות להנהלת הפורום) אולם כאילו מאחורי גבנו נפלה ההחלטה בלי להתייעץ עם אף אחד מאנשי הפורום (דבר שהוא לטעמי לא אחראי) ועדי נתבקשה להגיע לפורום ולנהלו, למרות שבפורום החלה תכונה של בחירת מנהל מתוכנו (דבר הראוי בפורום שכזה). עדי, שלא מכירה את הפורום, ניסתה לתרום ולכוון את הפורום, אבל זה לא יכל למה שישב לחברי הפורום בבטן, ובסופו של דברהנושא התפוצץ ואנשים נפגעו - הרבה. די בסמוך לפרסום דבר העברת הניהול, התחילה תכונה מסויימת בפורום, אשר חלק מאנשיו הרגישו ´לא בבית´, פניה ליניב נענתה ב -"אני פרשתי מהפורום, ומהדיון הזה" ולכן די הפתיעה אותי הידיעה כי הוא פרסם הודעה על חתרנות בפורום המנהלים ושוב נותרנו ללא תשובות. עדי, אני מצטער אם נפגעת מהלך הרוחות והדברים בפורום בימים האחרונים, מעולם לא היתה מטרה לפגוע בך ואנחנו יודעים שלא את ביקשת לנהל את הפורום אלא הפניה הופנתה אליך, אך בגלל שלא הצלחנו לקבל תשובות, לא ניתנה לנו ההזדמנות להביע את דעתנו ולא הרגשנו שאנחנו שותפים (כבתמיד) להלכי הפורום נוצר התסכול הזה ומן הסתם חלק מהריקושטים גם הגיעו אליך. לצערי, נושא ההודעות הנעלמות שנחתו עלינו דווקא בזמן כזה רגיש רק תרמו לליבוי האווירה ונוצר מה שנוצר כרגע. הפורום הזה הוא יותר מדי חשוב ומיוחד בכדי שניתן לו להפוך לביצת הכפשות. אני מאמין שהדבר הנכון ייעשה בסופו של דבר. אנשים, כולנו חלק מהפורום, ווירטואלי ככל שיהיה - יש אנשים מאחורי הכינויים. אתם מוזמנים להביע את דעתכם על המתרחש בפורום בימים האחרונים, ועם כמה שהנושא טעון - אנא - הקפידו על שפה מכובדת כיאה לפורום הזה, אם משהו יושב לכם על הלב אתם מוזמנים לכתוב. בקשה אישית שלי היא שתנסו לרגע לשים את האגו בצד ולחשוב על טובת הפורום והכלל. תודה ויום טוב. דניאל.