חברים יקרים שלי

חברים יקרים שלי

זה בא לי בבום. אני מתקשר לאימי כמו שאני נוהג מדי פעם לעשות כדי להזמין את עצמי לארוחת צהריים. היא מרימה את הטלפון ואני מרגיש משהו מוזר בקול שלה, והיא אומרת לי: "אין לי חשק שתבוא...". נעלבתי. "למה?" שאלתי אותה. "אתה בטח יודע מה שקרה בשבוע האחרון, אין לי חשק שתבוא... אתה בא לכאן ואתה יודע מה שקורה..." ואז אני נזכר שלפני שבוע בערך באתי לבקר את הורי, ומסביב לשולחן ישבו שם שתי אחיותי בנות ה-17 וה-15. ואנחנו מדסקסים על דה ועל הא, ואני אומר לאחותי בפרץ ספונטני: "תראי את השערות היפות שלך, לא חבל לך שיחתכו אותן בחתונה?". היא צחקה ואמרה: "... נכון, זה חבל, אבל זה מצווה וכך צריך לעשות, כך כולם עושים". אמרתי לה: "את יודעת שאת לא חייבת לעשות את כל הזמן, את יכולה לגדל שער מתחת למטפחת ומי יראה את זה ? בעלך ? אולי הוא יסכים. תדעי לך - אמרתי לה - שיש הרבה נשים משהשכונה שלנו שהולכות למקווה רחוק וכך אף אחד לא יודע אם יש להן שערות או לא...". אמא שלי פתחה עלי זוג עיניים ואני השתתקתי כמובן. זה מה שקרה לפני כשבוע ולא קלטתי את מה שעשיתי. אמא שלי החליטה או אולי אמי ואבי בצוותא אבל היא בישרה לי את זה שאני לא יכול לבוא יותר לביתם. אחרי שהיא אמרה לי שאין לה חשק שאבוא אליהם הביתה אמרתי לה שאם זה מה שהיא רוצה אני לא מתווכח איתה על זה. בעיקר אמרתי כך כדי להוציא את העוקץ מהוויכוח כי אני לא מאמין שאפשר לפתור בעיות כאלה בוויכוחים ובהתנצחויות. והיא הציעה לי פתאום: "אולי אנחנו [אני ואבא] נבוא אליך". עניתי לה באינסטינקט: "אין לי חשק". הסברתי לה שאין לי חשק כמו שלה אין חשק שאני אבוא אליהם. אמרתי להם שאני לא רוצה שיתערבו לי בחיים החילוניים ולכן אין לי רצון שיבואו לביתי שמהווה מקום ובסיס לחיים שלי. אז עכשיו אני חושב: איך זה שבגיל 28, 8 שנים אחרי שיצאתי בשאלה, עדיין כל כך מציק לי שאמא שלי לא רוצה שאבוא אליה, מה זה מציק לי ? כואב לי. האם זה יהיה כך כל החיים ?

../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

אני מה זה מבין אותך... אני רק מתאר לעצמי שיום אחד אמא שלי שאני אוהב אותה ויש תקופות שהיא האדם היחיד שכדאי לי להשאר בבית בגללו, שהיא תבוא אליי עם יציאה כזאת. אפילו כשכבר אגור לבד. פשוט
. לפחות קח
... אני לא יודע איך זה אצל ההורים שלך בבית, אבל אני נזהר שאחותי הקטנה לא תדע אפילו שאני לא דתי. וטובי תעיד שאני אפילו מזכיר לה לברך לפני האוכל (טובי, נזכרת איך היית המומה?
) . עם אחותי הגדולה אני גם לא מתווכח. אז שוב
, אחי ונקווה לימים טובים יותר. א רוהיקן נאכט יונה

נסיך גדול ויקר!

לגבי השאלה האחרונה - זה תלוי בך. אתה בטח מבין שחיבלת בחינוך שלה כשהכנס לה משפט כזה בין הגלגלים, והיגיוני שזה ירתיע אותך. זכותה. היא רוצה לחנך את אחיותך עפ"י דרכה. מבחינתה, היא לא רוצה לחזור על טעות פעמיים... אני חושבת שזה נפלא שהיא הציעה לבוא אליך (לי יש בבית כלים חד פעמיים במיוחד בשביל העניין הזה), זה אומר לי שהוא מתנגדת לדרך החיים שלך ולהשפעה שעשויה (עלולה?!?) להיות לך על אחיותך, אבל היא אינה מתנגדת אליך ורוצה לשמור איתך על קשר. מה שאני מציעה - אתה עלוב ופגוע עכשיו, קח פסק זמן, אל תראה או תדבר איתם כמה שבועות, ואח"כ תקבל פרספקטיבה (או לא), תתקשר ותמשיך משם. ובעניין האחיות שלך - תשמור גם איתן על קשר, שהן ידעו שיש להן אח שתמיד מקשיב להן, הן כבר ידאגו לקבל רעיונות חדשניים אם זה יעניין אותן. וההורים לא צריכים לדעת - IT´S A BROTHERHOOD THING. ולגבי הכאב, אני חושבת שזה נובע מאכזבה, שנובעת מציפיות. ציפיות זה לא-משהו-מי-יודע-מה-טוב. להפך, יש להשתדל להימנע מציפיות. [למה אתה מצפה מאמא שלך שתקבל אותך אם אתה לא ממש מצליח לקבל אותה, ואיך זה שבגיל 28 אתה עדיין נותן קונטרה? תחשוב על זה |חיבוק-גדול|] >ספל חמאה יודעת איך אתה מרגיש<

מותק, איפה הלאקוניות ?

משום מה כאשר ראיתי את אחותי ירד לי לראשונה האסימון כמה קשה לבחורה לחתוך את השיער היפה שלה בפתאומיות וכאשר היא אישרה את זה הייתי עוד יותר מופתע, יענו, קיבלתי גושפנקא שקשה לה לעשות את זה. אין לי ספק שאימי דואגת לחינוך יתר הילדים שלה אבל לא בבית משפט עסקינן אלא בענייני משפחה וכאב. אז קשה לי לשמוע את זה שהיא לא רוצה לראות אותי יותר בבית. אבל אני גם בטוח שההרגשה הזאת תחלוף ומהר מאוד התרגל למצב שבו אין לי קשר עם ההורים שלי, כמו שקרה להרבה יוצאים בשאלה. ושוב, יכול להיות שמשהו ישתנה עם הזמן ושוב אהיה בקשר איתם. כרגע אני לא רואה את זה. לגבי ההצעה שלה לבקר אצלי בבית: אני חייב להגיד שאני אפילו הצעתי את זה בזמנו והם שמחו להצעה אבל כאשר היא העלתה את האפשרות הזאת עכשיו הרגשתי שיש לי במה לענות לה, ואמרתי לה באינסטינקט כמעט מבלי לחשוב שאין לי עניין בביקורים כאלה. ובאמת אין לי חשק שיבואו אלי במקום שאני אבוא אליהם כי זה נראה לי פיצוי מעליב ועלוב.

בתחת

חמוד, תפעל איך שאתה מרגיש. ותרגיש טוב! >ספל חמאה חושבת שמשפחה זה חשוב, וצריך ראייה רחבה ועתידית<

נשמע כמו מנה במסעדה

גבירתי, יש לנו "לאקוניבתַּחַתּ" עם רוטב פטריות ושמנת...

MAYA20

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif

אני יודעת שזה לא אותו הדבר, אבל יצא להורים שלי להיות באזור מגורי שבוע שעבר, ובמקום לביקור קיבלתי טלפון שמזהיר אותי מלהסתובב בחוץ עם מכנסיים כי אבא שלי באזור. באותו יום מישהי שאלה אותי למה ההורים שלי עדין לא ביקרו אותי... לך תסביר... בכל אופן, אני יודעת שזה לא אותו דבר, אבל אני יכולה לנחש איך אתה מרגיש, ויש לי רק דבר אחד להגיד: אנחנו נהיה הורים יותר טובים.

רינהא

New member
ליידישיסט

מכיוון שאני מכירה אותך קצת מ"האגודה לקידום החתול בע"מ", אני מרשה לעצמי לכתוב לך פה מספר מילים. כשאמרת לאחותך מה שאמרת אני מניחה שאמא שלך החסירה פעימה, אני מנסה להכנס לעורה בתור אמא- ואני יכולה להבין את הבהלה שלה, כי אני מניחה שעם הערות כאלו כמו שאמרת לאחותך היא מרגישה איום על החינוך שהיא דוגלת בו- ואתה מייצג את ההפך לגביה. ואני לא מקבלת את סגירת הדלת שלהם בפניך, שאני מקווה ומניחה שהיא זמנית.(בלי להכיר את ההורים שלך).ואין לי ספק שנפגעת, כי זה עוד סוג של דחיה גם אם אתה הוא זה שעזבת אותם. אני מניחה שגם התגובה שלך כלפיה - שאתה לא רוצה שהם יבקרו אותך היתה כשאתה עדיין פגוע במצב של "עידנא דריתחא", אתה שואל אם זה כך יהיה תמיד? אני מניחה שתמיד יהיה אכפת לך מה הם אומרים או איך הם מתייחסים אליךגם אם בצורת החיים שלך תתרחק מהם לגמרי-מה שכבר קרה. אני מניחה שבעציד התגובות שלהם יציקו פחות ותלמד יותר להסתדר וגם לסלוח. ופה אני ממש מכניסה את הנסיון האישי שלי- אמא שלי שהיא בת 91 וחצי ( טוענת שמתכוונת להגשים את ברכת עד 120), עדיין מצליחה לגרום לי הרבה כאב ורגשות אשמה , זה לא עובר- אבל לומדים להסתדר עם זה- ומכיוון שלפני 9 שנים הפכתי להיות חצי יתומה כשאבי נפטר בגיל 80- אני יכולה לומר לך- שאף על פי שהוא כבר ז"ל- עדיין יש דברים שעד היום הוא מצליח להרגיז אותי, אני מאמינה שפה הזמן-הוא גורם שבשלב מסויים יאפשר לך ולהורים שלך להדבר ולהגיע לפשרה (גם עד עכשיו היתה), כרגע גם אתה וגם אמא שלך- יצאתם פגועים מה"תקרית", אבל היא לא מפסיקה לאהוב אותך,ואני באמת מקווה ומאמינה- שהיא תרד מהעץ- גם אתה תחסר לה.

אחר

New member
../images/Emo24.gifצדיק שלי

אין הרבה מה לומר. הרושם שלי מהמשפחה שלך [על פי הסיפורים שלך] הוא שבסה"כ הכוון חיובי. אז יש משברים, זה טבעי במצב עניינים רגיש כמו יחסי יוצא-משפחה. אני בטוח שהעניינים יסתדרו. ולא ברור לי למה אתה לא רוצה שהם יבואו אליך. הלוואי ואמא שלי הייתה רוצה לבוא אלי. כמו שמטאור היה אומר- הרבה אהבה!

R a c h e

New member
../images/Emo24.gif יידישיסט יקר ../images/Emo24.gif

כשקראתי את החלק הראשון שלהסיפור שלך, די התרתחתי ונזכרתי במה שאמרה לי אמא שלי: שהורים שאומרים דברים כאלו לא מגיע להם שהילדים שלהם יהיו איתם בקשר, שהקשר בין הורים לילדים שלהם אינו תלוי בהתנהגות של הילדים, וכו´. אבל בסיפור שלך יש תוספת חשובה והיא שאמא שלך לא מוותרת עליך, אני מניחה שהיא לא ישנה הרבה לילות, עד שהצליחה להוציא מהפה משפט כזה, ואתה יודע מה לגבי ההורים שלך אומר שהילד לא תדי ועד כמה זה מאיים על שאר המשפחה. אז נראה לי שאתה יכול להצטנן לאט-לאט ולחזור לקשר שהיה, למרות שזאת צלקת שיקח לה זמן להגליד. ואגב, גם להם קשה מאוד להגיע למעוז החילוניות שלך. ואחים קטנים? גם אצלי אמא שלי לא אהבה שהתעסקתי יותר מדי עם "הילדים שלה", אבל הילד הקטן שלה- רבינו חיים - justy - ידע למי לפנות עם השאלות שלו, כי גם בגיל 16 חשבתי שאם ילד שואל שאלה, הוא מסוגל לשמוע את התשובה, ובסה"כ הוא ניסה לאמת את השמועה ששמע על איך באים ילדים לעולם....ובגיל 6 הידע שלו היה מדוייק!!! אז- כמובן שחטפתי על הראש כשזה נודע לה.... ואם הייתי מחכה לה, הייתי ממתינה לחסידה עד היום! מקווה שיהיו לך ימים קלים יותר,והרבה!
רחל.

טנטרי

New member
אל תוותר

על ההורים שלך למרות הכאב ולמרות הסבל. זו אולי תישמע קלישאה, אבל, במקום שיש כאב יש עומק. הקשר עם ההורים שלנו הוא תמיד בעייתי אבל מתוך זה גם מגיעים להמון אהבה והמון אושר. לפעמים (מנסיון אישי) קל יותר לוותר ולנתק מגע. הבעיה, שכשרוצים לחזור ולתקשר זה נהיה קשה יותר ויותר. אחד הדברים, ששיפרו אצלי את הקשר, היה פשוט לומר להם: "אני אוהב אותכם, אתם האנשים הכי יקרים לי בחיים וגם אתם גורמים לי הרבה כאב כמו שאני ודאי גורם לכם אבל בגלל, שאני אוהב אותכם, אני מנסה להיתרכז בטוב (ויש הרבה ממנו) ולמצות את הדברים היפים שבינינו." אצלי זה עבד. לא שאין כעס, כאב ותיסכול, אבל במיפגשים בינינו אנחנו מתמקדים במאחד, בצד היפה, באהבה. ומה שמדהים, שככל שמתמקדים בחצי הכוס המלאה היא באמת מתמלאת ... הרבה אושר, שלומי.

אין לי ניסיון קודם כך ש... ../images/Emo24.gif

הלו פרינססה, אני לא יודע מה להגיד לך. אין לי יותר מידי מה להגיד...אני עצמי לא ממש בקשר עם המשפחה הביולוגית שלי (רק אח אחד טורח לשמור איתי על קשר). אני יכול להבין אותך אבל זה לא ממש עוזר לך. גם חיבוק זה עוד דבר שאני יכול לכתוב כאן אבל אתה...מה זה יעזור לך? לא יודע... אני באמת רוצה לשלוח לך חיבוק. חוצמזה, כבר אמרתי לך בזמן האחרון שאני חולה עליך? א-גוטן שאבעס.

אאוץ´

זה נורא כואב. גם אני יצאתי לפני שנים ולתומי חשבתי שכשיהיה לי בית משלי זה יעזור לי להרגיש פחות את הכאב שבהתנכרות הזו. והנה גם היום, כשאמא שלי מגיעה לחתונה שלי והכל, עדיין מציק לי שהיא לא רוצה ללוות אותי לחופה. ועם זאת, אני מוצאת את עצמי מדברת איתה בטלפון הרבה יותר מבעבר ואני יודעת שהיא מאד שמחה שאני מתקשרת. בן-זוגי שואל אותי למה זה צריך כל-כך לשנות לי מה שהמשפחה שלי חושבת עלי ומה שיש לי לענות זה שזו בכל-זאת המשפחה שלי, לא משנה מה בני משפחתי יגידו או יעשו מצדם. עדיין גדלתי איתם והכרתי אותם ואיכפת לי. יש שיר נפלא שאומר בין היתר "כולנו רוצים לתת, רק מעטים יודעים איך. צריך ללמוד כעת שהאושר לא מחייך, שמה שניתן אי-פעם לא ילקח לעולם". והם ניסו לתת לנו דברים שלא מתאימים לנו, אבל זה בא להם ממקום של הענקה. ואת מה שכן עבר לנו, כל הרגעים הקסומים שאנו זוכרים, שום דבר לא יקח מאיתנו. כאב חש רק מי שאיכפת לו, כך שלזה שכואב לך יש גם צד חיובי. לפעמים הרגשתי שכאשר אני לא יכולה לתקשר איתם, מה שעדיין שומר אצלי את התחושה שיש קשר ביננו, זה הכאב. זה לא הכי מוצלח שבעולם, אבל זה אנושי, ואני מרשה לעצמי לא לעשות חיוך גדול גדול כשלא ממש בא לי. ואני גם יודעת שקרוב לודאי שלא הייתי הופכת למי שאני, ואני מאושרת עם מי שאני, אם הם לא היו שם בסביבה. אז האושר שלי ממי שאני בא מתוך סבל. קורה. ואני מסכימה עם זה שזה שרצו לבוא אליך, אומר שכן רוצים לשמור איתך על קשר, למרות הפחד. וזה יפה.

דידית

New member
יידישיסט!../images/Emo24.gif

קודם כל קבל חיבוק של עידוד, העם איתך! אבל אתה צריך לנסות קצת להבין אותם. הם מפחדים שתשפיע על שאר הילדים ואומרים, עדיף להרחיק אחד, מאשר לאבד כמה. אני לא דנה אותם לכף זכות. להיפך, לצערי הרבה הורים, מעדיפים את הדת על פני הילדים שלהם. אבל היא לא מוותרת עליך, היא לא מנתקת קשר. היא רוצה לבוא ולבקר אותך ואני הייתי אוספת את הביקור הזה בשתי ידיים פתוחות. היא משאירה את הדלת פתוחה, היא רוצה איתך קשר. אז יש לה הגבלות מסוימות שאתה לא תבוא, לא צריך. אני לא חושבת שכדאי לך בצעד פזיז לנתק קשר. הורים זה הורים ועם כל הצער שהם גורמים לנו (ואנחנו להם) עדין הם הורים. אם הם מעצמם לא ניתקו איתך קשר לא כדאי לך לעשות את זה. זה רק מסבך יותר את החיים ועושה יותר עצוב. החיים הם שלך, עשה בהם כרצונך, אבל תחכה טיפה, אל תחתוך מדי מהר, כדי שאחר כך לא תצטער על מה שעשית. תהיה חזק! דידית. <מדברת גם לעצמה>

למעלה