חברים יקרים - היזהרו.

Rumbleroar

New member
חברים יקרים - היזהרו.

או - מחשבת של ארבע לפנות בוקר.

אני מתריעה, זה לא הולך משהו שקשור להארי פוטר. הוא גם לא הולך להיות מצחיק. הוא מאוד מאוד מפחיד וקשור לכל אחת ואחד מאיתנו.

אני רוצה לספר לכם על משהו שקרה לי לפני שנתיים והבנתי רק מאוחר מאוד, בדיעבד.
חלקכם אולי זוכרים את תקופת שיא הפעילות שלי בפורום, לפני שנתיים.
זו הייתה תקופה שבה עברתי משבר קשה מאוד, בעקבות אדם שפגע בי. למזלי, כמעט והצלחתי להוציא אותו מהחיים שלי. כמעט.
הפורום היה אז מקום המפלט הגדול ביותר שלי - פה הרגשתי הכי בטוחה, עם כל חברי הפוטריסטים.
הבעיה בסיטואציה הזאת היא שהיא הייתה מאוד נוחה להתערבות:
באחד הימים הגיע לפורום חבר חדש, קלסקסבר שמו. כמובן שכולנו קיבלנו אותו בזרועות פתוחות, כי הפורום פתוח לכולם.
לא חשדתי, מה, אני חשדניסטית?
הבחור באופן מפתיע אהב כל מה שאני אהבתי - אותו טעם במוזיקה, בסרטים, בספרים, בהומור. הוא גם הזכיר פה ושם את אותו האדם ממקודם, אבל הרי זה קלסקסבר, קוראים לו דן והוא מהרצליה ואני לא מכירה אותו בכלל.

באופן טבעי התחברתי איתו מהר מאוד, ודיברנו שעות רבות במסנג'ר.
ברוב השיחות אני שפכתי את מכאובי ליבי, והוא הנהן וירטואלית ונתן לי תשובות פילוסופיות מעניינות.

אחרי חודש הקשר עם דן נעלם, ושב הבחור שפתאום ידע דברים באופן מסתורי, מיותר לציין כיצד. והוא עוד בא אליי עם תגובות מגעילות וסחטניות.
ורק עכשיו הבנתי את התרגיל ה אידיוטי הזה.
כי, אתם מבינים, אני אדם תמים, וכשמגיע מישהו חדש לפורום אין לי אפילו צל של ספק שהוא אדם נפלא ונהיה חברים טובים.
מה שבעצם קרה הוא שאותו בחור הסתכל בפייסבוק שלי ובהודעות בפורום ובדק מה יהיו הדברים שבטוח יגרמו לי ליפול בפח - מוזיקה, תחביבים, דפוסים של תגובות, והמציא לעצמו סיפור כיסוי.
הוא אפילו לא באמת אהב הארי פוטר, אבל היה כל כך קל להשתלב בפורום בלי לדבר על הארי פוטר - בסכמ"שים, בדיונים. זה כל מה שהוא היה צריך.

אז ידידי היקרים, הפורום הוא מקום מדהים שמכיל המון אנשים טובים.
אבל אנחנו צריכים לזכור שאנחנו כל כך חשופים פה...
אצלי זה נגמר בכמה רגעים מאוד לא נעימים, אני לא רוצה שאצל מישהו זה יהיה יותר חמור מכך.

מצטערת על החפירה,
אני אוהבת את כולכם מאוד. תזכרו שצריך לדעת לסמוך על אנשים, אבל גם לא להתמסר אליהם באופן טוטאלי כמו שאני עשיתי.

timetraveler900

New member
תודה

זה מאוד אמיץ מצידך. את צודקת במאה אחוז כי קל מאוד להישאב לתוך זה.
תזכרי שיש לך פה אנשים שבאמת אוהבים אותך

את כל כך צודקת

לי זה מזכיר את הבחור שרצה לבוא למפגש סרט ולקנות לאנשים כרטיסים ושאחרי זה בטעות כולנו חשבנו שהוא אייל.

יש פה אנשים מדהימים אבל בקלי קלות מישהו יכול לבוא ולהרוס את זה ואת זה כולנו חייבים (ובעיקר חייבות) לזכור.

נוסף...

siriusgirl

New member

משתתפת איתך. אין לי נסיון כזה למזלי, אבל החשש הזה קיים במובן מסוים כשיש לך "חיים וירטואלים".

רוצה לערוך חידון פוטריסטי לכל משתמש חדש? (אני לא צוחקת על מה שהעלית, חלילה, זה הומור צדדי
).

HassiD

New member
מקווה שהצלחת להעיף אותו לעזאזל!

אני רק תוהה מה חשב אותו אדיוט שהוא ישיג בזה? שלא תעלי על זה עד סוף ימייך? שתגלי שהוא עבד עלייך ולא יהיה אכפת לך כי הוא "מושלם"? אדיוט!!

טוב שהזהרת אותנו, ומקווה שאף אחד אחר מאיתנו לא יאלץ לסבל ממשהו דומה...

בכל מקרה, מקווה שזה לא יגרום לך להכנס פחות לפורום, אנחנו נשמח שתשארי...

Rumbleroar

New member
ודאי שאשאר

כבר הצהרתי שאני פה בשביל לחזור, התגעגעתי לפורום!

אני עד היום לא יודעת מה הוא ניסה להשיג, אבל הוא בן אדם די מופרע נפשית, ככה שלא בטוח שהייתה מטרה נסתרת מאחורי זה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל

את צודקת צריך כול כל להיזהר ביחוד אנחנו שאנחנו מקבלים בזרועות פתוחות כל אחד.
חיבוק ענק בשבילך!

Ayelet 363

New member
כמו שאמרו- את צודקת לגמרי

עצוב שמנצלים את זה שכל אחד מתקבל.

אבל למה לא אמרת לנו כלום?.. היינו מסלקות מעיפות אותו מיד לקיבינימט ומדווחות עליו לתפוז, כמו שעשינו במקרה אחר שלמרבה הצער הסתיים בצורה קצת יותר חמורה (לא שחלילה אני מזלזלת!)

בכל אופן אני מקווה שזה מאחורייך, ושהאדם שהכרת אח"כ בפורום פיצה על האידיוט הזה

OKDeSign

New member

וצודקת לחלוטין, לא רק בפורום באינטרנט בכלל, לא להיות הבנאדם שמפחד מטכנולוגיה אבל צריך מאוד מאוד להיזהיר על מה שחושפים באינטרנט, אפילו ואולי במיוחד במקום שנראה חביב וחברותי כמו הפורום שלנו

בעיקר אני שמחה שהענין כבר מאחורייך

Rumbleroar

New member
זה משהו שהבנתי רק אתמול בלילה

פתאום, אחרי שנתיים, כל הדברים התחברו לי.
חיפשתי הודעות שהוא כתב וראיתי כמה טיפשה הייתי שממש האמנתי לו... עלו בי חשדות, אבל מאוד רציתי להאמין שזה לא הוא.

ואגב, לא רק שקד פיצה על זה - כל הפורום מפצה על כל מה שקרה, גם היום - את ואור ,בתור המנהלות, במיוחד

Mor L

New member
אני כל כך מצטערת שנאלצת לעבור את זה

לצערי גם לי היו תקריות מפחידות עם אנשים באינטרנט ומחוצה לו
הכי חשוב זה לא לאבד את האמון בבני אדם ולדעת שעדיין יש אנשים טובים בעולם
מקווה שתחזרי לשמחת החיים שלך מהר

אוהבת

עוד
אחד

בהקשר הזה אני רוצה להוסיף קישור. זה פרק מתוך "עשרת הדיברות" של רונאל פישר. זה הפרק על שקר. הפרק מדבר על פורום (אני חושבת בתפוז- אבל לא בטוחה) שאחת הבנות בפורום היא מתחזה. היא מגוללת סיפור חיים שלם, ומכניסה את כל השותפים בפורום לתוך החיים שלה....

http://www.mako.co.il/mako-vod-kesh...c11004.htm&sCh=7e09e2e86d053210&pId=957463908

Rumbleroar

New member
וואו, ראיתי את זה עכשיו...

מפחיד כמה שקל לעשות דברים כאלה, פשוט להמציא לעצמך סיפור שהוא שקר גמור ולגרום לכולם להאמין בו

אם זה הסיפור שאני זוכרת

אז זה עוד היה בפורום הריון בואינט או אולי אפילו מדובר בסיפור מהפורום באי או אל (1999 בערך)

מתחזים חולי נפש קיימים מאז ראשית ימי הפורומים. אישית נכוויתי בשלב מאוד מוקדם כשהעלתי תמונה שלי עם הבנות שהיו אז תינוקות לפורום הורים באי או אל ומטרידן הציק לי תקופה עד שנחסם.
כך שבהחלט חייבים להיזהר.

למעלה