חברים טובים...

מירי,

New member
חברים טובים...

החבר הטוב של דודו הוא בחירה לא כל כך מוצלחת לטעמי, זה לא שהוא ילד רע אבל הוא מגיע מהבית עם כל מיני ג´וקים שאני לא ממש שמחה שדודו לומד אותם ומושפע מהם... אז כמובן שאני לא אומרת לו לא לשחק עם הילד הזה, וגם בגן ההפרדה היא בייזום פעילויות נפרדות (אבל בשעת האכילה והמפגש יש הפרדה אחרת הם מפריעים) , ומפחיד אותי לחשוב שאם דודו יעלה לכיתה א´ הם יהיו יחד (האחרים פונים לממ"ד). אבל מה שהכי מציק לי זה שדודו בעצם "נגרר" אחרי ילדים, הוא לא ממש מפתח את האני שלו אלא רוצה להיות כמו אחרים, הוא גם לא מבטא את זה ולדעתי לא ממש מבין את המשמעות "אמא אני רוצה שרשרת\עגיל" "אמא אני רוצה כריך עם נקניק" (הייתה הוראה לא לשלוח כריכים בשריים, מה גם שאצלנו זה מזון שכמעט לא נמצא...), הגננת מנסה להעביר להם שכל אחד אור לעשות את הבחירות שלו, וכו... ובכל זאת אני מוטרדת! עיצות?

בחירת חברים

אני די בטוחה שדודו בוחר את החברים שלו על פי הצרכים שלו, ואם הוא נגרר אחריהם זה הצורך שלו נכון לעכשיו (וזה דווקא צריך לשמח אותך, כי אם הוא מתנסה בזה עכשיו הוא יתמחה בזה, יבין את מהות הקשר הזה, וזה וודאי יעבור לו, והוא יגדיל להיות אדם בלתי נגרר. בע"מ). מישהי פעם סיפרה (אני חושבת שזה היה אפילו כאן), שהיא תמיד הייתה ילדה טובה ואז התחברה עם ילדות לא טובות, ההורים שלה התערבו והפסיקו את הקשר, אבל בעצם היא הייתה זקוקה לקשר הזה כי הן היו בנות מאוד פתוחות וורבליות וזה היה משהו שהיה חסר לה. אני חושבת את מודאג לשוא, ושלדודו יש בסיס טוב ומעשנת חזקה (אתם), והוא לא יתדרדר כל כך מהר... >ספל חמאה בשוק איך הזמן רץ. שנה הבאה כבר כיתה א´???<

דליה.ד

New member
התערבות בבחירת חברים

האם זה מצליח לנו בכלל? כאם לחמישה ילדים שלחלקם היו חברים שלא מצאו חן בעיני זה לא כל כך עוזר...לילדים שלנו יש כימיה, לפעמים, עם ילדים שלא כל כך מוצאים חן בעינינו. לפעמים אסרתי על בתי לפגוש איזה ילדה. הפרי האסור רק קסם לה יותר...וזה באמת לא עזר לי. בסופו של דבר למדתי לכבד את הבחירות שלהם. חשוב בעיני שנסמוך על הילדים ונאמין שהם מסוגלים לעמוד על שלהם ולא להיגרר לשטויות. למרות שגם אם זה קורה, הם אנושיים ומותר להם לטעות. היום אני יודעת שילדי תמיד צדקו בבחירת חבריהם ומה שנעשה מיוזמתם ומתוך ליבם הצליח לאורך זמן והם השפיעו לטובה, לפעמים, על ילדים שובבים ופרועים במיוחד.

vered4

New member
ערך מוסף ../images/Emo8.gif

אני לא מתערבת בבחירת חברים, אבל נותנת את הזוית שלי. לבן שלי יש חבר, שחלק מהזמן בסדר איתו וחלק מהזמן ממש לא. אז אני מסבירה לו קצת מה דעתי לגבי הילד, שהוא לא ממש חבר כמו שבני היה רוצה, שיש הבדל בין חבר "הכי טוב", לבין חברים שנהנים לשחק איתם, אבל לא כדאי לסמוך עליהם יותר מדי. אם אותו חבר עושה דברים ממש שליליים בעייני, אני יכולה להגיד מה דעתי על זה, ויש כאן הזדמנות לשיחה. פעם אחת הטלתי ווטו על הגעה של חברה של בתי הביתה, לא על משחק איתה. זה היה אחרי שההיא העבירה ביקורת (ממש לא עינינית על כל דבר במשפחה שלנו) ורצתה לעשות לנו שיחה
. אני לא חייבת לראות בבית שלי אנשים שמרתיחים אותי, אבל אם היא רוצה שתמשיך לשחק איתה, אצלה בבית ובבית הספר.

למירי- חברים

אביא לך דוגמה מהספר הנהדר של אסתר קל אסתר על הקו,פנה אליה ילד שהוריו התנגדו לחבר שלו משום שהוא מקלל אבל הילד סיפר שהוא חבר טוב ועוזר,אז היא אמרה לו קללות אפשר לשנות אבל חברים טובים קשה למצוא.אולי לדודו מאוד כיף עם הילד ההוא וחבל לקלקל לו? ממה שכתבת עד כה בפורום דודו מצטיר כילד נבון ממוצע לגילו ובודאי הוא מוצא בילד ההוא איזה טעם שנסתר מעיניך הכי הרבה תשמרי לעצמך את הזכות להתערב במיקרה של אלימות. שלך חנה גונן

חני ב

New member
שלום מירי

מכירה מה שאת מספרת, כל שאת יכולה לעשות זה לכוון את בנך לכיוונים הנכונים. תני לו אולי "להפגע" מאותו "חבר", והוא ילמד על בשרו, ויבין מיהו חבר אמיתי. מצרפת לך קישור שמצאתי מהאתר BLIFE בדיוק על הנושא שהעלת.

למעלה