חברים, זה מתחיל....

אשרת

New member
להבא, אם מישהו יטען שאנחנו

'מפלגה' סקטוריאלית, (ובדרך כלל מי שטוען זאת הוא חרדי) נראה לו בדיוק עד כמה החרדים דואגים לילדים של הציבור המפרנס.

jak44

New member
נקודת מבט לקיצבאות הילדים

לדעתי כל הכבוד למר ליצמן, ואני חושב שהוא עשה צעד חשוב בדורשו להעלות את קיצבאות הילדים ל150 שח . וכל הסיפור של הורדת הכסף מהילד הראשון והשני לדעתי יצא מנערי האוצר שכל מה שמעניין אותם זה לישמור על הקופה והם עשו פשוט תרגיל חשבונאי של להעביר מצד אחד לשני והכל בהוראת רב אולמרט כדי להסביר להם מדוע הוא לא יכול להעלות את הקיצבאות. והכל תרגילים לדעתי אין להפלות בין ילדי מדינת ישראל !!!!!!!

vinney

Well-known member
נכון מאוד, אסור להפלות

אתה יכול להסביר לי אז למה זה לא הפליה שילד ראשון מקבל 150 שקל, אפילו עכשיו, אבל כשיש 8 ילדים, כל אחד מקבל בממוצע, אפילו עכשיו, כ250? ככל שיש לך יותר ילדים, כל ילד עולה יותר, זה לא הפליה? זה עוד לפני הדרישות של החרדים, זה כבר אחרי הקיצוץ. אז כבר עכשיו יש הפליה, לא צריך שום נערי אוצר, ועדיין באים חרדים וממשיכים לדרוש עוד ועוד הפליות למען הילדים שלהם על חשבון משפחות שאין להן הרבה ילדים כי ההורים עסוקים בלעבוד? על שום מה ולמה?

טשאפק

New member
קצבאות הילדים היו אמורות להיקבע

באופן סופי ב 2008, אחרי קיצוץ מדורג. בשלב האחרון הקיצבה עבור כל ילד היתה אמורה להיות באותו הסכום. הקיצבה עבור ילדים שנולדו אחרי תחילת הרפורמה היא כבר היום בגובה אחיד, ללא קשר למספר הילדים במשפחה.

טשאפק

New member
רע מאד

העיקרון של שיוויון בקיצבאות, קיצבה שווה לכל ילד, הוא חשוב מאד. כל עוד הקיצבאות שוות, אז לא נורא אם יעלו אותן אפילו בשיעור גבוה של 20 או 30 אחוז. מכיוון שרוב הילדים הם ילד ראשון או שני, אין שום אפשרות להעלות את הקיצבאות לרמה שמזכירה את תקופת חוק הלפרט (1000 ש"ח לילד) כל עוד נשמר עיקרון השיוויון בין הילדים. אחרת העלות תהיה כזו, שכל תקציב המדינה יילך על זה. לעומת זאת, ברגע שמפלים ילד ראשון ושני לעומת שלישי ואילך או משחקים אחרים, אפשר לתת קיצבאות של 1000 ש"ח. הבעייה היא לא העלות הכספית אלא העידוד שניתן להקמת משפחות גדולות, בניגוד לאינטרס הציבורי. יש בזה גם חוסר צדק מובהק לדעתי, למה שזה שהביא שני ילדים, ואולי אפילו רצה ילד שלישי אבל ויתר משיקול כלכלי, יממן את זה שהביא תשעה ועשרה ילדים?

אנחנו נמצאים רק בתחילת הדרך

מסע השחיתות רק מתחיל, כעת יש 18 ח"כים חרדים ואין מפלגה חילונית בכנסת שתמנע מהם לגנוב כסף מהמדינה. אם קדימה הייתה רוצה היא הייתה יכולה להקים קואליציה ללא חרדים. אך כנראה לא ניתן לוותר על השותפים האמייתים שלהם ש"ס ויהדות התורה הולכות לגרום נזק למדינה ומי שאשם זה החילונים שבחרו במפלגות אחרות או שלא בחרו. אני מקווה שבעוד ארבע שנים או מתי שיוקדמו הבחירות שהם למדו את הלקח ויבחרו בשינוי היחידה שתנמע מהחרדים לגנוב

World Of Music

New member
ואיפה מפלגת שינוי? שיתביישו שינוי!!

כפי שחלקכם מכירים אותי מהודעותיי הקודמים פה אני תומך שינוי, פעלתי בזמן הבחירות למען שינוי בבחירות 2003 ו- 2006, וגם הצבעתי לשינוי. אני רואה את העתיד שלי בשינוי כי בלי שינוי יהיה פה אסון!!! ובכל זאת, אני רוצה לומר לראשי שינוי שיתביישו להם! פשוט שיתביישו!!! ולמה??? בגלל כל סיפור קצבאות הילדים שפורסם היום ב"ידיעות אחרונות"!!! עכשיו אתם שואלים אותי מה הם כבר יכולים לעשות אם אין להם אפילו מנדט?! אני חושב שלפחות לכתוב תגובה מטעם מפלגת שינוי על הנושא, להראות שהמפלגה לא נעלמה, להוות אופוזיציה חוץ-פרלמנטרית לכל הנושא, להראות שאולי הפעם הציבור החילוני לא הצביע למפלגת שינוי אבל יש לו לאן לחזור בבחירות הבאות... ובכל זאת, כלום!!! בנושא כל-כך חשוב מפלגת שינוי לא מוצאת לעצמה זמן לפרסם תגובה בנושא באחד העיתונים, באחת מתוכניות החדשות, או אפילו באתר האינטרנט של שינוי שמאז יום הבחירות לא עודכן!!! פשוט שיתביישו!!!

omerlich

New member
קודם כל

האתר אמור להיסגר בימים הקרובים.. 2.אם אתה רוצה,אני מארגן מחאה על הקיצבאות..

חבל שהאתר יסגר

האתר היה מקור המידע שלי על הנעשה בשינוי. על פעולות של שינוי או פגישות מועצת שינוי ידעתי דרך האתר. סיבה נוספת שאתר צריך להשאר היא ההודעה האחרונה בה רשום שהאתר שנכנסים אליו הכי הרבה הוא האתר של שינוי והוא הפך להיות הקשר של שינוי עם יעד הבוחרים שלה

אנדרי ז

New member
אני מאוד מקווה

שבמסגרת הצעדים לשיקומה של שינוי יוקם מחדש גם מערך דוברות ואתר אינטרנט. בינתיים בחודשים הקרובים אנחנו חייבים להתמקד פנימה בהקמת המפלגה מחדש.

דללה

New member
גם אני קראתי את זה,

ות'אמת? לא הייתי מופתעת בכלל. זה היה ברור לכולנו שזה מה שיקרה ואני גם די בטוחה שקדימה יסכימו לכך. אפשר להגיד שזה עושה לנו חצי עבודה (עד כמה שזה עצוב). ברגע שזה יקרה, ושינוי תהיה היחידה שתדאג למנוע את זה, בבחירות הבאות יש סיכוי שניכנס לכנסת.

jak44

New member
קיצבאות הילדים בהמשך

לדעתי מבחינה פוליטית אין מה לעשות הבוחר אמר את דברו אולם אפשר לפעול באמצעות צוי מניעה בבג"ץ וכלי התיקשורת השאלה היא מי מכון את יום המחר בשינוי ומי מתכננן אתהקו האסטרטגי לעתיד .

yaniv6346

New member
הייתי עושה הפוך

אני מאמין שיש לעודד כיוונים ולא רק ללכת נגד כי זה עושה טוב על הפרובוקציה. הלוואי שהמדינה תעלה את הסכומים משמעותית לילד הראשון והשני ומהילד השלישי הסכום ילך וירד (גם כן משמעותית). ואל תשכחו עוד שני דברים: 1. החרדים לא הציעו לקצץ לילדים הראשונים אלא האוצר רוצה את זה. 2. יש הרבה משפחות חילוניות וערביות שהן מרובות ילדים אז זה לא בדיוק כמו שהציגו את זה בידיעות אחרונות.

המשפחות שנהנות הן של החרדים

אמנם יש מפשחות ערביות ומעט חילונות שנהנות מזה. אך החרדים מתנים זאת בהצטרפותם לקואליציה. המפלגות הערביות לא יכנסו לקואליציה. ש"ס ויהדות התורה כמעט בוודאות בפנים. אף אחת מהמפלגות שנקראות חילוניות לא הציבה את התנאי הזה לקדימה כך שידיעות אחרונות הציג את הגורם המתאים להמהלך

אשרת

New member
יניב

מרבית משפחות מרובות הילדים הם החרדים והערבים. אל תנסה להציג את המציאות בצורה הפוכה כאשר היא לא כך.

yaniv6346

New member
ואיפה ראית שכתבתי הפוך?

אמרתי שיש גם משפחות חילוניות וערביות...

אשרת

New member
החילוניות הן המיעוט.

מרבית השמפחות החילוניות הן בעלות משפחות יחסית קטנות - עד 3 ילדים. מי שיפגע במידה והדבר הזה יעבור, אילו החילונים, שבמקרה גם מפרנסים את הילדים של החרדים. אבסורדי לחלוטין.

למעלה