חברים וחברות!

חברים וחברות!

האם יש מישהו, שגוש לעיתים באתר :כיפה"? אם כן, אני ממליץ להיכנס לפורום "תרבות". יש שם ויכוח (או רב-שיח), שעשוי לעניין אתכם. בהצלחה!

אי אפשר להזהיר אותי לפני שאני פותח את זה!

גם אין לי כוח וגם הכנסתם אותי לעצבים! כל הכבוד!... אוף! אני הולך למצוא את הכתובות של כל מי שהשתתף שם בשיחה ולסוע לאיפה שהם גרים ולחלק סבב כפות... נמאס לי!!!!!! אוף כמה שנמאס לי!!! בעעעעעע

dkey

New member
החשיפה כאן היא העיקר. יוצרת מודעות

אודה כי לא קראתי את השרשור במלואו אך למשל קראתי את תשובתו של "אחד הנוודים". תשובתו אינה מקיפה אך מביאה ידע שלרוב לקוראים אין. הנושא שלנו מרתק ולדעתי ככל שנענה שם ובמקומות דומים עניינית, אנשים ילמדו על המצב ולא יפעלו כהמון מוסת.

likud1

New member
מדהים מאיפה התעוזה!!!

לבוא ולנתח אופיים של אנשים עפ"י הנטייה שלהם. קראתי שם תגובות של אנשים שטוענים שזה בר שינוי ושאר שטויות... לפחות ראיתי שם מספר אנשים שהבינו את משמעות הנטייה עצמה. יותר מכל הרגיזה אותי ההשוואה תלושת המציאות הזו שאני שומע לא מעט, לכל מיני חולות רעות בחברה כגון: פדופיליה...

ריק בש

New member
זו חוצפה להשוות פדופיליה להומוסקסואליות

בעוד שהומוסקסואליות אסורה בתורה באיסור מוות, פדופיליה אינה אסורה כלל, וניתן להבין מההלכה שתינוקת אפילו יכולה להנות ממין עם גבר מבוגר.

טוהרtoar

New member
האמת

האמת שמספר פעמים תהיתי ביני לבין עצמי מה הסיבה לכך שפדופיליה נתפסה ועדיין נתפסת בציבור הרחב, אפילו בקרב ליברליים קיצוניים, כנטיה שאפשר וחובה לטפל בה [וברור ששיטות הטיפול מועילות ושכל המטופלים "יוצאים מזה"] ולעומתה הומוסקסואליות נתפסת בציבור הרחב [גם פה, לא דווקא אצל ליברלים] כנטיה שהטיפולים בה חלקיים או לא "שימושיים" ואי אפשר "לצאת מזה"

יום.

New member
אני לא חושבת שיש בכלל מקום להשוואה

גם אילו הומוסקסואליות היא סטיה מינית, מדובר בשני אנשים בוגרים שעושים בחירה בצורה מודעת. שפדופילה, מדובר בבגיר ובקטין (לרוב באמת ילדים קטנים שהקטין נפגע בצורה איומה, הן פיזית והן נפשית וזו באמת פגיעה בחסר ישע. אגב, טוהר אני לא מכירה דעה או מחקר שאומרים שאפשר לטפל בפדופיליה הטיפול היחיד שאני מכירה הוא דיכוי היצר המיני, שגם הוא אגב לא יעיל תמיד ולפעמים אפילו מחמיר את המצב. מעניין אותי מאיפה הבאת את זה שאפילו ליברליים קיצוניים רואים בסטייה הזאת (סטייה! לא נטיה!) כברת טיפול.

טוהרtoar

New member
המקור הוא מהתקשורת

מספר פעמים אחרי שהתפרסמו כל מיני מקרים של מעשי פדופיליה או משהו שקשור לנושא קראתי בעיתונים ראיונות, ביניהם גם כאלו שנערכו עם ח"כים של מר"צ וכדו', שאני רואה כמפלגה שמייצגת [בין השאר] אנשי ליברל קיצוני.אותם אישים [חכ"ים, אנשי רוח...] מלינים על כך שהמדינה לא משקיעה מספיק בטיפולים רפואיים/פסיכיים לטיפול מנע ו/או שאין השקעה באלו המואשמים ונכלאים, בזמן שהם בכלא, כדי למנוע מהם "חזרה למעגל הפדופיליה". הניסוחים די קרובים למה שנכתב בכתבות אלו. עד כאן לגבי הניסוח של "אפילו ליברלים קיצוניים". לגבי טיפול בפדופליה- גם פה זה לקוח מעיתונים/כתבות בטלויזיה במקרים כאלו. מביאים פסיכולוגים או פסכיאטרים בשביל לחזק את הטענה שיש סיבה להשקיע כי זה אכן "מניב תוצאות" [נאמר שם שיש כל מיני תרופות כאלו ואחרות וכו]. אמנם אני זוכר שמדברים אכן [בחלק מהמקרים] על דיכוי אך גם אז זה מודגש בצורה שמובן שהדיכוי הוא שואף ל100%. כמובן שייתכן, "כהרגלם בקודש", שהעיתונאים מקצינים את הדברים.

../images/Emo46.gif../images/Emo7.gif../images/Emo178.gifבאמת שכמעט נפלתי מהכסא עכשיו

פדופיליה היא אחד הפשעים הכי מזויעים שניתן להעלות על הדעת. משתווה בעיניי לרצח. מי שטוען אחרת לא מבין, באמת ולעומק, מהו סקס, ובטח שלא מבין את מהות נשמתם של ילדים. דיברת פעם עם אדם שנוצל מינית בילדותו? מדובר ברצח של נשמה, רצח!!!

טוהרtoar

New member
בירידה לפרטים

אין בנכתב התייחסות לפדופיליה כי אם להשלכה מעשית אפשרית של מי שיש בו תכונה זו. שוב, זו השוואה, אם תרצו, של להבדיל אלף-אלפי אך זה מזכיר את ההדבקה בהתיחסות להומסקסואליות את היחס כלפי אקט משכב הזכר. ברור שאני מסכים לכך והאמת קשה לי להאמין שיש פה מישהו שלא מסכים למה שכתבת על הדברים הנוראים שאנשים עושים פה ושם.תכל'ס לשמוע חדשות לאחרונה זה פשוט נורא עד כמה זה מגיע למצב שאתה מעדיף כבר להמנע מלהתקל בדקות השידור הללו. בכל מקרה, אם בירידה לפרטים, האם גם נטיות מיניות או יצר מיניות חזק שמובילים לדברים שאוזן תצילנה מלשמוע,ראויים להצהרה חד-משמעית להפניה לטיפול מנע כלשהו? [קצת סוטה הצידה,אך-]האם כל מושג ה"תומכים" למיניהם הוא משהו אחר? האם בן 60 [אני זורק סתם מספרים לדוגמא] שמשדל בן 15 להסתובב איתו, לא מתוך פדופיליה אלא פשוט בתור הומוסקסואל לזה הוא נמשך, האם זה בסדר או שזה גם נושא לטיפול? או לא כיוון שבנושא זה הרי הטיפול כידוע לא יעיל כמו הטיפול בפדופיליה? האם במקרים של גבר שאונס אישה כלשהי, בוגרת, שזה גם אני מניח יוסכם נורא כרצח לכל הדעות [והתורה עצמה מלמדת זאת ואין כאן מקום להאריך] צריך גם כן לפעול בנחישות כזו לטיפולים לדיכוי היצר? ומה לגבי גבר שאונס גבר אחר, כמו אותו סיפור ידוע על זה שערבב מה שמכונה "סם-אונס" בשתיה של מי שדיבר איתו במועדונים בת"א- האם גם כאן צריך לשלוח לטיפול או שכאמור לעיל,פה זה תחום אחר וזה לא עובד? ואם כבר לדבר עם אנשים,אני זוכר שיצא לי לדבר עם מישהו בצ'אט שסיפר לי סיפור שממש נדהמתי[בחור דתי], בקצרה- כשהוא היה באיזור גיל 17, השכנה שלו קראה לו להכנס, וכך היא ובן זוגה שדלו אותו להצטרף אליהם למיטה ונעשה מה שנעשה... לנטיה/סטיה זו, שתכל'ס אין לי מושג מה מינוחה המדעי,גם צריך להתאים טיפול או שאין לתחום זה בנמצא? בקיצור,זה נכון שנעשים בעקבות הפדופליה מעשים נוראים- אך האם החץ מופנה למעשה הסדום או לפדופילה? והאם גם נטיות/סטיות אחרות ב"סל"?האם גם למעשים שתולדותם מנטיות/סטיות אחרות צריך לטפל בנטיה/סטיה ויש אפשרות לשנות אותה או אולי בכלל ברור שהטיפול הוא נקודתי מאוד, אין בשום תחום שהוא פתרונות "זבנג ונעלם" והכל לגופו? על מה מדברים מי שעוסקים בכך?

ההבחנה חדה כתער

אקטים מיניים בין מבוגרים בהסכמה - ראויים ורצויים תמיד. מין שמערב ילדים או שיש בו כפיה - הוא פשע שהחברה רשאית וחייבת להגן על עצמה. ממש לא איכפת לי אם הפושעים יזרקו אל מאחורי הסורגים לנצח או שיוכרחו לצרוך תרופות שידכאו את הליבידו שלהם.

טוהרtoar

New member
אז

אז אני מבין בעצם שאין בהודעתך הבעת עמדה בסוגיה הנדונה [כלומר: פדופליה מול הומוסקסואליות טיפול מול טיפול יעיל?מועיל?נצרך?... ...אולי גם השלכות לתופעות אחרות...]

יום.

New member
אוי אוי טוהר אתה מתפרץ לדלת פתוחה

נתחיל בכך שאונס זה למין אונס זה פשע אונס זה אקט אלים שמטרתו היא להשפיל את הקורבן, אקט שרק במקרה מתפרש במיניות. וכאן אנחנו כבר מתקשרים להודעה הקודמת שלי, טיפול לדיכוי הייצר המיני עלול להפוך את התוקף לאגרסיבי יותר בגלל ההשפלה שבדיכוי המיני. אני כמובן לא אומרת שהטיפול הזה לא יעיל בצורה גורפת, יש סיבה טובה מאוד שכמו שאתה כותב, אנשי ליבר קיצוני (לא ממש הבנתי מה הקשר לקיצניות ליברליות במקרה הזה), מלינים בכל פעם על כך שאין מערכת טיפול מתאימה בנושא. רק שטיפול מתאים הוא מעבר לטיפול התרפותי (שאגב, יש להתחייב אליו במסדר קפדני מאוד ויש לו תופעות לוואי נוראיות, אחת הסיבות שאנשים מסרבים לקבל אותו למרות שהם מודים שהם זקוקים לעזרה) יש גם צורך בטיפול נפשי/פסיכולוגי/פסכיאטרי (בעיקר בגלל שרוב התוקפים הפדופילים הם נפגעים בעצמם). מעבר לכך כמו שגם אני וגם תל אביבי אמרנו ההבדל ה הוא פשוט מאוד יחסים הומסקסואלים נעשים בין שני בגירים ובהסכמה מלאה (גם הדוגמא שלך של הגבר בין 60 והנער בן 15 לא תופס פה, בטח שלא בעיני החוק היבש <מגיל 14 ניתן לקיים יחסי מין בתנאי שהפרש הגילאים בין בני הזטג אינו עולה על שנתיים ואין יחסי מרות, מגיל 16 ניתן לקיים יחסי מין כל עוד יחסי מרות, אולם במקרה של יחסי מין הומוסקסואלים, הם מותרים מגיל 18 בלבד>) ואילו בפדופיליה המגע המיני נעשה בכפיה , תוך כדי ניצול חסרי ישע. אגב, אני לא רואה משהו פסול בסיפור האחרון שסיפרת, כלומר לי באופן אישי זה לא נראה משהו, אך מבחינת החוק אין איסור לקיים מגע מיני עם נער בן 17 וגם ריבוי פרטנרים לא נחשב לסטיה לפי הספרות המקצועית.

טוהרtoar

New member
מספר תגובות [רלוונטי בחלקו גם לתלאביבי]

[א] ציינתי אנשים תומכי ליברל קיצוני פשוט כי זו הדוגמא הכי טובה שעלתה לי בראש לאנשים שבד"כ מובילים מימוש מקסימלי של "איש הישר בעיניו יעשה" אך מצד שני הם גם בין הלוחמים החזיתיים בנקודה זו לדיכוי התופעה. [ב]נראה לי שהצלחתי להבחין בדבריך סוף סוף בתשובה אפשרית לתהייתיי- העובדה שציינת, שחלק ניכר מהפדופילים עברו דבר כזה בעצמם- אולי זה הגרעין שמאפשר מה שלא אפשרי/רלוונטי בדברים אחרים? [ג]קצת לא הבנתי את כל הקטע שפירטת לגבי הגילאים- בכל מקרה אשמח אם תכתבי באמת מה נחשב לדעתך לגיל "בעייתי" הרלוונטי לפדופיליה [ואשמח גם לתגובת תלאביבי לאחר שכתב נחרצות בהבדלה ע"י גיל] [ד]בקטע שמבדיל בין יחסים הומוסקסואלים למעשה פדופילי הבחנתי ששוב דברי (כנראה) לא הובנו די הצורך- חזרת בדבריך על ההבדלה של הסכמה מול כפיה או בניסוח אחר: מעשים פדופיליים הם סוג של מקרי אונס. אם כך- אני חוזר ושואל מה במקרה של מעשים שאינם מתוך פדופליה, אך כפייתים- מקרי אונס אחרים[לפי הגדרתך "פשעים"]? האם גם בהם צריך לזעוק לטיפול דומה?אם כן למה זה לא נשמע? ובנוסף- האם אכן כל מעשה פדופילי הוא כנ"ל?מה במקרה של הסכמה? נגיד ונמצא נערה באיזור גיל 14, שמסתובבת עם אדם בוגר ומקיימת איתו יחסים ביוזמתו[נפגשו דרך האינטרנט או לא יודע מה]. כששואלים לפיה היא טוענת שזה בהסכמה[ואני די בטוח שיסכימו שבגיל זה, במיוחד בימינו, יש כבר יכולת לתת לנערה קרדיט של בחירה]- האם זוהי פדופיליה בהסכמה? האם במקרה כזה אין מקום לזעוק לטיפול באותו בוגר כי יש הסכמה? ואדם שמקיים יחסים הומוסקסואלים עם קטין ע"פ חוק[לאו דווקא שנתפס בעינינו כקטין- במיוחד שלפי הבנתי מהודעתך במקרה זה קטין הוא כל מי שקטן מ18] ואלו כנראה נולדו מכפייה כלשהי או לפחות יחס מרות וניצול- האם במקרה כזה יש גם מקום לדרוש טיפול? אם כן-הרי ידוע לנו,כמו שנדון בעבר, שבתחום זה אין טיפול יעיל? תודה על ההקשבה

יום.

New member
אענה כמיטב יכולתי

אקדים ואומר שלא הצלחתי להבין את השאלה שלך בסעיף [ב] אודה לך אם תחדדה. באופן עקרוני, אין גיל סף מסוים שמתחתיו מגע מיני כבר נחשב למגע פדופילי ילדה בת 12 יכולה להראות כמו בת 8 ויכולה להראות כמו בת 15, לרוב פדופילה מיוחסת למשיכה לילדים מתחת לגיל 13 אבל זו הכללה. מעבר לכך ישנה כמובן אינפטופיליה; משיכה מינית לתינוקות ואפבופיליה; משיכה למי שזה עתה בגר מינית. לפי החוק (וכאן אני אתקן את עצמי) יחסי מין מותרים מגיל 16 ומעלה מגיל 14 קיום יחסי מין הוא חוקי כל עוד הפרש הגילאים אינו עולה על שנתיים ואין יחסי מרות. כלומר, אם גבר בגיר שמלאו לו 18 מקיים מגע מיני עם מישהי בת 16 הוא אינו עובר עבירה, לעומת זאת אם הוא יקיים מגע מיני בהסכמה עם קטינה בת 15 הוא יכול להיות מאושם בבעילת קטינה בהסכמה. על נשים אגב זה לא תקף אישה יכולה לקיים מגע מיני עם כל "גבר" כל עוד גילו עולה 14. בנוגע לטיפול לאנשים אשר פוגעים מינית זה כמובן משתנה מאדם לאדם. לאדם שהוא תוקף סדרתי יכול בהחלט להיות שסירוס כימי (דיכוי הייצר המיני) יועיל, למרות ששוב כמו שאמרתי יכול להיות שזה רק יגביר את האלימות שבו. בכל מקרה לפי ראות עיני ועניות דעתי יש לשלב טיפול נפשי יחד עם הטיפול התרופתי כי כך לא עשינו כלום. בכך מקרה הדוגמאות שהבאת הן כמעט כולן בתחום האפור, גם אם לא בתחום המשפטי בטח שבטח שבתחום הטיפולי.

טוהרtoar

New member
יום-תודה על התגובה

בקשר למה שכתבתי ב-[ב] זו לא הייתה שאלה אם כבר אולי שאלה רטורית כל מה שהתכוונתי זה פשוט שבדבריך האחרונים הובלעה אפשרות לנקודה שהיא קריאת כיוון ל[תשובה ל]תהייה שהעלתי בראש האשכול. לא יודע אם בכוונה או לא אבל זה כבר פחות חשוב

../images/Emo51.gif רבה לך, יום

איזה מזל יש לי, שבעת האחרונה אני עסוק מאוד בפרויקט מטעם העבודה, ומשום כך אני ממעט לבקר בפורום. מעניין היה גם לקרוא את שאלת הגוש (חדש?! ברוך הבא!) בקשר לאקטים מיניים שונים ויפה עשה טוהר, שהשיב מה שהשיב. אני הייתי ממליץ לפנות לרב שרלו, המשתתף באתר "כיפה" או ,מורשת" ולשמוע דעת תלמיד חכם מוסמך. בכל מקרה גם אם יתברר לבסוף (ןסביר להניח, שכך הוא), שכולנו חוטאים, אין לראות אלא קרוב לאונס. זו דעתם של לא מעט רבנים, שלמדו את הנושא, והסכימו עם הדעה, שבהחלט יתכן, שהומוסקסואליות היא תופעה מולדת (לפחות בחלקה), וכיוון שאי אפשר לדעת בבירור, מי הוא מולד ומי רכש לעצמו תכונה זאת מסיבות אחרות, אזי אין סיבה, שכולנו לא נהנה מהספק. חוץ מזה, יום, נראה לי, שאת מתרגשת יותר מדי מדעות לא מבוססות בעליל. כנראה יש אנשים, שתפקידם הוא לעשות "האו! האו!" (יש גם כלבים, שמתנהגים כבני אדם?). אז בגלל זה לקחת ללב?! את בחורה צעירה וכל החיים עוד לפנייך. חבל על הבריאות שלך!

יום.

New member
דווקא לי אתה מגיב?

היו פה הודעות יותר קיצניות משלי

למעלה