חברים וחברות..

R a a B

New member
חברים וחברות..

ברצוני להודיע לכם בדיקת ה A1c האחרונה שלי הייתה 7.00! רק החיוך על פניו של הרופא והשאלה "זה באמת שלך?" עשתה לי את היום. סתם רציתי לשתף אתכם

מספר שאלות על A1C

ביום חמישי עשיתי בדיקות. כבר בערב, ראיתי את התוצאות של כל הבדיקות חוץ מהבדיקה, שהכי ציפיתי לה - A1C. האם הבדיקה עצמה לוקחת יותר זמן, ולכן אני אקבל את התוצאה בימים הקרובים? שאלה נוספת. אני מנוי באתר של מכבי, ועשיתי השוואה בין הבדיקות הקודמות שלי, לבדיקה הנוכחית. גיליתי שלפני 3 חודשים עשיתי 2 בדיקות A1C בהפרש של פחות משבוע. די מפתיע בהתחשב בעובדה, שנהוג לעשות את הבדיקה בהפרש של 3 חודשים. מה שיותר מפתיע, שגיליתי שיש הבדלים בתוצאות. בבדיקה הראשונה התוצאה היתה 9.4 ובבדיקה השניה התוצאה היתה 10. כאמור הבדיקות בוצעו בהפרש של 4 ימים. אם 4 ימים יכולי כל כך להשפיע, אז למה אומרים, שהבדיקה מראה ממוצע של 3 חודשים?

דואגת1

New member
A1C

בוקר טןב ושבוע טוב, 1. אכן, הבדיקה במעבדה אורכת יותר. 2. מדובר בממוצע לא כל כך פשוט, התאים הרי חיים 3 חודשים, ומתחלפים - תא שמת, מיד תא אחר בא במקומו. בנוסף, קראתי באיזה שהוא מקום, שהחודש האחרון "זוכה" ליצוג יתר. ובנוסף, 4 ימים יכולים להשפיע. בדיקת פרוקוזמין בודקת 2 שבועות, ולכן משתמשים בה אם צריכים מעקב יותר צמוד. מאחלת לך שבפעם הבאה התוצאה תהיה נמוכה יותר.

דואגת1

New member
זה הכדוריות האדומות...

לא יפה שכתבתי על התאים.... אפקט יום א' ?

משהו בנתונים שלך לא נכון!!!

משהו בנתונים שלך לא נכון, כנראה לא הזינו תאריך נכון. לא הגיוני הפרש של 4 ימים בין שתי בדיקות דם , על אחד כמה וכמה A1C !! אני חובב מתמטיקה, עשיתי בשבילך חישוב, שיתן את ממוצע הסוכר שלך ב-4 הימים "החדשים" , התוצאה חסרת כול היגיון! יצא שהפרשי הממוצע בין 4 הימים "שיצאו" מהבדיקה השניה לבין ממוצע 4 הימים "שניכנסו" לממוצע הבדיקה האחרונה הוא 430. בהנחה שממוצא של 4 הימים "שיצאו" היה 225 (A1C 9.4) , ממוצא 4 הימים שנוספו היה 655 !!! אתה יכול להבין את זה , הסתובבת 4 ימים עם ממוצע סוכר 655 והכול היה בסדר... (ממוצע 655 אומר שבחלקים הטובים של היום הייתה על 300 ובחלקים הפחות טובים על 1000!!) בקיצור,משהו בנתונים שלך לא נכון!!! רק בריאות.

דואגת1

New member
ממוצע

A1C 10 = ממוצע של 278.7 A1C 9.4 = ממצוע של 257.34 הנוסחה: אחוז ההוגלובין * 35.6 - 77.3

לפי הערכים האלה הממוצע של 4 הימים..

לפי הערכים האלה הממוצע של 4 הימים הנוספים עוד יותר גבוה, כלומר מעל 655!!!...

איך הגעת למספרים האלה?

לפי המשוואה של דואגת הערכים הם בסביביות ה- 287 -250 שזה שינוי לא כזה גדול ודי לגיטמי לכמה ימים. אתה הגעת לערכים של 400-600?

המתמטיקה...

מה שדואגת1 נתנה זה תרגום ערכי A1C לסוכר בדם היום יומי... יש נוסחה לחישוב, אני נתתי מנוע חישוב שמחשב לפי נוסחה מעט שונה. (הדבר ידוע שקימות שתי שיטות שונות) -- זאת לא הבעיה!!! גם לפי הערכים שלה , עליה בממוצע של 90 יום ב-21 יחידות, כאשר הבדל הדגימות הוא 4 ימים בלבד מתוך ה-90 , מחייב ערכים של הרבה מעל 600 במשך אותם 4 הימים. מה לעשות ? אלה הם תכונות הממוצע המתמטי! אני חישבתי ערך זה , לפי תרגום ה- A1C באתר שנתתי (נדמה לי שבמתוקים) וקיבלתי שלחובב הטניס היה ערך ממוצע, באותם 4 ימי ההפרש בין שתי הבדיקות. של 655 !!! ממוצע 665!!! את כל השאר כתבתי ... מקווה שיותר מובן. רק בריאות.

לגבי תדירות הבדיקות

מדובר בתקופה, שבה עוד לא הובחנתי סופית כחולה סכרת. במשך שבועיים ביצעתי מספר בדיקות דם, שבהם נבדקה כמות הגלוקוז בדם. בבדיקה הראשונה התבצעה גם בדיקת A1C. כניראה, שגם בבדיקה השניה נעשתה בדיקת A1C זו הסיבה לתכיפות הבדיקות. לאחר הבדיקה השלישית, נשלחתי למרפאת סכרת. לגבי התוצאות - אלה התוצאות, שרשומות. דרך אגב לפי איזה חישוב אתה מגיע לממוצע 4 הימים בין 2 הבדיקות?

לא יכול להיות הפרש כזה לאחר 4 ימים.

אני הבנתי הכל, אם אין טעות בתאריכים, אז אני מקווה שברור לך שתוצאת אחת הבדיקות לא טובה!! את החישוב עשיתי בעזרת 2 משוואות בשלושה נעלמים, כאשר מחסרים את המשוואות זו מזו נשאר נעלם אחד, שהוא התוספת לממוצע של 4 הימים הנוספים. התוספת יצאה 430, כלומר הממוצע ב-4 הימים החדשים היה 655 !!!. את כל השאר כבר כתבתי. דרך אגב יש שתי נוסחאות למעבר בין A1C לסוכר, ולהיפך. שתי הנוסחאות נותנות תוצאות שונות!!! (דבר מוכר וידוע) A1C 9.4 = 225 /// 244 = A1C 10 החישוב למעבר בין שני סוגי הערכים, הנוח ביותר באתר... http://www.metukim.co.il/balance/a1c.html אם תהיה מעוניין במשוואות לחישוב המיקרה הפרטי שלך, ניתן לנסות לכתוב אותן , למרות הקושי... רק בריאות.

דואגת1

New member
מאמר

כל הענין חסר חשיבות, אם לא לומר קטנוני, התוצאה גבוהה ולא טובה, לחודש האחרון משקל הרבה יותר גבוה בחישוב ה - A1C, ומכאן אולי נובע הפער הגדול לכאורה. יש הבדל בין דם מלא לדם פלזמה, החישוב במתוקים לפי איזה דם ? מי שמוכן/רוצה להמשיך להתעמק בנושא, הרי ימצא למטה קישור עם כל ההסברים.

זה בכלל לא העניין, השאלה שצריך...

זה בכלל לא העניין, השאלה שנשאלה היא האם ה- A1C יכול להשתנות מ- 9.4 ל-10 תוך 4 ימים. (אצל אדם שהסוכר הממוצע שלו בסביבות 240). זאת שאלת חובב טניס, ולא שום שאלה אחרת... התשובה היא כמעט חד משמעית לא! היה משהו פגום באחת משתי הבדיקות. רק בריאות.

דואגת1

New member
מתמטיקה

הנרי היקר, איני מתמטיקאית, וסך הכל אולי אתה צודק, אבל אין זה חשוב מה קרה, חשוב שצריך לדאוג להוריד את הערכים. הבעיה היא, שיש כאן יותר מדי נעלמים, אינך יודע מה היו רמות הסוכר בתחילת התקופה, באמצע, בסוף וכו' - כך שהממוצע קיים אבל איננו יודעים מהם הנתנונים, ממה מורכב הממוצע. ( 7+7+7+7=28 ממוצע 7 , 1+20+2+5 = 28 ממוצע גם כן 7) בגלל זה, אם רוצים לצמצם ולדעת מה קרה, או אם רוצים לראות כיצד הטיפול משפיע מידית, עושים בדיקת פרוקטוזמין אשר בודקת תקופה של 2 שבועות.

דווקא מגלה כשרון מתמטי...

סליחה, את מלמדת אותי על "מחדלי הממוצע"... אני מרצה בנושא... כל מה שאת כותבת זה יפה מאוד, אבל זאת לא הייתה שאלתו של חובב טניס . חוץ מזה הסוכר בדם לא משתנה ביחס של 1:20 , למזלנו... רק בריאות.

דואגת1

New member
ממוצע

האם אפשרי כי "הכבוד" שאנו רוכשים ל-AH1C לא ממש מגיע לו שכן הוא בס"הכ מבטא ממוצע של ערכים וככזה הוא יכול להיות גם ביטוי של היפרים והיפואים שמאזנים את עצמם לממוצע סביר? ואם אנו סוגדים ל"עגל זהב" בס"הכ מה אמור להיות ראוי יותר לסגידתנו? מתוך הפורום של אתר מתוקים

בנוסף אנחנו עושים מאות בדיקות ...

בנוסף אנחנו עושים מאות בדיקות בשלושה החודשים עליהם מתייחס ה- A1C . בדיקות שדוגמות מצבים שונים במשך היום. לפי כך יודעים אנו את כל ההיפו/היפר שהיו במשך התקופה. ה- A1C הוא בסך הבל עוד מדד... רק בריאות.

../images/Emo13.gif כל הכבוד ../images/Emo45.gif

יאללה עכשיו ל-6

למעלה