חברים ווירטואליים

KoSeMeT

New member
חברים ווירטואליים

אולי היה פה כבר שרשור כזה, אבל אני שואלת שוב. חברים ווירטואליים- עד כמה אתם מחשיבים אותם כחברים? איפה הם נכנסים במפת החברים שלכם?

amiak

New member
יש כאלו שהפכו כבר לחברים במציאות...

אחרים רק באינטרנט... רוב הקשרים שיש לי הם דרך ובאמצעות האינטרנט (גם עם חברים אמיתיים שלי)

גמני

אין הבדל. הוירטואליים צריכים להפוך לאמיתים במוקדם או במאוחר. נדיר אצלי מאד שיהיה חבר או חברה שנשארים וירטואליים ובכל זאת הם נחשבים לחברים.

e-magine

New member
שאלה קשה בשבילי

כי קודם נשאלת השאלה, מה זה בכלל חברים? יש לי תחושה שאצל המון אנשים, חברים זה אנשים שיש איתם עניין משותף, או נעים להיות איתם, או לבלות איתם. פעם חשבתי שחברים הם אנשים שיהיו מוכנים להקריב משהו בשביל עזור לי כשאצטרך. כאלה אין הרבה, לא במציאות ולא במרחב הוירטואלי. באופן כללי, הייתי אומר שהיו אנשים שהחשבתי אותם לחברים וירטואליים, אך איכשהו זה שונה, כי הכל כאן קורא מהר, לפעמים גם ההתחברות וגם ההתנתקות. לא בגללם ולא בגללי, כנראה בגלל האופי של המדיה ושל התקופה, שהיא כזאת, שאנחנו כל הזמן רוצים לעבור הלאה. (כל מה שכתבתי כאן, בערבון מוגבל מאד, לא משנה ולא סדורה, סתם הגיגים).

eeyore4u

New member
אני אישית עושה הפרדה טוטאלית

בין חבאים בנט לחברים בRL (מציאות) יש לי כאלה וגם כאלה. החברים שלי מהמציאות הם חברים בנפש . שאפילו אם לא מדברים כל יום כאשר כן מדברים החיבור הוא מיידי כאילו לא עבר זמן בכלל. חברים בRL הם חברים שהייתי הולכת על קצת המלכות למענם ובחזרה. הם חברים של שנים האחת אני מכריה מהגן שזה 20 + שנים אחרים מכיתה י' ועוד כמה מהלימודים חברים מהנט זה משהו אחר לגמרי כאשר אני מכבה את המחשב אני במקום אחר לגמרי אייה (בת)

חברים בRL ובנט

אני עברתי לפאזה אחרת. יכול להיות שזה הגיל. חברים בRL הם חברים שנפלו עלינו לא מבחירה. הקשר איתם יכול להיות חזק מאד אבל מקורו אינו בהתאמה איתנו אלא משום היותנו במקום מסויים בזמן מסויים במשך תקופה מסויימת. כבר תיארתי מצב של חברות עמוקה עם אדם שנמצאים איתו שנים במילואים. תמיד יש יוצאים מהכלל ואלו הם חברים מהRL שמתאימים גם לנט. בדיקה פשוטה לחברויות היא לנסות לחבר חברים מהRL אל הנט ולדמיין אם הייתה נפגשים איתם שם ומשוחחים, האם הייתם נהיים חברים שלהם. האם צורת המחשבה, התחביבים והקסם האישי היו מושכים אתכם. חברים מהנט - הדבר האידיאלי הוא להפוך אותם לחברים מהRL. לא תמיד כמובן זה מצליח אבל תמיד זה יותר טוב מההפוך. משמעות יש כאן לנקודות השקפה שונות בגלל ענין הגיל והנסיון. בגיל 20 אין מספיק נסיון כדי לראות את זה. חברים מהRL היו ונעזבו ונפרדו וכו'. וגם כאלה שנשארו. הנט לא היה מספיק זמן כדי להתמודד שווה מול שווים מול הRL אבל בחמשת שנותיו הקצרות פלוס מינוס הוא הפיל הרבה יותר חללים (יצר חברויות) מאשר כל RL שהוא.

למעלה