חברים.... והפעם שאלה .....

חברים.... והפעם שאלה .....

יש לי טבלא שבנוי מהשדות הבאים: ID \ שם \ מין (קומבו בוקס מטבלת מינים) אני רוצה לבנות דו"ח שבנוי בצורה הבאה: זכר נקבה מאיר לאה ירון רחל .........נחמה הכי קרוב שהצלחתי להגיע, וגם זה באמצעות שאילתות עזר זה לתצורה הבאה: זכר נקבה מאיר ירון .........לאה .........רחל .........נחמה (ותתעלמו מהנקודות זה בגלל העיצוב המעפאן בפורום) למישהו יש רעיונות, איך לבנות את הדו"ח בצורה יותר יפה?????

ariel10

New member
דוח מינים

ישמע מוזר אבל בניתים פעם 2 דוחות אותו דבר אחד לגברים ואחד לנשים ואת שניהם הדבקתי כדוחות משנה בדוח שלישיואז אתה מגיע לאותה תוצאה שרצית בצורה יפה

בכלל לא מוזר.... אבל בעייתי....

את המקור לדו"ח אני בונה בטופס באמצעות שאילתה בקוד.... אם זאת הברירה היחידה זאת אומרת שאני צריך להגדיר מקור לשני דו"חות משנה שיושבים בדו"ח אב.... קצת מורכב אם אני עושה גרופינג בדו"ח אתה לא חושב?

yossin

New member
חסר משהו בהגדרה שלך

איך אתה יודע את הזיווגים ? כלומר למה מאיר עם לאה וירון עם רחל ולא אחרת ?

זהו שאין קשר....

בוא ניקח למשל כיתה... הלקוח רוצה בצד אחד של הדו"ח את הבנות ובצד השני את הבנים... ההררכיה היא ברמת הכיתה.... אם עושים דו"ח לבית ספר שלם..... כיתה א´ בנים - בנות כיתה ב´ בנים - בנות וכן הלאה...

yossin

New member
הדרך הכי פשוטה היא להקים שאילתה

שאילתה א: מספר סידורי, שם בן שאילתה ב: מספר סידורי שם בת שאילתת איחוד: שאילתה א + שאילתה ב עם איחוד לפי מספר סידורי דו"ח מבוסס על שאילתת האיחוד אולי טבלה ? דורש מחשבה, אבל זה הכוון עושה שכל ?

yossin

New member
הדרך הכי פשוטה היא להקים שאילתה

שאילתה א: מספר סידורי, שם בן שאילתה ב: מספר סידורי שם בת שאילתת איחוד: שאילתה א + שאילתה ב עם איחוד לפי מספר סידורי דו"ח מבוסס על שאילתת האיחוד אולי טבלה ? דורש מחשבה, אבל זה הכוון עושה שכל ?

ariel10

New member
ממשיך בשיטה שלי

דוח האב בנוי על שאילתה של כיתה ובתוכו 2 דוחות בנים ובנות ואז כל כיתה בנפרד ללא שום בעיה מה רע בשיטה הזו עשיתי את זה הרבה פעמים וזה עובד מצוין

למעלה