חברים, בקשת עזרה:)))

פראזניק

New member
חברים, בקשת עזרה:)))

ראשית, אתנצל על כך שתפקידי בפורום הצטמצם לאחרונה לבקשות עזרה, אני מקווה לשוב בקרוב (ויש לי גם תשובה מוכנה, למקרה שמישו יבא בטענות:)))) כעת, נעבור לבקשה: אני מתעתד לכתוב סדרת כתבות על ערים והיסטוריה יהודית, דהיינו: לקחת עיר ולספר את סיפור ההיסטוריה היהודית שלה. אשמח לשמוע כאן המלצות לגבי אתרים בנושא ו\או ספרים, אנציקלופדיות וכו´. תודה רבה מראש:)))))

אני יכול להמליץ לך

על המזרח הרחוק ויש ספר נחמד שקראתי והוא נקרא "עיר האור-ספרו של סוחר יהודי איטלקי אשר הגיע למזרח עוד לפני מרקו פולו" מאת יעקב דאקונטה. אם תצטרך עזרה בחומר על ערי המזרח התיכון עד כמה שאני יודע אני אוכל להפנות אותך ו
רבה במסע שלך

פראזניק

New member
תודה. ו....

החלטתי "לטפל" דבר ראשון בחצי האי ערב, ראיתי כאן מאמר שמצא חן בעיני, אשמח אם תעיר עליו הערותך:)))) (ואולי עוד יתפתח מזה דיון כאן:))) אז חומר בנושא הזה בפרט, וביהודים בכלל, יעזור לי מאד. תודה:))) מצפה לעוד

באמת אם אפשר לקבל דעה מוסמכת

לימדוני באוניברסיטה שכאשר נראה שלכותב יש אינטרס לכתוב מאמר, וכאשר יש למאמר מסקנה פוליטית, יש לחשוד "בכשרות" הדברים ולבדוק אותם הייטב. אני מומחה קטן מאוד להיסטוריה של המזה"ת, אבל המסקנות של המאמר, אופן הצגת הדברים, והכותב עצמו גורמים לחשוד בכתוב, האם מישהו יוכל להביע דעה בקשר למאמר שהביא פראזניק?

פראזניק

New member
הכותרת...

שם, הביאה אותי לחשוד במטרותיו וממילא בדבריו. אני לא מסכים עם דעותיו ודמני שעם חלק מדיווחו ההיסטוריה לא מסכימה (מה שאני יודע, בכל אופן). לכן הבאתי את זה הנה. רק שלא נשכח לא להתייחס לנקודות העכשוויות, כדי שלא יהיה פה "אקשן" :))))

פראזניק

New member
"אני לא מסכים עם דעותיו"...

כוונתי הייתה - הפוליטיות. והיות ודעותיו נוטות לצד אחד וגם בהמשך הדיון בפורום ההוא הוא אומר את זה, הבאתי את המאמר הנה כדי לשמוע דעה היסטורית. כי כללית, כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה, המאמר דווקא מצא חן בעיני.

פראז

עשה טובה אל תביא כאלו מאמרים הם לוקים בחסר וכתובים על ידי אנשים יודעים חצאי אמיתות ובקשר לשאלה שלך יש לי ספר על עיראק אני אשלח לך אותו במסרים במשך היום ...

masorti

New member
מה בדיוק הבעיה במאמר?

הטענה שמוחמד חיסל את העצמאות היהודית בחצי האי ערב? ביג דיל. ידוע שמוחמד השליט את האיסלם בכוח. יכול להיות שהתיאור לא מדויק (הרי מוחמד קבע שליהודים ולנוצרים יש זכות לחיות כבני חסות), אבל אני לא מבין מה בדיוק המסקנה הפוליטית מהמאמר.

גם אני מאוד חושד

בכשרות של המאמר ולכן אני לא אגיב יש כמה פרטים לא מדוייקים ולהסתמך על שתי מקורות שאחד מהם חשוד בראייה קולניליסטית ... אז למה לי להתייחס אליו

צר לי, פראז ../images/Emo141.gif

המאמר כל כך מקומם וכל כך משעמם, שלא הצלחתי לקראו עד תומו.

פראזניק

New member
אויש, שושן...

תן הערות... לכן הבאתי את זה הנה, אני רוצה לשמוע דעות. תפרט קצת יותר, אם לא אכפת לך:))))

hastings

New member
דעתי, בקצרה

טוב, אתה בטח יכול לנחש מה דעתי על הנימה שבה זה כתוב, אבל ההשוואה המטופשת להיטלר בהתחלה כבר מטילה צל רע על כל מה שעומד לבוא, גם בלי ספיקת הכפיים, הנהי, הבכי והקינה שבאים בעקבותיה. - הוא מתחיל בכך שהוא טוען שהמקורות המוסלמים לא אמינים, ואז ממשיך ומצטט אותם לפרטי פרטים, בלי להטיל מלה של ספק באף אחד מפרטים אלה. שיחליט. ודרך אגב, למה לדעתו מקורות עוינים כ"כ ליהודים מציגים באור רע כ"כ את מה שעשו להם המוסלמים (ראה סיפור המשוררת שנרצחה במטתה)? - לנסות לדון בממלכה התימנית בלי להזכיר במילה אחת את ההשפעה של הממלכה החבשית (שתימן הייתה ממלכת חסות שלה חלק מהזמן) מעיד על חוסר רצינות. - הוא מערב השערות ועובדות. דוגמה לגבי מדינה, אני לא מכיר ייחוס של השם לתקופה שקדמה לנביא. מדרש השם המוסלמי הוא שהיא הייתה "מדנית א(ל)-נבי" עירו של הנביא, ולכן זכתה לשם זה. - הוא לא יודע מילה ערבית כנראה. כשהוא מדבר על בעאת´ ואומר "המכונה גם יום בעאת´" הוא מעיד על בורותו שלו, מכיוון שהמשמעות של "יום" בערבית קלאסית היא גם "קרב". הניסיון להסתמך אך ורק על מחקרים מאוחרים (ורק על שניים כאלה) גם הוא מעיד על חוסר רצינות. - מאמר "מחקרי" שלא מביא אף הערת שוליים ביבליוגרפית אחת הוא... - הוא בוחר להתעלם לחלוטין מהשערה מחקרית חשובה מאוד לעניינו. יש השערה במחקר, שהיא עדיין בגדר דעת מיעוט אך יש לה לדעתי רגליים, שה"יהוד" שהיו בית´רב אינם יהודים כלל. מן הדין היה להביא את זה.

הייסטינג

למה לבזבז זמן יקר עם אנשים כאלו שלא מוכנים לשמוע, אלא מוכנים להמשיך ולהקיא את חצאי האמיתות שהם מכירים ...מנסיון עם אנשים כאלו אי אפשר להתווכח ...

פראזניק

New member
"אני לא מסוגל לסרב לו"...

אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מ-ו-מ-ה:)))) (מליון דולר, יש לך אולי?) תודה, הייסטינגנס. (האייל, אף אחד לא "מתווכח", הבאתי את זה הנה כדי לפתח דיון ולשמוע חוות דעת. המסקנות וההטיות של כותב המאמר אינן מקובלות עלי. ותודה גם לך על המידע קודם. אני מחכה למסר
)

pinzo01

New member
אנסה לאתגר אותך../images/Emo8.gif

קח את העיר יפו ונסה לתפוס רק את הצד היהודי של העיר החל מ-1830 עד המאורעות יש אמנם ספר של חנה רם (כמדומני ) אך הוא ........ יש כמה מחברים שהביאו את סיפור משפחתם אך הוא ניתן דרך "הפריזמה " הפרטית שלהם אשמח לעזור ככל יכולתי

פראזניק

New member
לא מתעסק עם ארץ ישראל...

אני מתעניין רק בחוץ לארץ. רחוק מעין קרוב אל הלב, לא?

למעלה